Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz dokee78 #72533 üzenetére

    Nem, ez egy DH kerékpár. Első ránézésre a leginkább szembetűnő különbség egy Enduro és egy DH kerékpár között az a villa. Az Enduro-t szimpla vállas villával szokták használni míg a DH-t duplavállassal.
    A rugóútban van még különbség, az Enduro 160-170mm körüli, a DH 200mm és felette.
    A villaszög a DH-ban még laposabb 1-2 fokkal mint az Enduro-ban. Illetve a DH bringákon általában tekercsrugós tagot használnak, az Enduro bringákon meg levegőset. Ennek annyi a magyarázata, hogy a levegős tag könnyebb és az Enduro bringákon a súly egy nagyon fontos szempont, mivel felfelé is tekerni kell őket. A DH bringán is számít a súly, de ott belefér az a kis plusz. Illetve a DH-ban még nagyobb a terhelés, a keményebb pályák miatt, a levegős tagok el tudnak melegedni és lecsökken a csillapításuk, ezért előfordul manapság már keményebb Enduro versenyen is tekercsrugós tag, de a levegős a jellemzőbb, pláne hobbi szinten. Illetve a dropper post is inkább Enduro alkatrész mint DH. Bár DH-ban is látni már.

    Hasaggymeg: Ha megnézed, a fatbike gumik alacsony és ritka bordákkal rendelkeznek, mivel akkora a felülete, hogy ez is elég. Ebbe nehezebben ragad a sár. Idáig egy laza karikát mentem fatbike-al, nem igazán komolyabb terepen, így saját tapasztalatom nem sok, főként ismerősök véleményére tudok adni, akik hosszabb ideje használják már. Többek közt ezért is akarok kimenni a tesztnapra. Kipróbálni pár fatbike-ot.
    Tapasztalat nélkül én nem merném kijelenteni, hogy múló hóbort, pláne az után nem amit tavaly az eurobike-on is láttam fatbike téren. Azért ha belegondolsz, az a gumi talaj kapcsolat nagyon durva. 0,5 bar körül használják. Olyan tapadást tesz lehetővé ami más kerékpáron elképzelhetetlen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák