Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz Hasaggymeg #243820 üzenetére

    Ugyan csak spekuláció, de nekem van egy olyan érzésem, hogy a wireless váltás nem is célja a shimano-nak, ők teljesen másként közelítik meg a rendszert a di2 felől. Az oka pedig ebike irányból közelítve teljesen logikus és valós igényeket szolgál ki.
    Van ugye shimano motor, hozzá való shimano akksi, vezérlés minden, sőt már automata váltás és tekerés nélküli váltás is. Ezek mind rá tudnak kerülni a bringára. Eleve van 1 db nagy kapacitású akksi az ebike-ban, így célszerű minden egységet erről a nagy központi akksiról táplálni, amit úgyis feltölt az ember minden ride előtt, cserébe még nem lesz 2-3 másik akksi a bringán amikkel külön szórakozni kell, figyelni mi mikor merül, leszedni a bringáról és külön töltögetni. A központi akksit a bringáról leszerelés nélkül csak bedugja az ember és kész, semmi egyéb teendő. Ebike vonalon nekem ez szimpatikusabb megoldás mint az axs, ami a mozgásra kapcsol be és nincs külön ki/be kapcsoló gomb.

    Amikor nem otthon bringázok és kocsival viszem a gépet akár egy hosszabb úttal a pályára, akkor a rázkódástól az axs bekapcsol, kvázi akár pont a pályára kiérésig félig lemeríti önmagát. Mivel nincs rajta kapcsoló gomb, ezért ezt csak az akksi levételével lehet elkerülni, ami nem csak plusz macera, de plusz egy pici kütyü, amit otthon lehet felejteni, el lehet hagyni. Nekem az a vágyam, hogy 1 bringa 1 akksi és nem 6-7 db.

    Ebben az új axs-ben a nagy gurítás szerintem az egész rendszer robosztussága, az ütésállóság, mennyire nem állítódik el, már limit csavarok és b tension csavar sincs, na meg persze az új sor és lánccal jóval hosszabb élettartama, ami ebike terheléssel kompatibilis.
    A vezeték nélküliségről simán le tudnék mondani, egy 2 eres villanykábelt nem kell cserélgetni mint a bowdeneket és mivel feszülnie se kell, ezért a vezérlő oldalon a kormányon belül olyan szépen el lehet ezeket vezetni, hogy nagyon szép tiszta cockpitot lehet létrehozni.

Új hozzászólás Aktív témák