Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ton-ton

    tag

    válasz Orlin #25647 üzenetére

    A kezdő sínt szeretik lehagyni. Ha lehet menj le a szigeteléssel a föld alá is (1-2 sor XPS lappal, s akkor tényleg el is hagyhatod). Az sokat javít a szigeteléseden.
    Alapvetően azt szoktam javasolni (fix háttér esetén), hogy első évben kerüljön fel a szigetelés. Ekkor még csak a dübelek helyén foltokban visszajavítva, de a lehető legvastagabb EPS lapokkal.
    A következő évben elég áthálózni és lealapozi. Így kibír 2-3 évet, ha nincs pénz a színre.
    Így egy családi háznál csak picit lesz drágább az összköltség (többször kell jönnie a szigetelő csapatnak, így kicsit többet fognak kérni, illetve kétszer lesz alapozva), de a vastagabb szigetelés miatt ezt jó eséllyel már az alatt a 3-4 év alatt megtakarítottad. Persze ha állványozni kell, ott ez már nem igaz.

    Manapság 10cm alatt csak a spalettáknál szokás használni, tehát ez olyan nagyon minimum...
    Egyre jellemzőbb a 16-18 cm.
    Ha régiek a nyílászárók érdemes lehet a cserén elgondolkodni, részben azért mert a szigetelésed nem szívesen bontod meg később, részben pedig azért hogy kitedd a külső falsíkra. Ugyanis rengeteg hő fog távozni a spalettákon át (az ablak mellett jellemzően csak 2-3 cm-es EPS fér el, tehát ott hiába van a falon 10cm, a hideg gyakorlatilag kikerüli a 2-3cm-es felé). Ezt tudod minimaizálni ha a külső falsíkra kerül a nyílászáró.
    Illetve mostanában bejöttek már azok a dübelek aminél nem kell átfúrni az EPS-t. Valamint ragasztó PU habbal is fel lehet tenni a lapokat (ezzel még nem dolgoztam, csak olvastam róla).

    http://qtp.hu

Új hozzászólás Aktív témák