- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini PC
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsid
senior tag
válasz #81556480 #1401 üzenetére
A Waberers jól fizet nem tudtad?
Én most konténerezek, ez nem egy idegbajos meló. Rendesen felüdülés 7 év hűtőzés után. Ezen belül is próbálok valami ADR-es/tartányos meló felé orientálódni. Az is nyugis, az autó jó, be van tartva minden, pénzben sem lenne rossz...
BMW001 anno engem is csábítottak terminál trakira Hollandiába, de nem mentem. Asszem 1500 eurót dobtak fel, annyiért nem érte volna meg elindulni - szerintem. Ahogy elnéztem a koperi kikötőben a bugrisokat, őket sem üli meg az ideg, csak a műszakváltás előtti 10 percben
<tRucKdriFteR>
-
zsid
senior tag
Nem tudja valaki, hogy a hétvégén Szlovéniában hogy lesz kamionstop?
<tRucKdriFteR>
-
MPowerPH
félisten
No, szepen lassan jovok felfele. Eloszor megcsinaltam C1-re a vizsgat, tobb okbol. Az elso a valto. Ha automata C-vel vizsgaztam volna, az bekerult volna a jogsimba, tehat manualt soha nem vezethetnek. C1 megvan manuallal, innentol mehet az upgrade, es johet az automata Volvo, nem lesz restriction a valtora. Na meg a CPC 4-es moduljat is konnyebb letenni C1-el, mint C-vel.
Ma sikeresen atmentem a CPC 2-es moduljan. Johet a 4-es a kov. heten, es a profi engedelyem meglesz a munkahoz. Aztan meg nyaralas elott egy upgrade C-re, legalabbis remelhetoleg. Azt mondtak eleg lesz 8 orat vennem, es mehetek vizsgazni.
Egyenlore C1-el fogok munkat vallalni, mivel C-re is csak tapasztalattal vennenek mar fol, tehat 1-2 honapot le kell tekernem a kicsivel. Szoval egyre pozitivabban latom a dolgot, de messze meg a shunter pozicio.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MaciG
addikt
-
MPowerPH
félisten
Tegnap elott meglett a Certificate of Professional Competence vizsgam utcso modulja is, vegre kezdhetek melozni. Most mar a holidayt kivarom, 6 hetig nem valtok. Addig meg elmegyek gyorsan rendes C-re, azt mondtak eleg lesz 6 ora+vizsga. Az E-t meg osszel, oktober kornyeken szeretnem letudni, azzal meg ugysem kapnek munkat.
C-re se adnanak, eloszor le kell vezetnem C1-el 2 honapot.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Itt kicsit szigorubb a dolog. Cserebe a fizu sem atlagos. Foleg most lesz hatalmas emelkedes, ahogy a regi motorosoknak is kotelezo lesz a CPC. A lengyel vendegmunkasok elbol kiesnek, nagy reszuk csak yes meg no szinten beszel angolul, nemhogy angol nyelven vizsgaznanak. Mar most is hiany van soforokbol, 90 nap mulva pedig ez duplazodik, ergo 20-25% fizetesemelkedesre szamitanak azok, akik a szakmaban maradnak.
Don't Tread On Me
-
-
zsid
senior tag
válasz MPowerPH #1416 üzenetére
Nem fognak kiesni. A CPC az egy összeruópai buziskodás, mindenki megcsinálhatja a saját nyelvén, levizsgázik és ha megkapja a kártyát, akkor Európa szerte egységesen elfogadott végzettséget igazolhat vele. Itthon is fut már évek óta GKI névvel. Egy nagy rakás hígfos az egész - legalábbis magyar színvonalon xD
Asszem szeptember 19-től az EUban mindenkinek kötelező lesz ( nekem is meg kellene csinálni már xD ).
<tRucKdriFteR>
-
MPowerPH
félisten
Ebben latod nem vagyok biztos. Azt hiszem, ha itt, Angliaban szeretnel munkat vallalni, akkor helyileg kell. Bent a shunter magyarazta nekem, kellemes akcentussal, igy kb. a felet ertettem meg.
Az itteni fuvaros cegek kenyesek erre, hogy minden helyi legyen. Kulfoldi jogsival(ertem ugy, hogy nem itt vizsgaztal) pl. nagyon nehez munkat talalni, mert vagy szoba sem allnak veled, vagy eleg nagy tapasztalatot kernek. Ez volt az oka, amiert nem otthon, hanem itt kezdtem el a jogsit.Don't Tread On Me
-
zsid
senior tag
válasz MPowerPH #1420 üzenetére
Szerintem csak védeni próbálják ezzel a saját munkaerőpiacukat. Mondjuk ahány szigetországi álláshirdetést láttam, ott tényleg mindenhol 3-5 éves tapasztalatot kértek. Nekem az meg már bőven megvan
Amúgy b..szák meg, bár még nem jártam ott, de engem valahogy taszít a bal oldali közlekedés, én tuti nem mennék oda dolgozni
<tRucKdriFteR>
-
titán
Hallod, par ora alatt megszokod. En volt hogy 1 hetet csak angoloztam, utana franciaban meg kellett allnom a korforgo elott a kutrol kifele, mert hirtelen ossze voltam zavarodva, hogy balra vagy jobbra. Nem volt elotte se sav se tabla, amugy jo angliaban kozlekedni, elozekenyek, pedig mennek mint a kurva elet. Viszont ha kiteszed az indexet, mar huzodik is at vagy fekez.
-
törölt tag
Lehet egymás után két nap 10 órás vezetést csinálni? Egy héten 2x lehet azt tudom.
-
titán
válasz #81556480 #1425 üzenetére
A vezetesi orak szempontjabol a het, hetfo 00.00-tol vasarnap 24.00-ig tart. De csak ebbol a szempontbol! Tok mindegy mikor tartasz heti pihenot stb. Eppen ezert ha heti 2 lehet, az lehet ugy is, hogy szombat vasarnap, majd a masik ketto hetfo kedd, teljesen szabalyos, mert mar masik het es semmi sem tiltja azt, hogy egymas utan hasznald ki ezeket.
-
titán
válasz #81556480 #1427 üzenetére
Holnap egy csomo tartomanyban tilalom lesz, ausztriaban meg teljesen 0-22-ig,hol vagy pontosan? En is a tilalom miatt hepazok pentek reggelig nemetben. Ja most ugrott be, hogy 7.5-el jarsz. Akkor ez rad nem vonatkozik. Amugy igen, mehetsz 10-et megint.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz #81556480 #1429 üzenetére
Ja akkor az ansfelden-i pihenoben vagy, a magyar fele vezeto oldalon van fasza kebab, igaz mar 4 eurora felemelte a szarhazi.
Hat mindennek meg van az elonye es a hatranya. A kis kocsira egy csomo minden korlatozas nem vonatkozik, a nagy meg kenyelmes, tagas es sokkal jobban fizet.
-
törölt tag
Laakirchennél vagyok. Ja jó a nagykocsi biztosan de nekem még ki kell járni a ranglétrát. Nem nagyon vagyom a wabis oktatójaratra. Eddig mindent magamtoltanultam, nem voltam 4kezbe se soha
majd ha ezzel lehúztam valamennyit johet a nyerges.egyebkent nekem a lagobban a 18T körüli nagyfulkes szolo gépek jonnek be ezek az emelohatfalasok . Ha egy olyanra rakerulnek valami teritojaratra belföldön akkor teljesen elégedett lennék . Mivel én csak hetelek most is igy kb elferek de tenyleg rohadt kicsi ez a tector
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na igen Linz felé megyek. 2hónapja csinálom csoda ha tudom hol vagyok
nekem a tobbhetes kintlet a legnagyobb problémám. Azt nem akarom. Ezért nem is akarok nagybetűs nagyautós kamionsofor lenni. Inkabb csak tehergépkocsi vezeto ha ertessz... Belföld a cél!
vagy esetleg valami billencses dolog. Esetleg 4tengelyes
[ Szerkesztve ]
-
zsid
senior tag
válasz #81556480 #1431 üzenetére
Szerintem belföldi terítős munkát nem akarod kipróbálni teherautóval,az valami mocskos nagy sz0pás fizetni meg szinte sehol nem akarnak. Én anno azzal kezdtem. Hajnalban megborították a dobozt hússal, aztán 35-37 cím Budapesten... Ezek a terítős melók nagyon utálatosak
A billencs az már más. Az egy normális cégnél már elit munka.
<tRucKdriFteR>
-
titán
válasz #81556480 #1433 üzenetére
Igen, az elejen az is jo, ha az ember egyaltalan tudja hol van. Az se mindig sikerul. En is vagyok ugy neha, hogy felebredek es hirtelen nem esik hol vagyok, marmint melyik varosban/palyan, aztan beugrik.
Korul kell nezni, ott van pl gyorujbaraton az unitranscoop, azok is billencseznek, epitkezesekhez, utepitesekhez hordjak a cuccot, nincs magnes, csak amit megenged az 561, fizu kb 250, tavaly osszefutottam parszor veluk itt ott, ja es belfold termeszetesen. Szoval vannak ilyen cegek.
-
Zolás
addikt
Ácsorgok Runcornban a lidl rampára várva, bejön az autópálya felügyelet, kéri nyomtassak neki, látni szeretné. Kinyomtatom, megnézi, visszaadja, minden ok.
Gondolkozom mi a fenét kereshet, megáll egy belga kamion előtt, sofőr bent lerakodik. Aláfekszik az ellenőr, akkor esett le hogy mágnest keresnek.
Érdekes módon az angol rendszámosokat nem ellenőrizte, csak a külföldieket.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
zsid
senior tag
válasz #81556480 #1438 üzenetére
Oké, de mondj már nekem még legalább 15 ilyen céget
Az előző munkahelyemen is megkerestek a teherautósok 140-180 000 nettó között. Igaz minden nap 2-4 között jártak be dolgozni és legkorábban délután 4-kor végeztek...
Persze nem vagyunk egyformák, nyilván azt a melót is meg kell valakinek csinálni, de én itthon olyat még egyszer tuti nem csinálnék
<tRucKdriFteR>
-
zsid
senior tag
Azt azért ne felejtsük el hozzátenni, hogy belföldön általában két modell van, ami biztosítja a vállakozó számára az általa elképzelt profitot:
-vagy jól keresel viszont a munkaeszköz és a munkakörülmények kb aftikai szinten vannak
-vagy jól a munkakörülmények és a munkaeszköz, de nem keresel csak 80 000-ret( Vagy megütötted a főnyereményt, és mindkettő jó, de az csak az esetek 0.01%-a és erősen kihalásos )
<tRucKdriFteR>
-
Cheesy
őstag
Atyám is kamionozik, nemzetközi "vizeken", így több hétre távol van. Nemsoká itt a szülinapja és nem tudom mivel lephetném meg. Adnátok pár ötletet, minek örülne egy kamionos?
A családjával eltöltött időnek tudom, de azon kívülwww.vakbelmutet.hu
-
Zolás
addikt
Új laptop külső vinyóval, sok filmmel. Minden ötlet jó amit egy kamionba be lehet rakni.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Cheesy
őstag
Notija van, külső hdd van, filmekel és ami letölthető el van látva, autós kamera van, telefontöltő van, elosztók, konverterek vannak. Mobilnet előfizetése külföldre is van, Skypeon szoktunk pár naponta beszélni.
Ezért nehéz találnom neki olyat ami még jól jöhet neki...www.vakbelmutet.hu
-
zsid
senior tag
Két napos wellness utalvány, hogy még a kamiont se lássa
<tRucKdriFteR>
-
Cheesy
őstag
Köszi az ötleteket skacok!
Egyedi rendszám azért nem jön szóba, mert nincs neki hívóneve, ennél a cégnél nem sokuknak van, csak néhány emberkének. A legutóbb mikor hazahoztam Győrből, találkoztunk egy kollegájával, ő a hóna alatt szorongatta az "IGAZGATÓ ÚR" rendszámotMivel Mercedest hajt, így egy Mercedes hímzett takarót rendeltem neki.
Áprilisban járt úgy a németeknél, hogy hideg volt este, viszont tönkrement az állófűtés és így fázott aznap este. Persze beindította az autót, csak akkor ugye fel kell ébredni leállítani, aztán amikor kihűl megint beindítani, egy fárasztó nap után nem fasza. Így a második ajándéknak egy 12V-ról működő fűtőventilátort rendeltem. Vész esetére jó lesz.
Rendeltem még neki egy Mercedes kötött sapkát, hogy ne azt a 20 éves kupaksapkát használja, amit. De ezt most még nem kapja meg, majd év vége fele, addig elrakom neki.
Mivel inkább teát iszik kávé helyett, ezért kap még pár tasak igazi teát, gyógyhatásút. Úgyis azt szeretni ami "egész leveles" tea.
A derekát féltem, mert már 54 éves és az ismerősi körömben volt már sofőr akit sérvvel műtöttek. Emiatt gondoltam egy masszírozós 12V-ról működő deréktámaszra, de a legutóbb mutatta, hogy olyan ülés van az autóban, ami jobb és bal oldalán külön külön mértékben állítható deréktámaszos. Ez azért profibb megoldás, mint egy külön támasz...
Vízforralója, termosza van, ezt a teához gondoltam, de így nem köll.
Hűtő van az autóban, beépített. "Saját" autója van, tehát nem vendéksofőrködik, így a felszerelés az állandó.Legutóbb mikor érte mentem a fülke kitakarítása tartott a legtovább. Gondoltam még neki valami minőségibb szőnyegre, mert a két ülés közt szőnyeget rakott le (mégiscsak könnyebbazt kirázni, mint a padlót később feltakarítani).
www.vakbelmutet.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest