- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
Angol rendelésekkor érdemes tudni :
"Se kvóta, se vám nem lesz az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti kereskedelemben
Százszázalékos vámliberalizációt biztosít a kétoldalú áruforgalomban az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről szóló megállapodás, amelyből a brit kormány pénteken tett közzé érdemi részleteket.".:. bl4ze .:.
-
vesir
tag
Ez biztos?
"Az ismertetés szerint ez azt jelenti, hogy sem vámok, sem kvóták nem terhelik majd az Egyesült Királyság és az Európai Unió közötti árukereskedelmet abban az esetben, ha az áruk megfelelnek a vonatkozó eredetigazolási előírásoknak." [link]
Mit takarnak ezek az előírások?
[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Nem találok rá igazán biztos infót:
Még idén feladott csomag, ami csak Brexit után érkezne meg (azaz jövőre), lehet áfaköteles (vámot nem éri el az összeg)?
19k helyett úgy 27k lenne a csomag, és nekem nem érné meg.
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
korpicschess
veterán
válasz korpicschess #95855 üzenetére
Az előttem levő hozzászólásban levő Index cikk engem nem győzött meg.
DPD pl. csak vámkezelve szállít már: https://www.dpd.com/hu/hu/segitseg/export-vamkezeles/brexit/ [link]
-
tupacamaru
veterán
válasz korpicschess #95855 üzenetére
Szerintem igen. Én már nem mertem rendelni onnan.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
korpicschess
veterán
válasz tupacamaru #95857 üzenetére
Holnap vagy kedden reggel tudná az eladó feladni. 3 napja lenne az országba érni (kedd, szerda, csütörtök).
Nem tudom mennyire esélytelen.
Pont olyan érték aminél ez nagyon sok, de lehet átcsúszik simán, mert egy billentyűzet. Passz.Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
korpicschess
veterán
válasz korpicschess #95858 üzenetére
Úgy látom mégis jó hír van!
Megtaláltam azt hiszem a választ, és elvileg ami még a türelmi időn belül feladásra kerül, arra nem kell ÁFA-t fizetni.
Hivatalos honlap: [link] , doksi: [link]
Ide vonatkozó rész:
"A termékmozgásokkal összefüggésben a kilépési megállapodás előírja, hogy amennyiben az
Egyesült Királyság területéről úgy adnak fel vagy fuvaroznak el terméket valamely tagállam
(pl. Magyarország) területére, vagy valamely tagállam területéről (pl. Magyarország) úgy adnak fel vagy fuvaroznak el terméket az Egyesült Királyság területére, hogy a feladás vagy fuvarozás az átmeneti időszak vége (2020. december 31) előtt kezdődött, azonban ezt követően ért véget, úgy ezeket az ügyleteket áfa szempontból továbbra is a Közösségen belüli ügyletekre vonatkozó szabályok szerint kell kezelni (Közösségen belüli termékértékesítés, Közösségen belüli termékbeszerzés, távértékesítés). "Javítsatok ki kérlek, ha esetleg rosszul értelmezem.
[ Szerkesztve ]
-
koháry
tag
Valaki tudna válaszolni az előző hozzászólásomra? Nem használtam még amazont korábban nem tudom, hogy működnek ezek a dolgok. Köszi.
Tolle Koharyanum vota in coelo Iohannes.
-
denko
senior tag
Sziasztok,
Newegger-ről hogy lehet rendelni M.O-ra, valaki találkozott már vele?
Azt nézem hogy régen lehetett, most meg csak UK-be lehet rendelni és Törökekhez EU-ban. -
baly81
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis infót/megerősítést kérnék tőletek.
Elvileg 2021 jan. 1-től törölték volna el a 22 Euró alatti csomagok vámmentességét. Ezt tudomásom szerint kitolták júl. 1-re.
Szóval most az érdekelne, hogy tényleg a júliusi időpont él-e, és nyugodtan lehet rendelni vámmentesen...
Köszi az infót!Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
Arcadian91
újonc
Sziasztok!
Ha volt már ilyen kérdés, előre is elnézést kérek!
Adott egy termék (számítógépalkatrész), amely az USA-ban 180.000 forintnak megfelelő dollár, idehaza viszont a hiéna boltok olyan 280.000-300.000 forintos árcédulával látták el őket, így értelemszerűen nem fogom belföldön megvenni, akkor sem, ha nyerek a lottón. Tegyük fel, hogy van kint egy ismerősöm, aki meg tudja vásárolni, majd csomagként fel tudja adni Magyarországra (nem nehéz kiszámolni, hogy még a 20-30 ezer forintos csomagküldési díjjal is kb. 100 rugó maradna a zsebbe, szóval vicc, ami itthon folyik). Kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben is megvámolhatják-e, vagy fennakadhat-e bármilyen okból kifolyólag?
Válaszaitokat előre is köszönöm! -
tupacamaru
veterán
válasz Arcadian91 #95865 üzenetére
Én 100%-ra venném, hogy megfogják.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Dealer95
őstag
Szia!
Miért ne fognák meg?
Magánszemélytől magánszemélynek küldött csomag esetén:
150 és 700 euró között: 2,5% VÁM + 27% ÁFA.
[és a szállítási költséget is beleveszik ebbe az alapba, tehát a ~200k-ra jönnek rá ezek az extra költségek, vagyis 200.000*1,025*1,27->260.000]Szóval a garancia hiánya (sok gyártó USA-ban vásárolt terméket nem garizik EU-ban, csak az EU-n belül vásároltat) miatt máris ott tartasz, hogy nem igazán éri meg az ilyen nagy összegű termékeket külföldről rendelni. (~260k vs. 300k)
[ Szerkesztve ]
-
Arcadian91
újonc
válasz Dealer95 #95867 üzenetére
Köszönöm szépen a választ! Bár még mindig nem tiszta teljesen, hisz ha nem mellékeli a számlát, nem értem milyen alapon teszik rá a 27%áfát, ilyen esetben nem lehet konkrétan megállapítani, hogy mennyi a csomag értéke, mert ahány bolt, annyi ár, de vehette akár használtan is, ami megint másik kategória, ergó így a vámon hasraütésszerűen menne az alapár megállapítása. Mindegy, nagyon macerás lenne az egész, "vagy megfogják, vagy nem" alapon pedig nem játszanék ennyi pénzzel. De azért remélem megérem, hogy lássam, ahogy csődbe megy az összes tolvaj kisbolt
-
MineFox54
őstag
válasz Arcadian91 #95868 üzenetére
Kapsz szépen egy levelet, hogy küldd el a számlát.
-
hunaqua
addikt
válasz Arcadian91 #95868 üzenetére
Amennyiben 180.000.-+ 2,5% VÁM + 27% ÁFA + Posta . Nem nagyon értem,hogy miért gondolod,hogy a "kisbolt" nem fizet adót?
Nem ad számlát? Nem ad garanciát? A szürke importot a legális kereskedelemmel hasonlítjuk össze?
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
-Skylake-
addikt
"(nem nehéz kiszámolni, hogy még a 20-30 ezer forintos csomagküldési díjjal is kb. 100 rugó maradna a zsebbe, szóval vicc, ami itthon folyik)"
.
Ugy latom azert kicsit megis nehez kiszamolni, ha ez jott ki.A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
bl4ze
veterán
nem kapkodják el....
23 Dec 2020 13:38 Receive item at office of exchange Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
(egységképző bontása az utolsó bejegyzés).:. bl4ze .:.
-
korpicschess
veterán
válasz korpicschess #95859 üzenetére
Na mivel dec. 22 óta fel vagyunk függesztve és az UK-ból nem tudnak Európába csomagot küldeni, ezért valszeg mégis megszívom, mert nem lehet idén elküldeni, hacsak csütörtökig nem változik meg a helyzet.
Utána már megvárom az újévet, és, hogy mit mond.a posta az áfára, de semmi jóra nem számítok. Szomorúság.Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Arcadian91
újonc
válasz -Skylake- #95871 üzenetére
Úgy látom azért kicsit mégis nehéz értelmezni amit írtam. Mindegy, mert látom nem nagyon megy át a kérdés, már hagyom is, de akkor még egyszer. Ha rendelsz valamit külföldről, nem EU-s tagállamból, akkor rájön a vám+áfa(+posta, de az ugye mindenhonnan), szóval igen, akkor ott tartunk ahol a part szakad. De ez esetben:
Géza kint lakik USA-ban. Megveszi az alkatrészt. Géza megfogja az alkatrészt és átrakja egy cipősdobozba, belerak még 2 pólót meg egy használt zoknit, a számlát, meg a többi papírt nyilván nem fogja hozzácsatolni, mivel Janit, aki Magyarországon él, nem érdekli a garancia, mert már több esetben is átb*szták a garanciával a hazaihiénákkisboltok, ilyen-olyan mondvacsinált indokkal. Mivel Géza felbontotta a csomagot, már használtnak minősül. Ilyen esetben mihez képest fizetem a 27% áfát, meg a 2,5% vámot? Néznek a termékhez egy mindenkori átlagárat, mint az autóknál az eurotaxon?
Szóval lehet én vagyok nehéz felfogású, de még mindig nem értem. Szóval ez esetben, egy kint élő rokon nem küldhet el nekem ajándékba mondjuk egy használt telefont ajándékba? Beszéljünk mondjuk egy 5 éves készülékről, amihez már rég nincs meg a számla, ergo számla alapján nem tudjáklehúzni róla az újabb bőrtmegadóztatni, hogy ezzel is hozzájárulj a közteher viseléséhez és szép országunk fejlesztéséhez, akkor megy vissza a feladóhoz, vagy hasraütésszerűen rápakolnak egy valag pénzt?
Még jobban lesarkítva: egy kint élő rokon nem tud elküldeni karácsonyi ajándékcsomagot anélkül, hogy az utolsó szelet csokira rátegyék amocskos kezüketrendszer üzemeltetéséhez szükséges adókat? -
Arcadian91
újonc
válasz hunaqua #95870 üzenetére
Nem, egészen másról van szó. 1-2 kereskedés idehaza 200-230 ezer körül adja azt, amit a felkapott üzletek (akik már rég elfelejtették, honnan jöttek), 280-300 ezer forintos áron. Mondanom sem kell, hogy a normál árakon átlag 3 percig van fent egy 5-10 darabos készlet. Szóval ha az egyik kereskedésnek megéri 200-230 körül adni a kártyát (és abban már a kereskedés haszna is benne van), akkor ne próbálja senki elmagyarázni, hogy a 300 ezerből 120 ezer a behozatal (főleg úgy, hogy a kereskedések nyilván nem annyiért jutnak hozzá, mint az átlag vásárló). Arról ne is beszéljünk, hogy már a scalperek is olcsóbban adják a terméket, mint a felkapott boltok, szóval van itt probléma.
-
Arcadian91
újonc
Közben megtaláltam a nav honlapján, valahogy úgy van ahogy gondoltam: ilyen esetben Ödön a vámos felmegy a netre, kibogarássza, hogy kb. mennyit ér az adott tárgy és egyedi elbírálás alapján fizeted a 27%áfát meg a vámot. Ki van ez találva...
-
-Skylake-
addikt
válasz Arcadian91 #95874 üzenetére
Akkor megint csak segítek, mert úgy látom kicsit nehéz értelmezni a nemzetközi árufuvarozással kapcsolatos terheket.
"Ha rendelsz valamit külföldről, nem EU-s tagállamból, akkor rájön a vám+áfa(+posta, de az ugye mindenhonnan), szóval igen, akkor ott tartunk ahol a part szakad."
Ez egy tökéletesen igaz megállapítás.
"De ez esetben:
Géza kint lakik USA-ban. Megveszi az alkatrészt. Géza megfogja az alkatrészt és átrakja egy cipősdobozba, belerak még 2 pólót meg egy használt zoknit, a számlát, meg a többi papírt nyilván nem fogja hozzácsatolni, mivel Janit, aki Magyarországon él, nem érdekli a garancia, mert már több esetben is átb*szták a garanciával a hazaihiénákkisboltok, ilyen-olyan mondvacsinált indokkal."Az egy dolog, hogy Géza majd nem dobja be a számlát a dobozba, de ez senkit nem is érdekel. Tisztázzuk, hogy a valóságban ez hogy néz ki :
Géza hív egy DHL-t , a DHL felveszi a csomagot. Amint a DHL felvette a csomagot, azonnal küld a címzettnek (neked) egy e-mailt, hogy leszel szíves büntetőjogi felelősséged tudatában nyilatkozni arról, hogy pontosan mi van a csomagban amit vársz, hogy a vámtiszt megállapítsa a küldeményre vonatkozó terheket , mint áfa és vagy vám. Ekkor Te szépen büntetőjogi felelősséged tudatában lenyilatkozod a DHL-nek, hogy a csomagban egy új "ASUS GeForce RTX 3080 10GB GDDR6X (ROG-STRIX-RTX3080-O10G-GAMING)" videókártya van. Ha a vámtiszt ezt elhitte neked , mert nem GTX1030-at nyilatkoztál amit nyilván nem hozatsz be drágább postaköltséggel mint amibe nálunk kerül , akkor szépen felcsapnak egy guglit ami majd megmondja , hogy átlagos piaci áron 1000 USD a kártya. Ekkor kiszabják rá a vám és áfaterheket , erről kiállítanak egy számlát amit ameddig meg nem térítesz alapból nem is megy tovább a csomag a bázisról. Ha kifizetted , megy tovább a címedre."Mivel Géza felbontotta a csomagot, már használtnak minősül. Ilyen esetben mihez képest fizetem a 27% áfát, meg a 2,5% vámot?"
A termék átlagos piaci árához viszonyítva fogod az áfát és a vámot fizetni , ami gyakorlatilag ugyan az mintha új lenne , mivel brutális készlethiány miatt a bontott termék ára tulajdonképp semmivel sem alacsonyabb mint az MSRP ára. Szóval attól nem lesz olcsóbb az új RTX , mert a haverod kibontja neked.
"Szóval ez esetben, egy kint élő rokon nem küldhet el nekem ajándékba mondjuk egy használt telefont ajándékba?"
Ez egy újabb tökéletes megállapítás , a kinn élő rokon nem küldhet el neked ajándékba semmit , illetve persze elküldheti , csak a piaci átlagárának alapján meg kell rá fizetned az áfa és vámterheket , illetve nyilván a postaköltséget.
"Beszéljünk mondjuk egy 5 éves készülékről, amihez már rég nincs meg a számla, ergo számla alapján nem tudják
lehúzni róla az újabb bőrtmegadóztatni, hogy ezzel is hozzájárulj a közteher viseléséhez és szép országunk fejlesztéséhez, akkor megy vissza a feladóhoz, vagy hasraütésszerűen rápakolnak egy valag pénzt?"A nyilatkozatod alapján (amit büntetőjogi felelősséged teljes tudatában teszel) fogják megállapítani a terheket.
"Még jobban lesarkítva: egy kint élő rokon nem tud elküldeni karácsonyi ajándékcsomagot anélkül, hogy az utolsó szelet csokira rátegyék a
mocskos kezüketrendszer üzemeltetéséhez szükséges adókat?"Igen , tökéletesen jól érted. Bár az egész eszmefuttatásodból érezhető iszonyatos lenézésed a nemzetközi kereskedelmi rendszerrel kapcsolatban nem tudom miből fakad , de a meglátásod helyes. Nem igazán értem, hogy szerinted miért lehúzás megfizetni az áfa és vámköltséget , hisz egy magyar boltban vásárolt terméknél is megfizeted , mert aki neked azt eladta is megfizette , mert Ő is úgy veszi meg Amerikából a terméket , hogy a beérkezése előtt megfizeti rá az áfa és vámterheket , ami pontosan ugyan annyi mintha Te megfizetnéd saját magadnak.
Az egyetlen valós különbség egy RTX3080-nál ilyen értelemben aközött, hogy Te magad megveszed az USA-ból vagy elmész az iPonba és ott megveszed , hogy az azonos terheken felül az iPon-nál lesz egy érvényesíthető garanciád. Tehát kvázi az USA ár + pk + áfa + ám és az iPon ár közti különbség az az egyetlen tétel , amit az iPon rárak mint kereskedői haszon , amit kvázi kezelhetünk garanciaként. Tehát drágább , de az árkülönbözet egy másik szolgáltatást is (garancia) takar azzal szemben , mintha te megvennéd az USA-ból x forinttal olcsóbban.[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Louis1980
csendes újonc
Sziasztok. Kínából érkezett csomagom, értéke 16$ van feltüntetve de ma kaptam az SMS-t a vám miatt a postatol. Igazából ruha van a csomagban, viszont 3,5kgs csomag. Lehetséges hogy megúszom minden további díj nélkül? Valami “tipp” a vamnyomtatvany kitoltesehez?
Előre is köszi -
-Skylake-
addikt
válasz Louis1980 #95878 üzenetére
Ez innentől bukó. A két lehetőség, hogy a vásárlásról szóló számlán is 16 USD szerepel , akkor nem éri el az értéke a minimumot így nem vámköteles , a másik lehetőség hogy a számlán nem 16 USD van , akkor meg nyilván megvámolják. Innentől nincs miről beszélni, ha sms-t kaptál akkor el kell küldened a vásárlást igazoló számlát/terhelést/valamit és azon látszani fog , hogy milyen összeget fizettél valójában. Mivel Kína , felteszem valójában nem 16 USD volt a rendelés értéke.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
bl4ze
veterán
válasz Louis1980 #95878 üzenetére
3,5 kg ruha gondolom nem 16 USD volt - be kell mutatnod a ténylegesen fizetett bizonylatot, mely az áru+fuvar értéke. Ezt veszik alapul 27% áfa + vámkezelési díj lesz amit fizetsz.
(ha nem hamis márkajelzésű az áru - mert akkor el is kobozzák + eljárás indul ellened).:. bl4ze .:.
-
Arcadian91
újonc
válasz -Skylake- #95877 üzenetére
Ez egy teljesen korrekt válasz volt, köszi szépen, így ahogy leírtad, plusz ahogy a navnál is olvastam, teljesen tiszta a kép.
Csak két hozzászólásom lenne: amíg egy alza vagy egy emag partner néhanapján 200 körül adja a 3060-okat, és 240 körül a 3070-eket, addig remélem rárohad mondjuk a vizes pc boltra a 300-350 ezer forintos kártya. Ugyanúgy kapsz garit alzánál és emagnál is, szóval a 80-100 ezer forintos árkülönbséget, mint fentebb leírtam, nemigen lehet betudni másnak, csak lehúzásnak. Próbálkoznak, hátha megveszik. Sajnos aki nagyon nem tud várni, az ennyiért is megveszi.
A másik: nem a komplett nemzetközi kereskedelmet nézem le, pusztán nem kicsit dühítő a helyzet, hogy amíg Európában életszínvonalban és átlagkeresetben valahol a sereghajtó csapatban vagyunk, addig a 27%-os áfával már hosszú évek óta nem lehet lehet minket leszorítani az első helyről és esélyt sem adnak, hogy valahol megfogj pár forintot. -
-Skylake-
addikt
válasz Arcadian91 #95881 üzenetére
"amíg egy alza vagy egy emag partner néhanapján 200 körül adja a 3060-okat, és 240 körül a 3070-eket, addig remélem rárohad mondjuk a vizes pc boltra a 300-350 ezer forintos kártya. Ugyanúgy kapsz garit alzánál és emagnál is, szóval a 80-100 ezer forintos árkülönbséget, mint fentebb leírtam, nemigen lehet betudni másnak, csak lehúzásnak. Próbálkoznak, hátha megveszik. Sajnos aki nagyon nem tud várni, az ennyiért is megveszi."
Ezt én is szívből kívánom nekik Tudod van egy mondás : Egy bizonyos szint felett nem megyünk egy bizonyos szint alá. Hát , a magyar kereskedők többsége bizony alá megy. Értem én, hogy most ezen lehet kaszálni, csak lehet hogy emiatt a mentalitás miatt több jövőbeni vásárlót vesztenek majd el , mint amennyi az ezeken a kártyákon realizált extra profit. Még egyszer , egy bizonyos szint felett nem megyünk egy bizonyos szint alá - mondom ezt úgy egyébként, hogy engem egyáltalán nem érint ezeknek a kártyáknak az ára, ha fele ennyi lenne sem lenne rá szükségem -
"pusztán nem kicsit dühítő a helyzet, hogy amíg Európában életszínvonalban és átlagkeresetben valahol a sereghajtó csapatban vagyunk, addig a 27%-os áfával már hosszú évek óta nem lehet lehet minket leszorítani az első helyről és esélyt sem adnak, hogy valahol megfogj pár forintot"
Ez már erősen politika , nyilván nem a nemzetközi piac tehet arról, hogy nálunk betonba véstek egy olyan hibrid autokráciát amilyet Mindenkinek szopás a 27% , nekem is , de ez nem az USA hibája , itt létrejött az a közeg aki ezt tűri. Addig meg tűrni kell nekünk is.
[ Szerkesztve ]
-
denko
senior tag
srácok ha már USA rendelésnél tartunk, tudtok ajánlani olyan szolgáltatót aki megbízható és lehet vele USA-ból vásárolni? ( Olyan cégtől aki pl csak usán belül szállit és ottani címet kell megadni nekik).
Refurd laptopot vásárolnék, csak a cég nem árúl ebay-en.
Ők meg továbbítják ide, nyilán áfa -vám és szállítási dij megfizetése mellet.
Fentibb témához hozzáoszolva igen
kés nyitogatóhogy EU-ban nálunk legmagasabb az áfa, és 1ik legszarabb élet szinvanallal szemben EU-ban -
skyrush7
aktív tag
válasz Arcadian91 #95875 üzenetére
Ha tényleg ilyen hamar elkapkodják azon az áron, akkor a kereslet-kínálat kapcsán "majdnem" normális jelenségről van szó.
-
vesir
tag
válasz korpicschess #95873 üzenetére
Ezt az infot honnan kaptad? Most hivtam a magyar UPS-t, elmondasuk szerint nincs tiltas csak hosszabb szallitasi idokkel kell szamolni.
Edit: a DPD-s linken valoban azt irjak, hogy “2020.december 21. és 2021.01.03. között a csomagfeladás az Egyesült Királyságba szünetel.” De arra nem ternek ki, hogy UK-bol MO-ra mi a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
Már azóta változott. Royal Mail honlapját néztem, ott volt kint az infó, dec 22 és dec 29 között fel voltak függesztve az EU országok, de valamikor a tegnapi nap folyamán feloldották. Úgyhogy már nem aktuális, de tegnap még az volt.
Ma már el is tudták még nekem küldeni a csomagot szerencsémre.Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
madrac
senior tag
válasz korpicschess #95886 üzenetére
Én annyit tudok a sima angliai postázásról, hogy sem a november elején eredetileg megrendeltet, sem a decemberben állítólag újraküldött csomagot sem kaptam meg a webáruháztól azóta sem. Valami német postáról írnak az oldalukon mint akikket szállíttatnak, de simán eltudom képzelni, hogy a Royal Mail lesz az.
-
fazekasa
újonc
válasz bluuzia #95819 üzenetére
Helló, Én is kaptam egy pontosan ilyen tartalmú levelet, és a csomagszám alapján visszakerestem. Nekem a Bangoodról rendelt cuccomat hozzák ki, és már átadták a dpd futárnak. Szerintem valamilyen eu-s stock-ból rendeltél, amit csak így tudnak vám és adó mentesen eljuttatni hozzád. Ezért kedvező az ára !
-
madrac
senior tag
Nem volt választási lehetőségem. Annyit írtam, hogy oké küldjék újra, de ha ugyanazzal a postával küldik, akkor én továbbra is rizikósnak tartom ezt a megoldást. Szerintem ezt félre is érthették, mert elkezdett magyarázni arról, hogy legkésőbb holnap, holnapután felfogják adni, ne aggódjak... Semmilyen trackinget sem írtak, vagy hogy mivel adták fel, de ha jövő héten sem kapok semmit, megint írni fogok nekik, hogy most már ragaszkodom a refundhoz. Azért ez vicc. Én is arra számítottam, hogy van annyi eszük, hogy legalább tracking-el adják fel ezúttal vagy futár céggel. Többet nem rendelek innen.
Nem tudom mihez van köze, de arra is gondoltam, hogy valahol tényleg szándékosan visszatartják a csomagokat. Az, hogy november eleje óta angliából nem ért ide az első csomag sem, elég gyanússá teszi a dolgot.[ Szerkesztve ]
-
Hinata11
friss újonc
Sziasztok új vagyok az oldalon tudnátok segíteni rendeltem a VMzonárol ès semien nyomon követésit nem kaptam de meg csomag számot sem. Amikor megrendeltem december17.ke volt ès másnap telefonon felhívták eggyesztetni hogy meik napra tudnám biztosan átveni èn mondtam átfogom venni szoval a lenyeg nem jött meg karácsony élőt de meg után sem aztán a tizedik imèlem Után kaptam egy olyat hogy sajnáljuk kèt ünnepközt fog megèrkezni a csomag azóta is várom semien email cimet nem kapok semmit de meg csomag szám sem vagy nyomkövetèsi szam az sem. Aztán felhívtam a dpdt ès a nevem alapján próbáltunk rá keresni a csomagra mivel ha a nevemre rendeltem annak nyomában ezt mondták de a hölgy utána nézet ès semmi nemvolt a nevemen nem talált semmi a magyar postátis felhívtam öksem találnak semmit. Kezdek ideges lenni ja ès amikor felhívtak akkor azt akarták hogy előre utaljak nekik mikor èn az után vételre kattintottam. Ez vátverès vahy megfog jönni segítsetek nemtudom se csomag szám semmi
-
Laza...
addikt
válasz Hinata11 #95891 üzenetére
Tisztelt Vevők, a hatékonyabb védekezés érdekébe a COVID-19 vírus ellen, 2020.04.01-től az utánvételes csomagok fizetését, a futárnál lévő mobil POS Terminálon keresztül kártyával IS tehetik meg!
SZÁLLÍTASI FELTÉTELEK
1. Miután létrehozott egy online megrendelést webhelyünkön, kapni fog egy e-mailt, amely megerősíti, hogy a megrendelés sikeresen létrejött.
2. A rendelés megerősítéséhez csak akkor kap telefonhívást, ha új ügyfél. Minden más esetben a megrendelést automatikusan küldjük Önnek.
3. A szállítási határidő 7 munkanap a településtől függően. Vasárnap és ünnepnapokon nem szállítunk.
4. A termékeket Ön által megadott címre szállítjuk vagy a SPRINTER futárszolgálat irodájában veheti át.
Szállítási díj: 2000 FtÉs Te előre fizettél? Minek hívod a DPD-t, meg a Postát, ha világosan ottvan, hogy SPRINTER futár? Van telefonszámuk is: +3615507978, ezt hívtad?
Never give up!
-
aytukabozs
addikt
Sziasztok
Az új EU-s vámszabályokkal kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Addig világos hogy az életbe lépés után a 22€ alatti cuccokra is ki kell majd fizetni az áfát, de arról nem találok infót (vagy figyelmetlenül olvasok), hogy mi a helyzet a posta vámkezelési költségével.
Ezután egy 1$-os csetreszre is el fognak kérni 3500 Ft-ot?Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
korpicschess
veterán
válasz madrac #95890 üzenetére
Ez szomorú, de szerintem sem Brexit miatt.
Postát kérdezted? Csak mert ha tracking nélküli, akkor aláírmi sem kell, lehet, hogy a postás nem dobott be róla értesítőt.
Egyébként Royal Mail-el csupa jó tapasztalatom van. Nekem a DPD az, aki rendre svindlizik, elcseszi, nem akkor hozza, összetöri (majd átadja kollégának amit nekem alá kéne írni és nem vagyok ott) a csomagokat.Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Lackooo84
nagyúr
válasz aytukabozs #95894 üzenetére
Azért ritka gusztustalan, hogy azért, mert a szaros posta nem képes már tartani a tempót a sok bejövő küldeménnyel, mert egy rakás szar az egész, és ahelyett, hogy megfizetné az embereit, és fejlesztene, mit találnak ki? Tesznek azért, hogy ne legyenek külföldről bejövő küldemények.... Hát gratulálok szarzsákok!
The Truth is out there...
-
trebrona
nagyúr
válasz aytukabozs #95894 üzenetére
Az adóhatóság azzal készül a jogszabályváltozásra, hogy olyan honlapot hozna létre, ahol az ügyfél feltöltheti az adatokat az általa megrendelt küldeményről, ez alapján a rendszer automatikusan megállapítja a fizetendő vámot, amelyet – többek között – bankkártyával lehet kifizetni. Egyszóval az ügyfél saját maga végzi el az áru vámkezelését.
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
aytukabozs
addikt
válasz trebrona #95898 üzenetére
Ez az a honlap lenne ami nem működik? :P
Amúgy köszi, ezt olvastam, de ez eléggé gumi megfogalmazás, jobb szeretnék valami olyat olvasni ahol kerek perec le van írva, hogy ebben az esetben nincs vámkezelési költség.
[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest