- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akula
őstag
válasz Atlantis #2190 üzenetére
A kocsi most lesz 5 éves. Eddig 4 különböző szervizpecsétem van a füzetben. Mind pesti. Mikor felhív másnap a kisasszony (szerintem valami melódiákos cicus, akinek ez csak egy aznapi taszk), hogy mi a véleményem és elkezdem sorolni, hogy mit b@sztak el a kocsin, akkor hallom az ásítást és megkérdezi, hog akkor ez a tizes skálán most végülis hanyas legyen? Én meg ekkor szoktam mondani, hogy mivel sem a szervizes hülyegyereket, sem a márkakereskedés vezetőjét nem fogják kiherélni a nyafogásomnak köszönhetően, inkább tényleg tegyük le a telefont és hagyjuk egymást.
"Akula Sub, ready for the deep!"
-
Eclipseman
újonc
Már csak "egyetlen" dolog bizonytalanít el attól, hogy vegyek egy GDI Sportage III-t, a kokszosodás. Személyes tapasztalaitok alapján mikor válik ez komoly problémáva? Tudom, hogy ez a technológia sajátja és nagyban függ a használattól, de a tapasztalatok alapján mikor következik be, hogy szét kell szedni a motort a tisztításhoz? Használt autó vásárlásakor, honnan fogom tudni, hogy a kiszemelt példány kokszos? Milyen tünetei vannak ennek? Az 1.6 vagy 2.0 motor hajlamos-e inkább a lerakodásra? Bocsi, ha hülyeségeket kérdeztem? Előre is köszönöm a választaitokat.
-
kisza25
félisten
válasz Eclipseman #2207 üzenetére
Édesapám nak carens van 1,6 gdi, most lesz 3 éves 35ekm azzal még nincsen gond, sokat használja rövid távokra
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
bajnokpityu
félisten
válasz Eclipseman #2207 üzenetére
2015os sportage 8x e km, ebből 30at helyi járatban tett meg. Nulla hiba, nem látható olajfogyi.
Az ujabbik az 2018as,33ekm,egyelőre hasonló, de ez néha lát orszagutat, V pályát.eladó topping dac
-
kisza25
félisten
válasz bajnokpityu #2209 üzenetére
van egy olyan érzésem, hogy a kokszosodás, a turbósokat jobban érinti, gondolom már csak a turbó kenése miatt is
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
szallasi007
őstag
Sziasztok, sikerült venni egy Sportage-et tegnap (MY2021), minden szuper egy dolgot kivéve. Van egy olyan menü pont a kocsiba hogy Vezetési Információ. Ha jár a motor ha nem és kiválasztom ezt a menüpontot kiírja, hogy ez a funkció csak járó motorral működik.
Írta már egy FB csoportban hogy tegyem üresbe a kocsit és húzzam be a kéziféket és megjavul.
Volt aki azt írta, hogy osszam meg a wifit a telefonom és csatlakoztassam rá a telefonra a kocsit - nincs Wifi a kocsiban tudtommal.
Esetleg vki találkozott már ilyennel? Van videó is róla ha az segít. [link]
Köszi -
spiky03
veterán
Ugyan mennyit érhet egy 2011/11es faceliftes i30, nyári gumik alufelnin, egyik felni sanjos padkaserult, téligumi acél felnin.
Első ajtók és a tető szigetelve, gyári fejegység kicserélve egy BTs kihangosítós Pioneere, valamint az első ajtóban a hangszórók is. Plusz erősítő hajtja őket, egymásik pedig egy szubot a csomagtartóban.
Természetesen jár hozzá a gyári fejegység is meg hangszórók ha valaki visszarakna őket.
Most volt olajcseren, olajszűrő, légszűrő, pollenszuro csere plusz klíma tisztítást is kapott.
139 ezer kilométert van benne, 1.4es benzines 109 LE, 5 ajtós ezüst színű.
Ő lenne az
linkKöszönöm az infókat
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
Már magyar, de amikor vettem 2016ban akkor kintről lett behozva. Egy váci kereskedésben vettem.
Mindent megkapott időben.
Hát én azt gondoltam 2 milliót kérhetek érte a plusz extra tartalom miatt.
Meg ha jól emlékszem a HAn öregebbek mentek 1,7ert.
Nah mindegy akkor lehet megtartom.Köszi az infókat.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
siege5
aktív tag
Sziasztok!
2017 (2019) utáni i30 tulajokhoz lenne kérdésem. Ha megnézitek a motorháztetőt akkor a jobb és bal felső saroknál ugyanúgy illeszkedik az alatta (szélvédő alatti) lévő műanyag elemhez viszonyítva?
Én minap figyeltem fel rá, hogy a 2 oldalon nem ugyanúgy fekszik fel rá. Szerencsére egyébként a motorháztető és lámpák illetve oldalsó elemek illesztései pontosak, szóval ezt nem tudom mire vélni. -
Achar
tag
Sziasztok,
Autóvásárlás előtt vagyok, Kia Ceed, Kia rio vonalon szemezgetek, nekem (stílusomnak; azaz nyugodt kocsikázós nem idegbeteg tempóban, türelmes nem kapkodós vezetés) megfelelő volna, itt tulajoktól kérdeznék: Mire kell figyeljek inkább mik a legjellemzőbb meghibásodások akár motorikusan akár futómű karosszéria jelleggel, Dízeles mennyivel rosszabb mint a benzines vagy más márkákból kategóriájában megegyező dízelesek(1.5 például)? (szóba került, hogy dízelest vegyünk, nekem sose volt dízeles) Mennyire rohadós a kasztnija, motor zabál-e olajat? Többnyire inkább tapasztalatokra volnék kíváncsi.
Köszönöm előre is ha valaki már 1 percet rászán pár mondat erejéig is akár.
Üdv,
-
siege5
aktív tag
Picit tudod szűkíteni a kört? Új vagy használt? Ha használt kB mikori évjárat fér bele? Mennyit mennél vele?
Nagy általánosságban azért elmondható, hogy egész jó konstrukciók ezek és emiatt egyre népszerűbbek is.
Ceed esetén régebbi típusoknál probléma szokott lenne a műszerfal felválás (orvosolható, és ha nincs kitéve nagy melegnek pl egész nap a napon áll, akkor nem is feltétlen jön elő) ami egyébként elő szokott fordulni. Eléggé vékony a festékréteg a kocsikon, sajnos ez nem Kia sajátosság de érdemes rá figyelni, pl ha sokat autópályázol előre kavicsvedő fóliázás.
Egyébként a karosszéria rendben van nem jellemző más kifejezetten tiípushiba.
Motorok terén is jellemzően rendben vannak, itt amire érdemes figyelni, ha régebbi típust veszel nincs-e kopogó hang vagy bármilyen furcsa zörej. Illetve érdemes minden motortípus esetén betartani a 10000 de legfeljebb 15000 km-enkénti olajcserét, igénylik és sok esetben ezek elmaradását megbosszúlhatják ezek a motorok (pl az általad említett olajfogyással). Ha ezek megvannak kB kivisznek a világból is.
Az 1.4 új esetén 1.5 jó motortipusok főleg az újabb motorkódú verziók kellemes családi autók, de bőven lehet velük haladni ha kell. Ha többre vágysz akkor az 1.4t (1.5t) motorokat vagy ha sokat jársz kelsz a dízelekkel sem jársz rosszul.
1.4t esetén ritkán előfordul a motorvédő lemez enyhe kopogása (orvosolható)
Rio esetén nincs nagy különbség az 1.25 és 1.4 között, közvetlen tapasztalatom nincs, de sokan mondták hogy amennyivel többet fogyaszt a nagyobb annyival nem érezhető, hogy jobban megy szóval ez pénztárca függő. Itt leginkább a váltóra lehet panasz (de ahogy néztem inkább bosszantó, mint sem használatbeli problémát okozna) érdemes kicsit visszaolvasgatnod a topikban volt már róla szó.[ Szerkesztve ]
-
Achar
tag
Köszi a választ!
Ez kimaradt: kb évente 15000-20000 kilómétert vezetek le, ebből van munkahelyi ingázás, ami 25km-re van, tehát ez is egy háromnegyed órás út naponta, plusz rokonlátogatás meg kirándulás, pályázás nem sok.Egy 10 évnél fiatalabb példányt keresek (most egy öreg meriva van) ,egy újba nem merek belenyúlni így marad egy fiatalabb kevesebbet futott. (inkább úgy fogalmazok bejáratott...)
Közben olvasgatok vissza természetesen, de hátha kimaradt valami az eddigiekből.
A műszerfal: ültem már Ceed-ben, annyira nem tűnt gagyinak (olyan suzukisnak) a műszerfal, masszív volt és az illesztések is okésak voltak, de a kopásra figyelek majd.[ Szerkesztve ]
-
siege5
aktív tag
Maradnék akkor a benzines vonalon. 1.4 jobb esetben 1.6.
Ha nézelődsz próbálj leinformalható magyar tulajtól venni (ez sem jelent garanciát, de általában jobban utána lehet nézni az előéletének), vagy ha külföldi érdemes meglesni nincs-e sok rozsda rajta, ugyanis sok külföldi esetén a túlzott kinti sózás megeszi az autók kasztniját.
Motorhangra is figyelj, mint ahogy fentebb írtam nem mindig figyeltek főleg aki nem hosszú távban gondolkodott a motor szervizekre, így ha kattogó csörgő hangot hallasz ott probléma lehet. Ha ezeket ki tudod szűrni (elhanyagolt darabokat) akkor jó eséllyel nagy gond nem lesz.
Mindenképp vigyél szakit azért, vagy vidd be állapotfelmérésre.[ Szerkesztve ]
-
Szibilla
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 2017-es i20-am és az lenne a kérdésem, hogy ha tavasszal volt a szokásos éves átvizsgáláson, ha meglesz a 45 ezer kilométer, el kell vinnem újra? Bocs, ha hülyeséget kérdeztem.
Köszi!
-
Dare2Live
félisten
kulfoldrol behozott kiaknal higy megy jar a 7ev garancia?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
betyarr
veterán
google maps navigationnal lenne egy kis problémám c'eed esetében (2017-es gyártású).ha a bt be van kapcsolva a telón,akkor nem viszi át a hangot a hangrendszerre (meg nyilván a telefonon sem beszél a hölgyike,csak kikapcsolt bt mellett).minden beállítást megnéztem már,de nem akarja az igazságot.más is tapasztalt már ilyet?
a telefon egy op 7 pro,friss androiddal. -
nagyúr
-
nagyúr
Várható volt... európában el kell felejteni az új "értelmes" szívót.
Lesz az olcsó városi kis szívó + hybrid A-ból B-be járni... meg a turbós pályázni, utazósba... ennyi... vagyis már most is ez van végülis, minden kategóriában, kivéve a prémium nagyköbcentis (az meg bünti adózni fog mégjobban, de az ára elfedi úgyis).
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
prsq
aktív tag
válasz FollowTheORI #2232 üzenetére
Ugyanakkor érdekes, hogy az új i20 árlistában ott van az 1.25 MPI.
-
nagyúr
-
prsq
aktív tag
-
gaborbol
őstag
Ez kene nekem is. 2022-be jon hozzank,Sedona pont 7 eves lesz, de hat a Sedona fullos kivitelbe 41.000 dollar, gondolom ez a hosszitott verzio lesz vagy 50.000.
-
kisza25
félisten
gt line van
néztem is, hogy 1,2 nek van írva, de a ló az stimmelt nem firtattam, akkor ezért
a d-cvvt dual befecsis lehet?[ Szerkesztve ]
-
Telda
addikt
Sziasztok!
A 2008-as 1.4 DOHC motorral szerelt Ceed-nek van csereperiódus a láncra vagy a feszítő patronra? Illetve olvastam hogy volt ezekre visszahívás a feszítő miatt.
-
gergobaby
aktív tag
Sziasztok Kinga Venga 1.4 benzinessel van valakinek tapasztalata? Városi autónak vennénk használtan, max 10-15e km futás, de lehet annyi sem. Miből derül ki, hogy a lánccal már baj van? Hasraütésre szokták egy idő után cserélni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest