Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    Hali!
    Egy hat hektáros, telepített bányatavon horgászgatok, eddig elégedetten, de egy hete halat sem látok. Eddig beetettem két helyre a parttól 8-10m-re, kb 3méteres víz van. Pár gombóc mézes etetőanyag, egy marok kukorica. Egyik helyen matchbot, másik etetésre feedert dobtam. Főleg az úszózás volt eredményes, egy szem kukoricát tettem a 10-es horogra, jöttek pontyok, kárászok, kiló feletti dévérek....Meg közben apró keszegek is. Kukorica volt a fogós csali, sem a csonti, sem a pellet nem ment. Félóránként bedobtam pár gombóc etetőanyagot, egy marék kukoricát, mindig volt kapás.
    Kb egy hete ugyanígy horgászva még mozdítás sincs. Tegnap délután, és ma reggel is kimentem, semmi, még egy kis keszeg sincs.
    Nem sok pontyot telepítettek, utólsó éven az egyesületé a víz, ezt elmondták, de dévér sem jön. Mi lehet a gond? Cseréljek csalit, etetőanyagot..? Jövő héten, ha lesz időm, akkor úszós botot nem is viszek, erősebb feederekkel megpróbálok beljebb horgászni, a parttól távolabb..Ezt gondoltam ki, de szeretném megkérdezni esetleg tudtok tippet adni, mivel próbálkozzak egy agyonhorgászott tavon..?
    Eddig gubancgátló cső, 25gr-os kosár, 20cm-es horogelőke, 10-es horog volt a feeder szerelék. Jövő héten lapos method kosárral, rövid előkével, csalitüskére fűzött csalival próbálkoznék, csalit váltogatva.

    Még annyit kérdeznék, ezek az agyonreklámozott Döme-féle távdobó botok tényleg annyira jók, vagy hasonlóak a felébe kerülő, de nem reklámozott Nevis, Eurostar..stb botok ugyanabban a dobósúly kategóriában...? :)

Új hozzászólás Aktív témák