Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bogarfx

    aktív tag

    Sziasztok!

    4 éve vettem itteni ajánlás alapján egy Rockrider 540-es bringát, 3x9 sebességes Altus váltóval.
    Le szeretném cserélni a fogaskeréksort és a láncot is, mivel már mindkettő kopott (szerviz mondta). Azóta ha lehet mindenhova csak bringával megyek, tervezek is egy jobb bringára váltani, de most első körben az elkopott alkatrészeket szeretném kicserélni. Úgy gondoltam beszerzem hozzá a megfelelő szerszámokat és megpróbálom magam megcsinálni. Páromnak is tervezünk nyáron venni a mostani 3 sebességes városi bringája helyett egy normális trekkinget, így két bringa szervizeléséhez szerintem már megérheti beszerezni a szerszámokat. Néztem már sok videót és itt is a fórumon is próbáltam utánaolvasni a dolgoknak és erre jutottam (próbáltam olyanokat termékeket nézni, ami még csütörtökre megjön, hogy hétvégén legyen időm a szerelésre):
    - Kell egy új fogaskeréksor, ami most a bringán van 34T van a legnagyobb keréken, így gondolom 11-34 kell nekem, ezért egy Shimano CS-HG400-t néztem ki 11-34-es verzióban, azt nem tudom hogy van-e lényegi különbség a dobozos és a doboz nélküli verzió között
    -Kell egy új 9 sebességes lánc, itteni ajánlás alapján Sram PC-971-re esett a választás
    -A fogaskeréksor cseréjéhez kell nekem egy láncos kazetta leszedő és egy kazetta leszedő
    A lánc szétbontásához egy sima láncbontót néztem ki, a sram lánc amúgy is pattentes, így a láncbontó csak a régi lánc bontásához és az új láncon található felesleges szemek eltávolitására fog kelleni.
    Biztonságkép inkább gondoltam megkérdezem, hogy mindenre gondoltam, lehet később másnak is hasznos lehet, aki ilyesmit tervez.
    A lényeg, hogy van amit kifelejtettem vagy olyan alkatrész ami esetleg nem lesz jó?
    Előre is köszönöm, ha valaki veszi a fáradságot és válaszol :R

Új hozzászólás Aktív témák