Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • trialboj

    őstag

    válasz szezso15 #64680 üzenetére

    (#64674) Runner_fxr: Nagyon Köszönöm.

    Ezt normális kopásnak hívjuk, és egyáltalán nem nehéz a cseréjük. Viszont azt hozzátenném hogy ha nem értesz hozzá ,és nem is különösebben érdekel, hogy kell szakszerűen beállítani egy váltót/féket, talán érdemesebb lenne ráfordítani azt a pár 100ftot, és hagyni hogy egy szakember oldja meg.

    Ha viszont szeretsz bütykölgetni, akkor csak egy új váltó bowden fog kelleni, házat nem kell cserélni, ha csak nincs megszakadva vagy nem rozsdás valahol. Hosszú lenne lenne leírni pontosan mit kell csinálj, de ha ráguglizol, millió találat lesz, még talán magyar nyelven is. A nehezebb része a helyes beállítás, főleg ha már nem egyenes az első tányér, akkor ott lehet szenvedni, de ez sem lehetetlen feladat még kezdőknek sem.

    A fékpofa csere, talán a legegyszerűbb dolog, bármely közepes boltban találsz, jó ha viszed a bringát, és azt kéred hogy nézzenek rá mielőtt rádsóznak valamit, nem árt megnézni, hogy a tárcsán nincs-e utasítás hogy milyen típust használj (pl resin pads only). 10/11 szer itt is finomhangolni kell a féket, ami azt jelenti hogy hátsó kerék kikap, lazítod a 2 csavart ami fogja a féket, meghúzod a fékkart, hogy beálljon szépen a féktest, és miközben húzod a kart, visszaszorítod. Erről is találsz videót.

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Új hozzászólás Aktív témák