Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Solad

    őstag

    válasz lsebestyen #43321 üzenetére

    Na az laza...

    Tour de Tisza-tó az én szemszögemből:

    Életemben először álltam rajthoz, így nem igazán tudtam hogy hogyan is néz ki egy ilyen. A táv 65 km, az első nyolc kilométeren 25km/h-ás felvezetés van. Meghatároztam magamnak egy 2:10-es szintidőt (~ 30-as átlag) és egy 2:00 célidőt (32,5 átlag). Kicsit óvatos voltam, mert a kezdeti lassú felvezetés miatt magasabb tempó kell a tervezett átlaghoz képest.

    Tapasztalat #1: ne centizd ki a rajt idejét! :D
    Mivel elég későn értem oda, így az 500. hely környékére tudtam beállni, jócskán előttem volt a mezőny. Az első nyolc kilométeres, felvezetéses szakaszt bemelegítésnek szántam, mert az első 15-20 perc nálam mindig kritikus. Na most ebből az lett hogy gyakran 35 fölötti tempóval mentem előre hogy találjak egy nekem való bolyt.

    Úgy okoskodtam, hogy inkább egy erősebb bolyon legyek az éles rajtnál és onnan kelljen lecsorogni egy gyengébbe ha nem bírom, minthogy felzárkózni kelljen egy gyengéből. Az élboly magától értetődően meg sem fordult a fejemben, kb a hatodik pakk lehetett amibe beálltam, jópárszár méteres lemaradásunk volt az elejétől az éles rajtnál. Nagyon jó kis csoport volt, kb tizen mentünk, a táv alatt három másik üldöző csapatot értünk be, így összességében a kis csoportban vagy egyedül csellengőket leszámítva a célban a harmadik bolyban sikerült beérni 1:50-es idővel.

    Tapasztalat #2: túl óvatosan lőttem be magam
    Valamivel 35 fölötti átlag lett a vége, de végig azt éreztem, hogy kevés. A légzésem a befutót és egy nagyon enyhe emelkedőt leszámítva egy pillanatra sem gyorsult fel, a lábaim is minimálisan fáratdak el, bár ezt sem éreztem különösebben, csak annyira hogy úgy 40 kilométer után a korábbi 52-12 helyett 52-13-ban volt kényelmes ez a 35-38 közötti tempó.

    Első "versenynek", tapasztalatszerzésnek tökéletes volt, meg vagyok magammal elégedve, jövőre okosabb leszek. 1000+ indulóból 117 helyen futottam be, érzésem szerint bennem lett volna erőben a top 100 is (kevesebb mint három perc kellett hozzá), bár asszem ezzel is elégedett lehetek.

    Tapasztalat #3:
    Azért okoz valami perverz örömöt amikor a csapatmezbe öltözött csillivili karbonbringás pakkot gyorsultam le és hagytam magam mögött a tizenéves lassan már bontószökevény bringámon taposópedállal ;] Asszem ideje lenne vennem egy bringás cipőt és megtanulni használni.

    Volt azért egy necces szitu is, egy fiatal 17-18 körüli lányka ment előttem montival nem messze a rajttól. A lelkem az első gyorszárral telibe kapta a vaskorlátot és fejreállt. Mondanom sem kell hogy a jó cakkos pedálja két centire ment el az arcomtól. Ha gyengébbek a reflexeim, jó eséllyel még mindig a fejemet plasztikázzák :( . Remélem ő jól van :)

    [ Szerkesztve ]

    No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

Új hozzászólás Aktív témák