- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biqci
aktív tag
válasz hdanesz #2550 üzenetére
Akkor ezt ki kell kalkulálni, hogy melyiket érdemes. Szerintem az ár is tényező, de nem a legfontosabb. A felhasználási körülmények, az éves megtett távolság, az esetleges szervizköltségek mind ott vannak, amiket figyelembe kell venni. Ha keveset mész vele és azt is inkább városban, akkor inkább egy benzines legyen, mégha drágább is.
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
bandika0626
senior tag
válasz Zotyatv #2544 üzenetére
Szia. 1.7crdi i40 kombink van. 2016.03. gyártás. 132000 vettük.
Ja és ez 7 sebességes duplakuplungos.
Alapvetően egy remek autó. Eddig 10000km mentünk vele 1 év alatt.
Nos nálunk volt egy kis gubanc a kuplunggal vagyis a müködtető mechanizmussal. Leesett az anya a végéről és elment a páratlan sebességek kuplungja csak hátrafele ment. Megcsináltattuk csak rábeszéltek új kuplungra mert nem tudják meddig bírja. 400k került csak a kuplung. Aztán mikor mentem az autóért visszaadták a kiszereltet. Akkor láttam hogy felesleges volt kicserélni.
250000 ig bírni kell neki. Ezt hyundai szervízbe mondták.Szóval ezt leszámítva nagyon jó autó.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
Melack
veterán
Sziasztok! Van köztetek Kia Rio 1.4 EX tulaj? Ilyen autót néztünk ki, és lenne pár kérdésem egy tulajhoz. Köszönöm!
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
nagyúr
-
Melack
veterán
válasz FollowTheORI #2554 üzenetére
Ez egy sima 2007-es RIO, 1.4 EX, és nem találok olyan listát, ami az akkori felszereltéségi szinteket hozná/mutatná. A klima az egyik kérdés (ha manuális, az is jó), a másik az, hogy mennyire bonyolult a technika (szervizelési lehetőségek).
-
nagyúr
Jah, akkor az régebbi generációs.
Abban nem tudok segíteni sokat, de talán valaki más.
Amúgy úgy tudom a korai 1.4-es motorok bizonyos nyűgjein kívül sok probléma ezekkel sincs és szerintem a legtöbb kia jól szervizelhető, egyáltalán nem tűnik bonyolult technikának az új sem.
Bár én még márkaszervízbe hordom ügye a gari miatt.Esetleg itt keresgélhetsz: [link]
Szerintem amúgy az EX-be automata digit klíma kéne legyen.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Melack
veterán
válasz FollowTheORI #2556 üzenetére
Erre fogja futni, hogyha jó. De a kérdés akkor: van vmi olyan nyűg, ami márkaspecifikus? Mert akkor arra odafigyelnék. Sajnos senki sem tud velem eljönni, így kénytelen vagyok magamra hagyatkozni.
-
enddav
aktív tag
Azért a kereskedőknek se szabad elhinni mindent a felszereltségi szint tekintetében, adhat ő EX nevet neki, ha amúgy nem az. Ebben a konkrét példányan semmilyen klíma nincsen.
Egyszer leugrottam a ház tetejéről, mert azt mondták, hogy nem érzek majd semmit. És tényleg, még ma sem érzek semmit.
-
Zotyatv
tag
válasz bandika0626 #2552 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Ha belegondolok az autóm javítására eddig még biztosan nem költöttem 400000Ft-t. Azért nem mondtam le az I40-ről. Az I30 kombi is szóba került, de nem látom olyan sokkal kevesebbért, mint a nagyobb testvért. Én csak rövid távon használom/5-20km/.
Akkor a tied automata ?[ Szerkesztve ]
-
XFishboneHUN
senior tag
Sziasztok!
Most fedeztem fel csak ezt a topicot. Szeretném nektek bemutatni a kb. egy hónapos KIA XCEED autónkat.
Az első dél-koreai masinánk, reméljük nem fogunk benne csalódni.
Eddig nagyon szeretjük, nagyon kényelmes, jól megy ez a kis 1.4-es motor és a DSG is jól passzol hozzá.
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: X FishboneHUN | PSN: XFishboneHUN
-
vihartigris
őstag
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
2013-as Kia Ceed-ben hol találom a gyerekzárat?
Kézikönyvben nem találtam....
Van benne egyáltalán?
Előre is köszi.Mod: Megvan. Gyermekvédő zár..... Én meg 'gyerek' szóra kerestem a PDF-ben.
Dani
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz XFishboneHUN #2563 üzenetére
Gratulálok sok balesetmentest
Majd ha már mentél vele többet megoszthatnád a tapasztalatokatEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
user2
csendes tag
Sziasztok! Volt itt korábban egy hozzászólásom, a fogyatkozó hűtőfolyadékkal kapcsolatban (remélem, látszik előzményben). Azóta a következők történtek:
Infogyűjtés:
Megkérdeztem két márkaszervizt, szerintük normális. (Szerintem nem, de ők a szakemberek... )
Arról is ki lettem oktatva, hogy olvassam el a kézikönyvet, benne van, hogy időnként pótolni kell. (Szerintem nem ez van benne, hanem hogy ha fogyott, töltsem után a ÉS vegyem fel a kapcsolatot a szervizzel.)Megkérdeztem a KIA ügyfélszolgálatnál is, hogy normális-e, illetve milyen dl/km határig. Persze nincs ilyen limit. Ha fogy, akkor töltsek és márkaszerviz. Hát köszi...
Amit az autó(val) csinált(am):
Még akkor pótoltam a hiányt, 4dl ment bele. Szerintem ez sok 10e KM alatt. Azóta futott kb 3eKM-t, és fogyott is valamennyi. Még nem pótoltam, szeretném látni, hogy pontosan mennyit kell majd töltenem a hamarosan esedékes éves szerviz előtt. Bejelentkeztem, jeleztem újra gondot, szerintük normális. De úgyis átnézik, szóval...Nagyon nézegetem/nézegettem az új i30-at, de úgy érzem, elengedem. Ezek után nincs sok bizodalmam a Kiában/Hyundaiban, mint korrekt cégben (vagy csak a szervizeik ilyen #&@?!). Nagyon remélem, sosem kell megtapasztalnom, hogy egy komoly problémával mit kezdenének garis keretek között. Ugye kuplung kérdésben is csak a hárítás ment...
Az autót egyébként szeretem, jó vele menni, nagyon. Ez az egy szerencséje, ha nem ilyen lenne, már nem lenne meg.
Más: Éves szervizre 53 ezer Ft kicsit sok nem? Pláne, hogy az olajon+olajszűrön kívül mást nem cserélnek...
Ja, és úgy tűnik, külön meg majd kell küzdenem, hogy láthassam, mit csinálnak a saját autómon az általam fizetett időben. Szánalmas.Bocs, hogy hosszú lett és bocs, hogy ilyen lehangoló. Nem ez az első új autóm, nem ezek az első márkaszervizes tapasztalatok, de nagyon ráerősítenek, hogy egy megbízható privát szerelő mennyivel... őőő... megbízhatóbb.
Szerviz után jelentkezek. Addig is, ha van ötlet, vélemény, szíves veszen.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Szerintem sem normális annyira a jelentősebb fogyás.
Az ár nem sok éves szervízért.
Melyik márkaszervíz ez amúgy?
Ha esetleg teheted kereshetsz másikat is a "közelben", nem kötelező mindig ugyanoda vinni.Hát igen, sajnos elég változó, hol engedik, hogy ott legyél, és hol nem... ez van.
Bár, ha belegondolsz lehet te se szeretnéd, ha valaki ott lenne melletted és nézné mit csinálsz mindig amikor dolgozol. Kicsit azért ez tudja stresszelni az embert a jószándék ellenére is.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
bandika0626
senior tag
Erre annyit tudik mondani, hogy asszony céges octáviája is ette a vizet. Kb 15000km alatt a maxról minre. Meg a főnöke superB je is. Ott is azt mondták semmi gond. Pedig mind a kettő új autó volt.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
busman
veterán
Sziasztok Kia Ceed(1.4) izzó csere mennyire macerás? Tényleg ki kell venni hozzá a lámpát?
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
-
busman
veterán
-
benvolio
őstag
Régi Kia Ceed-re keresek 15"-os gyári dísztárcsát, ha esetleg valaki tudna ilyet üzenjen pü-be.
Üdv! -
nadragla
friss újonc
Sziasztok,
Nekem is pontosan ugyanez a gondom.
Van esetleg azóta valakinek megoldás a problémára?
@kapicsabi - neked?Előre is köszi,
Üdv:
nadragla -
merqree
őstag
Elköszönök, mivel a 2019ben vásárolt Tucsonomat 3 hét alatt megvették, így már nincs "jogom" itt lenni.
További balesetmentes km-t mindenkinek! -
merqree
őstag
válasz vihartigris #2577 üzenetére
Toyota Proace City Verso 1.5D 130Le, L2H1, Family felszereltség
-
merqree
őstag
válasz vihartigris #2579 üzenetére
Ég és föld a különbség, tudom.
"Kényszer" miatt kellett a csere.... (nagycsaládosok lettünk, az ikrek és a 4 éves sehogy sem férnek el, az iker babakocsiról már nem is szólva). -
Atlantis
veterán
válasz merqree #2576 üzenetére
Nekem sincs már meg az i20, attól még a márka érdekel és hátha lesz vele kapcsolatos kérdés, amire tudok válaszolni. Szóval mindenkinek van "joga" itt lenni.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Remekelek28
őstag
Üdv. Én nyitottam anno ezt a topicot,nem gondoltam h ennyire felpörög,fél évig nem is volt kérdező. De ugy látom csak népszerűek a koreai márkák.
-
calvin76
tag
válasz Remekelek28 #2585 üzenetére
Kevés a kérdező, mert kevés a probléma
-
subzero444
csendes újonc
Sziasztok!
1.4cvvt RIO vásárlását tervezem, 2014-es. Esetleg ha van valakinek, meg tudnád osztani hogy az autópálya tempot hogy bírja? 130 milyen fordulaton? szenved-e? Azt olvastam, hogy a 186cm-es magasságommal nem lesz kicsi a RIO (persze ki kell majd próbálni), van aki ezt meg tudja erősíteni?
Láttam ugyanilyen 1.4cvvt-ből van ceed is. Gondolom a RIO fürgébb a kisebb tömeg miatt.
Köszönöm! -
erh75
tag
2009-es benzines Kia Ceed-be (G4FA) milyen váltóolaj kell ?
-
user2
csendes tag
Hi! Ígértem, hogy jelzek, ha megvolt a szerviz. Megvolt (első év/15eKM). Jeleztem a gondot (felvették a munkalapra), persze-persze megnézik, de ez természetes, etc, etc. A lényeg, hogy körbenézték és nem találtak semmi rendelleneset. Őszintén szólva, jelenleg úgy vagyok vele, hogy elhiszem amit mondanak. A kiegyenlítő tartály tetején egy pattintós kupak csücsül, simán lehet, hogy ott tényleg el tud párologni. Most úgy vagyok, hogy rendben, ez ilyen, figyelek rá, pótolom ha kell. Nem ér annyit, hogy feszüljek rajta, pláne ha felesleges is. Ha esetleg rosszabb lesz, van gari. Remélhetőleg nem kell tesztelnem, mennyit is ér.
A szerviz, ahol voltam, a váci kia/hyundai/suzuki szalonok szervize. Én meg vagyok velük elégedve, a munkafelvevő és a szerelő srác is maximálisan segítőkész és normális volt. Ha akartam volna, be is mehettem volna műhelybe, de nem akartam, mert egy üvegfalon át 2-3 méterről nézhettem végig az egész, kb 1,5 órás folyamatot. Olaj, olajszűrő, levegőszűrő és pollenszűrő cserék (utóbbi kettőt én kértem, elvileg nem lenne kötelező), átvizsgálás, akkuteszt, hibakódolvasás, összesen 61 ezer volt.
Megint jól körbeszaglásztam az új i30-at. Nagyon tetszik, nekem a (jaj, de kommersz dolog!) az ötajtósok a kedvenceim, ez különösen tetszik. Le kellene szerveznem egy tesztkört valahol. (Esetleg valakinek egy jó karban lévő elsőgazdis H Astra 8év/75eKM-rel? )
-
nagyúr
-
kopogo
tag
válasz FollowTheORI #2591 üzenetére
köszönöm szépen
molnarpeter köszönöm szépen
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Akinek van új Ceed 1.0 100LE motorral írna néhány sort róla, hogy mennyire élhető a motor? Milyen a fogyasztás stb? Nagyon dilemmázok egy új Ceed vásárlásán, már kétszer is elmentem megnézni.
-
rbalint88
addikt
Sziasztok! Van mar valakinek 1.5 t-gdi mhev motorral szerelt autoja? Mik az eddigi tapasztalatok? Dct elony, de nem feltetel
-
rbalint88
addikt
válasz subzero444 #2596 üzenetére
arról legalább van már pár teszt 1.6gdi elantrából nézve azt mondanám, hogy csak az vegye, aki nem akar sietni. városba valószínű élhető motor, tempós országúti haladáshoz valószínű több kraftot szeretne az ember szerintem egy i30 méretű autóhoz kell az 1.4t-1.5t ereje a kellemes haladáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
Istikee007
tag
Sziasztok.
Hyundai i30 vàsàrlàsa előtt àllok, 2009-2011 évjàrat között nézegetem.Benzineses és diseles is szóba jöhet. Mire érdemes oda figyelni?
-
Atti93
újonc
Szasztok
2013 utáni Kia seed-el kapcsolatba szeretnék pár infót.
Mennyire megbízható az 1.6 GDI?
Külföldi oldalakon nagyon sok negatívumokat találtam, mint például,:széthullik a katalaizátor
nagyon koxosodik a motor
hamar széthullik a kuplunk
dugattyú problémák (gyenge anyagminőség)
Lánc nyúlás.Pár napja megnéztem egy fekete kombit,( 2013/9 havi, 139 ezer km 1.6GDI ) nagyon megtetszett, elég jól felszerelt. Korrektnek tűnt az eladó, Mindjárt azzal kezdte, hogy a hátsó lökös fújva van, meghúzás miatt. Az ülésfűtés nem működik, azért nem írta bele a hírdetésbe. 1 gazdás németből tulajtól van. Szervízkönyv is van.
Megbeszéltem vele, hogy ünnepek után vissza megyek és megegyezünk ha még meglesz.
Aztán közben rábukkantam külföldi oldalakon, illetve youtube-on, rengeteg motorgenerálos videókra. Videók alatti hosszászólások még jobban elbizonytalanítottak.Válaszokat véleményeket előre is köszönöm.
-
Zotyatv
tag
Sziasztok!
Eddig I40 párti voltam, de úgy látom már nem gyártják. Maradt I30-de elbizonytalanodtam. Hajlok az Opel K Astra felé. Azok is kb.3,5-4M körül mozognak 3-4 évesen. Jenleg G Astra van 17 éves 200k km.... sajnos eljárt felette az idő...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest