Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz schulc99 #5517 üzenetére

    A kérdés első felére: nem tudom mit mondjak,ha 1.-re full lakapcsolt,2.-ra miért nem...passz! :F ...azért a tányér forgás leáll nem? Szoftveres leválasztás után (hardver.bizt.elt.) leáll nem? Ez azért nem olyan nagy gond szerintem,lehet winfos is közrejátszik,v talán egy firmware update esetleg javítana a helyzeten,de azt csak saját felelősségre. :D Lehet az M3 szériánál már kijavították ezt,vártál volna és inkább olyat vettél volna...,de most már mindegy.

    A másikra: a gyártók a hdd,ssd,pendriveok,(DVD,BD) esetében is nem 1024,hanem 1000-es alapon számítják a "tárhelyet",így pl. egy 1 TB hdd az az OS szerint 931 GB, 2 TB meg 1863 GB,sajna ez van. Ez a 10-es alapú számolás egyébként helyesen MiB,GiB,TiB stb lenne.:( Itt egy leírás.
    Kisiskolában is azt tanulta az ember 1 KB az 1024 Byte,nem 1000,de ez az előbbi a gyártók "hülyesége",egyszerűségből számolnak így,az OS meg nem hülye,az jól tudja az informatikát,összefésülhették volna a kettőt vhogy. :D De memóriáknál,internet sávszélességnél meg maradt az 1024-es szorzó,pl.6 Mb/s az 6144 Kb/s,jó mi?

Új hozzászólás Aktív témák