- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
aktív tag
válasz baly81 #95482 üzenetére
Eddig nekem se volt bajom velük, de tudtam, hogy Feucht problémás, csak idő kérdése mikor fut bele az ember.
Egyébként mivel jogilag a csomag a feladóé amíg át nem veszed én semmit sem tudok tenni. Nálunk ha kifogsz egy jó fej ügyintézőt aki tényleg meg akarja oldani a problémát és nem csak hárítani az esetleg segíthet, de egy német cégnél nincs ilyen.
Azóta már más cuccom is jött az simán megérkezett (sajnos amit eltüntettek az volt a drágább, ami megérkezett az volt az olcsóbb, szóval a szarkák még azt is tudják mit érdemes lenyúlni vagy csak szerencséjük volt), azaz nincs itt semmi ilyen. Simán van egy szarka csapat reggelente amivel évek óta nem csinálnak semmit, elég itt visszaolvasni.A Banggood is gyorsan válaszolt, szokásos sablon válasz, érdeklődjek a helyi postán stb (mindezt úgy, hogy bemásolta a saját trackingjét amin látszik, hogy be se jött az országba).
Eddig velük nem kellett elmenni a Paypalig, remélem most is megoldják.
bl4ze és akiknek nem viszik ki csak bedobják az értesítőt
A levélként feladott dolgokat (ami elég nagy is lehet ezért nagyon sok minden így van feladva) amik nem férnek be a szabvány postaládába (ami valami 3cm rés) nem viszik ki ez évek óta így van. Amit a levél postás kivisz az ami a szabvány levelesládába befér. A többinél még reggel nyomtat egy értesítést és azt viszi ki.
Amit kivisznek az a csomag, de azt külön autóval és azt csomagként is kell feladni. -
bl4ze
veterán
válasz ecaddsell #95501 üzenetére
ecaddsell : sajnos nem állja meg a helyét amit mondasz.
Kérlek nézd meg a POSTA SAJÁT plakátját. Regisztrált, ajánlott küldeményt KÖTELES kihozni a posta házhoz.
Ez a plakáton is kint van, és tegnap szóban is megerősítették. Szóval ha nem fér be akkor is kihozza.
Volt olyan, hogy nagyobb volt és nem a "sima" kézbesítő hozta, hanem oda adták a zöld kocsis "csomagosnak" és Ő hozta az ajánlott LPxxxxxxxxxxNL és stb. küldeményeket.
Nézd meg a plakátot amit tegnap fotóztam és posztoltam.....:. bl4ze .:.
-
ecaddsell
aktív tag
Én évek óta nem emlékszem olyanra, hogy levélküldeményt a csomag postás autó hozott volna ki...
Azaz elméletben lehet igazad van, de a gyakorlatban ilyet még nem tapasztaltam, ergo nem zárnám ki, hogy itt valami félreértés van.
Egyébként nem bánnám ha neked lenne igazad, tegnap is kellett a postára menjek ilyen nagyobb, de könnyű cuccért. -
baly81
aktív tag
Nálunk két postás jár. Jön egy csomagos, és a "sima" leveles postás. A leveles tartja velünk a kpcsolatot, minden küldeményt kihoz és átad. A csomagos postás, legtöbbször csak az értesítőt hozza magával, a csomagot nem, pedig dobozos kézbesítő autóval jár! Újabban ezt váltott fel az sms! Szóval már az értesítés is digitálisan történik... Meg sem próbálnak kézbesíteni. Ez az esetek 50%-ra igaz! Azzal takaróznak, hogy nem volt a címen senki, holott ez nem igaz! Ráadásul a belföldi csomagokkal is ez a helyzet, amit rohadt drágán visznek el! Szóval nem teljesítik az ígért feltételeket...
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
MCGaiwer
addikt
-
ecaddsell
aktív tag
válasz MCGaiwer #95506 üzenetére
Ez akkor van így ha az eladó lemond a kártérítési igényéről (már ezt is végigjártam egyszer amikor a posta hagyta el a regisztrált csomagom; ne tudd meg mennyit kinlódtam vele, pedig a posta adott egy angolul is jól érthető pontos leírást).
Ezt még egyszer nem járom végig, pont elég volt egyszer, és akkor sem jártam igazán jól vele.
A Banggood felszámolt egy shipping insurance nevezetű dolgot, ezek alapján nekem teljes kártérítés jár. Oldják meg. Nem fogok hadakozni a DHL-el meg a Banggooddal egyszerre és a végén kijön, hogy én járok rosszul. Akkor inkább a Paypal bár remélem nem kell eddig elmenni.
Alapból ez a jog a feladót illeti meg.[ Szerkesztve ]
-
Tamas1982.1
tag
Sziasztok.
Kézbesítés A küldemény a kézbesítőnél van
2020.11.19. | 06:57 Budapest 100 postaEzen kívül értesítőt nem kaptam, itthon voltunk de semmi kézbesítés. Menjek be, hátha a postán lesz? Tegnap voltam, akkor nem volt ott a csomag, nem tudtak róla semmit.
-
baly81
aktív tag
válasz Mr.Pentele #95509 üzenetére
Így van! Nekem valami olyasmi rémlik a levelespostásunk által elmondottakból, hogy fél kiló, és bizonyos terjedelmi méret felett a csomagos postás hozza ki. De már nem emlékszem rá pontosan.
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
netpok2
csendes tag
Sziasztok,
Gondoltam megosztom a tapasztalataimat:
Többen rendeltünk pár pólót threadlessről, amit jól meg is vámoltak. Vasárnap elküldtem a dokumentumokat, kedden meglepő gyorsasággal már a postás csengetett fel azzal hogy kéne fizetni a vámot.Magyar Posta:
- Természetesen egy deka értesítést nem kaptam róla, pedig a vámpapírokról ki tudtak értesíteni SMS-ben.
- A járványhelyzetre való tekintettel terminál az nincs nála, csak készpénzben lehet kifizetni a 78 ezer forint vámot (ennyi pénz a járvány előtt se volt nagyon nálam, idén meg kb 15000 ft kp forgalmam volt összesen)
- Újbóli kézbesítés nincs, be kell érte menni személyesen a postára, ahol azért a másfél méter az hagy maga után némi kívánni valót.EU-s és magyar vámrendszer 150 euró felett:
- 12% a vám pólókra
- +25% ha az USA-ból jön
- A szállítási költség is természetesen a vám alapját képezi annak ellenére hogy felhúzni nem tudom. A százados úr telefonon tájékoztatott hogy ez EU-s szabályozás.
- 27% áfa mindenre
Ez összesen +74% volt a rendelésre.Szóval egy 100 000 forintos vásárlás után a posta vámkezelési díjával együtt 78 000 forintot kellett fizetnem. Tudom jobban utána kellett volna néznem, de azért ez egy kicsit megütött, én kb egy 27+10%-ra készültem.
TL;DR: Amerikából pólókat csak 150 euró alatt, ha felette van akkor inkább két csomagban. Illetve a magyar posta még mindig fo$.
[ Szerkesztve ]
-
-
netpok2
csendes tag
válasz baly81 #95512 üzenetére
Mármint nem a járványhelyzet miatt, azt csak én tettem hozzá, azon borultam meg, hogy:
a) kijön terminál nélkül, a mutyivállalkozókon, feketemunkásokon és a bankellenes nyuggereken kívül szerintem nem sokan tartanak otthon százezreket a párnába dugva
b) ha rajtam múlna, akkor kb sehol se lehetne már fizetni kpval amíg véget nem ért a korona -
ecaddsell
aktív tag
válasz Mr.Pentele #95509 üzenetére
Sajnos én úgy tűnik nem vagyok ilyen szerencsés (mostanában pláne nem). Pedig ebben a járványban jobb lenne, ha nem kellene a postára járkálni.
Mostanában már annak is örülök, ha a levélkézbesítő megtalálja a házunkat (a régit sajnos valami más munkára tették). Nem, nem különösebben nehéz, a házszám az utca túloldaláról is jól látszik.
Nem tudom, hogy olvasási problémákkal küzd-e a mostani levélkézbesítő vagy ezen a héten miért nem sikerült neki, mert hétfőn egy szintén Banggoodos cuccomat visszaküldték. A címzés nem változott évek óta, másnap amikor hívtam a helyi postát az elektronikus rendszerből egy normális ügyintéző a nevem is meg a címem pontosan be tudta azonosítani a tracking szám alapján.
Azt mondta megpróbálja visszafordítani, de mai tracking alapján úgy tűnik ez nem sikerült.Nem értem miért nem tudtak legalább 1 napot várni, hátha mégis keresi azt a nyamvadt cuccot valaki ha már egy másik földrészről idetalált. Másnap reggel már vissza is küldték most meg már a kicserélőben van gondolom kifelé...
Szóval nagyon szerencsés vagy, ha neked mindent flottul kivisznek. -
Occon adom
aktív tag
Ezekkel a Kinaiakkal csak a baj van, feladtak egy kis csomit matricázva, az átkerült kirguzisztánba, onnan ide. Próbálom leszedni a kirgiz matricát hajszáritóval, erre a kinai matrica feketedik, hőpapiros lébe nyomták, ha szépen szeretném leszedni az eredeti feladás fekete lesz. Szép!
-
Mr.Pentele
tag
válasz ecaddsell #95514 üzenetére
Amikor címzett ismeretlen vagy cím nem azonosítható státuszt adnak egy küldeménynek, akkor nincs értesítő. Aznap ahogy a postás bemegy leszámolni, már indítják is vissza az ilyen küldeményt.
Sajnos vannak akik nem képesek normálisan dolgozni, mint a te esetedben.
Visszatérve: a szokásos leveles postást kiválóan ismerem, nagyon rendes ember, pontos, precíz, minden flottul megy. Ellenben most szabadságon van, na ekkor vannak a gondok. Ugyanis helyettesítő, ha egyáltalán erre jön, akkor ő nem hajlandó keresni a neveket, mindent bedob a közös képviselő ládájába mert csak azt ismeri. No ezzel az a gond, hogy nem biztos, hogy mindent átdob abba a ládába ahová az tartozik. Zárójelben jegyzem meg, a mi ládánkra minden ki van írva emelet, ajtó stb és mégsem dobja be a helyettesítő a küldeményeket. Akit nem talál arra még azt mondom, hogy tényleg tegye a közös képviselőjébe, lévén hogy ismeretlen a terep számára.Olyan is előfordult már, hogy a rendes postás visszatérésekor érkeztek meg a dolgok, mert igaz ki volt jelölve helyettes, de az egyszerűen nem jött ide. Szerencsétlen szombaton jött kézbesíteni, hogy minden rendben legyen. Kíváncsi leszek, hogy ha akkor jönne megy L kezdetű CN végű registered küldeményem amíg a rendes most szabin van, vajon mi fog történni. Megkapom? Értesítőt dob be csengetés nélkül?
Egy szóval: no comment az egyes dolgozókra (tisztelet a kivételnek amiből sajnos kevés van.)
-
ecaddsell
aktív tag
válasz Mr.Pentele #95517 üzenetére
Aznap ahogy a postás bemegy leszámolni, már indítják is vissza az ilyen küldeményt.
Na itt van 1 probléma a folyamatban. A postás valamit benéz es innentől esélyt sem adnak a címzettnek, hogy megtalálja a küldeményt, ha már a postásnak nem sikerült megtalálnia a címzettet.
Másnap munkaidő kezdetkor már esélyem sem volt megállítani a visszaküldést. Úgy, hogy az elektronikus rendszerben ott volt a jó cím.
Teljesen hibás a folyamat.Occon adom
Vízzel kell megpróbálni gőzölni (de ne forróval). Egyébként nem értem miért akarod megnézni, én ilyen járványos időben a csomagolást rögtön a kukában landoltatom kibontás után. Franc se akarja fogdosni. -
Mr.Pentele
tag
válasz ecaddsell #95519 üzenetére
Igen, igazad van. Valamit a postás elír, onnantól kezdve senki sem fog azzal foglalkozni, hogy amúgy ki is tudta volna vinni.
Az NPKK-nak is kellene amúgy ellenőrizni, hogy a címzések megfelelőek-e vagy sem, mert ha nem, akkor már nem is kerül továbbításra azaz a kézbesítő postáig sem jut el. Elvileg. Persze ez csak mende-monda, mert ez alapján akkor ez alapján a tiéd sem jutott volna el addig, ameddig. Hibás címzés amúgy lehet elmosódott, elkenődött, sérült matrica amit nem tudtak elolvasni. Ez is benne lehet a pakliban.
Ilyen esetben is jó lenne valamilyen értesítő, de ahhoz eljárás rendet kellene változtatnia a Postának.
[ Szerkesztve ]
-
macikos
addikt
Sziasztok!
Bocsánat az OFF-ért, de nem találtam topikot a kérdésem számára.Röviden annyit szeretnék kérdezni, hogy itthon, utánvéttel rendeltem csomagot, viszont nem vettem át. A webshop telefonon hívott, hogy ki kell fizetnem a postát oda-vissza, különben perre mennek, így meg úgy, meg hogy benne van az ÁSZF-ben.
Tényleg kötelezhetnek erre? -
Zozzant
addikt
válasz macikos #95524 üzenetére
Nem, de hogy ez neked emberileg nem jön le az a te szegénységi bizonyítványod. Adott esetben te adnál el valami utánvéttel a címzett meg nem venné át, lehet hogy te azt mondanád na-és, így jártam? Oké. Ez a segítség ingyen volt, vagy "segíts magadon..." ahogy a mondás írja.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
Főnökasszony
csendes újonc
sziasztok,
van esetleg valakinek ismerőse usa-ban akihez tudok rendelni utánvéttel és utána elpostázza?
-
trebrona
nagyúr
Ez a levélként feladás kifogás, hogy nem fér a postaládába, a nem regisztrált küldeményekre vonatkozik, amit nem kell aláírtania. De mivel én regisztrált küldeményről írtam, alá kell, teljesen mindegy, hogy beférne-e, vagy sem.
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
macikos
addikt
válasz Zozzant #95529 üzenetére
Persze én vagyok az egyetlen az országban aki ilyet csinál... Könnyű rám lecsapni, mivel én megkérdeztem, hogy ilyenkor mi történik, mással volt-e ilyen. Persze gondolom senkivel nem fordult még ez elő.
20 éve rendelek internetről, ruha, műszaki cikk, bútor, étel, gyakorlatilag szinte mindent. Nem szoktam ilyet csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
MCGaiwer
addikt
válasz macikos #95532 üzenetére
jogilag nem kérheti, ha benne van az ÁSZF-ben, ha nincs. Kicsit nehéz is bizonyítani, hogy tényleg te rendelted azt a terméket.
Persze ha visszaélésszerűen műveled, az már lehet büntethető.
Ha csak meggondoltad magad, akkor mondjuk az lenne a korrekt, ha kifizetnéd a postát...Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
prolad
addikt
-
azbest
félisten
nem tudom mikori az a plakát, de a járványra hivatkozva egy ideje a regisztrált külföldit simán bedobják a ládába. Max, ha nem fér bele / meg sem próbálja kihozni, akkor hagy értesítőt. nem tudom kövezni, hogy mi épp a "szabály", de megint veszélyhelyzet van, szóval lehet azóta is, vagy újra ez a módi [link]
#95507 ecaddsell
a vásárlás igazolásával (kb azzal, mint a vámkezelésnél) elég igazolni. Régebben betettem a doksikat az esetemről, amikor a kézbesítőnél eltűnt a küldemény és bementem reklamálni és megtérítették az árát.[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
válasz azbest #95541 üzenetére
na pont ez dől meg :
"Az új intézkedéssel elkerülhető a közvetlen fizikai érintkezés és ezzel tovább csökkenthető a fertőzésveszély kockázata. A változás több küldeménytípust is érint, írják. Az eljárás lehetővé teszi, hogy a postai munkatárs és a címzett a küldemény személyes átadásakor elkerülje a közvetlen fizikai érintkezést."A postán tollal kellett aláírni ami naponta több száz ember megfog.
Épp ezért veszekedtem velük a kézbesítési részlegen : és a hölgy el is ismerte, hogy igen, ki kellett volna hozniuk. A plakát egyébként friss, mostani plakát.
Elnézést kért ezért. "Túl sok küldemény volt aznap."
Ők meg úgy döntöttek akkor ki sem hozzák - menjen be a paraszt covid kellős közepén álljon sorba jól aztán tapizza a tollat.....:. bl4ze .:.
-
Rick4
félisten
Sziasztok!
DPD-vel jön valakinek dolga a lengyelek felől? Most hét hétfőre kellett volna egy csomagom az országba érjen, de péntek óta az errefelé tartó irány helyett a lengyel ponton dekkol.
2020-11-12 13:23 Dobra k. Strykowa (PL), In transit.Ha másnak se jön, akkor nem lepődök meg, de ez egy 4 napos csomag, odáig mozgott rendesen, onnan viszont semmi.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
bl4ze
veterán
Szánalmas : 1 napja le van fagyva a posta.hu nyomkövetés, és az app sem tud lekérni adatokat
Érdemes volt több milliárdot elkölteni a nyomkövetés fejlesztésére......:. bl4ze .:.
-
75kokoko75
aktív tag
Sziasztok!
Autodoc-tól rendeltem, de visszautasítottam a csomagot. El is indult visszafelé, de 10 napja azt írja a DPD nyomkövetése, hogy "Dobra k. Strykowa (PL) - A küldemény beérkezett az elosztóközpontba"
A kérdésem: Létezik, hogy még nem ért vissza a feladóhoz? Nem lehet, hogy csak az infó akadt itt el?
Aki hirtelen akar meggazdagodni,nem marad ártatlan (PL 28:20)
-
Occon adom
aktív tag
Valahol "észak-pesti depó" épült valami új postai kiszolgáló épület, olyasmi, mint Budaörsön. Működik az már hogy a munka meg szinte áll? [link]
-
prolad
addikt
Kezdjek aggódni, ha azt írja a tracking, hogy az értesítő bedobva, de nem nincs értesítő a postaládában? Csak a levél amiben a vámoltatós papír van. Azzal kiadják a postán? Végülis rajta van a név/cím/rendelési szám...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest