Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- 500 Hz-es QD-OLED panelen dolgozik a Samsung
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz stangli #1046 üzenetére
Nekem is volt Nespresso-m... Vannak kifejezetten finom kávéik... A rendszer is jó, de rettenetesen túlárazott!
Én is próbálkoztam ilyesmi utántöltéssel, több kevesebb sikerrel...
Akkor már egy "rendes" felkaros gép...
Számoltad már ki, hogy Nespresso rendszerben mennyiért veszed a kávénak kilóját???
Vegyük az átlagárat: 120Ft... Egy kapszulába 5gramm kávé van...
1Kg kávé 24.000 Ft-ra jön ki!
Ez az üzlet benne! Ezért váltam meg tőle.. Ráadásul én mindig duplát iszok, na az ,mindjárt 240Ft/kávé...[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
válasz Musicbox #1057 üzenetére
És ezért ad nekünk a liba: tepertőt..
Tegnap egyébként kipróbáltam a kézi darálómat. Sajnos elsőre nagyon porszerűre sikerült. Féltem hogy nem lesz elég apró, ezért jól meghúztam, de a liszt méretű szemcse nem tűnt ideálisnak Később mikor már szemcseszerű volt, lefőztem egy adagot, de sajnos a korábbi előre őröltnél megszokott tömörítési erővel 30 mp. alatt nagyon erősen küzdve is csak két kanálnyi lé jött le, úgyhogy állítottam rajta még vagy 2 fél tekerésnyit. Sajnos most így eléggé szór a szemcseméret, nagyobb darabkák is keverednek közé, és kevés por is van benne, úgyhogy alighanem kell egy őrlő, azonban a lepróbált kávé megfelelőnek tűnő idő alatt megfelelően képződő krémmel, kellő mennyiségben jött le (itt a megfelelő a gép képességeinek megfelelőt jelenti) erős volt, kellemes ízű, masszív cremával.
Ha már benne voltam a kísérletezésben, házi teljes tejjel toltam a tejhabot, kicsit furán sikerült, de nem volt rossz. Viszont így a cappuccino..nem semmi ízű volt.[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
-
d@minator
addikt
válasz stangli #1055 üzenetére
"maga a gépet venném, kapszulát nem" Gépet néha érdemesebb venni újonnan, mint használtan most pl. a géphez kapsz kb. 130db kapszulát.
(#1054) krx21: Az 200 adag kávé.
Kérdés milyen minőségű kávé van a Nespresso kapszulákban? Mennyibe kerülne az a minőség hagyományos gépekhez? Mert ugye van zacskós kávé is aminek kilója 30ezer Ft.
A másik dolog az, hogy 5grammból nem biztos, hogy bármilyen gépben tudsz főzni egy adag kávét. Szóval 1kg-ból nem jön ki 200 adag.
Persze részemről ez a dolgok szépítése. Egyetértek, hogy drága és túlárazott. -
-
krx21
nagyúr
Hát igen, én is ha iszok egy duplát, akkor bizony a kanalat teletömöm és tamperolva van tele...
Ráadásul a nespersso kávéi sem 100% arabika... Tehát messze nem nevezném a legdrágább kávéknak...
Ráadásul, mivel hogy eleve darált állapotban van, ezért nem lehet tudni, milyen adalékanyagokkal van hígítva...
Bár ilyen árkategóriánál már pofa kellene hozzá... De hát az árazásnál is volt arc...
A darált kávé "hígítása" nem titok, sőt szinte általánosan alkalmazott eljárás! Már a darált kávé ára is gyanús, az azonos tömegű és típusú szemeshez mérten... Jó helyről tudom, hogy van olyan darált kávé ami csak 50%-ban kávé!! a többit árpa maláta és hasonló őrlemények teszik ki!
A szemes kávét is majd vegyítik, csak még nem volt pofájuk kávészem formájú kitöltő anyagot gyártani! -
-HajTömeg-
őstag
BP-en az örshöz közel hol van kávébolt?
Lucaffe classic őrölt pörkölt kávét akarnék venni,de csak a világ másik felén, a Lucaffe boltjában találtam itt a neten[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
bbuffy
senior tag
válasz -HajTömeg- #1070 üzenetére
Sztem kb. csak ott lesz olyan.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Khelben
nagyúr
Üdv, tudnátok segíteni nekem kávéfőzőt választani? Jelenleg Nescafe-t iszok, de szeretnék megkóstolni többféle kávét. Jó lenne valami párnás-kapszulás megoldás az egyszerűség miatt. Nem szeretem az erős kávét, úgyhogy nem kell presszógép. A lényeg, hogy jó kávét csináljon és sokféle legyen hozzá. Senseot és a Krups féle kapszulást nézegetem, de nem tudok dönteni.
-
d@minator
addikt
válasz Khelben #1073 üzenetére
A Nespresso-ban csak kávét lehet készíteni a DolceGusto-ban van forró csoki is meg egyéb lötty.
Az előbbi kávéja jobb és krémesebb. 110Ft/kapszula +990Ft a futár ha vidéki vagy utóbbi 100Ft/ kapszula ez pl. a Spar-ban kapható.
A kapszulák nem kompatibilisek egymással különféle rendszerek között.A Nespresso-hoz van most kb. 130 kapszula ajándék. 16 különféle van a dobozban és amelyik ízlik abból vehetsz utána amennyit akarsz. 2év háztól-házig garancia cserekészülékkel. Dolce Gusto-nál nem tudom most mi a helyzet.
Nespresso U-m van ha van kérdésed felteheted. -
Khelben
nagyúr
válasz d@minator #1074 üzenetére
Köszönöm. Most ott tartok, hogy nem tudom Újra képbe került a senseo, mert azt olvastam, erősségben inkább az hasonlít a nescafehoz (hosszú kávéhoz), én meg nem akarok erős kávét inni. Olvastam az e.s.e. padokról is, hogy milyen szuper szabványos, csak épp nem találtam az általam ismert webshopokban ilyen készüléket...
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Olvastam, h itt van v.melyikotoknek egy Zassenhaus kezihajtanya. En is egy ilyen beszerzesen gondolkodom, de az nem vilagos szamomra, h mikent lehet allitani - ha lehet egyaltalan - az orles finomsagan?
Van kotyogom es van Frech pressem es es ugye a 2-hoz nagyon eltero orlemeny kell.
Eddig v.mi komoly elektromos orloben gondolkodtam, de aztan v.hogy eszembe jutott, h van olyan ami szamomra jobb lenne mind helykihasznalasban meg egyebkent is.
Csak ugye a tapasztalat/velemeny az ami hianyzik igy vasarlas elott... -
brownus
veterán
na jóvan természetesen valami ehhez hasonlóval nem vetekedhet -> csak gyorsan gugliztam egyet
ha lenne rá pénzem rááldoznék ha nem is ennyit, de 100k körül simán. nagyon élvezném reggelente..[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
mostanában adtam el egy zassenhaust... (de ha vesznek elektromost akkor visszakerül remélem hozzám!)
a tengelyen van egy gyűrű amit tekerve tudod a két tárcsa távolságát szabályozni...
(nem eszpresszó képes ez sem sajnos... viszont a kézi hajtányok közül hozza a maximumot)olcsóbb alternatíva a Hario Mini Mill (kb felébe kerül...igaz gagyibb is... de) sokan megelégedéssel használják
[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
Ósanban szerintetek kapom Lucaffe-t?
Alias: Júzer error
-
No.01
őstag
válasz tariattila #1081 üzenetére
Meglesem ezt az alternativat, hatha...
Azalattmit ertessz, h nem espresszo kepes? Brikkahoz azert jo??
-
tariattila
veterán
-
brownus
veterán
Cafe Brill elektromos kávéfőzővel főzzük a munkahelyemen a kávét, e héten Tchibo Espresso Milano Style kávéval.
Te kávéfőzőgéppel készíted a kávéd?nos, rákerestem, hát, egyszer meghívhatnál egy kávéra[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
Költenék édesapára egy kis pénzt. Kotyogós kávéfőzője volt világ életében. Douwe Egberts Karaván kávét iszik két cukorral duplán kevés tejporral. Szerintetek vegyek neki valami masinát, amivel finomabb lesz a kávéja, vagy vegyek neki inkább valami kávé különlegességet? Kb. 15e Ft-t rászánnék a dologra. Tudnátok ajánlani valami kávét esetleg? Barátom azt mondta, hogy 70% a kávé, a maradék a főzés. Szűz vagyok a témában, nem kávézom.
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
-HajTömeg-
őstag
Sziasztok !
Jelenleg egy Ufesa[link] kávéfőzőnk van,de ebben valahogy minden kv egyforma.
Ha csak 15 körül szeretnék rászánni,akkor szerintetek vegyek egy Bialetti Brikkát vagy egy használt Saeco via venetot?
Melyikkel járok jobban?(örlőm nincs, őrölt,pörkölt kávékat használok)
ui: A Bialetti Break mennyire számít minőséginek?
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
krx21
nagyúr
válasz -HajTömeg- #1091 üzenetére
A meglévő gépedet és a Bialetti-t nehéz összehasonlítani, mert az egyik felkaros, a másik meg kotyogós...
Egész más műfaj... A felkarosod egy viszonylag belépő kategória, a Bialetti pedig a kotyogósokból az egyik legjobb! De a kotyogós más kávét főz... Jobban áztatja, esetleg forrázza a kávét mint egy jó espresso gép.
Tehát a kotyogós az más világ, aki megszokta és érti, hogy kell jól eltalálni a mennyiségeket az arra esküszik... Ha a szomszédom kávát főz, az illatából megmondom, hogy kotyogósa van... Ha rosszindulatú akarnék lenni azt mondanám, hogy ázott zacc szag van... Tehát én már nagyon megszoktam a felkaros espresso gépeket, melynél a nagy nyomás, rövidebb főzési idő a lényeg és nem utolsó sorban, a 92-95C közötti hőmérséklet, amivel főz, ellentétben a túl forró 97-100C-os kotyogóval...
Viszont egy jó felkaros gép, jóval nagyobb költséggel jár... A lefőzött kávé minősége nagyságrendekkel javul, ha saját darálót használunk, sőt a folyamatban nagyobb szerepet kap a daráló, mint a főző! Ráadásul a gyárilag darált kávé szemcsemérete, nem alkalmas espresso kávé főzésére nem beszélve arról, hogy különféle egyéb őrleményekkel hígítják...(fentebb részleteztem...)
Én a Te helyedben egy nagyobb nyomású, jó ár/érték kategóriájú felkaros géppel próbálkoznék...
A megnevezett főződ áránál 2x drágább felkaros sem túl drága, ha belegondolsz, hogy a kávé milyen drága, és a főző szerepe a minőségben szintén nagy...
(Érdekesség: 2kg kapszulás kávéból, remek felkaros espresso gépet lehet venni...) -
Musicbox
tag
válasz -HajTömeg- #1082 üzenetére
MM-ban kapsz.
-
-HajTömeg-
őstag
Köszi a részletes választ.
Picit utánajártam már a témának, mert nagyon érdekel és mert imádom a jó kávékat.
A kotyogósokról tudom,hogy "megégetik" a kávét, ennek ellenére ezt a Bialetti Brikkát annyian dicsérik,hogy elgondolkoztam rajta.
Bár ha ez is kotyogós,akkor pontosan nem értem,hogy ez hogy nem égeti meg...
Sok helyen írják,hogy kényes a szemcseméretre, ezért is jeleztem,hogy milyen kávét használok.
Hm,nem egyszerű a dolog.
Értek én mindent,amit írsz és tudom,hogy mikor az átlag emberek idejönnek kérdezősködni,hogy "hogy úszom meg olcsón, daráló, drága kv stb. nélkül?" az kb. olyan,mintha megkérdeznék egy szakácsot,hogy mi a fontosabb, az alapanyag, a rutin vagy a recept?
Mind fontos, és ez a bajom nekem is
Értem,hogy a Via veneto nem egy top gép, meg,hogy az előre őrölt kávé nem a legjobb, de ha veszek egy dupla ilyen drága gépet, egy kávéőrlőt és minőségi kávékat,akkor az elég sokba lesz.
Mert akkor már jó gépet, jó őrlőt vegyek, tömörítsek, használjak valami jó minőségű vizet stb...
Oké,hogy ez kéne az igazi kávéhoz,de nem tudok rá 50-60ezret szánni.(gondolom ez a minyima)
Mi marad ilyenkor? A mostani főzőm?
Egyébként ezt a Via venetot is több helyen ajánlják és régebben volt is nekem, a mostanihoz képest mindenképpen előrelépés, szerintem finom kávét főzött.
Te mit ajánlanál,mint belépő felkaros? Ami már minőségi kávét főz...Musicbox Köszi
Sajna őrölt Lucaffe classic nem volt,de vettem osanban kimbot.
Most meg egy főzőn gondolkozom,mert ha őszinte akarok lenni nem estem hasra a kimbotól, asszem ebben a gagyi karos gépemben minden kávénak kb. egy íze lesz.[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
krx21
nagyúr
válasz -HajTömeg- #1095 üzenetére
Ajánlani nem mernék olyat amit nem próbáltam... Nekem még megvan a régi Krups XP5280 gépen és elégedett voltam vele...
A mostani igen drága gépem nem sokkal jobb kávét készít, ha a darálást leszámítjuk... Vannak ajánlott, bevált típusok, melyeket én nem próbáltam...
Ha érdekel a kávé, úgy általában, egész jó írásokat olvashatsz ezen az oldalon! Még gépeket is ajánlanak... Ami biztos, hogy minden gépnél és kávánál rá kell jönni, hogyan lehet elérni a legjobb eredményt... Ezért ha egy gépből rossz kávával kínálnak, még nem biztos, hogy a gép a rossz... Milyen darálást szeret, mennyit tegyek bele, mennyire tömörítsem és milyen vízmennyiség menjen át rajta... Ami még érdekes lehet, hogy inkább azokra a véleményekre hagyatkozz akik espresso kedvelőek, mert vicces lenne ha borszakértőnek vallaná magát az aki kólával issza a bort... Vagy épp egy nescafé nyelő azt mondaná a kiváló esperessodra, hogy "fúj, hát ez nagyon keserű, hogy lehet ezt a mérget meginni!"
(volt rá példa... )[ Szerkesztve ]
-
Musicbox
tag
válasz -HajTömeg- #1095 üzenetére
Őröltet nem szabad venni
-
-HajTömeg-
őstag
-
krx21
nagyúr
válasz -HajTömeg- #1098 üzenetére
Ha körbenézel van az 55-ért is... Ha jó a manual adagoló, akkor 35-ért is...A darálója a krups-nak meg 15 körül. egész jó.... Ha engedheted, akkor egy darálót is szerezz be előbb utóbb... A frissen darát kávé illatához semmi nem fogható!!!
-
t256
őstag
Üdvözletem.
Jelenleg egy 6000 forintos Dyras presszó kávégépet használunk otthon. Illetve leginkább én. Egy adagot szoktam főzni, sikerült kitapasztalni mennyi őrölt kávé és víz kell hozzá.
Éppen annak jártam utána, hogy hol lehetne jó áron szemes kávét beszerezni, amikor megakadt a szemem egy Bialetti Musa kétszemélyes kotyogón.
Eszembe jutott, hogy nagymamám a telken mindig kotyogóson főzte a kávét (gondolom valami régi Szarvasi).
Még gyerek voltam, de emlékszem milyen jó illata volt a kotyogóssal készült kávénak.A mostani gépünk ezt az aromát nem adja vissza.
Érdemes lenne beszereznem egy Bialettit?
Másik kérdésem az lenne, hogy hol lehet kapni elfogadható áron jó minőségű őrölt/szemes kávét?
Most rendeltem egy műszaki webshopból egy 250g Dallmayr kilimanjarot és egy 250g Pellini Orot egész jó áron.
Darabja 900 Ft.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Synology NAS
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robotporszívók
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest