- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- BIOS frissítés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Dronte #94101 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz. Elsőnek felveszed a kapcsolatot az eladóval, utána ha nem segítőkész dispute. Idejét se tudom mikor nem kellett PP-hez fordulni. mindig sikerült az eladóval beszélni. Ellenben Alin jóval többször kellett az ali segítségét kérni.
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Andras.Imre
csendes tag
Sziasztok!
Felvettem a kapcsolatot a korábban eltűnt csomagom szállítójával, ők adtak egy új mpl-es tracking számot. Ezen látszik hogy elvileg 15-én felvettem a csomagot, de 16-án új bejegyzés van. A postán persze nem tudnak róla semmit. Van valami telefonszám/email ahol lehet érdeklődni? Vagy ezt már sosem kapom meg...
LW115699958DE -
nyisziati
veterán
válasz Silent77 #94102 üzenetére
Szerintem is sokkal több a probléma Alin. E-bay-en jóval korrektebbek az eladók, főleg az angolszászok. De még a kínaiak is jóval segítőkészebbek.
Aliexpress topikban pedig épp most tárgyaljuk ki, hogy több eladó sunyin hozzáad 3 dollárt a postaköltséghez fizetés előtt. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz Dronte #94103 üzenetére
Ilyen volt most nekem is, valahol support help részrol tudtam inditani.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
fairi
addikt
válasz Dronte #94099 üzenetére
Kereskedő hibája, van mikor sokkal kisebb súlyt ír a csomagra, volt egy csomagom háromszor visszaküldték, és mikor végre megkaptam tollal át volt húzva a kereskedő által ráírt súly és valós volt rajta.
Nem egyszer van 120g helyett 20 g van ráírva. Esetek többségében átcsusszan de van mikor nem. -
laskr99
addikt
Valaki rendelt mostanság angliából DHL-el?
DHL express cuccom elvileg csütörtökön lett kész a címke, pénteken lett feladva(az oldal azt írja, követés még csak a címkét)
Jövő hétre ide fog érni? Valami next day van a címkén rajta(a bolt fotózza a csomagot). Akár akkor is ha hétfőn kerül a DHL kezébe a csomag.
-
Benhill
senior tag
Sziasztok.
Rendeltem valamit a tartok.hu-ról sajnos kifizettem előre, de rendelést követő 30 percen belül írtam nekik, hogy nem kell mégsem.
Ennek ellenére elküldték én meg nem vettem át. Elkérték a számlaszámom már több mint egy hónapja, de azóta is várom a vissza utalást. Visszaküldés díja is engem terhel ha nem veszem át, de ha írtam nekik rögtön, akkor miért küldték?Mivel fenyegessem meg őket hogy haladjanak a pénzemmel?
Esetleg chargeback működne?
Csomagkövetései számmal és emailekkel tudom bizonyítani, hogy nem kaptam meg a csomagot. -
őstag
válasz Knobber #94110 üzenetére
Ezt nem teljesen értem, hogy mi alapján írod.
A 10 Eur alatti áfát jelenleg hatályos szabályok szerint nem kell megfizetni, és ez is a gyakorlat. Az idézet, amire válaszoltál konkrétan NAV közlemény.Egy 12 ezres csomag esetén a 27% az valahol pont a 10Eur környékén mozog (árfolyama válogatja, most kevesebb). Persze fölötte kifizeted a 3500 áfát és a néhányezres kezelési költséget is.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
agroman
senior tag
joybuy-on hogy mukodik a dispute? kb. milyen idointervallumokkal dolgoznak?
------
-
Knobber
aktív tag
Most volt két darab 10 euró alatti vámterhű küldeményem, hivatkoztam a jogszabályra, mondták töltsem ki a vámkezelési nyilatkozatot is. Kitöltöttem, és jött a számla. Ha kell elküldöm a vámhatározatot privátban. 10 euro alatti összeget kiszámláztak mint a sicc. Mai nap akarta kézbesíteni a posta, ennyire friss.
[ Szerkesztve ]
Youtube: Knobber
-
azbest
félisten
válasz Knobber #94115 üzenetére
A szállítás is beleszámít.Vagy szimplán nem fogadták el az igazolásodat. De a dolog szépsége, hogy ha hibáztak, akkor sem kell megtéríteniük az alaptalanul kifizetett összeget, ha tényleg 10 euro alatti volt az adó. Merthogy ez fordítva is működik, a hatóságnak sem kell 10 euro alatt visszatérítenie.
De gyanús, hogy valamit rosszul csináltál. Merthogy mindenképp ki kell tölteni a vámkezelési adatlapot, nem úgy megy, hogy bemondod, neked 10 euro alatti. Azt majd ők állapítják meg az adatok alapján. Szóval könnyen lehet, hogy már az elején elcsúszott valamin az ügyintézés.
[ Szerkesztve ]
-
-
Because
őstag
A kamu első csomagszámot, a nulla ügyfélszolgálatot vegyük bele.. de végülis megjött negyed évre rá. Elfogadtam volna egy nem tudjuk teljesíteni látható időbent is
-
citkar
addikt
Sziasztok!
Tegnap kaptam egy SMS-t, miszerint vamkezeles megkezdését kezdték egy LO...CN nyomkovetesu csomagomnal. Az a helyzet, hogy sok csomagot várok, de egyiknél sem ez a TN. Mind alirol jön, egyesével végig néztem a 17track-en, hátha közben látok valamit, de semmit se láttam. Szóval nem tudom mi ez. Várom a levelet, hátha írjak a feladót es abból kiderul. Van ötlete valakinek, hogy derülhet ki mi ez a csomag? -
citkar
addikt
válasz pulutodurumo #94125 üzenetére
Parcelsapp segített, köszönöm.
-
hunterk43
csendes tag
Gearbesten melyik szállítási mód vámmentes? Priority Line vámmentes?
-
nahunn
tag
Sziasztok,
elég rég óta vásárolok Ebayeb és Alin, de most először úgy tűnik, hogy rendesen megszívtam. Vettem a Alin a XIAOMI MC Store-ban egy kézi porszivót, 189 USD-ért, amikor megjött nem volt szimpi hogy átalakítós adapter volt hozzá, és néha igazgatni kellett hogy töltsön, de gondoltam majd egyszer átcserélem EU-ra a fejet...közben kiderült, hogy a töltő néha elájult és nem a fejjel van a probéma. Ez is elég komoly kálvária volt mert disputeot már nem tudtam indítani, végül vettem egy töltőt (30.7 Voltos nem minden sarkon van)...mert nem voltak hajlandók a sárgák küldeni egy újat, csak refundolni az árát, ami végül meg sem törttént, mert az új töltővel már ment a töltés csak épp az akku nem töltött fel teljsen, 3 perc lett az üzemidő maxon. Végül megegyeztünk, hogy visszaküldöm a lengyel raktárukba at egéz sz@rt és refundolnak. Egy hete átvették, azóta el sem olvassák az üzenetemet. Az aliexpressen nagy nehezen sikerült a chatboton keresztül leírni a sztorit, várom a választ a higher customer servicetől. Volt már valakinke ilyen esetben, hogy segítetettek?
-
gianni0
friss újonc
Hali
EU-n belül DPD-vel nőtt mostanában a szállítási idő? (koronavírus miatt)
Mik a tapasztalatok? -
alcapone386
őstag
Rövid agymenésem következik, csak erős idegzetűeknek ajánlott :
15 csomagot várok. Átlag 2 hónapja rendeltem őket. Ma jártam a postán levelet feladni, mondom megkérdezem a kedves hölgyeményt, hogy esetleg kaptak-e központi információt, mi lehet a külföldi csomagokkal, mert 2 hónapja posta kicserélőben dekkolnak. Na még a kérdést se értette, hogy mit akarok. Mondom lenni nekem követési szám, az adatok alapján magyar posta kicserélőben van soksok csomag. Néz...aztán oldalra néz és kérdezi a tapasztalt vén róka kollegínát. "Hol is kell megnézni, hogy hol jár egy csomag?". Jön a néni és olaszos kézmozdulatokkal: "fel kell menni a posta.hu-ra, és a nyomkövetésbe beírni a számsort. Szép boci szemekkel feltartottam a telefonom, hogy autentikus legyek megnyitottam a posta applikációt és válaszoltam: köszönöm, ezen túl vagyok rég...a kérdés az volt, hogy van-e valami központi információjuk, hogy mi az oka, hogy az emberek nem kapják meg már egy ideje a csomagok nagy részét? Válasz: hát mi információt nem kapunk, csak azt tudjuk, amit a posta.hu-n olvasunk. Na itt tudtam, hogy már nekik is ki lehet a nemlétezőjük. Sajnalom őket, hogy ezt a szép (régen igen is megbecsült) szakmát/szolgáltatást lepicsázták. (Itt jut eszembe a Függetlenség napja egy részlete: "azért nem mondtuk önnek Elnök Úr, hogy őszintén tudja letagadni...". - gondolom ezért nem kapnak az alkalmozattak se semmi infót...).Lényeg, 2 hónap alatt 18 ból 2db csomag megjött, 1db másik városba lett kikézbesítve, 15db valahol pihen.
Remélem lassan rendbeszedik a postát...[ Szerkesztve ]
-
fairi
addikt
válasz alcapone386 #94130 üzenetére
Én február 20 és ma közt 45 csomagot rendeltem. Többségét kuponpisztoly kezdeténél. Én a mai nappal kaptam meg a 30.-kat.
maradék 15 közül jelenleg 5 van 60. nap státuszban. (egy-kettőnél biztos dispute lesz sajnos) Egyik ajánlott levél, valszeg holnap kapom meg. fennmaradó 10 jelenleg halad ahogy kell.
kapott csomagok közül egyik elázott, másikat összenyomták, lett belőle vita.Volt olyan mikor 20 napig semmi, majd 10 levél 1 hét alatt.
Kb az számít hol laksz, van ahol jól kezelik vagy már elkezdték jól kezelni ezt a szitut valahol összeomlottak. Kicserélőből gond nélkül jutnak ki, inkább az helyi postán akadnak be.
[ Szerkesztve ]
-
Dronte
aktív tag
3 hónappal rendelés után és 2 hónappal a feladás után idáig jutott kb az összes ebay-es csomagom:
May 4, 2020 18:36
China Post
Leave, next stop Zhengzhou Automobile Transfer Station (via transfer)
Zhengzhou International Processing CenterEzzel az állomással még nem találkoztam, jól gondolom, hogy szárazföldön fogják szállítani...?
Nem is beszélve arról, hogy tracking alapján már légitársaság Zhengzhou-ból egyszer elvitte.. elvileg.
-
alcapone386
őstag
Sziasztok!
Van tippetek, hogyan lehet külföldről érkező nyomkövetéssel rendelkező csomagot hivatalosan kerestetni? Postán nem tudtak erről információt adni -
Xes
csendes tag
36.41 eur os csomag ma érkezett meg vámtól és nem kellett rá fizetni semmit. Bár a vámhatározatban szerepel, hogy 3404 ft ÁFa de a kis CN23 as matricán már 0 ft van úgyhogy csak aláírós volt. Ha valakit esetleg érdekel ez az érték ezek szerint még belefér a határba...
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz alcapone386 #94136 üzenetére
Ha te vagy a címzett, akkor neked sehogy. Ugyanis, amíg nem vetted át addig az eladó tulajdona, mivel ő adta fel, így ő tudja kerestetni.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz aliens1900 #94135 üzenetére
Ugyanazt a hirdetést linkelted be 2x... (Ha nagyon kell és nem baj, hogy drágább, akkor EU-ból kell rendelni. pl. Németország)
-
fairi
addikt
-
őstag
válasz alcapone386 #94143 üzenetére
A fura módit csak fokozza, hogy bezzeg néhány éve, amikor voltak azok a copyright ügyletek az utángyártott autódiag cuccokkal, és a nem jogtiszta cd mellékleteikkel, akkor a címzettet vegzálták, és az sem volt mentség, hogy ők úgy voltak tájékoztatva, hogy eredetit vásárolnak.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Rozalluc
friss újonc
A S.F Express céggel kapcsolatban, nehezen de sikerült emberrel beszélni, robot helyett. Bár csak kínaiul tud a kislány, de legalább jutottam egyről kettőre 50 nap után. https://ocs2odp.sf-express.com/?orgName=sy&channelId=523&clientType=1&accountId= ezen a linken lehet kommunikálni, írásban, egyszerű, rövid mondatokat a google jól fordít kínaira, tehát aki nem tud kínaiul, az is tudja használni.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz alcapone386 #94143 üzenetére
Az eladó vesz igénybe egy szolgáltatást, aminek a nem teljesülése esetén ő megkárosított fél, ha a másik fél nem teljesíti a vállalásait. Kár ezen rugózni.
-
Ilcsike
újonc
Sziasztok!
Ma megjött a március 30-án, rendelt csomagom, RO431604387EE futár hozta.
Nagyon örülök neki, az UB-és, csomagom még nem jött meg, de ezt jobban szerettem volna! -
hevizms
addikt
Sziasztok.
Elküldtem amikor kérték az adatokat a posta vámosainak a kérvényt is a többi papirral együtt,ennek ellenére kirótták a vámtrhet.Mit lehet tenni?????
Nem vettem át a postai futártól,most itt lesz a helyi postán 15 munkanapig.
40,14$ volt az áru szállitással együtt.Direkt figyeltem rá hogy pont alatta legyek. A vámteher 3514 ft lenne plusz 3500 kezelési. Mit tegyek? Elég ha irok egy emailt oda ahova az adatokat küldtem hogy tekintsenek el?De ha eddig nem tették akkor már direkt se fogják nem?Van valami felsőbb hely ahol lehetne reklamálni?Járt már így valaki?
Köszönöm előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest