Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Roni2011 #61191 üzenetére

    Általában 1-2cm eltérés belefér, attól függ milyen karaktert akarsz adni a bringának. Szerintem nem lesz gond a 100mm-es rebával, pláne ha inkább a mászás a fontos. Mivel azt a vázat trail kategóriába szánták anno, kicsit más szögekkel rendelkezik mint egy xc váz, de szerintem okés lesz 100-as villával is. 120-as-al a lejtőző képességei kicsit jobbak, 100-as villával meg a mászás lesz jobb.
    Illetve a reba csillapítása nyilván sokkal jobb mint annak a suntournak, szóval még a lefelé menet szempontjából sem lesz igazából visszalépés. Egyedül a meredekebb szakaszokon jobban hátra kell vinned a súlypontod, mert lejjebb lesz az eleje a bringának. Persze nem véletlenül szerelték anno 120-al, nyilván mindig a gyári méret a legideálisabb egy vázba. Ez az irányítás szempontjából fontos, de el leszel a 100-as villával is.

    Acef: Igen, leveszed a hajtókart és megméred tolómérővel a tengely hosszát, az az érték lesz a tényleges tengelyhossz. Ezt szokták megadni a monoblokk méreteknél, illetve, hogy milyen szélességű monoblokk házhoz való, az a Te esetedben ugye a 68mm.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák