Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TA68

    senior tag

    Elég sok szó esett már a víznek a kávé ízére gyakorolt hatásáról. Egy érdekes tapasztalat, amit egy Nespresso fórumon olvastam.

    (Google fordítóval)
    "Emlékeztetni kell arra, hogy a víz keménysége drámai módon változik
    Nem titok, hogy a víz keménysége nagy szerepet játszik a kávé ízében, de soha nem értettem, hogy mennyire befolyásolja az ízt, amíg nem kapok egy második otthont egy másik városban, ahol a víz keménysége a másik helyemmel ellentétes polár.

    A városban a csapvíz nagyon puha (nincs vízkő probléma), míg a másik helyen egy kis vidéki városban, a víz hihetetlenül kemény és ásványi anyag, és meg kell küzdenünk a mészkő felhalmozódását, amikor a csapvíz valamit érint. egyszer. Annyira rossz, hogy csövünk, mosógépünk, WC-tartályunk, fürdőszobai szerelvényünk és így tovább minden idők elmaradnak és gyakran cserélni kell őket. Azonban a kávé ezen a világon kifinomult.

    Annyira testes és gazdag, minden apró hangjegy a kompozícióban kiemelve van, és egy nagyon fokozatos, harmonikus, összetett ízt teremt. Különösen Etiópia, az én kedvencem, az illataim és a frissen sült kenyér. Éppen ellenkezőleg, városi lakásomban Etiópia szinte unalmas, nagyon lapos és egydimenziós. Mint két teljesen különböző sült. Ugyanez igaz minden más ízre, amit eddig a városban próbáltam (Roma, Cosi, Volluto). Különösen Cosi óriási leereszkedés volt, ugyanúgy kóstolt, mint a forró vizet, annyira keserűséggel, annyira rossz, hogy a legtöbbet öntöttem a lefolyóba. A romák nem voltak sokkal jobbak, mint egy cseppfolyós változata annak a kávéfújásnak, amelyet valaki, aki egy csésze kávét iszik a dohányzás alatt. Hirtelen visszahúzódtam a középiskolai matematikai tanáromhoz, aki pontosan ilyen típusú kávéval és cigarettázással volt.

    Természetesen a felfelé néző, hogy a város Nespresso gépe valószínűleg túl fogja élni a mészkő vidéken. Nem biztos benne, hogy ez jó kompromisszum az ellenséges kávé árán, bár lol. Bárhogyan is visszamegyek oda, azt hiszem, egy üveg ásványvíz vizet fogok venni a városba egyszerre, így néha finom kávét is kapok. ;-)

    Tehát azt hiszem, ez a hozzászólás csak emlékeztetőnek számít, ha kapszulákat kapsz, ahelyett, hogy megtiltanád őket a szekrény hátoldalán, vagy dobnád ki őket, próbáld meg őket másfajta vízzel készíteni, és nagyon különböző ízeket kóstolni!"

    Forrás

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák