- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mykos
aktív tag
válasz horcsog #53698 üzenetére
QM1-el annyi halvesztésem volt, hogy majdnem én sem hittem el. 6-7- ből jó, ha egy kijött. Pedig jól néz ki. Ellenben a törökbálinti távon amikor mondták, hogy csak szakáll nélküli játszat, akkor szó nélkül nyomtam le a krank-x-ek szakállait. Összesen 1 halvesztésem volt egész nap még tavaly a forumpecán. Igaz azóta nem is jutottam ki, de majd idén ;)
-
KunEmber
senior tag
Sziasztok! Úgy látom, beindítottam a horgos témát. De most lenne már egy újabb: továbbra is spiccbotra, szeretném az előkét összekötni a főzsinórral. Arra gondoltam, hogy csinálok mindkettőre egy sima karabiner hurkot (itt duplán van hurkolva, én egyet hurkoltam http://zsennyehorgaszto.hu/images/csomok/duplaveg.jpg) majd azokat átfűzöm egymáson. Igen ám, de ami jól működik valódi kötélen, itt nem: elkezdenek egymás felé csúszni a 14-es damilon a csomók terhelésre. Engedjen el, jól van az úgy, vagy van valami tuti tipp?
[ Szerkesztve ]
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
-
mykos
aktív tag
válasz hermanyi #53704 üzenetére
Én arra gondolok, hogy egyszerűen csak a bot-főzsinór-dobóelőtét-előke túl kemény hozzá és ezért nem működik, le tudja akasztani magát. Nagyon hasonlóan kötöttem. Volt szilikoncső is helyzet beállítónak. A QM1 viszonylag vékony horog az én világomban. A másik különbség, hogy én fonott horogelőkét használok, azzal pedig másképp akad.
-
hermanyi
addikt
Rosszul gondolod. Annyi a lényege, hogy nem szabad közvetlenül a horogra kötni a zsinórt. Ha megnézed a gyári kötött horgot akkor látni fogod, hogy egy szilikon vagy milyen cső van a kötés alatt. Én sem akartam elhinni, hogy ez a sok halvesztés okozója. Majd teszteltem és de. Lehet kapni amúgy azt a csövet.
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Steady74
Topikgazda
válasz hermanyi #53713 üzenetére
Az sem mindegy, hogy a csomómentes kötéssel hány menetet kötsz rá. Angol horgászbarátunk ha jól emlékszem 28-29 menettel köti a kötést, egészen leviszi a horog öbléhez közel, így gondolom a csali pozíciója és az akadás is más lesz. 3 éve nekem is sok halvesztésem volt a QM1-gyel, aztán átálltam a Guru pellett waggler horgokra, de tavaly kíváncsiságból kötöttem a fent elmondottak szerint pár QM1-et és nem volt halvesztésem.
-
hermanyi
addikt
válasz Steady74 #53714 üzenetére
Gondolom a szilikon cső is ebben játszik szerepet ,hogy másként akasztja a horgot . A gyári előkötött horognál nincs annyi menet mint amit MP mutatott . De működik az tény .
Én QM1 et már nem veszek mivel a methodos pecát nem művelem , Rakora meg bőven jók a Middy horgok ,és Preston KKMB böl is van annyi ,hogy na .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
daver88
aktív tag
Helló!!!
SBS-nél fél áron van jónéhány csali: KATT
-
jjohn
aktív tag
A csomómentes kötést én úgy csinálom, hogy a száron tekerem lefelé egészen a horog hegyéig. Sokat kötöttem így és nem volt vele gond. Illetve ebben a pozícióban a pop-up úgy emeli meg a horgot, hogy az mindig a hal alsó szájába akad.
Szilikoncsövet csak azért húzok a szárra, hogy lehessen játszani a csali pozícióval.
Ki lehet egészíteni még horog befordítóval.
-
Zoli bácsi
őstag
Bevágnák egy cikk részletet, szerintem közérdekű:
Innét ollóztam: [link]
"Horgászengedély 2020 árak
A horgászengedély 2020-ban bizonyos elemekben 50%-os emelkedést mutat a 2019-es évhez képest. Az emelkedést az EAH azaz egységes állami horgászokmány elemeinek drágula okozza.
A horgászengedély 2020-ban a következő részekből áll:
Állami horgászvizsga és vizsgabizonyítvány
Ára: 2019-től ingyenes
Kötelező horgász regisztráció és Magyar Horgászkártya
A horgász regisztráció díjmentes, a Magyar Horgászkártya ára 2200 ft öt évre
Horgászokmány tok
Megvásárlása nem kötelező, ára maximum 600 forint.
Egységes állami horgászokmány (EAH)
Állami horgászjegy: 3000 forint (50%-os drágulás a 2019-es évhez képest)Fogási napló: 300 forint (50%-os drágulás a 2019-es évhez képest)Összesen az EAH 3300 forintSzankciós (ha nem adtad le a fogási naplót időben): 6300 forint Kedvezményes Állami horgászjegy (gyermek, 70. életévét betöltött személy, vak vagy gyengénlátó, az állapotát igazoló okmányokat benyújtó mozgásszervi vagy hallási fogyatékos): Díjmentes
Egységes szövetségi hozzájárulás
Ára: 2000 forintMentesített ( gyermek, 70. életévét betöltött személy, vak vagy gyengénlátó, az állapotát igazoló okmányokat benyújtó mozgásszervi vagy hallási fogyatékos) : Díjmentes
Egyesületi tagdíj
Egyesületenként változó, de minimum 2000 forint.
A legolcsóbban tehát egy olyan horgász, aki időben leadta a fogási naplóját, nem vásárol tokot, nem rendelkezik horgászkártyával és az egyesület ahová belép a minimum tagdíjat kéri 9500 forintért válthatja ki idén az horgászengedély 2020 -ban. Ebből 2200 forint a Magyar horgászkártya ára öt évre.
Ha már rendelkezel Magyar Horgászkártyával, a 2020-as horgászengedély kiváltásának ára minimum 7300 forintba fog kerülni." -
gban
Közösségépítő
Ha valaki épp a Decathlonban akar elkölteni némi horgászcuccra valót, hirdetnek 50k-s utalványt 43-ért, azt megérheti megvenni.
Postázást nem vállalok.
-
KunEmber
senior tag
-
Grillo
őstag
válasz Zoli bácsi #53720 üzenetére
Pont most készültem össze előkéket kötni. Bár még meggondolhatom magam.
-
pupehap
tag
Sziasztok.
Menyhalazáson töröm a fejem, ezzel kapcsolatban kérdezném ,hogy van itt valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatosan, nevezetesen a sajó Miskolc-Felsőzsolca környéki részéről ?"ha meg kell b@szódni, akkor meg kell b@szódni " José Luis Torrente
-
gban
Közösségépítő
Van itt egy kép egy horgásztóról, hátha valaki tud segíteni hogy hol van.
Postázást nem vállalok.
-
veterán
-
veterán
válasz pupehap #53723 üzenetére
Nekem valamennyi van. Már sok éve nem űzöm ezt a halat, de régebben egy párszor azért jártunk ki.
szerk: Magáról a menyhalazásról van csak tapasztalatom, és csak a Dunán. Az ottani vizeket nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
pupehap
tag
válasz sityupityu #53726 üzenetére
Köszi, Tiszalöknél én is fogdostam huszon évvel ezelőtt, de hallottam hogy a Sajóban is előfordul, ezért kíváncsiskodom.
"ha meg kell b@szódni, akkor meg kell b@szódni " José Luis Torrente
-
veterán
-
pupehap
tag
válasz sityupityu #53728 üzenetére
Egyre jobban kedvet kapok hozzá
Köszi, azért még próbálok infókat gyűjteni arról hogy hol érdemes próbálkoznom."ha meg kell b@szódni, akkor meg kell b@szódni " José Luis Torrente
-
busman
veterán
válasz sityupityu #53725 üzenetére
Szoktam ..legyez itt még valaki?
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
veterán
válasz busman #53730 üzenetére
Én nem, pedig egyszer szívesen kipróbálnám. Csak nekem a feeling miatt kéne hozzá egy alkalmas patak, vagy egy kisebb és gyorsabb folyóvíz, amiből sajnos felénk semmi nincs. Tudom, hogy lehetne a Dunán vagy akár egy állóvízen is, de nekem az kevés lenne, olyan halak is kellenének hozzá.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
saen
veterán
válasz sityupityu #53732 üzenetére
Van itthon is, Gaja felső szakaszán van C&R pisztrángpeca, illetve ott vannak a vasi vagy miskolc környéki vizek.
Ettől függetlenül nekem egy gázolós balatoni balinos legyezés vonzana nagyon nyáron, de ehhez nincs cuccom és mivel elég drága a legyezés, egyelőre nem is szánok rá. -
A Zéé
addikt
válasz busman #53730 üzenetére
Néha megnézem mi akciós az Angling Directen és a Shakespeare #4-es kombója most 55 font... Nagyon remegett a kezem, de úgy vagyok vele, mint sityupityu, nem igazán van olyan víz a közelemben, ahol használni tudnám. Egyelőre marad a tenkara arra a pár vízre, és alkalomra.
Just a simple Lineman...
-
dik
őstag
Új év új remények! Hogy is javasoltátok ez az aqua garant pellet keverést? Valami arany középút kellene. Rendelni szeretnék próbára pár kilót. Ja igen és melyiket? Classic és uni ugye? Nem próbáltam még sosem itt lenne az ideje...
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
Spoon16
tag
Én 2mm-est használok, 2:1 arányban keverem, a Classicból van több.
Két egység pellethez adok picit kevesebb,mint egy egység vizet. Összekeverem/összerázom, hagyom állni míg kiérek a vízpartra és kész.
Használtam már panírozva (a kész pelletre dobtam egy kis method kaját), úgy sem rosszabb.[ Szerkesztve ]
-
Spoon16
tag
Nem az a mondás,hogy télen az édes etetőanyag a nyerő, nyáron meg a büdös? Most mindenhol a halas/büdös kajákat látom reklámozni hideg vízre,még a csakakék csapat aktuális csodacucc triplex csalija/etetője is nagyrészt büdös összetevőkből áll.
Most akkor mi van?
-
saen
veterán
válasz Spoon16 #53742 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy büdös vagy édes, ez csak egy béna marketingszöveg. Az a lényeg, hogy hogyan oldódik az aroma hideg vízben. Az olajos cuccok nem jók télen, erre kell csak figyelni, mert az nem terjed rendesen, de attól még lehet hallisztes vagy akármilyen büdös összetevőkből.
-
-
diablo1984
veterán
válasz Steady74 #53746 üzenetére
Monofillal ennyi tekeréssel a sérülés veszély durván megnő, elég csak valamibe megakadni egy élesebb kagylóban is és a horog megy majd a hallal. Valahogy nekem methodnál és csalitüskénél a fonott az egyetlen alternatíva, a vastagabb mono-k nem igazán természetes mozgásúak, keményebbek....szerintem....
-
Steady74
Topikgazda
válasz diablo1984 #53747 üzenetére
tavaly álltam át fonottról mono-ra, semmivel nem fogtam kevesebb halat, vagy nem éreztem hátrányát a monofil előkének.
-
diablo1984
veterán
válasz Steady74 #53748 üzenetére
Én hosszúelőkénél mono, methodnál(ami nálam nagyon ritka) fonottal operálok. Lehet neked van igazad, én még a dobóelőke kötéséig sem jutottam el, 0,20-as zsinór és annyi, pickernél 0,18as teliben igaz ha keményen akarnék dobni, valszem menne minden, de így is a 360assal 50-60 méter megdobható, majd talán idén csinálok egy távdobót, csak eddig nem volt értelme...
-
hermanyi
addikt
válasz diablo1984 #53747 üzenetére
Methodnál szerintem tök mindegy, mivel elvileg a kosárból szipkázza ki a hal . kivéve ha lebegő sz@r van a tüskén ,de akkor is akkora távban lényegtelen a természetes mozgás . Mekkora az előke 6-10cm ? Itt lehet az előke sodronyból is az sem számít annyit . Csalinak annyi mozgása van ,hogy semmi . Hosszú előkénél már van jelentősége .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake