Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bazsee71

    őstag

    Úgy am block szólnék hozzá a Reneka témához, tavasz óta használom.

    Gaggia gyári duplát váltott, szintén hatalmas volt a változás. Nálam konkrétan egy kellemetlen kesernyés íz tűnt el a kávékból. Ahogy Sinisi, úgy az elején én is próbáltam világosabb kávékat, de csak csalódás volt kezdőként. Mostanában is inkább közepes vagy sötét pörköléssel húzok, hogy meglegyen az öröm.

    Csak a tisztítását nem szeretem, külön kefe van neki a mosogatónál. Illetve amit észrevettem, hogy a szűrő peremén rendszeresen megég a kávé. Ez tippem szerint abból fakad, hogy a finom szűrő rögzítése miatt nagyobb peremet kellett hagyni, ami így áramlástechnikailag nem optimális. Ha tippelnem kéne, hogy hova fejlesztik tovább, csak ezt tudnám mondani, de ehhez más gyártástechnológia kellene.

    Hónap végén érkeznek a Strada szűrők, akkor kap majd igazi versenytársat, az még izgalmas lesz.

    Ma pedig tovább feszegettem a trógerség határait. Este elővettem a nyitott kart, és azzal csapoltam. Ránézésre is kevesebb kávé jött ki a darálóból, mint szokott, így amikor tömörítettem és ki akartam emelni a tampert, az szépen kirántotta magával a szűrőkosarat a karból (rugóval nem vacakoltam, mert csak egy csapolásra tettem bele a Renekát). Rendesen szét is repedezett a pogácsa, de csak simán rátenyereltem még egyszer, és ment a gépre. Óvatosan arrébb álltam, hogy majd jól összespriccel mindent, de meglepetésemre csak pár mikro sugár volt, az is csak a kar alján hagyott némi nyomot. Most vagy mázlim volt, vagy ennyivel több hanyagságot enged a Major. Remélem utóbbi. ;] (Hozzáteszem, már a Reneka is sokkal toleránsabbnak bizonyult, mint a gyári.)

Új hozzászólás Aktív témák