- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
KaraDani
addikt
válasz #56474624 #41448 üzenetére
Nem tudom mikortól van lefty. Azt tudom, hogy a Cannondale szabadalma 2010 elején járt le rá. Az uci súlyszabály 2000 es tudomásom szerint, szerintem ez a régebbi.
Ez az Armstrong bejegyzés aranyos, mókásak lennének a touron a tárcsafékes gépek[ Szerkesztve ]
-
Xantomas
őstag
Nem azzal van bajom, hogy átsunnyog a piroson, hanem azzal, hogy kacsázik, keménykedik, dolgozik benne a versenyszellem, elengedett kormánnyal teker, úgy, hogy azt várod mikor borul fel, mert egyenesen nem tud menni. Ha pedig elesik, akkor elbuksz benne te is, mert egyik irányba sem tudod gyorsan kikerülni.
Semmi problémám nincs vele, hogy átmegy a piroson, vagy a kereszteződésekben. A bajom azzal van, hogy ez neki valami perverz örömet okoz, hogy megelőz, utána pedig feltart.
(#41446) ludsimon Miért lett volna? Személyi sérülés nem történt. Meg amúgy is elhúzott marhája szerencsére. Kit jelentsen fel? Egy ismeretlen apukát biciklivel?
Az már másik tészta, hogy a dolgot csak a robogós oldaláról ismerem. Biztos vagyok benne, hogy neki is volt valami stiklije, amivel kihúzta a gyufát. Látszott rajta, hogy újgazdag apuci anyuci kifizette neki az "A" jogsit, megcsinálta a KRESZT. Ráadásként azért, mert befejezte a 8 általánost, kapott érte egy robogót, csak épp felelősséget, és közlekedéskultúrát nem.Arra sem tudott felelni, hogy mit keresett a bicikliúton, holott a KRESZ egyértelműen tiltja SMK-nak a használatát lakott területen belül.
Az dühített fel, hogy egy megtermett, közel 100 kilós ember ver egy max 40 kilós 14-15 éves gyereket, aki gyakorlatilag védtelen. Hogy igaza volt-e, az nem érdekel. Hívott volna rendőrt, elveszi a pénztárcáját, benne a jogosítványával, felírja, lefotózza. Nem a gyerek ütlegelése a megoldás, még akkor sem, ha ráférne a Makarenkói nevelés.
Hogy hol volt? [link] Elvileg ebben a kanyarban. Ahol a Filatorigát felől véget ér a hosszú grafós fal.
[ Szerkesztve ]
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
fpeter07
veterán
Nálunk is azt szoktam nézni, hogy a piros lámpa csak figyelmeztető. Körbenéznek, nem jön semmi, akkor mér ne menne át, ha valaki ennyire nem ér rá, meg is érdemli a bírságot. Láttam nem rég bicajos rendőröket, szépen beöltözve. Kíváncsi lennék hány akciójuk van egy nap.
-
venember83
nagyúr
válasz venember83 #41441 üzenetére
Nem sok javaslat érkezett névre, de ma nekem beugrott egy: kockahuszárok? De amúgy nem muszáj köze legyen a prohardverhez vagy ehhez a közösséghez, csak legyenek már ötletek.
-
ludsimon
veterán
válasz venember83 #41460 üzenetére
Már ne is haragudj meg, de mi ez az összefüggés?
Ha valaki fórumozik, mondjuk megszállottan, akkor az már kocka?Kikérem magamnak!
Én igen is kerek vagyok, nem kocka.undefined
-
törölt tag
válasz fpeter07 #41455 üzenetére
Meg az igazság az, hogy azzal kompenzálja a gyengeségét. Általában rendszerint beérem ezeket a pirosazókat. Szóval ugyanúgy tudok haladni a szabályok betartásával. Nyilván ha átlopnám magam minden piroson, akkor gyorsabb lehetnék, de jobb ez így, úgy vagyok vele, inkább legyen békesség az úton autós és bringás között, minthogy beálljak a sorba, és ezekkel a kis szabályáthágásokkal rontsak a helyzeten.
Tegnap egyébként a kis körúton egy taxis nagyon nem volt tisztában a dolgokkal, pl. hogy ott egy bringás sáv lenne, igaz, már nem is látszik egy szakaszon belőle semmi.
-
ludsimon
veterán
Rétisün!
Nincs kedved esetleg egy Tour de Pelso-t menni?
Tudom a válaszod, de azért elküldöm a telefonomra az útvonalat, megkérdezem még Tihanyban, hátha meggondolod magad.[ Szerkesztve ]
undefined
-
amargo
addikt
Benne lehetne a PH! neve is, de nekem csak angol kifejezések jutnak így eszembe.
A PH! Lovasok meg olyan fura.. részemről nem vagyok túl nagy ötlet gyáros, de agyalok..Szerk:
Guruló kockák - az is lehet, hogy láttam már valahol és igen pont Te írtad! Nekem ez tettszik eddig a legjobban[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Xantomas
őstag
Legyünk kockahuszárok, de akkor szigorúan kötelező lenne a bajusz, ha nincs akkor álbajusz.
A név teljesen mindegy, semmit nem jelent majd. Mondjuk ha rettegnek mikor meghallják, az már fél siker
(#41465) dqdb Annyira nem szimpi. Látszik, hogy csak odarakták mellé.
[ Szerkesztve ]
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
venember83
nagyúr
válasz KaraDani #41468 üzenetére
Mennék hatodiknak is. Ha nem lennék benne az első ötben.
Guruló kockák nekem is tetszik, de akkor mindenki szerezzen be magának egy Cube bringát.
Amúgy meg arra jó volt a pulzusmérős cucc, hogy megtudjam, nagyon szar kondiban vagyok. Az edzésterv szerint a max pulzus hatvan és hetven százaléka között kellene fussak fél órát, de az már nekem kocogás-séta kategória, végig a max pulzus hetven és nyolcvan százaléka között futottam, sokszor nyolcvan százalék fölött. A szar kondin kívül az is lehetséges, hogy nem pontos a pulzusmérő, vagy túl óvatosan állítottam be 195-nek a max pulzusom. Mivel fogalmam sincs, ez mennyi lehet, tesztelni bringával meg nem volt lehetőségem, így csak egy durva értéket adtam meg, ami valószínűleg nem pontos. Viszont a max pulzus hetven és nyolcvan százaléka között futva el se fáradtam igazán fél óra alatt... Fura.
-
venember83
nagyúr
válasz #56474624 #41467 üzenetére
Ne gyere már ilyen fix ideákkal.
41461: A kocka azért jó, mert a Cube-ra is utalhat. Meg amúgy ez egy IT magazinnak a fóruma, aki itt van, az jórészt kocka. Ha nem is a szigorúan vett értelemben.
Transzbiharra nem akar valaki jönni még? Csak autóval jöjjön, és legyen egy sofőrje, hogy az autó tudja beérni a sátorozási pontokon.
-
KaraDani
addikt
válasz venember83 #41470 üzenetére
Futás közben sokkal könnyebben lemérheted a max pulzusod. Ha már úgyis futsz tedd meg. Az elmúlt év bringázásai alapján azt hittem, már nem tudok 200 fölé menni. Hétfőn kiderült ennek az ellenkezője futópályán. 3600 kényelmes futás után 8x2x200 (200időre, majd 200 kocogás, majd 200 időre...) -nak álltunk neki 35 ösöre tervezett etapokkal. A 2. etap után repkedtek a 200-202 es pulzusok. 4 után be is fejeztük, haverom meghúzódott. Mellesleg ami elszomorító, hogy inkább 35-40 közé estek az etapok így is, régen meg ezt mind 30 on belülre futottam
-
venember83
nagyúr
válasz KaraDani #41472 üzenetére
Oké. Hogyan mérjem le futás közben a max pulzusom? Egyszerűen pár perc nyugis bemelegítős futás után nyomjam 1-2 percig maxon, amennyi csak kifér? Vagy van bevált módszer erre?
Amúgy meg tessék, látod, hova vezet a fesztiválozás. Guruló kockák akkor megszavazva, már ha kara91 meg nem vétózza. Mondjuk eddig nem szólt hozzá nagyon a témához, de lényeg, hogy ott legyen. Majd szólj, mikor akarsz befizetni, hogy utaljam a dellát, mivel csak öten vagyunk, ezért a nevezési díj ötödét, aztán ha lesz hatodik, akkor az szépen perkál még mindenkinek. Mert gondolom, hogy senkinek nem akkora érvágás, ha végül csak öten leszünk?
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz fpeter07 #41458 üzenetére
azta' de jót bicajoztam
valahogy tök jól szaladt a bicaj, pedig próbáltam lehetőleg lazán, nem erőből tekerni....erre jártam, úgyis régen linkeltem útvonalat. plusz ~20 km városi tekergés....fpeter07 #41455: ismerem, régen tripla hajtóművel felmentem mindkét oldalról, mióta outi van, dupla hajtóművel, csak az alsóerdő felől másztam meg...
ludsimon: sajna nem férne bele egy napba....legalábbis az én tempómban, amúgy ha tényleg elérünk tihanyig, az oda-haz úttal az is lesz ekkora táv
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Azt, h a küllők hányszor keresztezik magukat a keréknél az egyéni preferencia? Vagyis rossz a kérdés, tehát mondhatni, h a felni és az agy nem határolja be, h most csak egyszer vagy 3-szor keresztezhetik egymást?
Ill felniknél látok olyat, h v-fékes kivitel/abroncs, ha a bringám v-fékes, akkor mindenképp olyan felni kell? Csak mert elég kevésnél írják ezt oda.
Let's begin, de gozaimasu!
-
dqdb
nagyúr
Azt, h a küllők hányszor keresztezik magukat a keréknél az egyéni preferencia? Vagyis rossz a kérdés, tehát mondhatni, h a felni és az agy nem határolja be, h most csak egyszer vagy 3-szor keresztezhetik egymást?
Igen is, és nem is. A keresztek száma a kerék rugalmasságát növeli, meg természetesen a súlyát is. Részletesebb leírás [itt].Ill felniknél látok olyat, h v-fékes kivitel/abroncs, ha a bringám v-fékes, akkor mindenképp olyan felni kell? Csak mert elég kevésnél írják ezt oda.
A V-fék elterjedtsége miatt általában azt szokták feltüntetni, ha nem használható V-fékkel. Egy csak tárcsafékes felni esetén az oldalfal vékonyabb lehet, amit a V-fék gyorsan elkoptathat.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
KaraDani
addikt
válasz venember83 #41473 üzenetére
Szerintem így. Bemelegítés nyújtás sprint. Szerintem talán annyi lehet még célszerűbb, hogy gyors futásból emeld a tempót fokozoatosan, a végére meg ami a csövön kifér, meg még egy kicsi
Öcsémnek 1.: nincs beleszólása, mert az öcsém 2.: sokkal nagyobb kocka (volt) mint én valaha bármikor játékok terén, úgyhogy találó a név
Héten le kéne zavarni valamikor, csak várjunk még pár napot, hátha valaki rájön, hogy jönne végre.Vasinger!: Miért lenne tragacs a bringád Meg amúgy is hogy beszélsz szegényről, meg fog sértődni
Dirtyz: Jó lenne, ha valamelyikőjük beszállna. Vagy akár egy ügyes lány is tök jó lenne szerintem.
Nem hiszem el, hogy kb egy hónapja volt 12 jelentkező ember, ment a "marakodás" ki hol legyen, most meg egy csapatot nem tudunk összehozni
-
bnss
veterán
válasz Vasinger! #41474 üzenetére
Így beszélni egy cápáról...
---
Frissült a Sports Tracker, már ami az érintőképernyős verziót illeti. Látható fejlesztés csak a Polar öv reklám, de állítólag energiatakarékosabb is lett. Csütörtökön jön a következő frissítés. Addig is egy kis olvasnivaló, illetve képek az új szolgáltatásról: .
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Vasinger!
nagyúr
-
KaraDani
addikt
válasz venember83 #41483 üzenetére
De, de jobb lenne, ha meglenne egy rendes csapat. Teljesítményben, és anyagilag is. Amúgy 5 fővel lehet nevezni, vagy be kell majd írni, valami kamu 6. at vajon? 4 és 6 fős csapat kategória van csak hivatalosan.
Vasinger! Mitől gyenge a váz, volt valami hibája? Telót le lehet cserélni, a deore felszereltség meg elméletileg teljesen korrekt én úgy tudom. Nemrég még egy Hausert akartál venni, most meg már ezt is lenézed?
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz vcsabesz #41486 üzenetére
nofene, csak nem még egy outis? úgyis kevesen vagyunk outisok itt a topikban
ilyen átlagot menni, főleg ha nem is outival mentél, hát le a kalappal valószínűleg ez nekem sosem fog sikerülni, de ugyebár nem véletlenül vagyok én a topik legkényelmesebb outisa
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
KaraDani
addikt
válasz venember83 #41489 üzenetére
Ok!
-
_ak_
addikt
Azt olvastam, h küllőméret választásnál, mindig lefelé kell kerekíteni. Az ebike oldalán lévő kalkulátor segítségével meg is kaptam az eredményt, ami az első keréknél 287.1mm, de rendelni vagy 286-osat vagy 288-asat lehet. Ilyen esetben is inkább a kisebb (286-os) ajánlott?
-
rétisün
veterán
válasz vcsabesz #41490 üzenetére
milyen bicajod van? képet, linket róla, lécci
ludsimon: azért az a 23 fok bőven jó rövidnadrágban, ha elindulsz, 10 perc után fel se tűnik, hogy nincs kánikula. hogy örülnél 2 hónap múlva a 23 foknak.....(én is )
_ak_: te magad fogod fűzni a kereket? ha nem, inkább bízd a szervízre, mekkora küllővel fűzik, akkor tuti nem fogsz rossz méretet rendelni, ált. küllőt nem szoktak cserélni, ha nem jó a méret.
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Nem jött át a link, amit akartál.
Melyik verzió jött ki?
Semmit sem találtam az oldalon.Kevesebb fogyasztás elkellene, de még inkább egy új aksi a telefonomba.
Nagyon durva milyen keveset bír.
Eddig 1 és fél napot kibírt, most meg ilyen 14-16 órákat.
Bár lehet azért is, mert 'kicsit' sokat használom.undefined
-
KaraDani
addikt
válasz venember83 #41497 üzenetére
Ő nekem is eszembe jutott már, írtam neki Pü-t.
Ezért nem az impact sl-t vettem, mert az olyan kommersz rebával, SLX-el, avid fékekkel, mavic kerekekkel. Gondoltam az rc már csak jó lesz valamire, bár ebben is csak az általad kommersznek ítélt foxok vannak.[ Szerkesztve ]
-
_ak_
addikt
válasz rétisün #41495 üzenetére
Eredetileg az volt az ötletem, h saját kezűleg építem át a meglévő bringát, de utána nézve elég sok szerszámra és egyéb kiegészítőre lenne szükségem, amikre viszont nem szeretnék beruházni, lévén, h még hétvégi bringásnak sem nevezhetném magam.
De teljesen nem is akartam lemondani a custom bikeról, ezért gondoltam, h jól összeválogatom magamnak az alkatrészeket és szerelés nagyobb részét, amihez nincsen itthon szerszám, rábízom a helyi kerékpárosra.De ha ennyire kényes a küllő méret, akkor persze inkább nem erőltetem.
Hátsó agy-felnihez is kérdéses méretet kaptam: Bal: 285.9 Jobb: 284.2szerk: Mondjuk annyiból is trükkös a helyzet, h a jelenlegi első-hátsó agy még simán lehet, h nincs rossz állapotban. Sőt, hogyan tudnám leellenőrizni, h csereérettek-e vagy sem? Vmi B+ agyak, de nem tudtam kideríteni, h milyen típusúak.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest