- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Számításokat is végző HBM memóriára szavazna a Samsung
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
proly01
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni...
Rendeltem egy eladón keresztül egy bizonyos terméket ázsiából.(Nagyobb értékben nem 35dollár)
Nagy nehezen 2 hónapos huza vona után mondván(úgy kellett legyártani nem volt raktáron ezért a sok várakozási idő) az eladó adott egy köbvetési számot aminek a vége NL!
Hiába nézem bárhol a neten vagy a holland post oldalán nem látok semmit a csomagról már 7 napja. Sehol sem talál semmit a net. a 17Track nemzetközi oldal sem.
Az eladó azt állítja,hogy (mivel ő rendelte nekem a terméket) ő a saját oldalán a profiljában látja hogy ez egy TNT post lesz de még nem frissült be nemzetközire én ezért nem látok belőle semmit track number alapján,de várjak türelemmel mert jövő hétre biztosan be frissül és majd fogom látni.
A kérésemre,hogy dobjon egy screent a saját oldaláról azt mondja arról nem tud mert az csak netes felület és személyes adatok is vannak ott értsem meg hogy arról nem szeretne messengeren képeket küldözgetni.
Mi a véleményetek?....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
Természetesen mondtam neki.Azt mondta rengeteg rendelése van ő nem szeretne ezzel kinlódni meg fogom látni,hogy jövő héten be frissül a magyar posta oldalán mert TNT post-os csomag szóval még gyorsabb is mint a sima szállítás,nézzem meg az értékeléseit(ami 96 véleményből 5 csillag amúgy).Csak az a baj hogy 2 hónapja ezt játszuk! Mindig valamit vetít.Elsőnek mikor felvettem vele a kapcsolatot akkor azt mondta,hogy 14 napon belül DHL el küldi aztán azt mondta valami ünnep van nem tudja eltelt 2 hét aztán azt mondta,hogy most már küldi és küldi a számot is megint eltelt 2 hét aztán jött,hogy huuu még sincs raktáron gyártani kell aztán most majd 2 hónap után adta meg ezt az LT elejű NL végződésű számot amit írtam is, szerdán.
[ Szerkesztve ]
....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
Köszönöm szépen!
Most is mondtam neki,hogy okés megértem. De ő is értsen meg engem már 2 hónapja várok nem viccből kérem,hanem azért mert ha látnám,hogy befrissült akkor okés tudom,hogy végre legalább úton van... erre mondja,hogy nyugodjak meg ha neki frissült a saját oldalán (amit elmondása alapján csak a gyártó és ő lát) akkor a magyar posta oldala is be fog jövő héten az fix.
Hát nem tudom....
Egyébként ez hogyan megy az azsiából feladott küldeményeknél? tehát ha elmondása alapján TNT post akkor hogyan lehet holland post vagyis NL a vége? Oda fut be ázsiából és ott lesz TNT-s? Vagy nem értem.....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
Köszönöm!
Ezekre is azt írja,hogy nem talál semmit lehet,hogy még nem került bele a fuvarozási rendszerebe bla...bla... a szokásost!Meg magyarázod nekem nagyjából hogy értsem? Én laikus vagyok! Sosem rendeltem még ázsiából semmit.
Most akkor vagy vagy?
Tehát vagy TNT post vagy PostNL?
Olyan nincs,hogy ázsiából postNL hez küldi onnan pedig TNT hozza vagy csinálja tovább?
Most nyilván azért kérdezem csak mert ugye gyanakszom,hogy vagy átver vagy ül a pénzemen.És most már nagyon elfogyott a türelmem.....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
Hát igazából nekem csak az fura,hogy adta ugye ezt az LT57XXXXNL es számot és mondta,hogy írjam be a magyar posta app-ba és hogy ha nemzetközibe ér akkor tudom majd követni most 09-16-án volt ez. És hogy szerinte ez egy sima postai küldemény lesz nem gyors,de mind1 majd ha nemzetközi lesz akkor tudom követni.
Erre rákérdeztem most pénteken 18-án (laikusként ugye mert fogalmam sem volt akkor még hogy az NL az a postNL-t jelenti és hogy az ázsiaiak szeretik ezt a módszert stb) hogy van valami infód mert nekem nem ír semmit a magyar posta oldala.
Mire azt válaszolta (amit írtam is) hogy igen nekem azt jelzi a saját rendelési oldalamon,hogy TNT post os lett a csomag szóval szerencsénk van mert ez gyorsabban ide fog érni.
Ekkor persze én még nem tudtam,hogy ez egy postNL es csomag meg hogy hogyan működik ez a szállításos rendszer ezért kezdek most kicsit gyanakodni,hogy így utána járok a ti segítségetekkel,hogy most akkor hogy is van ez? Most post NL es vagy TNT-s? Vagy mit kavar megint nekem.
Egyébként ez akitől rendeltem egy magyar ember és ő is rendelte egy ismerősétől aki azsiai,de az ázsiainak is meg kellett rendelnie ott valakitől akié a gyár. hogy értsétek.
Így én igazából a magyar összekötőnek utaltam(neki van 96 pozitív értékelése amúgy) de ő elméletileg pay pal el fizetett az azsiainak,ha bármi van be biztosítva magát és engem is.
Mondta is hogy ha nem jön meg a csomag vagy elkeveredik stb akkor ő visszaadja a pénzem,csak ennek már 2 hónapja...azért az a gyanúm hogy használja csak a pénzemet és nem rendelt ez semmit senkitől.Aztán majd benyögi kb megint 3 hét múlva mikor sehol a csomag,hogy huuu elakadt itt vagy ott még 1 hónapot várni kell stb...stb... hogy húzza az időt ameddig tudja.....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
De nem bonyolítom túl.
Igazából az a lényeg hogy létezik vagy van e olyan,hogy Ázsiából feladják PostNL el befut ugye hollandiába és ott meg átkerül TNT post os szállításba és a TNT kézbesíti itt magyarországon?
Vagy ez hogy működik?
Tehát hogyan frissülhet neki egy LTXXXXNL es szám TNT post osra?....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
Sajnos ez az,hogy nekem is ez a gyanúm.
Vagy még esetleg az,hogy én külön fizettem a gyors szállításért 45dollárt és lehet azt akarja rólam lehúzni ezzel a TNT-s mellébeszéléssel,hogy nehogy visszakérjem.(Holott nagyon jól tudja,hogy ez egy "sima" postNL es csomag.)
Mindenesetre várok j.hét péntekig. Megnézem mit mutat a track és aztán majd jelentkezem.
Nagyon köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
proly01
őstag
Szóval, ha jól értem akkor ha 09.16-an elküldte a számot mára már látnom kéne a tracking oldalon? Illetve ez azt jelenti amit írsz hogy több árut ad fel egy szám alatt és így spórol? Ezt jelenti a bevárás?
Nem igazán értem lehet jól amit írtál. Én laikus vagyok.
A lényeg annyi hogy egy olyan dologra volt szükségem Ázsiából amit magam nem csak közvetítőn keresztül tudtam vagy tudnék beszerezni. Ő egy magyar illető akinek van egy webshopja és egy 4 éve bejaratott üzlete sok kapcsolattal és jó ertekelessel. Csak nekem nem kerekek a dolgok amiket csinál velem 2 hónapja főleg hogy 14 napot mondott a szállításra.Amit leirtam más hozzászolasokban. Folyamat ígérget. Aztán mondtam neki 31 nap után hogy inkább fizetek a gyors szállításért mert nem szeretnék tovább várni erre! Ő jó!
Majd újabb 1 hét után közölte hogy a gyors szállítás nem fog teljesülni úgy ahogy kéne mert az Ázsiai hazudott hogy 1 héten belül küldi de közben nincs neki se raktáron és neki is rendelnie kell valakitől. Majd újabb 3 hét nyaggatas után elkuldte most ezt az NL végződésű számot amiről akkor még fogalmam se volt milyen szám. Kérdeztem hogy mi ez azt mondta még Ő sem tudja pontosan. Majd masnap azt írta hogy ez egy TNT post szám lesz. Most pedig Kérdeztem tőle hogy ugye ez egy postNL szám igaz. Erre a valasza: igen.
Szóval én nem értem már ezt az egészet!....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
Köszönöm! lecsokkolom.
Most kérdőre vontam a magyar képviselőmet akié a webshop hogy mivan már... erre azt a választ kaptam hogy legyek türelmes meg hogy van úgy hogy mire az NL szám befrissül már itt is van a csomag. Hát nem tudom... nem igazán hiszek már benne.....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
Nekem is ez a gyanúm.
Most is reggelre azt a választ kaptam a magyar kereskedőtől arra a kérdésre,hogy :
-Ugyan magyarázza már el,hogy ha még egy track oldalon sem látszik a csomag,hogy fog ideérni napokon belül mire "állítólag" befrissül a trackID egy postNL?!
hogy:
-Szerintem jövőhét közepéig 100% hogy ideér!
Hát....
Mondtam,hogy rendben akkor az az utolsó időpont amíg várok!....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
Ugye azt mondod,hogy a menet a következő:Az ázsiai megkéri a számot majd kb. 3 nap múlva átadja a csomagot és innen max 10 nap mire bekerül a postNL rendszerébe! Jól értem?
Tehát ha nekem 9.16 án küldte a a számot el akkor a TN-nek maximálisan( ha hétvégéket nem számolok) október 5-én kéne mindképpen látszania!
Jól értem?....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
Olyat szeretnék kérdezni, hogy a Kínából Hollandiába szállítás soran postNL -nel is bejatszik a hétvége?
Mert a szállításom státusza szept. 25(péntek) ota ready for shipment.
Kezdek aggódni. Van miért?....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
"Egységképző érkeztetése"
státusz után átlag mennyi idő múlva kapom kézhez a csomagot?
Ázsia- Szeged.
-
proly01
őstag
Most az van hogy gondoltam ránézek a posta appra hogy mi van a csomagommal (az utolsó státusz ugye"bejövő csomag átvétele a kicsereloben") hátha változott,és eltűnt minden infó
Azt látom hogy... a küldeményhez jelenleg nem található követési információ.Ilyenkor mi van?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Dell G15 5510 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB DDR4, 512GB NVMe gar
- Csere-Beszámítás! Gamer PC. R5 2600/ RX6600 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung A20e 32GB Fekete / Számlával / Jótállással / Új kijelzővel!
- 5560 15.6" 4K IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet RENDELHETŐ DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest