Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • udimension

    csendes tag

    válasz bandika0626 #2517 üzenetére

    Értem, én reménykedem.
    Könyvében annyi van csak, hogy minden tankolásnál ellenőrizzem le az olajszintet.
    Ha nem olvastam volna hatalmas hozzászólás-hegyeket az amerikai piacos típusazonos motorokkal/autókkal kapcsolatosan, ahol a tönkrement motorokat említik, nem is idegesítene.
    Ott is a katalizátor elkoszolódását említették fő okként és a PCV szelep cseréjét, valamint az elé utólag beépíthető szűrőt, ami megszűri az olajsarat a visszavezetett gázból.
    Ezért érdekelt volna, hogy ki hogyan éli meg a Kia és Hyundai autók esetében ezt a problémát, mert a szegedi Kia márkaszervizben körberöhögtek és tagadtak mindenféle problémát. Csak mikor tudomásukra hoztam, hogy ebben az autóban már volt motorcsere, ráadásul garanciában, akkor kezdtek el kicsit korrektebbek lenni, de akkor sem segítőkészek.
    Persze nagy blama lenne bevallani azt, amit minden külföldi fórumon azonos motorokkal, autókkal kapcsolatban már napi szinten olvasható: konkrétan az, hogy baromira oda kell figyelni a motorokra és hogy ha egyszer becsöcsöl, akkor egyenes az út ahhoz, hogy kuka lesz.
    És kicsit nagyobb a piaca kint az USA-ban, mint itthon. És úgy hallottam (valaki valahol említette egy hsz-ben), hogy az Oroszoknál is elég nagy hírük van a problémás 1,6 GDI motoroknak.

Új hozzászólás Aktív témák