Hirdetés
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HuMarc
veterán
válasz kretenallat #13300 üzenetére
Szerintem (magánvélemény) nem éri meg a PW, főleg nem 80€ különbséggel. És természetesen be lehet állítani angol (és amerikai angol) nyelvet is.
-
jambiyya
őstag
háttérvilágítás+érintő -ezekkel tud többet a PW
neked kell döntedned (én a kindle-t választottam, és elégedett vagyok) -
Lmh
őstag
Tényleg neked kell eldönteni, hogy mennyit olvasol elegendő fény nélkül. Én tudtam, hogy valószínűleg sokat olvasok majd asszony mellett ágyban, félhomályos tömegközlekedésen, illetve zavart a világítás nélküli példányok barnásszürke háttere. Nekem egyértelmű volt a PW, de rengetegen elégedettek a Kindle-lel.
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
HuMarc
veterán
A PW kijelzők minőségbeli szórása nagyon nagy. Vannak foltos kijelzők, meg (számomra megmagyarázhatatlan oknál fogva) csúnyább a képe, mint a Kindle 5-nek. Láttam már teljesen jó, és a Kindle 5-nél sokkal rosszabb képű PW-t is. Nem akarok senkit lebeszélni róla, csak mondom
-
kovisoft
őstag
Én a német Amazon-tól rendeltem bécsi címre egy PW-t, és alapból angol nyelv volt rajta beállítva.
-
kmarci25
veterán
Így van, az enyém is Németországból jött, és angol nyelven "beszélt" már az első bekapcsoláskor is. Én nem PW-t vettem, hanem a sima Kindle mellé egy kis lámpát meg tokot. Így maradt az olcsóbb megoldás, de sötétben sincs gondom.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kretenallat
senior tag
válasz HuMarc #13301 üzenetére
Köszönöm szépen a választ, neked és a többieknek is.
azt hiszem, hogy ezek után marad a sima kindle, de abból kettő is kitelik, jó lesz ajándékba...
még egy kérdés a tok. honnan és milyet. szeretném, ha jó minőségű lenne, lehet bőr, vagy akármi más is, csak jó legyen.
:: Ω :: Born Dead, Buried Alive :: Ω ::
-
HuMarc
veterán
válasz kretenallat #13307 üzenetére
Én tőle vettem "Kindle 4/5 tok, slim, keményfedeles, Kindle logóval"-t, nekem bevált. Nem feltétlenül kell tőle venned, eBay-en ezer meg ezer ugyanilyen tokot árulnak. Ennek a hátránya, hogy ebbe nem tudsz lámpát rakni. De van egy csomó lámpás tok is. A linkelt hirdetésben is van lámpás tok.
-
kordasb
tag
nekem nemet PW van es van rajta angol. szerintem nagyo jo hattervilagitas szerintem ha visszaolvasol kommentekben a vilagitos tokokkal altalaban csak s*opas van aztan mire megveszed 3. at amit nem nyul le a posta addigra lassan egy masodik arat rakoltod.
-
Degeczi
nagyúr
válasz kordasb #13309 üzenetére
ez egyrészt azért hamis általánosítás így, mert a lakhelytől függ, mennyire megbízható a posta (nekem pl. az évek alatt több száz küldeményből ha 2-3 tűnt el, és az is kínai extrém csúcsban még odakinn), másrészt semmiféle anyagi bukásról nincsen szó, hiszen visszakapod a teljes vételárat, ha nem érkezik meg!
-
Deck
titán
-
kordasb
tag
válasz Degeczi #13310 üzenetére
lakhelytol fugg valoban Nemetorszagban erdekes modon 0 az ebayrol rendelt es eltunt cukkaim szama MO-n pedig 50-50%(kinabol). Igen jar vissza a penz hacsak nem kersz ujat es az is elveszik. Es ha hitelkartyaval fizettel vagy ha nem nyitottal idoben paypay ticketet mert ugye az se lehet csak x nap elteltevel a vasarlastol szamitva ami nem mindig fedi mindig az MO-ra a varakozasi idot. Aztan adhatsz negativ feedbacket amivel jol megmutatod egy olyan eladonak akinek több szaz ertekelese van.
Reszemrol ennyi nem akarok vitat nyitni a Postarol ez sajat egyeni velemenyem ami nem veletlen van off topicnak feltunetve, a kindle ertekebol nem von le csak nekem pont ezzel a temekkel kapcsolatban maradt keseru szajizem. ennyi.
-
Degeczi
nagyúr
válasz kordasb #13313 üzenetére
Bő egy évtizede rendelgetek Ebayről, DX-ről egy hazai városból, és teljesen jók a tapasztalataim!
Nem globálisan a magyar postával van tehát gond, hanem helyi alkalmazottai lehetnek enyveskezűek (nálunk egy olyan külvárosról van szó, ami régen önálló falu volt: teljesen megbízhatóak a postások, hiszen mindenki ismeri őket)A bevált taktika egyszerű: ha nem érkezik meg vmi az Ebay/Paypal által adta 45 napon belül (erre az Ebay felülete is időben figyelmeztet!), akkor mindig idejében nyitok róla panaszt, megjegyezve, h még ne fizesse vissza, tudok várni (azért nem érdemes rögtön visszafizetést kérni, mert amikor mégis megérkezik, ismét ki kellene fizetni).
Ilyenkor ismét indul egy 30 napos határidő, ami alatt már bőven meg kell jönnie - nálam meg is szokott. Ha nagyritkán mégsem érkezne meg, jöhet a visszafizetés.A több száz rendelésből még sosem származott csomagvesztés miatt anyagi károm...
-
Deck
titán
A Kindlek, hogy bírják a strapát? Mert, nem akarnék évente újat venni majd mivel ugye csak 1év garancia van rá és mindig pont a garancia után romlanak el a dolgok. Saját példám rá egy mosógép ami a garancia lejárta után 2.napra meghalt, egy mikró, és most a Sony MH1C headsetem aminek pár napja járt le a garija és behalt a jobb fülese..
PS5
-
kovisoft
őstag
Májusban lesz 3 éve, hogy megvettem és napi rendszerességgel használom a Kindle 3-omat, semmi baja nincs, tökéletesen működik, csak egyre több a karc rajta. Sajnos a kijelzőn is van már, de ez az én hülyeségem, mert tok nélkül hordom, ugyanis csak így fér bele a kistáskámba.
-
Deck
titán
Köszönöm a válaszokat! Megnyugodtam
PS5
-
kicsicsoki22
csendes tag
Sziasztok! E book olvasó vásárlás előtt állok és eredetileg koobe slimbook hd-t szerettem volna venni (mert az jól olvassa a pdf-et és sok könyv az interneten pdf formátumban van fent) de azt még több mint 1 hónapig nem tudok mert mindenhonnan elfogyott. A kérdésem az lenne, hogy ha letöltök 1 pdf et vagy doc-t akkor azt át tudom e konvertálni a calibre programmal úgy, hogy kindlen-t jól lehessen olvasni. Sima könyvekre gondolok nem újságokra képekkel. A lényeg az hogy a neten pdf be vannak fent atok amiket én olvasni szeretnék de ha át tudom úgy konvertálni hogy tökéletesen olvasni tudjam akkor ez a kindle is jó lenne
-
Deck
titán
válasz kicsicsoki22 #13324 üzenetére
Pdf nem való ebookra, felejtsd el. OCR-ezett pdfet megnyitod a wordel majd mented .docx be aztán, Calibrével konvertálod.
.doc-ot wordel mented .docx-be majd Calibrével átkonvertálod.
PS5
-
senki11
aktív tag
válasz kicsicsoki22 #13324 üzenetére
Ocr-el fel kell ismertetni, aztán gyakorlatilag bármivé át tudod alakítani. Én az Abby fine readert használom. Természetesen maradnak benne hibák, de én nem nagyon szoktam javítgatni. Az abby eddig nagyon jó szolgálatot tett. Az a pár hibásan felismert szó engem nem zavar. Az így kapott dokumentum messze elmarad egy jól megszerkesztett e-könyvtől, de ha az olvasás a lényeg akkor az ilyen apróságokon hamar túlteszi magát az ember.
A pdf egyébként nálam gyakran újraindította a kindle-t, de amióta duokant használok a pdf nem probléma. Annyira nem, hogy az ocr-ezett dokumentumokat is lusta vagyok átkonvertálni, mert a duokan szöveg-módja szépen olvashatóvá teszi a szöveget.
-
kicsicsoki22
csendes tag
Ja meg még az érdekelne hogy ha usb-n rádugom a gépre akkor úgy tudok rá könyveket feltölteni? Az a duokan program kindle 5re is jó? Mert en azt tudnek venni az extreme digitalnal
-
senki11
aktív tag
válasz kicsicsoki22 #13327 üzenetére
Természetesen felismeri a pc usb-n keresztül. Duokan van k5-re is. Egyébként ez alatt az alternatív kezelőfelület alatt ftp kapcsolattal is tudsz pakolni cuccokat az olvasóra és törölni is a meglévő file-ok közül.
-
kicsicsoki22
csendes tag
Szuper akkor holnap meg is veszem aztan ha valami nem megy majd irok
-
kicsicsoki22
csendes tag
Ja es a reklamos verzioba a reklam csak a bongeszobe bukkan fel? Mert az engem nem zavar ha nem olvasas kozbe vagy a menube van..
-
Efreet
senior tag
válasz kicsicsoki22 #13330 üzenetére
Reklám csak a könyvlistában a legalsó helyen és az alvásképernyők (képernyővédők) helyén van, olvasás közben nincs.
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
Degeczi
nagyúr
válasz kicsicsoki22 #13330 üzenetére
kinyílik a bicska a zsebembe'
akit pedig mégis zavarna a reklám, az Amazon kérésre ingyen eltávolítja...
-
Lmh
őstag
válasz Degeczi #13332 üzenetére
Én szerintem visszaállíttatom, kell a változatosság xD
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
TazLeacher
nagyúr
Na, ma megjött a Paperwhite tokom Amazon-tól. Volt ugye 1 napig "klón" tokom. Addig azt mondtam, hogy egy jó minőségű másolat. Hát...ég és föld. Tapintásra, minőségre, mindenre. Jó döntés volt az eredetit venni.
Viszont van egy kérdésem is: a bal alsó sarokban könyvek olvasásakor m az a LOC és egy szám?
[ Szerkesztve ]
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Kindle DX-em, és azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet az ebookon rendezni a könyveket? Azt tudom, hogy a könyvtárakat nem kezeli (ettől függetlenül én külön könyvtárba rakom a sorozatokat, így jobban átlátható nekem). Viszont hiába rakom egy collection-be a könyveket, ugyanúgy megjeleníti a főablakban a könyvet, és mellette a collectionben is ott van, ha rámegyek. Így ennek az egésznek nem sok értelme van, mert ha lesz már pár száz könyv rajta, akkor teljesen átláthatatlan lesz az egész. Van erre megoldás, vagy tényleg csak ennyire képes? (egyébként korábban egy Pocket Book 912-t használtam, azzal sokkal jobban meg voltam elégedve, minden formátumot megevett, lehetett egyszerre többet lapozni, simán kezelte a könyvtárakat stb...)
-
Deck
titán
Van itt olyan aki könyvet szokott szkennelni? Szeretnék tanácsot/segítséget/ötletet kérni tőle pm-ben.
PS5
-
Efreet
senior tag
válasz TazLeacher #13334 üzenetére
A LOC a location érték, ami az Amazonék által használt módszer arra, hogy nagyjából számon tartsa, hol tartasz a könyvben. 1 loc az eredeti fileban 128 byteot jelent, tehát kb. ugyanennyi leütés (persze a vezérlőkódok, speciális karakterek, ilyesmik os beleszámítanak, de ez az esetek nagyobb részében nem annyira lényeges).
Mivel oldalszámot és hasonlót a változtatható betűméret miatt nem lehet számon tartani, így ők ezt a módot találták ki arra, hogy szöveghelyeket tároljanak, és például a szinkronizálást lehetővé tegyék különféle készülékek között nagyon kis adatmozgással.Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
Orlin
addikt
Az e-könyv ára miért nem nulla forint?
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Deck
titán
Érdekes cikk. Érdemes végig elolvasni. Teljesen egyetértek is velük. Fizetnék/fizetek is azokért az ebokkokért amiket szeretek. Az Ulpius valóban nagyon jól csinálja, gratula nekik! Az, hogy idén meg négyszereződik az ebook piac nagyon jó lenne. Bár van más forrás is de amint megjelennének a kedvenceim hivatalosan is megvenném őket.
Kérdésem: Hogy, tudják visszakövetni ki töltötte fel a megvett ebookot? Hogy, nyomozzák le? Drm-el van ellátva gondolom de ha eltávolítom vagy átkonvertálom a fájlt?
PS5
-
wardemi
senior tag
válasz Enszuke #13343 üzenetére
Ezt kifejtenél vagy adnál valami hivatkozást? Érdekel a technológia.
Amúgy fura, most végig kattintgattam ezeket az oldalakat e-book után, találtam is, még szószó 1-2 olvasnék is, de semmi információ arról, hogy milyen típusú az (kiterjesztés) pl. kindle támogatja e (nem epub) etc...
[ Szerkesztve ]
iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3
-
Spy89
aktív tag
A 2. generációs paperwhite-hoz van új firmware (5.4.2.1). Nekem legalábbis még új .
Jön még boardosra lavina! :D
-
kmarci25
veterán
Tényleg, ezt maga intézi a Kindle? Úgy értem, hogy ha jön(ne) új fw Kindle 5-höz, akkor azt automatikusan letölti, ha wifin van? És egyáltalán jöhet új fw? Nem mintha bármi bajom lenne a mostanival, csak érdekel. Bár a böngésző experimental fícsör, szóval azt elvileg fejleszthetik...
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Spy89
aktív tag
válasz kmarci25 #13347 üzenetére
Elvileg leszedi magától, gyakorlatilag ilyennel még nem találkoztam. Én mindig leszedem magam, feltöltöm a Kindle gyökerébe, majd a setupban ezután már látom, hogy van frissítés és elindítom.
Firmware mindig jöhet, ezen az oldalon megtalálhatod a tiédnek valót!Jön még boardosra lavina! :D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Autós topik
- XPEnology
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xbox One
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest