Hirdetés
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
benjonino
tag
Tanácsot kérnék.
Pár napja megérkezett egy tok amit Hong Kong-ból rendeltem. Adtak hozzá képernyő-védő fóliát. Azon tűnődök, hogy felrakjam-e rá, vagy sem. Elvileg mitől karcolódna meg a képernyő, ha tokban van tartva. Nem egy telefon ez, amit az ember a zsebében hord minden nap...
Szóval feltegyem vagy sem? Hátránya mennyiben látható?
-
mattheus
őstag
Én is rendeltem hozzá védőfóliát, de a lakásban annyi a szösz, hogy itthon biztos nem fogom feltenni.
Steril airflow kellene -
bb0t
senior tag
Vettem egy tokot de nem jött be. Dühít, hogy annyi embernek megfelel engem meg idegesit.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
pinyo88
csendes tag
Bocsi a kisebb off-ért, de egy kis segítséget szeretnék kérni. Most nézegetem az e-book olvasókat és a PW2 volt az, ami leginkább elnyerte a tetszésemet. Viszont azt még nem sikerült megtalálnom, hogy igazán honnan is lenne érdemes megrendelni magát a készüléket, illetve a hozzá tartozó tokot. Eddig a legjobb ajánlatot talán OLX-en találtam: [link]
Mi a véleményetek, ez megfelelő, vagy esetleg ti is tudtok ajánlani más forrást? -
Degeczi
nagyúr
-
bb0t
senior tag
válasz Phobion #13811 üzenetére
Flippeset amibe be kell pattintani az olvasót. Ez egyrészt karcol mert műanyag a tok amibe bepattintod másrészt szinte lehetetlen kiszedni belőle. Én úgy éreztem szoros is nagyon de az is bosszantott, hogy a bal ooldali gombokat nehézkes volt használni. Persze sokan elégedettek vele és én nem mondom, hogy rossz lenne. Abelseje igényes puha Kindle nyomattal de a külseje fényes mű műbőr. Tudom, hogy ennyi pénzért ez nem rossz de nem szerettem volna vagyonokat költeni tokra hiszen az olvasót is nagyon olcsón szereztem. Valszeg varratok magamnak egy bőr tartót amiből ki tudom venni ha olvasok ugyanis az is zavar ha nem tapizhatom a kindlet.
Ugyanitt tok eladó!
[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Nekem már egy ideje van Kindle 4 (nem touch verzió), de a pdf-fel mindig szenvedek, mert ha nagyítgatok, akkor össze-vissza kell zoomolni :S Tudtok valami jó ocr-t vagy átalakítót? A Calibre-t sok helyen ajánlották, de igazából alkalmatlan rá.
Mire kell? Egyetemi jegyzeteim és mások jegyzetei (begépelt jegyzetek, de a szemét előadó pdf-be mentette, amit megértek. Ne módosítsanak az írásán). Jó lenne ezeket pcr-be lementeni, mert gyakran veszem elő, mert ritka jó jegyzetek.Már rengeteg anyagom van a kis Kindle-n, de jó lenne minél több hasznos anyagot rajta tárolni.
Nekem az tetszik a legjobban, hogy kabát belső zsebében is elfér.
Mess with the best / Die like the rest
-
-
-
Degeczi
nagyúr
a helyesírás, elrontott betűk még tán a legkevesebb: újra is kell tördelned az anyagot... hiszen most egészen máshová fognak esni a sorvégek, és az OCR program nem mindenütt fogja jól kitalálni, hol kell a bekezdéseket lezárni. Emiatt persze az esetleges elválasztásokat is el kell távolítani.
Mindenképpen nagy munka -
bb0t
senior tag
A Kindle 5-ön lehet berakni saját háttérképet JB nélkül?
-
g0dl
addikt
Létezik (kindle keyboardra) akár jailbreakre alapozott megoldás, ami bekapcsolt wifi melllett szinkronizálja az órát? Nekem sajnos elég gyorsan elkezd sietni.
-
Hege1234
addikt
ABBYY FineReader:
ahhoz hogy megtartsa a szerkezetet
a súgó alatt pár ikonnal jobbra van olyan hogy egyszerű
ezt érdemes áttenni
pontos másolatra
(nem mindig működik a legjobban de sok időt lehet vele nyerni)ha végeztél egy oldallal
érdemes a bal oldali kis scannel-t lapra kattintani
jobb klikk --> kijelölt oldalak küldése --> webböngésző
húzd össze a böngészőt kb kindle méretre
és ellenőrizd hogy megfelelő efinereader-dokumentum mentése!
ezt sokszor használdhasznos eszközök :
Calibre: konvertálásra,
könyv szerkesztésére (alap html, css kell hozzá)Kindle previewer: ebben ki tudsz választani különböző kindle eszközöket
és megtudod nézni melyiken hogy néz ki a létrehozott
.mobi .epub .azw3 könyvha sz@rul van scannelve akkor sok türelem!
[ Szerkesztve ]
-
Hege1234
addikt
azt próbáltam már
de
akkor tényleg neked kell az égsz könyvet "újraformázni"én ha megvagyok abbyy-ban akkor kimentem .epub -ba és megyek át a notepad++ -ba
vagy mostanában inkább a calibre szerkesztőjét használomvagy van olyan formátum ami megtartja a szerkezetet ? .rtf ? .csv ?
sima doc-ba mented ki ?
-
-
Ébri
senior tag
Most szerintem épp egy így készült könyvet olvasok (mármint Abby automatikus formázás), nagyon sok helyen elrontja, ahol én egy sima txt-ből kb. fél óra alatt (na jó, helyesírásellenőrzés nélkül) teljesen jót tudok összehozni, itt egy csomó olyan hiba maradt, amit automatikusan már sokkal nehezebb javítani, mert pár helyen már "javította" (ahol nem kellett volna).
De ha a cél jegyzetből olvasható anyag előállítása, a dolog általában nem értelemzavaró, csak engem idegesít .
-
Hege1234
addikt
most rakom fel a frissítéseket a kindle touch -ra 5.0.4 volt rajta
ha akarok jailbreak-et mehet fel a az 5.3.7 is ?
5.1.0 most ment fel
duokan-t mennyire érdemes felrakni ?
(mert akkor nem frissítek tovább) -
aktív tag
valaki tud már valami hírt a PW 3 megjelenési idejéről?
-
g0dl
addikt
Ha valakit érdekel, most $69 a kindle 5 anyáknapi ajándékként, és csak USA-n kívülieknek. Gondolom már nagyon közel az új megjelenése.
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Ma megjött a paperwhite II. Nagyon tetszik Olvasom részletesen az első hozzászólást. A leírás alapján a whispersync-beállítását a kindle-on nem találom, be kell állítani, vagy a PW2-ben már alapértelmezettként van ez?
A hardveraprós eladó azt mondta, nem minden esetben reklámtalanítják az USA-n kívül, csak ha szerencsém van... Először is az első hozzászólásban nem találtam infót, mi a módja (telefon? email?) a reklámtalanításnak, másrészt akkor mit célszerű mondani, hogy levegyék a reklámot? Ismerősöm vette kint, ajándékba hozta MO-ra?
köszi a segítséget!
-
HuMarc
veterán
válasz kalapacsolok #13842 üzenetére
Amazon.com-on lehet chatelni a supporttal. Egyébként ha olvasol angolul, és használod a store-t, akkor tök hasznosak a reklámok. Azt viszont nem tudom, hogy mit kell mondani, az enyém Németországból való.
-
Hege1234
addikt
posta, áfa, vámmal együtt
kb mennyire jönne ki
mire ideér ?[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
nekem nem tudták levenni...
-
Degeczi
nagyúr
elmondod, h a helyi Tescoban vetted, téged is meglepett a dolog mert nem KSO-ra számítottál, és bár szépek a reklámok, de nem tudod mire használni őket, nem-e lehetne-e leszedni őket - és lehet, minden probléma nélkül, csak hozzáállás kérdése
-
L4mie
veterán
hehe nézem
btw: postával vámmal most mennyire is jön ki? O.o*meh!!!
Important Message
Kindle Paperwhite, 6" High Resolution Display with Next-Gen Built-in Light, Wi-Fi - Includes Special Offers cannot be shipped to the selected address. To purchase Kindles available to you, please visit the Kindle product page on[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
szlibud
tag
válasz Degeczi #13847 üzenetére
Én írtam nekik, 2-3 hónapja, írták is h leveszik a reklámot, nyugi, majd vártam 2 hetet, nem történt semmi, megint írtam, visszaírták ugyanazt, és azóta se vették le
Ehhez képest a kínai webshopok hozzáállása a problémamegoldáshoz és a kommunikációhoz 5*[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz szlibud #13849 üzenetére
pár percnél többet nem kell várni!: még a support chat közben leellenőrizni és rögtön szólni, ha nem stimmelne
(wifi kapcsolat természetesen kell közben, és azt hiszem egy újraindítás is)ha vmivel, hát pont az Amazon hozzáállásával nincsen gond! és nem csak a kínaiakhoz képest...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest