Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DrDante666

    tag

    Sziasztok! Városi használatra, munkába járásra kellene egy kerékpár, napi 2x3 km távra. Pont megtenné egy használt is, agyváltósat szeretnék, 28" méretben, teljes felszereltséggel, preferáltan sötét színű férfi vázzal. Igazság szerint van saját lámpám is, lakatot pumpát úgyis tervezek venni, tehát az extra tartozékok annyira nem hatnak meg.

    Kinéztem egy Cyco és egy Capriolo típust, de nem tudom melyik szeressem inkább.

    Cyco: [link] [link]
    Capriolo: [link]

    A Cyco tetszett meg először, az alábbi iromány alapján nem tűnik rossz vételnek: [link]
    Elméletileg kb. Decathlon kategóira, ami bár nem teljesen szaküzleti, sokkal jobb mint egy nagyáruházi, ár/érték arányban ilyen célra elvileg ajánlott választás.
    Bár a rugós nyeregcsőt fölöslegesnek érzem, inkább az első teleszkóp, ami elbizonytalanít, aszfaltra jobb lenne egy merev villás (kisebb energia elnyelés és kevesebb hibalehetőség), de legfeljebb majd ha beadja a kulcsot, akkor remélem cserélhető.
    Abból is az elsőnek talán szimpatikusabb a világítása az agydinamóval, még ha a pedál műanyagnak is tűnik, viszonylag masszívnak látszik.
    Az agydinamó okozott még némi fejtörést, hogy vajon mennyire fogja vissza a kereket, ugyanis amiatt kevésbé szimpatizálok a dinamózással, hogy az abroncson futóval gyakran gond volt, de ez a megoldás tetszik. Bár tapasztalatom szerint hamarabb sérül a kábelezés, viszont ha meg mégis elemesre váltok, akkor meg ott marad potyára.

    A másodikon egyszerűbb a lámpa és úgy látom hagyományos dinamós, bár mintha a teleszkóp útja viszont picivel hosszabb lenne és kicsit más a váz, a nyereg, a kormány. Némileg drágább, ugyanakkor van hozzá pumpa, prizma.

    A Capriolo váza bár hasonló, nem tudom van-e olyan jó, viszont merev villás és a képek alapján jó állapotú, de ajánlást nem találtam rá. Illetve a világítás már nem dinamós, van hozzá km óra, lakat, kulacstartó. Bár olcsóbb is, de a V-fékek helyett itt már csak hagyományos fékek vannak, a kitámasztó kevésbé masszív pálcikás megoldás és a pedálok is műanyagok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák