Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speederer

    senior tag

    válasz Ispy #130631 üzenetére

    Mondhatjuk, hogy helyiségenkénti befújás és elszívás van, ezt a részét még az egyszer kis időre megjelent kivitelezővel megbeszéltem. És igen, a csövek nagy része a hőszigetelő burkon belül lesz, az osztó-gyűjtőhöz való csatlakozásuk a problémásabb, mert az már a szigetelés fölé kerül, de majd jól körbeszigetelem.
    És tényleg hívtam volna hozzá szakit, de rendesen felcseszett a dolog, hogy 2 ide se ért, a 3. meg pár órát volt, azt mondta, hogy még ki kell találnia, hogy hogy fogassa fel a mennyezeti kivezetőket (ezt mi azóta megoldottuk). Na hát azóta ő se jött, hiába hívtam, ezért vállalkoznék arra, hogy akkor megoldom magamnak. Már keresgettem a neten a témával kapcsolatban, de nem sok használható infót találok. Egy fizetős könyv is megtenné, ha tudtok ilyet.

    passatgt: entalpiás a gép, vagyis ha jól értem, akkor a párát is kb visszaforgatja, bár attól még egy páreérzékelő biztos nem ártana majd. Ahol összeszedték/megrendelték nekem a hozzá való anyagokat ott raktak mellé fűtő kalorifert is, mondjuk nem tudom minek, mert nem egy elektromos fűtőszállal szeretnék fűteni a hatékonysága (ára) miatt.

    A 2 oldali beszívás az jól hangzik, bár még a sima verzióval is "gondjaim" vannak.

    Hogy még konkrétabb legyek, ilyeneket kéne még bekötnöm:
    - 2x hangcsillapító betét (60cm hosszú)
    - 2x spirálkorcolt merev cső (1m)
    - flexibilis szigetelt cső (10m)
    - elektromos fűtúkalorifer (de ezt lehet inkább kihagynám)
    - merev légtechnikai cső (1,5m)
    - 2x inox védőrács

    Mindegyik 125mm-es.
    A 2 védőrács gondolom értelemszerűen a külső falra valahova. Itt mekkora távolság kellene közöttük? Északi falra mehetne?
    A hangcsillapító hova megy?
    És a 3 fajta csőből melyiket hova?

    A gép a kazánházban a falon (északi oldalon), a belső hőszigetelő burkon belül. A 2 osztó-gyűjtő pedig a padláson, amit majd üveggyapottal letakarok. A 2 kb 6 méterre van egymástól. Könnyen lehet, hogy így nem is elég a meglévő cső hosszúság, de mindegy, majd veszek ha már tudom miből mennyi kellene.

    A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

Új hozzászólás Aktív témák