Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • soldier2

    őstag

    válasz bbuffy #104218 üzenetére

    Csak hogy a kávé pórusai nem zártak, a felülete nem kezelt. Egy tömörfa bútor is reagál a levegő páratartalmára, miért pont a kávé ne tenné? A levegőben viszont csak 1-2% ami nem N2 vagy O2 (ha középiskolai ismereteim nem csalnak), és ebben benne van a CO2, szennyeződések és a vízgőz is. De némelyik anyag simán tud megkötni ebből is vizet (így döglött be 5kg kenyérlisztem a nyáron LOL). Hogy a kávé hova tartozik azt nem tudom, de egyszer bentmaradt egy rosszul visszazárt zacskóban GetUp a konyhaszekrény mélyén 1+ évre, daráláskor tényleg kevésbé volt "ropogós" mint friss korában. Hogy ennek a megkötött víz volt-e az oka azt nem tudom (akkor azt hittem igen).

    Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

Új hozzászólás Aktív témák