- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
exacum
tag
válasz Robo sapiens #12498 üzenetére
Bocsánat, megint kicsúsztam az időből. Ha nem Mo-on keresel ne K5-öshöz keress, mert csak itt hívják a wifis Kindle-t K5-nek. Angol forumokon a K5 gyakorlatilag a Paperwhite-ot és a Touchot jelenti. Ha érdekel miért Mike76 hozzászólásából megtudhatod.
[ Szerkesztve ]
-
robagp
tag
Hello!
Meg lehet vhogy csinálni, hogy az ebook-jaim 4-5 könyvtár mélységben vannak, és nekem a 2 könyvtár mélység elég lenne, de nem akarom egyesével áthelyezgetni /az 1es mélységben több mint 50 könyvtár van/.
Van rá valami egyszerű megoldás?Tehát pl:
most : Scifi/Asimov/Birodalom/1kötet/file.ebook
amit szeretnék: Scifi/Asimov/file.ebook[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz robagp #12502 üzenetére
mint Snowdog is jelezte, a Kindle számára teljesen lényegtelen a könyvtárstruktúra, de magadnak is: a Kindle nem archiválóeszköz, bármikor elszállhat a tartalma, ill. elvesztheted!
a saját e-könyvtárnak PC-n a helye, rendszeres mentésekkel, a rendszerezéshez pedig Calibre, a sima könytárstruktúra ott sem elég erre
ha vmit olvasni szeretnél a közeljövőben, akkor Calibre-ben nyomsz egy Send-to-device gombot (vagy még inkább email-es küldést az Amazon fiókodra), és nem foglalkozol vele, hová kerül, mert nem kell visszakeresned
-
snowdog
veterán
válasz robagp #12505 üzenetére
Akkor maradjunk a példádnál:
most : Scifi/Asimov/Birodalom/1kötet/file.ebook
amit szeretnék: Scifi/Asimov/file.ebookBelemész a Scifi/Asimov almappába és a keresőbe beírod: *.ebook (Parancsok/Keresés/Keresés indítása majd jobb alsó gomb: Ablakba)
Megjelenik az összes almappában bármilyen mélységben található ebook kiterjesztésű állomány.
Kijelölöd őket és oda másolod vagy mozgatod, ahova csak akarod. -
snowdog
veterán
válasz robagp #12507 üzenetére
Akkor nem értem mit szeretnél. És nincs olyan program, aki helyetted kitalálja. A programnak valamilyen mintát meg kell adnod.
Arra mutattam példát, amit kérdeztél. Úgy nem fog működni, hogy "bármilyen mappa/bármilyen almappa" szerkezetbe "valamit" gyűjtsön ki a program.
[ Szerkesztve ]
-
robagp
tag
válasz snowdog #12508 üzenetére
Tehát van egy főkönyvtár, azon belül 50 v több alkönyvtár, amin belül még több könyvtár van.
Ezeket nevezik könyvtár mélységnek, ami a főkönyvtáron belül van.
Nos, azt szeretném, ha csak 2 mélységig maradnának meg a könyvtárok, erre írtam egy példát.
Nem írtam le az összes könytárat. -
Immy
őstag
Sziasztok!
Hamarosan egy paperwhite 2013-nak remélhetőleg boldog tulajdonosa leszek.
Milyen programokat/kiegészítőket ajánlatok, amiket érdemes feltelepítenem a gépemre?Üdv:
ImmyApró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy a könyvben (ebookban) az esetlegesen illusztrációként beillesztett képek is hiba nélkül megjelennek Kindle-n?
-
Lmh
őstag
Hali.
Anno a baromi gyors merülés miatt sírtam itt sokat. Majd mikor tok nélkül is baromira merült, és nem láttam searchbe beírva sem semmilyen még szinkron alatt álló könyvet, akkor írtam supportnak és csináltunk egy nagy resetet, 20 sec-og nyomva tartva az off-gombot...stb. Majd ráraktam 1 könyvet és tök jó volt tok nélkül, egész normális üzemideje volt, uh felbátorodtam és ráraktam még könyveket (kb 30db-ot). Most megint merül tok nélkül, kikapcsolt állapotban, repgép módban.... Most mi a baja akkor? Valamelyik könyv? Honnan tudom kiszűrni,h melyik vagy mennyi ideig szinkronizál még amit én nem látok....?
Előre köszönöm
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
exacum
tag
Szia!
Ilyen képre gondolsz?
Függ a kép, a könyv minőségétől és a Kindle tipusától. Nem véletlen, hogy sok könyvből konvertáláskor kihagyják a képeket.
Ez a kép a Pw-en készült.
Tettem fel rá már fényképeket is, amiket meglepően jó minőségben jelenített meg, de alapvetően nem erre van kiatálálva, bár a lányom mangákat is olvas rajta.[ Szerkesztve ]
-
Lmh
őstag
válasz lord.lakli #12516 üzenetére
Köszi
Esetleg vmi tipp, hogy hogyan tudom kiszűrni, hogy mit indexel? Persze gondolom ha egyenként raknám fel ismét a könyveket, akkor kiderülne, de ezt a módszert jó lenne elkerülni. Egyébként amikor sima resetet csináltam rajta, akkor is letörölte az összes könyvet, visszaraktam 1-et és akkor is rossz volt. Majd nagy resetet csináltam a supporttal és akkor is csak 1 könyvet tettem vissza (ugyanazt) és akkor jó volt. Akkor hogy van ez?Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Lmh
őstag
válasz Degeczi #12520 üzenetére
igen, igen, ezt mondom, h ezt próbáltam de nem ad ki semmit :S
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Immy
őstag
Sziasztok!
Kindle paperwhite-hoz tudtok ajánlani olcsó tokot?
Kinai verziókat láttam már 2-3-4ezer forintért, de vannak fenntartásaim a minőség miattApró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Immy
őstag
válasz lord.lakli #12525 üzenetére
Nem fogja elég erősen a tok, hogy leszedje arról a gumiborítást?
Én ilyet néztem: [link]Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
fraba
aktív tag
válasz exacum #12515 üzenetére
Mostanság elkezdett érdekelni a testbeszéd, amihez találtam jó pár könyvet a könyvesboltban. Ha mind megvenném, már akár Kindle-t is vehetnék az árukból, és azzal sokkal jobban járok. Na most ezek a könyvek bőven vannak illusztrálva (pl mikor hazudik az ember, keze lába szája arca hogy jár stb stb).
Kérdés, hogy ezek az illusztrációk megjelennek-e? Mert azok nélkül, speciálisan például ez a téma elég nehezen emészthető. Amúgy igen, valami hasonló méretű illetve bonyolultságú képekről van szó
-
Degeczi
nagyúr
nincs értelme általánosságokban beszélni: meg kell nézni, hogy az adott könyv hogyan érhető el e-book formátumban
de jó eséllyel sehogyan: ha uis ilyen, erősen illusztrált kiadvány házilag scannelt (hiszen a kérdés alapján nem vásárolni akarod) változatáról van szó, azt OCR nélküli, scannelt PDF-ben szokták hagyni, mert hatalmas munka lenne jó e-bookot készíteni belőle
ilyesmire tehát ne számíts, ilyen indokkal nem jó ötlet belevágni
-
-
Geretnero
csendes tag
Sziasztok!
Most akkor a Kindle Touch 3G -vel hozzá lehet férni pl: e-mailekhez, térítésmentesen, wifi hálozat nélkül is vagy sem?
Ha nem akkor van olyan típus amivel igen?
És milyen régiokban érhető el ez a szolgáltatás? pl: Indiában működne?
A választ előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Geretnero
csendes tag
válasz hampidampi #12535 üzenetére
Tehát a Kindle egyik verziójával sem lehetséges a 3G-s böngészés, levelezés? Semmilyen módon?
-
Efreet
senior tag
válasz Geretnero #12536 üzenetére
A Kindle Keyboard az utolsó, ami még szabad nethozzáférést biztosít (havi forgalmi korlát mellett) - azzal lehet emailt nézni, de nem egy leányálom.
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
Orlin
addikt
Jön a csúcsfelbontású Kindle Paperwhite
Az Amazon állítólag egy nagyfelbontású Kindle Paperwhite-on dolgozik.
Még nincs két hónapja, hogy az Amazon bemutatta az új Kindle Paperwhite-ot. A TechCrunch értesülései szerint azonban már most dolgoznak az aktuális modell frissítésén, a jövőre megjelenő utódon. Ez a tervek szerint valamikor a második negyedévben érkezhet meg, a legfőbb újdonsága pedig a nagyfelbontású, négyzethüvelykenkénti 300 képpontos képernyő lesz.
Az Amazon ezzel a húzással beéri az egyik riválisát: a Kobo Aura HD az eddigi legnagyobb felbontást kínáló e-könyv-olvasó volt, hüvelykenként 265 képponttal. Az idén októberben megjelent Kindle Paperwhite csak 212-t tud.
A jövőre érkező utód emellett külsőre inkább a Kindle HDX-re hasonlíthat, és az idei változatnál is könnyebb lesz. A hírek szerint az Amazon a műanyagot már matt üvegre cseréli. Panasz azért az idei modellre sem lehet, hiszen ez a gyártó első önmagát megvilágító, elektronikus tintát használó könyvolvasója.
via:pcworld
[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Immy
őstag
Teljesen laikusként szerintetek miért van értelme még jobban növelni a hüvelyenkénti képpontok számát paperwhite 2013-hoz képest?
Kindle-ön nem képeket nézünk, hanem elsősorban szöveget olvasunk, ahol szerintem már pw2013 is bőven jó minőséget mutat.Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Degeczi
nagyúr
ld. fényképezőgépeknél megapixelháború: 8-10 Mp gyakorlatilag minden elképzelhető otthoni feladatra elég, mégis 2-3x értékeknél tartunk...
1-2 évente muszáj új típussal kijönni, és ez jól marketingelhető adategyébként ha vkinek sasszeme van és még tud pár centire fókuszálni, az nagyítás nélkül olvashat majd A4-re tördelt PDF-et, ennyi előnye lehet
-
Mike76
tag
Tedd egymást mellé a PW-t és egy hagyományos könyvet ugyanazzal a betűtípussal, hasonló betűmérettel, és rögtön látni fogod miért van értelme a felbontás növelésének. Én személy szerint nagyon várom, hogy az Amazon (vagy bárki más) tényleg kijöjjön egy igazán nagyfelbontású kijelzővel, onnantól talán nem lesz az ember az e-inkre optimalizált (és szubjektív véleményem szerint nem túl szép) karakterkészletekre korlátozva, hanem végre a hagyományos, szépen metszett fontok is használhatóak lesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- MS Surface Pro 7 eladó mindenféle tartozékával
- Apple Pencil USB C & Apple Pencil 1 - Újszerű, csomagolás bontott
- Beszámítás! Apple iPad 9 2021 10.2 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- iPad Pro 2022 M2 11 128GB wifi+ cellular 1 év Apple jótállás +számla
- iPad 10th. 64GB Wifi Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 98%/p3808
- Apple iPad 10th Gen. Wifi-Cellular 64Gb
- Kis túlzással ÚJ iPad Pro 12.9 6th M2 Wifi 512GB!!!
- Lenovo Tab M10 3rd Gen (TB328FU) 10,1" 3/32GB szürke Wi-Fi tablet tokkal, dobozával, papírjaival
- Panasonic ToughPad FZ-G1-4 6. gen. i5 ipari tabletek (4X2400 Mhz, 4 GB DDR3, 128 GB SSD, jó akku)
- OnePlus Pad 2 QWERTY Smart Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest