Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • geotigris9

    tag

    [Ezt folytatnám néhány szóban.]

    Mentem most eset egy kicsit és megmértem ténylegesen(katonalépésben :D ) menyi az annyi tök sötétben. Az első lámpa azért a 20 métert is hozza kicsit jobb a fénye a gyári adatnál. Tovább is nyúlik a fénye, de már nagyon szórt ez olyan 30 méter környéke szóval csak homályokat lehet ott már kivenni, de itt már észlelhető, hogy van esetleg bringázás közben valami az úton. Hozzá teszem nem mindegy az út felület színe sem ezek eltolhatják a láthatóságot + - irányba. Betonozott bringa úton mértem meg fűvel szegélyezett ösvényen.
    A hátsót is tesztelve most elég intenzív fénye van a gyári adatot azt biztosan hozza észlelés szempontjából.
    Viszont nem olyan feszes és nem olyan patentos a röghittő fül mint az elsőnél tehát igen azt sanszosabb lehet esetleg elhagyni ha nagyon rázós a terep.

    Elég vízállónak néz ki mind a két lámpa test fényvető részét leszámítva egészet szilikon borítás takarja illesztési hézagok nélkül az usb nyílásoknál is a dugó vastag és jól illeszkedik. Ha bedobnánk egy lavór vízbe nem menne bele víz az erősen gyanítható.

    Itt már teljesen fel volt töltve teljesen a kettő lámpa vörös ill. ha fel van már töltve zöld kis visszajelző led jelzi a töltést. Elvileg ha közel a vég azt is jelzi még jóval előtte majd, de ahhoz le kell meríteni.

    Még komolyabb eseti tekerésnél jól jöhet tartalékfénynek kis mérete miatt zsebben elfér vagy a kormányon is, ha a fényágyú már merülget. :D (Bár ez tartalék tartalékja lenne mert a sisakvilágítás szokott a kiegészítő és tartalék világítás is lenni egyben.)

    Sajnos képekkel nem tudok szolgálni pedig jó volna hozzá.

    És persze a legsötétebb szakaszon (Bringa útra murvás bekötő út.) valami állat is beparáztatott vissza úton, csak a hátsó lámpa fénye világította meg. Pont néztem hátra és látom valami lény oldalról a legnagyobb dzsinzsából kajtat elő persze nem lehetett pontosan kivenni csak, hogy valami négy lába volt és ugye homályosan piros fényben "pompázott". Hangot nem adott eggyébként amit lehetett volna hallani, de nem akartam közelről megvizsgálni gyorsan begyújtottam a rakétákat egy elkurjantással egyidejűleg és már ott sem voltam.
    De valószínűleg valami kutya lehetett mert ott a közelben két tanyaféle is.
    Onnan már kergetett meg kutya, de az egy puli volt. Persze lehet van új kutya is ott.
    Fejlámpa nem volt, hogy rendes fényben is lássam mi volt pontosan.

    [ Szerkesztve ]

    ((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))

Új hozzászólás Aktív témák