Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jancsi

    aktív tag

    válasz Archttila #169547 üzenetére

    Nem azon a részén kell ülni ;)
    Két opció létezik, rosszul van beállítva, vagy egyszerűen nem kompatibilis az alvázaddal. Ebből is megvannak a méretek szélességre (hosszra is, de az annyira nem kritikus).
    Mocorogj a nyergen, azt már tudod, hogy elöl nem jó, menj hátrébb és figyelj jobb lesz-e. Ha már a végén vagy és még mindig az az érzésed van, hogy felcsusszan/ketté vág akkor keskeny a nyereg. Ha hátrafelé haladva eljön az a pont, hogy már megvan a kellő szélesség, de a nyeregnek még csak a felénél jársz akkor túl széles neked ez a nyereg. Ha hátul ülsz (a széles részen), de a combod nem akadályozza a mozgásban akkor kb. jó a nyereg.
    Ha sikerül megtalálni a nyergen a helyed, de abban a pozícióban nem tudod kényelmesen fogni a kormányt, akkor a nyerget előrébb kell csúsztatni. Akkor pedig már lehet játszani a dőlésével is, szerkezetétől függően lehet jobb, ha picit előredől.
    Én személy szerint nem szeretem az ennyire szivacsos nyerget, mert belesüpped az ember és nem mindig teherviselő elemeken ül. Egy nem túl vastag, testében rugalmas nyereg jobban kíméli a nem ülésre terezett részeket.

    (#169555) NandorHUN

    Attól függ mire. A T5 egy régebbi modell (vagyis én csak azokról találtam bármi infót). Sokkal jobb a felszereltsége mint a 100-asé. Én személy szerint pénz nem adnék Acera-val és hegesztett tányérokkal szerelt bringáért. Akkor inkább már egy komolyabb használt.
    Ha lehet hinni a tesitbike-os és a gyártói adatoknak akkor a T5 1,4kg-al könnyebb, de nincs rajta csomagtartó szem.
    P5-ön gyárilag 28mm-es gumi van, azzal már komfortosan lehet közlekedni virsligumis viszonylatban, de a 100-as gyári 32-es még egy ugrás ezen a téren.
    Műszaki színvonal, teljesítmény, sebesség, minőség egyértelmű a P5-é. Kényelem, pakolhatóság (csomagtartó szemek elől, hátul), szélesebb áttételtartomány (de gyengébb váltók) akkor 100. Utóbbi sem lenne rossz még egy másik hajtással és váltással.

Új hozzászólás Aktív témák