- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
válasz #73959936 #95150 üzenetére
Aliról, SWEETGIRL Store
Hálózat szereléshez vettem cuccokat, krimpelő, csatik, toldók stb.
Nem válaszol mert valami ünnep lesz/van kínában. Ami tovább erősíti a gyanút h kínai csomag jön[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
proly01
őstag
Olyat szeretnék kérdezni, hogy a Kínából Hollandiába szállítás soran postNL -nel is bejatszik a hétvége?
Mert a szállításom státusza szept. 25(péntek) ota ready for shipment.
Kezdek aggódni. Van miért?....Pr:)ly....
-
vandor01
őstag
válasz proly01 #95157 üzenetére
az a helyzet hogy nincsenek 100%-osan tiszta helyzetek olvasgatva a TN bejegyzeseket..... az van hogy 90-120 nap utan kerheted vissza piizedet ha a csomag nem landol nalad.... ez a most 60-90-120 nap utan fugg a cegtol a szitutol etc... az hogy piiizedet visszakapod-e egyaltalan 120 nap utan na mar ez sem 100%os játék... lehet csak 90%-os eselyed van piiiz visszara.....
sajnos a rendelj kinait az ilyen jatek....
olcsobb mint a media markt de erre idot kell aldozni.... a TN bejegyzesek hozzavetoleges kepet adnak merre lehet a csomid..... HA egyaltalan a te csomid mert tudjuk azert az elado okoskodhat ugyanazt a TN-t beirhatja sok mindenkihez.
a sokeves sajat tapasztalat utan is a hasonlo TN szamok a megszokott feldolgozasa helyett is mutathatnak kulonbozo ujabb fajta feldolgozast...... ez "miszterium" sokx igy aztan hirtelen meg amugy aztan megint igy etc.... tuti valaszt senki nem fog tudni adni
csak pelda... azonos TN nel... bejegyzesek
- megerkezik a repterre
- vamiroda
- atveszi a posta
- bekerul a szortirozoba
- kiszallitasi ponton van
- kiszallits es megkapodnos ez igy leirva minimum 3 nap de akarmennyi is lehet?
akar 1-2honap is???a kovetkezo rendeles hasonlo tipusu TN el...
- merkezik a repterre 6.05AM
ok akkor kb 1 het mulva megkapom
erre 11.25 kor csonget a postas es nyomja kezembe a "dragasag"-ota kinai TN-eknel surun elofordulhat mostanaban hogy megse repulon jon.... vagy darabig repulon aztan felul a vonatra.... de lehet vegig repcsivel jon.... fugg es fugg es fugg sokmindentol amit mi itt a szamitogép elott el sem biiirunk kepzelni
volt olyan kinaim amint Hetfon reggel feladtak CingCsungban es Penteken a postaladaban landolt!! erre varjal gombot! Aug 31-en (hetfo) feladtak es Szeptember 4-en (pentek) a kezben a cucc... [link]
szoval mindossze 4 nap altt megjott a "dragasag"....
ezt meg a DHL es Fedex is megszegyelhetiBARMI lehetseges 1-2 het alatt is johet de akar 120napon tul is!
nem kell izgulni es aggodni 2 dolgod van
- nezegetni a mozgast es
ha vameljaras ala kerul online csinalni akkor nyerHETsz parnapot
ha probaltak kezbesiteni de nem kaptal ertesitot akkor bemenni erte
- 120nap utan ha nincs cucc kerni vissza a piiiztna UFF en szoltam.....
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Számítógép hardvereket szeretnék vásárolni a környező országok webshopjaiból olcsóbban mint az itthoni árak. Tudtok ajánlani nekem megbízható, olcsó boltokat?
Köszönöm.
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok, segítség kéne!
Aliexpressről rendelt áru nem érkezett meg több mint 90 napja. Az eladó automata válaszokat küld, vírus stb.
A 89. napon próbáltam dispute-t nyitni, deaz ali nem engedte, mondván majd lesz még 15 napom.
Most viszont az állapot "finished", és a dispute lehetőség pedig eltűnt.
Hogy reklamálhatok?
A segítséget előre is köszönöm szépen -
lejeno67
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis trükk sárga barátainktól. Alin rendelés spanyol raktár kiválaszt. Követési szám megkap és persze hogy SHENZHENből indult nem spanyolból. Yun Express és DPD csak azért nincs disput mert free shipping volt. Ez most jól jött ki de egy vámköteles cuccal lehetettt volna meglepi. [link]
-
bl4ze
veterán
UGxxxxxxxxBE
utolsó bejegyzés, azóta nem mozdul és meg sem kaptam 10 nap alatt :25 Sep 2020 13:00 Arrival at export hub
Ezt tovább már nem követhető és egyszer csak itt lesz ?.:. bl4ze .:.
-
boogie84
veterán
Sziasztok!
alternate.de
Vidaokartyat vennek roluk. Kuldtek a szamlat, kuldtek a paypal linket. Szeretnem kifizetni es azt irja kartya statusza limit tullepes.
Bankban kell beallitsnom, vagy paypal-nal h ne legyen limit, vagy emeljek rajta?Tudtommal kartyaval nem lehet gond. (Bar holnap felhivom a bankot is)
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Mi vannak a weboldalnak a neve, amivel meg tudom nézni, hogy adott webshop megbízható-e? (korábban valahol láttam, de nem emlékszem mi volt a neve )
Innen szeretnék rendelni: patpat.comKöszönöm!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
fairi
addikt
válasz #73959936 #95170 üzenetére
De ezeknél a csomagoknál kínai intézi a vámot valahogyan. van mikor DPD számot adjak meg, de van mikor Yun-os számot.
Profibb csak DPD adja meg, lusta meg a Yun-ostHárom féle EU raktár van: van a valódi, ez a legritkább, van egy virtuális, ami gyakorlatban adótrükközéssel működik, de semmit extrát kell fizetned, és van a teljesen kamu, amikor még látszatra se ad, sima cainiao kínai csomag lesz.
-
lejeno67
csendes tag
A végeredményt nézve addig nem nagyon izgat a dolog amíg rövid időn belül és sarc nélkül megérkezik a rendelés. Most van folyamatban egy 260EU rendelés, állítólag lengyel raktárból kiváncsi leszek rá főleg hogy 14napot adott meg a szállítás elindításához. Ez kissé olyannak tűnik hogy vagy berendeli egy köztes cég lengyelbe és onnan küldik vagy kínából de kell a két hét hogy be trükközzék mintha EUbol jönne. Az mondjuk elég árulkodó hogy centre annyi lenne kínából mint amennyiért lengyelből jön és úgy is hirdeti hogy EU shop traxx free, hát kiváncsi leszek. Van ellen példa is aki tisztességesen valóban EUból küldi a rendelést amennyiben ezt választottad. Íme: [link]
-
Fancy-boy
addikt
Németországból várok egy német csomagot. Igen, Feucht felől érkezik.
Ami már az elején furcsa volt nekem, hogy szeptember 21-én adta fel a német eladó, és 23-óta van a német elosztóban.
Már éppen szólni akartam neki, hogy indítson keresést, erre 1-én frissült a nyomkövetés a Magyar Posta oldalán az alább látható módon.
A kérdésem, hogy mostanában mennyi idő alatt érkeznek meg onnan a küldemények.
Ez így még rendben van?[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
külföldről rendelnék, de nem egy nagyobb és ismert oldalról, így kicsit tartok tőle.
Mi alapján lehet eldönteni, hogy a bolt megbízható-e vagy se?
https://magicvaporizers.hu/
ne tévesszen meg a végződés, a shop nem magyar.Aurea mediocritas
-
JoinR
őstag
Vettem egy 37$-os terméket Alin, amit vámoltatnak. Ez még pont a határ alatt van, viszont, több terméket vettem egyszerre (külön eladóktól, azok külön érkeznek), így a banki bizonylaton 44$ van. Ezt érdemes megmagyarázni, vagy először inkább küldjem a banki bizonylat nélkül a rendelési képernyőképet?
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
válasz #73959936 #95182 üzenetére
köszi és bocs, ha ez már a 100. ilyen kérdés
A .hu 80%-os, a .com 100%-os, de ezeket írja negatívumnak:
The website's owner is hiding his identity using a paid service
This website does not have many visitors (classificação de Alexa )
Not many websites are linking to this site
We discoved the website is served from a high risk countryFőleg az utolsó ami elbizonytalanít, bár lejjebb US és Hongkong van megadva a szerver helyének és Svédország a cégbejegyzés helye. Egyikről se gondolnám, hogy rizikós (bár HK most a politikai helyzet miatt az), de a fentiek miatt nem adnék le rendelést, főleg, hogy csak bankkártyás fizetés lehetséges (ill. paypal).
A Trustpilot értékelései alapján viszont összességében pozitív az oldal.
hát nem tudom...
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
cof
veterán
válasz AXisBOLD #95183 üzenetére
Paypal fizetéssel nyugodtan meg lehet próbálni. Eléggé rendben van az oldal első látásra, és az is látszik, hogy nem a Google fordítós magyar mint a többi kamu odalnál.
Paypal fizetésnél fél évig védve vagy, bármikor visszakérheted a pénzed ha átverés lenne.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudja valaki az aktuális októberi "megúszós" értékhatárokat?
Gondolom egy 29€ értékű vásárlás továbbra sem probléma, és megúszható bárminemű ráfizetés. -
User42
csendes tag
Sziasztok!
Ha egy küldeményre áfát és vámkezelési költséget kell fizetni, akkor ezeknek a megfizetése hogy történik?
Ők megállapítják az összeget, azt előre át kell utalni, és csak utána kézbesítik a cuccot? Vagy ez úgy működik, mint az utánvét, hogy kézbesítik, és majd az átvételkor kell kifizetni? -
őstag
válasz User42 #95188 üzenetére
Összefoglaló:
Akár a Magyar Posta, akár a DHL Express végzi helyetünk a vámeljárást, mindkét esetben a kiszállításkor kell az ÁFA-t és az eljárási díjat kifizetnünk a kézbesítőnek.
A megállapítás módja adatbekérésen alapul, tehát meglepni nem fognak ettől függetlenül. Tudni fogsz róla, ha pénzzel kell várni a futárt/postást.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
proly01
őstag
"Egységképző érkeztetése"
státusz után átlag mennyi idő múlva kapom kézhez a csomagot?
Ázsia- Szeged.
....Pr:)ly....
-
MascarpHone
csendes tag
Sziasztok. Korábban olvastam egy posztot, h van olyan aki "segít" magam fajta lámáknak rendelni külföldről.
Esetleg lenne itt olyan? Köszönöm. -
veterán
válasz MascarpHone #95193 üzenetére
Írj privátot.
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
bl4ze
veterán
válasz proly01 #95196 üzenetére
Ezt még "csak" átvették, nem ment át a vámkezelésen még.
Ezt fogod látni ha átment és indul feléd:
2020.10.02. | 21:02 Országos Logisztikai Központ - A küldemény feldolgozása folyamatban
2020.10.02. | 21:26 Bp. 5. sz. csomagkézbesítő bázis Kézbesítés A küldemény a kézbesítőnél van Bp. 5. sz. csomagkézbesítő bázis[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
proly01
őstag
Most az van hogy gondoltam ránézek a posta appra hogy mi van a csomagommal (az utolsó státusz ugye"bejövő csomag átvétele a kicsereloben") hátha változott,és eltűnt minden infó
Azt látom hogy... a küldeményhez jelenleg nem található követési információ.Ilyenkor mi van?
[ Szerkesztve ]
....Pr:)ly....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest