Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WiZARD

    addikt

    válasz WiZARD #78519 üzenetére

    Lehet egyszerűbb lett volna a daráló podcastot meghallgatni mielőtt írok.

    Szóval a Mina után mégiscsak visszalépés az XT, és mégsincs meg az adott szintű profilozás. Így mégis a kihúzott szöveg az érvényes :D

    (#78521) Parci: nem tudom, tavasszal amikor gépet akartam venni, és nem tudtam mi legyen, akkor DC is felmerült. De miután T.S. oldaláról a minimális erőfeszítés se volt meg, hogy meggyőzzön, és el akarja adni nekem bármelyiket, így hamar túlléptem a márkán. Eddig nem bántam meg.

    Ma szabadnap volt, ilyenkor mindig elmegyünk "idegen" kávézókba, kóstolni, szétnézni, újat látni. Legyen az Budapest, vagy külföld, már általunk ismert/próbált kávézó, vagy új. Ma Bécsben voltunk, asszony 2 helyet nézett ki, egyiket se ajánlom.
    The Pelican Coffee Company: a hely jól nézett ki, én szokásos dupla presszót kértem, nekem túl sötét pörkölés, nem ízlett, meg se ittam. Noémi flatwhite-ot kért, neki se ízlett, latteart nagyon gyenge volt rajta, tejhab se volt az ígazi.
    Batlhasar kaffee bar: a hely szintén tetszett, késő volt, kevés fény van bent. Reggeli tapasztalat után gondoltam most majd megkérdezem milyen kávé, és mindenképp a világosabból kérek, de láttam hogy mindkét őrlőben kb hasonló árnyalatú kávé van, sötétben nem tűnt annyira sötétnek... Amikor elkészült a dupla, és láttam hogy az üvegpohárban több a crema mint az alján a kávé, akkor már rossz érzésem volt. Utána megéreztem a szagát, majdnem eldobtam, belekóstolni nem mertem. Noémi is duplát kért, ő belekóstolt, utána talált valami harapnivalót, ami elvette a szájából a rossz ízt... Megkérdeztük van-e esetleg valami világosabb, de mondták hogy nincs.

    Sokadszor futok bele, hogy Nyugat-Európában neten kinézett specialty kávézóban kifejezetten sötétre pörkölt szénből készült löttyöt kapok. Fura, mert itthon megszoktam, hogy specialty kávézóban elsődlegesen világos pörkölés van, esetleg itt-ott sötétebb is. Arra fele (Svájc, Ausztria, Németország) vagy alap volt hogy a sötétből adnak, ha nem szólok külön, vagy nem is volt egyáltalán világos pörkölésű kávéjuk.

    (persze tudom, én vagyok a hülye, mérnem kérdezek előre, hogy miből dolgoznak)

    Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

Új hozzászólás Aktív témák