Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • trialboj

    őstag

    A bikepark nem csak móka és kacagás... persze ettől még jó buli, és akár biztonságos is lehet, ha úgy csinálod ahogy jjeahh mondta, felfele tekersz, és lefele liftezel :K

    A bringás havert aki eltörte a bokáját Lengyelországban, tegnap műtötték. Kiderült hogy szilánkosra tört a csontja, és az ottani orvos csak valami ideiglenes gipszet rakott rá, mert teljesen ferdén állt a lába. Az állami egészségügyben nem is foglalkoztak vele, nem akarták felvenni, megvizsgálni, mert szerintük csak 1 törött boka, már be van gipszelve ez van.
    Magánkórházba kellett menjen, a műtét 1800 euro körül volt, és csak ha kva nagy szerencséje van kapja vissza a felét a biztosítón keresztül, rossz esetben (ha ezek is kihozzák hogy extrém sport közben sérült meg, bukja ezt a visszatérítést is)
    1 hónapig lesz gipszben, és minimum 3 hónap amíg teljesen felépül, arról még nincs hír (nem merte megkérdezni) hogy mikor bringázhat-e ismét, ha egyáltalán, és mennyire extrémen.

    Nem akarok senkit sem ijesztgetni csak tájékoztatásul írtam. A fent linkelt videó láttán, nekem valahogy nem áll össze fejben hogy képesek az emberek minimális adrenalin fröccsökért, állandóan kockáztatni, hogy parkoló pályára kerüljenek 2-3 hónapra egy csúnya esés miatt.
    Tudom milyen király érzés akár csak egy kis ugratót kiszedni, vagy csak megugrani egy droppot, amitől féltél, stb, ennél biztos hatványozottabban durvább lehet 5+ méteres ugratókon repülni, de mégsem tudnám ezt az érzést úgy megfogni hogy persze bármikor megérne 25 perc masszív adreanalin trippet, az hogy utána ESETLEG 30 napig szenvedjek, és még 60 napig sántikálva nyalogassam a sebeimet.

    Ez a Seth srác elég jól keni a dolgokat, mégis minden évben legalább 2-3 alkalommal összetöri magát, de min 1 nagy esése van. A vid végén a HT arc is sikeresen földhöz csapta magát, ilyenkor mi van a melóval, a családoddal, ha te tartod el őket? A fenti haver most indított vállalkozást, ez az első hónapja és kórházban ül.

    És most ne jöjjön senki azzal hogy én is kinyírhatom magam, ha 40el lejtőzöm az erdőben, mert igaza lesz ,csak én úgy gondolom, hogy egyensúlyban tartom a veszély, és fun faktort. Runner tanácsa hasznosnak tűnik, olyan pályákra menj és annyira vadulj csak hogy a bringában mindig maradjon egy kis tartalék. Lehet itt a rugóútra, fékekre, v tapadásra gondolni, a lényeg hogy ne a limiten mozogj, mert ott egy apró hiba is elég, és jó időre végre a mókának.

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Új hozzászólás Aktív témák