- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LG LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Projektor topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bull Boss
őstag
válasz dredbiro #18948 üzenetére
konkrétan a horgászat öröme veszlik el vele (nem utolsó sorban baromira idegesitő amikor egy idős papa nem hallja halkan és felcsavarja maxra hogy észrevegye...) De ha csak koca horgász vagy, aki peca közben lenyom 3-4 sört és nem szereti a kapásjelzőt bámulni akkor érdemes megvenned
-
Emu
őstag
válasz miska17 #18949 üzenetére
Használni nem használtam, de fogtam a kezemben egy Trabucco bottal együtt (amit végül meg is vettem). Nekem a karakterisztikája jobban tetszett az általam választottnak, illetve ugyanazon dobósúly mellett sokkal "könnyebbnek" tűnt.
Mi lenne a cél? 100m+ dobásokhoz tényleg nem nagyon van jobb a Döme féle botoknál... -
gban
Közösségépítő
válasz Bull Boss #18952 üzenetére
Kombinálva a hagyományos, rácsíptetős kapásjelzővel nem annyira gáz, akkor megvan azért az érzés
Én sem voltam oda érte, de kétségkívül hasznos ha mellette úszózol, és az úszót azonnal vagy igen hamar viszik, pláne ha oda kell figyelni mert el is engedi pl. a ponty.
Nekem korábban többször volt olyan hogy arra néztem vissza az úszóra hogy épp jön vissza a merítésből, és már késő volt.
Amúgy szétkaptam egyet, amit a rod pod-hoz kaptam, sima mezei "egérgörgő" a működése.
Mint a golyós egereknél volt, a tengelyen egy tárcsa, ami ahogy forog, úgy zárja - nyitja az utat a fény (gondolom infrás) és a vele szemben lévő érzékelő között.
Nem tudom egy komolyabb mennyiben más.
Kipróbálni szerintem is elég az olcsók közül egy.
Bár ahogy nézem, nem olcsók, Walterlandban 3000 az alja, míg készletben 2 db rod poddal, 2 db swingerrel lehet venni már 9-ért is.
Vagy spro vízálló 2 db 6k.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Steady74
Topikgazda
válasz miska17 #18949 üzenetére
Dióverő.. van belőle ez meg a 420-as, rég óta elő sem veszem őket. Ha nagyon nagy távolságra kell horgászni, akkor jó lehet, minden másra ott a Manta EVO-X 3,9H ha ebben a kategóriában nézelődsz. Karcsúbb, szerintem szebb bot mint a SPF.. nézegesd meg a Walteréknál, ha tudod.
-
Doblós
aktív tag
Közben nézelődtem.
Ezeket találtam:
Shimano Alivio FD
Shimano Sienna FD
Shimano Catana FC
Okuma Dead Ringer
Vagy egy ilyen áru Nevis.A Shimano-k között mi a különbség a csapágyon kívül? Miért drágább a 2 csapágyas Alvio, mint a 4 csapágyas Sienna?
Ti mit javasoltok?
Más: A centrumzoo mennyire megbízható webshop? Ott jóval olcsóbbak ezek.
Szia!
Pickerre a linkelt orsók közül a Catanát ajánlom,messze ő a legjobb,Nevis felejtős,ebben az árkategóriában,mert sajnos 'széthullásra' hajlamos.A Catana már a P4 koncepció,nekem van még egy első szériás P3-as,hibátlan,pedig kap hideget-meleget.Hogy miért olcsóbb,más kategória,elég sok benne a müanyag alkatrész,de az Alivio az árához képest elég jó cucc.
[ Szerkesztve ]
Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó
-
dredbiro
senior tag
köszi mindenkinek a választ, kipróbálok egy olcsóbb változatot és megírom majd az eredményt mire jutottam. közben visszaolvasva gban kolléga nagy vonalakban megválaszolta a miértjét a dolognak, ne keljen bámulnom a kapásjelzőt, mert közben a másik bottal úszózok.
Good hunting,STALKER !
-
ChrisG
tag
válasz dredbiro #18948 üzenetére
Nos, jó kérdés, ma már rengeteg van.
Én egy gold star szettet(!!!!) használok, jártam már versenyen vele, 1-3 napos pecákon és bevált... Szóval az olcsóbbakkal is érdemes kezdeni. Szerintem jó választás lehet ez is.Nem kockulok, a kocka testi adottságaimtól messze áll, inkább gömbülök...
-
miska17
tag
Köszönöm a válaszokat !
-
Doblós
aktív tag
Na ennek örülök,hogy sikerült.Alivio jó orsó,biztos vagyok benne,hogy sokáig ki fog szolgálni.Én is,mióta pecázok,kb.20 éve,csak shimano orsókat használok,eddig nem hagytak cserben.Viszont az érdekelne,hogy a centrumzoo-ról rendelted vagy haldorádóról?Pusztán csak a szállítási költség miatt érdekelne.
-
nepszter1
addikt
Sziasztok megyünk ismerőssel éjszakai horgász versenyre. Soha életembe nem horgásztam éjszaka kellene pár infó meg mit kellene vennem minimális raköltéssel. Gondolom itt világító patron feeder botra illetve fáklya vagy ilyesmik
-
gban
Közösségépítő
válasz nepszter1 #18966 üzenetére
Sokminden hasznos lehet. A teljesség igénye nélkül:
Szúnyogriasztó fáklya - mi ennek a betétjét használjuk stégen, parton lehet, jobb a fáklyával leszúrni.
Szeles időben a betéthez jól jön egy befőttes üveg, ha abba teszed, sokkal jobban ég, világít.
Fejlámpa - jól jöhet ha szerelni kell pl.
Világító patronokat írtad
Meleg ital, ruha - mostanában nem túl melegek az éjszakák
Szúnyogriasztó kenőcs / spray, de ezzel óvatosan, elvileg a halak nem szeretik ha picit is megérzik a csalin, vagyis a fújással, kézre kenéssel vigyázni kell[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Sickboy25
addikt
Szia
Ha feederezel ,akkor arra kell venned patront, ha úszós készség lesz akkor arra... A horgászboltban ahova jársz ott biztos számtalan lehetőséget fog ajánlani az eladó!
Fontos még fejlámpa és viharlámpa! Ezek nagyon fontosak. A hideg ellen is készüljetek ruhával illetve megfelelő mennyiségű pálinka + sör kombóval, így talán nem alszotok el
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Alg
veterán
Még egy valami: még világosban menj ki, és pakolj mindent úgy, hogy ne kelljen sötétben keresgetni, tudd mi hol van (és éjjel is figyelj rá hogy a helyére rakd vissza), illetve úgy hogy ne akadályozzon pl. mikor meríteni, kezet mosni mész a vízhez stb.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
nepszter1
addikt
Köszi szépen srácok!
-
-
Levmen
tag
Sziasztok!
Tudtok valami jó kis kihagyhatatlan akciókat valamelyik horgászboltban ahonnan lehet is rendelni neten ha netán nincs a közelemben?
Üdv.: Levente
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Daiwa Black Widow BR-ről mi a véleményetek? Match botra nézek orsókat és nem tűnik rossznak.
Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!
-
gban
Közösségépítő
válasz kobipeti #18983 üzenetére
Pont ilyen Silstarom van szerintem, egészen a télen vett Daiwáig ez volt a fő orsóm.
Csak az enyém szürke, direkt azt vettem tizenévesen, nem ezt a színt.
Gondozva sosem volt, igaz, jó ideig használva sem, de egyetlen hibája, hogy a hajtókarral szemben lévő műanyag fejű csavar (amivel rögzítem a hajtókart) feje eltöredezett, így a csavaron alig van már műanyag.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
gban
Közösségépítő
válasz kobipeti #18987 üzenetére
Nem, ez az EX2200-040.
Csak az enyém picit jobb állapotú.Postázást nem vállalok.
-
Doblós
aktív tag
Na,holnap irány ide.Valakinek tapasztalat?Remélem holnap meg tudom osztani tapasztalataimat és fogásaimat
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Tiszalökön lehet horgászni valahol?
-
kobipeti
aktív tag
válasz Bull Boss #18993 üzenetére
Tiszalökön csak horgászni lehet: Kenyérgyári holtág, Tisza, Erőmű, Csobaji holtág, az egy vizi kánaán, Keleti Főcsatorna, egyenlőre csak ezek ugranak be. Sajna úgy tűnik árad, így maradnak a holtágak, de unatkozni így sem lehet.
Ha most áradásban mennem kellene valahova azt mondanám:irány Csobaj!![ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
Hali!
Egy hat hektáros, telepített bányatavon horgászgatok, eddig elégedetten, de egy hete halat sem látok. Eddig beetettem két helyre a parttól 8-10m-re, kb 3méteres víz van. Pár gombóc mézes etetőanyag, egy marok kukorica. Egyik helyen matchbot, másik etetésre feedert dobtam. Főleg az úszózás volt eredményes, egy szem kukoricát tettem a 10-es horogra, jöttek pontyok, kárászok, kiló feletti dévérek....Meg közben apró keszegek is. Kukorica volt a fogós csali, sem a csonti, sem a pellet nem ment. Félóránként bedobtam pár gombóc etetőanyagot, egy marék kukoricát, mindig volt kapás.
Kb egy hete ugyanígy horgászva még mozdítás sincs. Tegnap délután, és ma reggel is kimentem, semmi, még egy kis keszeg sincs.
Nem sok pontyot telepítettek, utólsó éven az egyesületé a víz, ezt elmondták, de dévér sem jön. Mi lehet a gond? Cseréljek csalit, etetőanyagot..? Jövő héten, ha lesz időm, akkor úszós botot nem is viszek, erősebb feederekkel megpróbálok beljebb horgászni, a parttól távolabb..Ezt gondoltam ki, de szeretném megkérdezni esetleg tudtok tippet adni, mivel próbálkozzak egy agyonhorgászott tavon..?
Eddig gubancgátló cső, 25gr-os kosár, 20cm-es horogelőke, 10-es horog volt a feeder szerelék. Jövő héten lapos method kosárral, rövid előkével, csalitüskére fűzött csalival próbálkoznék, csalit váltogatva.Még annyit kérdeznék, ezek az agyonreklámozott Döme-féle távdobó botok tényleg annyira jók, vagy hasonlóak a felébe kerülő, de nem reklámozott Nevis, Eurostar..stb botok ugyanabban a dobósúly kategóriában...?
-
Doblós
aktív tag
válasz Zoli bácsi #18999 üzenetére
A keszegek jelenleg ívnak,ha sikerül is fogni,megfigyelheted,hogy"tüskések".Kb.2-3 hét,és újra foghatók lesznek.
Szerelék,ami nekem szinte mindenhol bevált,a következő(csak methodozok):40 grammos method flat kosár,8-as Gamakatsu Method horog,8-as maximum 10-es fonott horogelőke,15-20 cm hosszban.Ha csalitüskét használsz,érdemes kb.1-1.5 cm-t hagyni a horog alja és a csali teteje között.Gubancgátló csövet szerintem ne erőltesd.
Csalinak meg ezt ajánlanám,a frankfurti kolbászosat,eddig mindenhol eredményes voltam vele,pláne telepített tavakon és a 8-as gumikacsa(gamakatsu) horgot szépen megemeli.
Botban nem rosszak a Döme botok,de van egy jó alternatíva,a Nevis No Limit feeder,nekem van kettő is,16-17000 ft körűl lehet venni a 390-est,egy jó kosárral és jó orsóval,meg megfelelő technikával 100 méter is lehetséges.És nem utolsó sorban 4 db spiccet kapsz hozzá,IM12-es carbon,parafa nyél,kell ennél több?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Poco X6 Pro - ötös alá
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5
- E91 blog 2. rész
- További aktív témák...
- Tuya Zigbee Gateway / átjáró RJ45 csatlakozóval
- XML LED-es zseblámpa! Iszonyat fényerő! 15W XHP 50.2 ledes fejlámpa érkezett!!!
- Minőségi csaptelep új dobozos konyha, fürdőszoba
- Új 18650 Samsung 35E és LG HG2 3000 mAh s cellák eladóak. Eredeti, forrasztás mentes
- Liitokala Lii-500 profi akku töltő tesztelő 18650 liion AA AAA 12V/5A adapterrel és Lii 402 töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs