Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krono.

    tag

    Sziasztok!

    A minap rendeltem egy Bialetti Moka Express-t, mert ittam pár csészével, és egész bejött a végeredmény, viszont lehet hibáztam. A 6-os méret akciós volt alzán, a gvh kuponnal tök baráti áron van, gondoltam ha nagyobb na bumm, legfeljebb ha átjönnek páran sincs baj, magamnak meg majd töltök bele 1 adagnyit. Közben viszont gondolkodtam a dolgon, hogy kevesebb vízzel, nagyobb térfogaton lassabban lesz meg a kellő nyomás hozzá, ezáltal lehet hogy megégetném(?) a kávét (vagy olvastam ilyen overextract-ról is, de elég tudatlan vagyok). Mondjam le a rendelést, és vegyek valami 1-2 adagosat, vagy maradjon ez?

    Illetve esetleg ha nem moka express, akkor mit ajánlotok? Nézegetem a french presseket is egy ideje, de sosem próbáltam.

    Most nespresso-t iszom, de elég csalódott vagyok íz kínálat tekintetében (meg amúgy egy kis ilyen kávézós szöszmötölés fun elfoglaltságnak tűnik). Kb mindegyik ezt a gabonás ízt tudja, valamelyik megfűszerezve egy kis víz/semmilyen ízzel, vagy borzalmas keserűséggel. Ha esetleg tudtok valami iránymutatást adni, hogy mit lesz érdemes kipróbálni az új "géphez", azt is megköszönném. :R
    Nespressoból a Tokyo, Colombia és Ethiopia ami bejön.

Új hozzászólás Aktív témák