Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    Sziasztok!

    Volna egy problémám ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni, van-e valamilyen normális megoldás, vagy van-e valamilyen kreatív ötletetek.

    A hálószoba ajtajából el kellett vágni 2 centit, mert csak így lehetett kinyitni az ajtót, miután letettük a szőnyeget. Így azonban a küszöb és az ajtó alja között van egy rés, amit valahogy meg kellene szüntetni.

    A legegyszerűbb az lenne, ha egy megfelelő vastagságú (kb 1-1,5 cm) lécet méretre vágnék, és ráerősíteném a meglévő küszöbre, de természetesen ez nem ilyen egyszerű. A két szélén a küszöb magasabbra ér, mint a közepén, ott kb 7-10 mm-el lentebb süllyedt az évek folyamán. Úgy gondolom, hogy alatta nincs "anyag" mert ha rálépek picit még jobban megsüllyed (1-2 mm).

    Eddig két ötlet merült fel, lehet mindkettő elborult, de jobb nem jutott eszembe:

    - egyenesre csiszolom, és mehet rá a toldás: ezzel az a gond, hogy kézi erővel macerás, és nem is kapok egyenes eredményt, vízszinteset meg főleg nem. Csiszolókorong nem játszik, mert csak SBS tokos ütvefúró van itthon, meg egy kézi hajtású kis fúró.

    - felszedem a küszöböt, feltöltöm az alját, és megy alá a toldás, vagy egy teljesen új, megfelelő méretű küszöb: ennek nem mertem nekikezdeni, mert nem tudom, hogy van lerakva a küszöb, kiszélesedik-e a két oldalán. Nem akarom sem a járólapot, sem a parkettát feltépni emiatt. Felülről nézve szögek vannak beleverve, azok tartják lent ránézésre. Úgy látom a tokba nincs bevágva. Kérdés még, hogy hogy, mivel tudom felszedni roncsolás nélkül. Felülről kellene húzó erővel kivenni, de mivel fogom meg? Franciakulcs? :F

    Szerintetek merre kellene elindulni? Mit kellene csinálni?

Új hozzászólás Aktív témák