-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
horcsog
tag
válasz musli26 #54695 üzenetére
Ezt ajánlom: https://www.fishmaster.hu/horgasz-szek-solar-bankmaster-recliner-chair/ Ezzel átléped a kereted de megéri vsz. Most én is átléptem a hsz keretemet , már megint. Szóval ez a szék erős 110 kilómat bírja, kényelmes és könnyen nyitod csukod nem kell külön a lábait kihajtogatni. Nekem a derekam sajnos már nem a régi és muszáj ha hosszabb pecára megyek kényelmes széket használnom, néha még csónakban is felállítom ha várakozós peca van.
[ Szerkesztve ]
-
jjohn
aktív tag
válasz vendingo #54697 üzenetére
Szia!
Pár barátomnak van ez széke és megvannak elégedve velük. Nem mondtak rá rosszat.
Az ára és felszereltsége tekintetében szerintem is verhetetlen. A dekás saját márkára 2 év garancia van, kivéve a fitnesz gépegek, de az más tészta.
Mindig korrektek, ha garanciális ügyintézés van és ahogy már írtam feltéve ha nem akarod hülyének nézni őket, mert ott is vannak hozzá értő szakik mindegyik területen.Régebben én is márka név rajongó voltam voltam, de történt az adott márkánál több hiba sorozat, ekkor gondoltam úgyhogy át kell ezt értékelni. Azóta nem a márka lényeg nálam hanem úgy lehessen használni, ahogy én szeretném. Nem azt mondom, hogy minden gagyit meg kell venni. Mindig utána olvasok teszteknek, véleményeknek ha lehet. PL.: nálam a Nevis orsók, botok bejöttek, habár sok negatívot írtak róluk. Vagy csak szerencsém volt az adott szériánál. Amit én vettem azokat merem ajánlani mert használom rendszeresen őket.
Így van ez most pár dekás termékkel is.Most már az árak is nagyon elszálltak a márkáknál szerintem. Persze a mi fizetésünkhöz képest.
-
tsimehcla
csendes újonc
Megkérdezhetem, hogy milyen a jó wobbleres bot? A jiges botokról elég sok anyagot lehet találni, általában gyors, gerinces, spiccakciós botokat javasolnak. Kifejezetten wobbleres botként árult botot nem nagyon láttam, illetve nem tudom, hogy milyen paramétreknek kell megfelelnie. Én azt tapasztalom, hogy a wobblereket bármivel nehéz messze dobni, vagyis hasonló méretben egy gumicucc általában jóval nagyobb sűrűségű és jóval messzebb repül.
-
saen
veterán
válasz tsimehcla #54703 üzenetére
Lassabbak a wobbleres botok jellemzően. Az érzékenység kevésbé lényeges a csali jellege miatt (könnyebb észrevenni a kapást), ezért sokkal fontosabb a dobási és fárasztási tulajdonságok. Lágyabb bottal nagyobbat lehet dobni és a hal is nehezebben rázza le magát.
Az is lényeges, hogy milyen halra dobálsz velük, csontos szájú halaknál nem lehet túlságosan puha, mert be kell húzni a szájba a horgot, de lágyszájú halaknál meg jóval lágyabb is lehet.
-
szgzuri
tag
Etetőanyaggal kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Ismeri / használja valaki a Maros Mixes EA Record etetőanyagokat?
Konkrétan a Speciál Black [link] keltette fel az érdeklődésem.Háttér:
Békés megyében, egyesületi kezelésben levő holtágakon szoktam horgászni. Törpeharcsás vizek, de persze nem ők a célhalak, hanem ponty, dévér, ezüstkárász, amúr.
Többféle módszerrel szoktam próbálkozni, bordás kosaras method, hosszú előkés feeder, matchbot, spiccbot. Tavaly módszertől / célhaltól függően különböző etetőanyagokat használtam, külön pontyosat és külön dévéreset.Azon gondolkodom, hogy le lehetne-e egyszerűsiteni a dolgot egy fajta "allroaund" etetőanyag használatára, amit az adalékok variálásával igazitanék a módszerhez / célhalakhoz. Angolmorzsa, süllyedő morzsa, csonti, csemegekukorica, TTX, főtt magvak, esetleg folyékony aromák, ezeket variálnám, de az alap etettőanyag lehetne ugyanaz.
A hallisztes kajákat nem próbáltam, mert azt hallottam róluk, hogy vonzza a törpéket, ennek a valóságtartalmát nem tudom se megerősiteni, se cáfolni. Amúgy eddig nem volt túlságosan zavaró a törpék jelenléte, ha a pontyok / keszegek ráálltak az etetésre, akkor szépen lehetett fogni őket, ha pedig nem jöttek, akkor legalább elszórakoztam pár törpicsekkel.
Általánositva a kérdés feltevést:
Tudtok javasolni a fenti céloknak megfelelő általános felhasználású etetőanyagot? -
saen
veterán
válasz szgzuri #54705 üzenetére
A special black az új cucc, most jelent meg.
Én használtam törpés vizen hallisztes kaját, nincs azzal gond, főleg mert a simára is jönnek.
Etetőanyagok között meg mindig lesz különbség, nyugodtan kinézhetsz egy valamit amit használsz, de a tutit nem tudom megmondani, főleg mivel az adott napon is változhat, hogy mi a tuti.
-
galervin93
őstag
Én meg rájöttem, hogy baromira nem érdekel, milyen orsó van a boton, így kb. minden új cuccomra a legóccsóbb használható orsót teszem, Döme Power Fighter for president. Ott van benne csapágy ahol kell, szépen pakolja a zsinórt, széles a dob, kerek a klipsz, a többi engem nem izgat. Inkább a bot legyen jobb, arra háklisabb vagyok.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
jjohn
aktív tag
válasz Sungoo #54707 üzenetére
Ne keseredj el, ahogy írtam nekem is az van és semmi gondom vele. Lehet vannak akik kicsit túl lihegik ha valami apró gond van vele. Ettől lehetnek negatív vélemény róla.
Páran olyat írtak a gyűrűsor gyenge, a keverő gyűrű kiesik, a nyél kialakítás, orsó rögzítő nem megfelelő stb.. Szerintem ezek egyedi esetek lehettek nem tömeges, azért érdemes minden után olvasni. Ezt csak egy példának írtam nem elrettentésnek, ha megtévesztő volt elnézést kérek.
Ez lehet akár nagy márka is, ott is előfordulnak hibák mint mindenhol. Attól még tömegesen nem hagyják ott kedvenc márkát.Régebben az eurostar orsóit ócsárolták, nekem volt és van és semmi gondom vele.
-
Zoli bácsi
őstag
Semmi baj a Nevissel, pláne a botokkal nem. Számomra úgy tűnik jobb lett a minőség ellenőrzésük is az elmúlt évek alatt.
Egyértelmű hogy több Nevisből a hibás holmi, mert sokszorosát adják el a drágább márkákhoz képest. Mo. elég árérzékeny piac. Amúgy néha kiderül, hogy ugyanarra a blankra épül a Nevis botja, mint egy nevesebb gyártóé, a lakkozás más..Meg az ár. (Példa: Nevis Whisper Match - Walter match, Nevis Vanity - Döme Power Fighter).
Egy egyszerű "proli" horgász igényeit, aki kikapcsolódni szeretne, nem számolja a bot súlyát grammokban, nem akar a nagynevű gyártók termékeivel, meg a jól előredöntött pontyokkal netes oldalakon pózolni....Szerintem tökéletesen kielégíti. Azt gondolom még, hogy a legolcsóbb Nevis holmikkal azért vigyázni kell, érdemesebb zsinórból/botból/orsóból egy árkategóriával feljebb vásárolni, ami még mindig bőven a "nagyok" árai alatt van, itt már jól használható, tartós cuccok vannak. -
beci
őstag
Sziasztok. 3,60-as 2reszes botokhoz tudtok elfogadhato aron belelt botzsakot? 2-3 fakkosat orsoval.
Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
Sungoo
addikt
válasz Zoli bácsi #54713 üzenetére
Rendeltem még egyet, csak hogy ne szomorkodjon egyedül. Már csak orsót kell találnom, ami nem vagyonok. Az asszony így is furcsán néz rám.
-
szab13
aktív tag
válasz Zoli bácsi #54720 üzenetére
Ok, köszönöm mindenkinek! Akkor semmi gond
-
horcsog
tag
"Milyen a jó wobbleres bot" Attól függ mire és hol. Régen volt a "pergető" bot és azzal villantóztunk wobblereztünk, twistereztünk aztán gumihalaztunk és a többi. Még régebben ezt egy teleszkópos oldották meg, annál is régebben egy nádbottal, vagy egy tőrpengés bottal. Pergettek vele mindenre ami él és mozog .
Ha mindent le akarsz fedni pergetésben akkor az UL-től a 200+ grammig 10-20 grammonként és 100 gramm fölött 50 grammonként lehet kb 10 db botod.
Nálam a 8-28 az alja ezt állóvízen használom, 50-200 a teteje ez a Dunán közte van 20-50 grammos és 50-100 grammos bot.Mi az ideális ahány horgász annyi ízlés . Pl én szeretem a 270-300 méteres botokat , végig parafázott nyéllel. Nekem nem jön be ez az osztott nyél és ez a 2 méter körüli bothossz sem. Karakterisztikában is komoly eltérések lehetnek azonos dobósúlyú botok között. Ahány pergető annyiféle kedvenc bot. Utána jön még a bot minősége azonos árkategóriában is nagy különbségek lehetnek, hát még árkategóriák között.
beci: https://www.nordfishing77.at/anaconda-double-rod-sling-12ft-414 ettől felfelé árban a csillagos égig, de vsz egy ilyen alap botzsák bőven megteszi . Korábban írtam én milyet használok . Jók a trakker, fox zsákok de az már inkább a 20-50 k közötti kategória.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
De vsz a daiwa prorex s 20-50 grammos vagy hasonló botoddal a Dunán nagyon jókat lehet wobblerezni. Inkább gyenge mint erős hozzá vsz. A gumihalakat azért tudod jól dobni mert ólomfejük van ott a súlypont. Mint egy távdobó ólomnál elől van a súlypont. Wobbler nem ilyen súlypontos csali. De hová akarod eldobni? Beejted magad elé és a vízzel elviteted, egyébként is sokszor a süllő a lábam előtt kapja el a kőnél este. Úgy ülök le a kőig tudjam vezetni (ezért jó a 3 méteres bot messzebb ülök ) és többször már szinte hozzáér a kőhöz a csali alig van vízmélység és ott jön. Pár wobbleremről a terelőlapot már letörték így a kövek között.
De ha ultra finom pergetésre vágysz nomura isei light game a 0 grammtól a 30-40 grammig 5 grammonként vagy hasonló vannak botjaik. Ráraksz 6-os fonottat és átdobod a Dunát egy wobblerrel . Daiwa prorexre nem 15-ös fonottat raksz hanem egy teljesen körszövött 8-as fonottat mindjárt jóval messzebb tudsz dobni. De vsz a legtöbb esetben nincs szükség a Dunán 15-20 méternél messzebb dobni a wobblert.
Bocsánat már megint sokat beszéltem.
[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
Ahogy írták is, a wobbleres botok általában kevésbé érzékenyek, nem olyan feszesek. Mivel a csaliknak jóval nagyobb az ellenállása, mint az ugyanolyan súlyú jig-eknek, ezért nem jó, ha a wobbleres botnak érzékeny, finomabb a spicce,.
Nagyon kis csalikhoz szoktak használni kimondottan taknyos botokat is, ami terhelésre már nyéltől hajlik. Az azért is jobb bizonyos esetekben, mert könnyebben tudod eldobni a kicsi, könnyű, de relatív nagy méretű csalit.Just a simple Lineman...
-
jpeetr
aktív tag
Sziasztok!
Szombatra tudna valaki Békés vagy Hajdú-Bihar megyében ajánlani napijegyes tavat, ami már nyitva van?
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Sungoo #54721 üzenetére
A hozzászólásod fölött nem sokkal a kép pont egy Nevis Aqua feeder orsóról készült, ajánlom, több darabom is van. Semmi sallang, mindent tud amit kell, szépen fut, szuper fék. 10e. alatt valamivel megkapod, 3 féle méretben van. Ha megér egy ezressel többet, hogy a zsinórvezető görgő alatt műanyagpersely helyett csapágy van (Jobban forog ezért megérheti), meg az orsót a dobozban még egy vászon zsákba is beletették, akkor a Döme Carp Fighter LCS típust vett, egyebekben ugyanaz a két orsó.
-
Sungoo
addikt
válasz Zoli bácsi #54729 üzenetére
Köszi, megguglizom.
-
jpeetr
aktív tag
válasz vihartigris #54728 üzenetére
érdemes oda egy napra menni?
Melyik részére? Mekkorákat érdemes dobálni? -
Sungoo
addikt
válasz Zoli bácsi #54729 üzenetére
Végül is egy barátom kisegített két Shimano Alivioval. Legalább párban van.
-
Steady74
Topikgazda
válasz vihartigris #54733 üzenetére
vagy a csaba tó, már ha nyitva van ilyenkor, de talán már igen.
-
tsimehcla
csendes újonc
Mindenkinek kösz az infót a wobbleres botokról. Akkor már megint botot kell vennem
Zsinórkérdés:
Most 0,13-as 8-szálú körszövött fonottat meg 0,08-as nanofilt használok (15 - 50 g bot, illetve 3-12 g). Lehet ezt még ésszerűen finomítani? Nem tudom, hogy a 0,10-es fonott az még belefér-e pl. nem szakad-e el egy 30 g feletti jiggel dobáskor? A light cucchoz lehetne talán lejjebb menni a nanofillel, ott mi az ésszerű határ, ha azért olyan 10-12 g-s jigeket is dobálnék vele néha? (mondjuk arra felrakhatom a másik dobot a fonottal)@horcsog: Ez a kövezés közelében süllőzés ez télen is működik (este) vagy szigorúan nyári történet? Én a neten elérhető infók alapján úgy értettem, hogy télen a süllőt inkább fenékközelben szokták fogni gumival, de pl. most hétfőn hajnaltájt partközelben is hallottam rablásokat (igaz nem tudom mi volt az), úgy hogy lehet hogy télen is feljebb jön éjjel?
A pici wobblereket inkább jászok reményében dobálnám sekélyebb részeken a süllős tiltalmi időben, esetleg domolykóra, ha eljutok az Ipolyig. Apropó, jászra/keszegfélékre pergetni mikortól érdemes, már március eleje is jó lehet, vagy kell még melegednie a víznek?
-
A Zéé
addikt
válasz tsimehcla #54737 üzenetére
van még piacon olyan vékony nano? Úgy rémlik, hogy 0.10 alatt már nem gyártják.
Én nem nagyon finomítanék már rajta. 7-28 botomhoz 0.14 fonott, a 3-15g-hoz 0.08 fonott és 0.18-as mono van.Szelekítven jász pergetéssel jó nagy fába vágtad a fejszéd Az inkább járulék hal szokott lenni balinozás, domolykózás közben. Duna szerintem még picit hideg, de már alakul.
Just a simple Lineman...
-
vendingo
veterán
Ma voltam a dechatlonba, megcsodáltam a feeder széket. Nagyon kényelmes és jó minőségűnek is tűnik. Majdnem megvettem, de elég sok volt a kiadásom, szóval napolnom kell.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
BlackmMmDog
aktív tag
Holnap peca
-
vendingo
veterán
válasz joe979 #54740 üzenetére
Áprilisra terveztem a vételt, de műanyag evőeszközért be kellett mennem a dechatlonba, persze ilyenkor a kötelező a horgász, vadász részleg áttekintése. Amikor megláttam, megtapiztam, seggpróbáltam, annyira elkapott a vásárolhatnék, hogy majdnem elcsábultam. Nem sok hiányzott a vételhez, még a készletet is átvizslattam, hogy mennyi van belőle, milyen formában van csomagolva, mekkora összecsukva.
Persze az se segít a várakozásba, hogy minden második netes hirdetés és youtube videó ezt a széket dobja fel.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
jansky1
senior tag
válasz BlackmMmDog #54741 üzenetére
Szokásos hely?
-
jpeetr
aktív tag
válasz BlackmMmDog #54741 üzenetére
ha addig be nem fagy a tó
nálunk szakad a hó
Új hozzászólás Aktív témák