-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackmMmDog
aktív tag
Kicsit buta vagyok. Másik településre elmehet pecázni.(sáját településen nincs)
-
válasz sityupityu #55300 üzenetére
Vagy azt kell mondani rendőröknek, hogy élelmiszer szerzés céljából horgászol, és kész!
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
gban
Közösségépítő
Saját telken a horgászat gyakorolható.
Ha oda megyek, a rendőrt mennyire érdekli hogy a MOHOSZ azt mondta, szabad?
Ha nem oda megyek, akkor is simán mondhatom.Nem trükközni akarok, csak érdekes a helyzet.
Annyi lenne érdekes, hogy a MOHOSZ szava mennyire szentírás.Postázást nem vállalok.
-
galervin93
őstag
Megmutatja az ember a pecacuccot meg a Mohosz hirdetményét és kész, én nem izgulok emiatt (bár fogalmam sincs mikor jutok ki, talán kedden, addig még bármi is lehet).
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
gban
Közösségépítő
-
KunEmber
senior tag
válasz galervin93 #55305 üzenetére
Oszt' csontit honnan szerzünk, ha olyan boltba nem mehetünk? Ezen agyalok...
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
galervin93
őstag
válasz KunEmber #55307 üzenetére
Miért ne mehetnénk?
Minden megy a szokásos kerékvágásban, csak
- öregek 9-12 között boltoznak
- nem csoportosulhatsz
Meg persze legyen valami indokod, miért császkálsz kint. De szvsz. nem fogják vegzálni az embert, ha a fentieket betartja.hermanyi
Haldón műkszik és vállalható. Szúnyog kicsit megsínylette a nyári meleget, de az is használható maradt.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
szgzuri
tag
válasz KunEmber #55307 üzenetére
Nekem van a kertemben komposztáló, abban tenyésznek a trágyagilik. Ezután duplán odafigyelek rá, hogy megfelelő legyen nekik a nedvességtartam, és ne költözzenek be a hangyák.
A holnapi dunai pecára már direkt nem vettem csontit, kipróbálom, hogy működik az etetés élőanyag nélkül. A gilik mellett a wafterban bízom, a múlt hétvégén a hosszú horogelőkén lebegő wafterra egy szilva és egy kölyök balin is ráharapott. -
galervin93
őstag
válasz szgzuri #55310 üzenetére
Hová mész? Én is a Dunára tervezek jövőhéten, majd számolj be kérlek, hogy ment!
Mondjuk én szerintem veszek pár liter csontit és lefagyasztom, hogy ne kelljen sokat szaladgálni boltba. Ha meg nem lehet majd peccantani, fagyóban akkor is elvan, amíg elmennek a sötét fellegek...[ Szerkesztve ]
-
szgzuri
tag
válasz galervin93 #55311 üzenetére
Északi vasúti híd környéke.
Ok, majd írok, hogy sikerült. -
KunEmber
senior tag
válasz galervin93 #55308 üzenetére
Csak konkrétan ilyen boltba nem mehetsz...
Nem off: döglött kukac is jó kukac horogra? Vagy felejtsem el?
-
KunEmber
senior tag
Amennyiben a rendeletben az állateledelt árusító boltot nem értelmezzük ennek, úgy nem mehetsz. Rendelet ezen része elég világosan fogalmaz. De rá lehet fogni, hogy akváriumba veszel élő csontit... (De ugye itt pont az lenne a cél, hogy maradj otthon, nem biztos, hogy az nekünk, okos magyaroknak most is a szabályokat kellene kijátszani.)
De nem vagyok okosabb mint bárki, a rendeletet olvasom, és itt (sajnos) elég egyértelmű.
-
szgzuri
tag
válasz jansky1 #55313 üzenetére
Nem vagyok profi gilisztatenyésztő, nincs kialakult módszertana a komposzt gondozásának.
Azt azért megfigyeltem, hogy ha beköltözik egy nagyobb hangya kolónia a komposztálóba, és lerakják a tojásaikat, akkor kevesebb giliszta tenyészik, a nagy részük odébb áll, meg aztán én sem szívesen nyúlkálok bele a hangyabolyba.
Meleg időben szoktam őket locsolni öntözőkannából, heti kétszer kapnak fél kanna vizet. Ha azt látom, hogy van sok kicsi gili, azaz szaporodnak, akkor ok. Ha nincs szaporulat, akkor próbálok valamin változtatni, pl vasvillával átforgatom. Igazándiból két komposztáló van egymás mellett, de a belső környezet sosem egyforma bennük, és a giliszta populáció nagysága jelzi, hogy melyik a jobb komposzt. Ugye a komposztálók alulról nyitottak, és a gilik oda vándorolnak, ahol jobban érzik magukat.
Mint a halak. -
galervin93
őstag
válasz KunEmber #55314 üzenetére
De hol van leírva, hogy nem mehetsz ilyen boltba? Nem kötözködés, én is kíváncsi vagyok és nem akarok "szabályszegő" lenni, csak tisztán akarok látni.
Amúgy Walterék tudhattak vakamit, mert délelőtt már govlt kutya és macskatáp a soroksári boltban, problem solved...?
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
őstag
válasz galervin93 #55319 üzenetére
Ja hogy az a probléma, hogy nincs felsorolva, hogy lehet menni ilyen helyekre, most már látom. Hát igen, ez vagy-vagy, értelmezés kérdése is szerintem. Akkor lehúzhatja a rolót a bicikliüzket, a sportbolt meg minden egyéb, miközben maga a tevékenység, amihez az itt kapható eszközök szükségesek, engedélyezettek? Meglátjuk, hátha lesz állásfoglalás efelől.
-
gban
Közösségépítő
válasz galervin93 #55321 üzenetére
Szerintem az egyértelmű állásfoglalás hogy nincs megtiltva hogy nyitva legyenek - ruhaboltok, horgászboltok, ápisz, stb.
Postázást nem vállalok.
-
saen
veterán
Index főoldalon van cikk, hogy kik lesznek nyitva és kik nem. Igaz horgászboltokról nem volt szó sajna.
-
diablo1984
veterán
Döme Gabi a pecáról töltött fel videót, lehet a bolt részét is említi(nem hallgattam meg, mert a horgász részét tudom, boltos ismerősöm van, max kidob 2 adag csontit)
-
galervin93
őstag
Szerintem is, csak most már értem a kolléga értelmezèsét is.
Önző vagyok, nekem a soroksári Walter közel van, és tényleg van most már kutyatáp is, megvan az indok, miért megyek. Asszonynak is ezt fogom mondaniEgy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
veterán
válasz galervin93 #55325 üzenetére
Az én horgászboltos cimborám hétfőn már nem nyit ki. Nyitva lehetne, de azt mondta, hogy elege van már. Van még forgalma, de már tart ő is ettől az egésztől, inkább bezár.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
KunEmber
senior tag
válasz galervin93 #55325 üzenetére
Köszönöm a kukoricás leírást!
Másik ügy: igen, mindenki nyitva lehet délután 3-ig, csak nem mehetsz oda. Itt a lista.
-
jansky1
senior tag
Amennyi cuccot felhalmoztam, évekig tudnék horgászni, horgászboltba járás nélkül. Max az élő anyagot kéne beszerezni, de gilisztát is lehet ásni. Csontit is lehet "gyártani" csak a fertőtlenítését kéne kitalálni.
-
Interceptor
addikt
https://www.youtube.com/watch?v=zjdpz05u2DY
Az én orsóm is itt jár most... Nem túl biztató.Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
veterán
válasz Interceptor #55331 üzenetére
Én ezen nem csodálkozom. Az ilyen megrendelés mennyiséget máshogy nem is lehet csinálni
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Sungoo
addikt
válasz Interceptor #55331 üzenetére
Mivel 1 éves videó, nem hinném, hogy ilyen drasztikus a helyzet. Az európai elosztókban inkább nagyobb a káosz.
-
vendingo
veterán
A tegnapi frankó horgászaton felbuzdúlva:
10 órára megfőztem az ebédet, gyorsan belapátoltam, aztán mentem ki a tóra.
Mivel ma reggel oldották a tilalmat, ezért csurig volt a tó, de azért találtam 1 stéget.
Jobbról-balról ülnek, senki nem a saját stége vonalába dobált, hanem keresztbe, vagy a szemközti stég elé, amin szintén ültek. Ment a veszekedés, anyázás. Mögöttem láncfűrésszel vágták a fát az egyik kertbe, szemből egy gyerek üvöltött 40 percen keresztül.
Mivel szorosan voltunk a tavon és mindenki a másik térfelére dobált, ezért mentek a keresztdobások, fárasztáskor a másik cuccának az összeszedése, ezen nem javított az se, hogy light feederrel voltam 30 méteren, esélyem nem volt irányítani a halat, ment át a szomszédhoz. Áttértem a keszegezésre, 2 keszeg után jött a ponty, már a nyél is hajlott satu fékkel csörlőztem a stégem felé. Egyszer kitekerés közben hírtelen elnehezedett a bot, egy fix etetőkosaras szerelékmaradványt akasztottam úgy, hogy az elhagyott szereléken lévő nevis kosár bordájába akadt a horog, ami egy 2-3 kilós ponty szájába volt úgy akadva, hogy a hal nem bírta kinyitni se a száját. Az akasztott kosárba még volt kaja, illetve a horgon meg ott volt a pellet.
A nap fénypontja: megjött a stégtulaj az egész pereputtyal. Nem volt kedvem vitatkozni, hogy nem küldhet el, inkább eljöttem (jó lassan és komótosan). 2 órát voltam kint, a tegnapi halrengetegnek nyoma se volt, alig fogtak halakat. tegnap 2 óra alatt fogtam annyit, mint most az egész tó 1 óra alatt.
Ez egy szar nap volt.....Holnap csatornára megyek, egy darabig hanyagolom a stéges tavakat.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Sungoo
addikt
válasz vendingo #55334 üzenetére
Hasonló szituban voltam ma. Hajnalban kint voltam, szépen eszegettek a dévérek. Délelőtt megjelent a csorda, két pár, egy rahedli gyerekkel. Az egyik “nő" olyan stílusban beszélt a saját párjával, hogy ha maradok még 5 percet, átszúrom a fejét a bottartóval. Az egyik gyerek meg üvöltött, mint akit nyúznak.Inkább leléptem. A telepített maszek tavakból már márciusra elegem lett.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz Sungoo #55336 üzenetére
Ezért nem szeretem a mi egyesületünk tavait. Vagy motorosok krosszoznak az erdőbe (tavaly eltaknyolt egy, mindenki tapsolt, amíg összevakarta magát), kutyasétáltatók/fürdetők, napozók, piknikezők, sötétedéstől sörözők/füvezők, az egyik tónál nyáranta reggelig üvölt a zene büféből.
Ezért szeretem a csatornát, ahova szoktam járni. Nincs bele telepítés, minden halért küzdeni kell, csönd van. Hajnalban, és napnyugtakor madárkórus, a nemzetiparkon folyik át a fertőbe, hódok, rókák, őzek, pockok, minden van. Egy hátránya van, hogy még esténként is van gépjárműforgalom, sokan látogatják a tavat, de csak jönnek mennek, nincs óbégatás, hangoskodás. És a lényeg, hogy senki nem ül a környékeden, mindig van hely
Már várom, hogy holnap mehessek. Ha nem leszek lusta, akkor matchbotozni fogok.
Kedvenc helyem:[ Szerkesztve ]
-
KunEmber
senior tag
válasz vendingo #55337 üzenetére
Mit nem adnék érte, ha kezdőként nem a nagy Duna mellett laknék, hanem egy ilyen csatorna mellett.
Egyszer horgasztunk egy csapattal Szarvas mellett, ugyan ilyen kis csatornám. Életem élménye: 50 törpe után jöttek meg a keszegek, meg néhány kiló alatti ponty, de imádtam a peca mindhárom napját.
-
Sungoo
addikt
válasz vendingo #55337 üzenetére
Sajnos a mi környékünkön nincs ilyen jellegű víz. Az egyesületi vizekre meg kihalásos alapon lehet bekerülni. Maradnak a környező kis maszek lavórok, amit hétvégén szigorúan kerülni kell. A mai napot az koronázta meg, hogy amikor kifelé hurcolkodtam, a faszikámnak light feeder botok elektromos kapásjelzőkre voltak biggyesztve, swingerrel, mint a nagyoknak. Azt hittem, befordulok a vízbe! 😂
-
szgzuri
tag
válasz galervin93 #55311 üzenetére
A mai dunai peca majdnem betli lett, végül egy kis dévérkeszegnek örülhettem. Először a hajógyári szigetnél a kis duna ágat próbáltam, két kapásig jutottam, ebből egyik akadt meg, de szákolás előtt lefordult. Aztán átcuccoltam pár száz méterrel feljebb, a szigetcsúcs felett, ez egy laposabb rész, szinte áll a víz, itt is volt két kapás, végül egy dévér tett egy villámlátogatást a parton.
-
veterán
-
Interceptor
addikt
válasz sityupityu #55332 üzenetére
Amazonos telefonos videót is néztem, ott azért nem ez volt, de nyilván alit többen használják világszinten.
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
Interceptor
addikt
válasz Sungoo #55336 üzenetére
Legjobb mikor a csok-os kölykeiket lehozzák a Duna partra és mellettem kezdik el dobálni a vizet a gyerekek. Mondjuk pergetésnél még nem akkora gáz, mert továbbmegyek, de azért elég idegesítő tud lenni, hogy ekkora balfékek a szülők. Megy a rongálás is a parton, de nem baj, had csinálja a gyerek gondolja az idióta szülője, ha már megnevelni nem tudják. Azokból a kölykökből is hasonló kretén fog kifejlődni
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
vendingo
veterán
válasz sityupityu #55342 üzenetére
2 szakasza van. Egy mű rész, egyenes, telepített, kockató halakkal, alsó meg átmenet a vadvíz és a kockavíz között. Alsó szakasz évek óta nincs telepítve, de a lelkes horgászok átraknak a fertőből halakat. Törpe nincs sehol a környéken. Keszegek minden változata, ponty, kárász, sneci, csuka, süllő, harcsa van benne. Szóval az alap halak mind megtalálhatók. Nagyon le van fosztva, de azért el lehet szórakozni. Én inkább pihenni járok ide, arra tökéletes. Hallgatni a bölömbikákat, figyelni a természetet. Tavaly nyáron annyit voltam, hogy összehaverkodtam egy csíkos szöcskeegérrel. Pár nap után már a cipőmről ette a pelletet, csalizáskor, bedobáskor se szaladt el, egész nyáron lopta az etetőanyagom. Ha nem lennék fáradt, keresnék képet, videót róla. Remélem idén is találkozunk.
-
veterán
-
Janusz001
őstag
Tegnap kint voltam gyomaendrődi Siratón, sajnos egy mozdítás nem volt, de legalább csend volt, zümmögtek a méhek, csodás virágillat, madárcsicsergés, jó kis szalonna sütés ebédre stb. ez talán többet is jelentett mintha 5 percenként kapás lett volna, mondtam is asszonynak, hogy sűrűbben is jöhetnénk, csak lenne már stabilan jó idő.
-
vendingo
veterán
válasz sityupityu #55346 üzenetére
Azt hittem, valami spéci hobbiállat, ami megszökött, úgy kellett kinyomoznom a fajtáját.
Más:
Kementem a csatornára, páran feddereztek, rakóztak, de akkora szél volt, hogy inkább ki se pakoltam.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
hermanyi
addikt
válasz KunEmber #55348 üzenetére
Nagy-Duna szeszélyes . szakaszonként változik a módszer ,hogy mivel tudsz eredményes lenni . Van ahová elég egy spiccbot van ahol 80-100m ert kell dobni . Azt a módszert kell megtalálni ami arra a szakaszra jó . Ha az a módszer viszont nem áll közel a szívünkhöz akkor van czumi . Én nemrég vettem egy bolognyait kifejezetten Nagy-Dunára . Fogok anyázni rendesen de nem baj megoldjuk
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest