-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi0307
senior tag
-
ricsi0307
senior tag
válasz burgatshow #304854 üzenetére
Ezt nem tudtam.
-
Krethx
aktív tag
válasz mcwolf79 #304843 üzenetére
iCloud Mail:
Hozz létre Alias-t. Onnantól kezdve már ki be kapcsolhatod mit használjon a Mail. Én még nagyon régen az icloud.com-on csináltam. Azt érdemes tudni a kikapcsoltra is megjön az Email de küldeni nem tudsz róla. (Mail.app)
Wallet & Apple:
Itt pedig az APay-es vásárlásokhoz adod meg a Mail címet. Tehát az online bolt azt kapja meg.[ Szerkesztve ]
Mac mini M2 Pro 32GB/1TB - macOS Sonoma | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 17 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #304857 üzenetére
Gondolom voiceoverWifi, azaz wifin is tudod folytatni a telefonhívást. A telekom talán már reklámozza ezzel magát.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Vicoo
senior tag
Sziasztok!
3 ismerős is megkeresett azzal a problémával hogy a frissen vásárolt telefonjukon nem tudják hozzáadni a bankkártyájukat a wallethez (i13, i13 Pro, , i14 Pro Max). A sajátomat is megpróbáltam, a 14 PM esetén másodjára sikerült. Mind a 3 telefonon 17.1.1 van. Gyári vissza, régió beállítás, újraindítás stb megvolt, és mégis a hozzáadáskor azt írja hogy nem sikerült, vegyem fel a kártyakibocsájtóval a kapcsolatot. ( 3 kártyával próbáltam őket, Visa, Mastercard egyaránt.. Más is tapasztalt ilyet? Mi a fene lehet ez? -
autotaxmo
őstag
Sziasztok, sajnos osszetort az Iphone 11 telefonom kijelzoje és keresnék megbizhato szervizt akik helyben orvosolnak a problemat azaz kicserelnek. Nem Istyle es tarsai szervizekre gondoltam, mert annyi penzt nem szanok ra amit ok mondanak, kb. 40-50 ezres keretem van ra. Leginkabb olyanokra lennek kivancsi akiknek mar van szemelyes tapasztalata es jol megcsinaltak neki a kijelzo cseret. Nagyon sok rosszat hallani hogy csere utan szar lett a telefon
-
Thibol
kezdő
Üdvözlet! Azt szeretném megkérdezni, hogy a sötét mód használata ér valamit akksi időben, vagy ez csak amolyan urban legend (i14)? Itt elsősorban a real life értelmére gondolok, nem arra, hogy teszt körülmények között kibírt 20 perccel többet.
-
Treff
aktív tag
Hello!
95%-os 6S akksija 9 fokban 15 perc alatt eljutott 75% töltöttségről 1%-ra.
És már amikor cserélték, akkor is csinált érdekességeket, de 0 fok alatti tartományban.
Ez miért lehet szerintetek? -
M1995
aktív tag
válasz Thibol #304867 üzenetére
Ér valamit, ha olyan appokat is használsz ahol a sötét mód fekete és nem sötétszürke. Állandóan én nem használnám, napfényben zavaró. (Régen ez is egy indok volt, amiért dobtam a Spotify-t) Akku helyett inkább az legyen a kérdés, a szemednek melyik jobb? Azt is lehet csak este váltson sötét módra, reggel vissza.
Gyári akku vagy utángyártott? -
burgatshow
veterán
válasz M1995 #304872 üzenetére
Én folyamatosan sötét módban használom, ez inkább egyéni preferencia kérdése.
Abban igazad volt, hogy érhet valamit, mert érdekesség: ha valóban feketét használnak sötét szürke helyett (ugyanis az OLED-nél a fekete színt úgy érik el, hogy azok a pixelek konkrétan ki vannak kapcsolva).
-
alba-regia
aktív tag
válasz dud998 #304760 üzenetére
25 vagy 50 fps-sel érdemes rögzíteni. Nálunk 50 Hz a hálózati frekvencia. Nem az USÁ-ban vagy Japánban vagyunk. Szerencsére az iPhone gyári beállításai is lehetővé teszik ezt.
Arra számíts, hogy nagyobb fps esetén rövidebb a záridő, így több fényre lehet szükség.
A p nem egyenlő az fps-sel egyébként.
-
martinfulop
csendes tag
válasz markknight #304799 üzenetére
2023.09.20-án rendeltem elő a készüléket, majd 2023.09.21-én történt meg a fizetés, azaz kettő hónappal ezelőtt. A fizetés napján érkezett egy automatikus értesítés, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel a szállítás vonatkozásában késés várható, majd október 16-án érkezett egy ezzel megegyező értesítés.
Az EMAG-nak nincs telefonos ügyfélszolgálata, az oldalukon chatbothoz lehet fordulni segítségért, ahol előre definiált kérdésekre kapható meg a válasz. A kézbesítési időt kiválasztva szintén egy automatikus válasz érkezik, hogy folyamatosan kapcsolatban állnak a beszállítóval, hogy mihamarabb kiszolgálhassanak.
Voltam az EMAG üzletében, ahol azt a választ kaptam, hogy szoktak készletet kapni, azonban nem tudták megmondani, hogy hozzávetőlegesen mennyit kell még várni. Írtam egy levelet az EMAG ügyfélszolgálatának, melyre 5 nap után érkezett az a válasz, hogy az illetékes kollégákkal egyeztetve nem tudnak benne érdemben segíteni, mikor érkezik meg a készülékem. A válaszul küldött levelemre eddig nem reagáltak (6 napja küldtem el).
Megjegyzem azt is, hogy az áruhitelt nyújtó céghez az a visszajelzés érkezett, hogy a készülék kiszállításra került.
-
rumos XIII
aktív tag
válasz martinfulop #304875 üzenetére
"
emag ügyintéző kapcsolása "hack"
Jótállás, garancia és egyéb szolgáltatások -> Termék javítási ideje / telepítési szolgáltatások -> Milyen stádiumban van a termékem javítása?
Így egyből kapcsolja az ügyintézőt
qltsar fórumtársunknak köszönjük az infót" -
burgatshow
veterán
válasz alba-regia #304874 üzenetére
Ez igaz volt kb. 10 évvel ezelőttik. Bár való igaz, hogy a PAL szabvány 25 FPS-t ír elő 50 Hz-en, ez inkább a tévéadásokra és a műsoros programokra volt igaz.
Ma már minden tévé (amit az elmúlt 8-10 évben) gyártottak, valamint médialejátszó "megeszik" mindent.Szóval inkább amit korábban írtak az a mérvadó, hogy mire akarja az ember a felvételt használni...
-
col
addikt
válasz burgatshow #304877 üzenetére
+1
[ Szerkesztve ]
Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)
-
Pano
addikt
válasz martinfulop #304875 üzenetére
"Az EMAG-nak nincs telefonos ügyfélszolgálata,"
Annyira gáz, hogy már minden tolódik el ebbe az irányba.
"Rendelj és utána ne zavard már a köreimet". -
bbendre
őstag
Kedves iOS és iPhone fórum mindenttudó tagjai. Az új up-to-date rendszeren 13PM és sima 13 nem jönnek át a hívások néha.
Nincs hívás jelzés. Néha, nem mindig. Tegnap hívtam a feleségem facetime-on és nekem nem vette fel x ideig kicsöngött. Neki nem csöngött, nem jelzett. Nincs nem fogadott hívása.
Nekem nincs nem fogadott hívásom, nem volt (1) jelzés az ikonon. Ma láttam, hogy van egy messenger nem fogadott hívásom tegnapról…Ilyenkor mit lehet tenni? Nem tudom mennyi hívásom nincs meg…
17.1.1 mindkét telefon. AW Órával ha ez számít. Dual sim. Roaming…Másik eszközön nem vagyunk bejelentkezve (a legjobb tudomásunk szerint)
iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
alba-regia
aktív tag
válasz burgatshow #304877 üzenetére
Nem akarok ezen vitázni, mert nem érdemes. Az egy dolog, hogy a telefon pl. felvételnél a lámpa 50 Hz-es villódzását megpróbálja szoftveresen kompenzálni, de ettől még a fizikát nem érdemes megkerülni.
A megjelenítés meg egy másik dolog. Az eszközök lejátszanak már szinte bármit, ez igaz.
A teszteknél a Youtuberek szinte kivétel nélkül átveszik, és ugyanazt ismételgetik, mint a külföldi "tesztelők", függetlenül attól, hogy nem azon a földrészen vagyunk (60, 30 fps). Tehát a leánykori nevén PAL szabványú (25, 50 fps) felvételi lehetőséget nem a tévén történő megjelenítés miatt tették lehetővé az iPhone-okban, hanem az 50 Hz hálózati frekvencia miatt.
Ettől függetlenül mindenki olyan fps-t használ, amit akar. Nem akarok én meggyőzni senkit. Annyi közöm azonban van a témához, hogy fotósokat vizsgáztatok hosszú évek óta, illetve felhasználóként videózok is.
-
allein
addikt
Sziasztok, elnézést amiért egy kicsit off. Érdekelne a véleményetek egy milánói szíjjal kapcsolatosan: ITT
Sajnos nem marad meg a szíj egyik oldala az órában, kuka?
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Most teszteltem mesterséges fénynél és a 30/60 fps csúnyán vibrál, mert a gyári kamera nem tud flicker reduction-t.
Blackmagic kamera appban lehet kézzel záridőt állítani, 30/60 fps esetén is megszűnik a vibrálás, amint eltérsz a 180° angle alapú záridőktől.
De a RED-nek is van egy jó kis online kalkulátora, ami a világítási frekvencia és fps szám kombinációkra adja meg a biztonságos záridőket. Technikailag igaz, hogy 50 Hz-es hálózaton (PAL régióban) 25/50 fps mellett bármilyen záridő használható, de van egy probléma.
Hiába vagyunk PAL régióban, jó eséllyel egy 60 Hz alapú eszközön fogjuk visszanézni a videót (például egy 60 Hz-es laptopon, asztali monitoron), de a mobilok/tabletek többsége is ilyen és a 25/50 fps-t nem minden eszköz tudja kadenciahelyesen megjeleníteni, ezért a mozgások darabosak lehetnek. Nekem az asztali monitorom 75 Hz-et is tud, ami jó 25 fps-hez, de akkor az online tartalmak 90%-át látom rosszul megjelenítve, ami meg 30 fps szokott lenni. Majd egyszer az lesz a standard, hogy 25 és 30 fps-t is adaptívan jól tudnak megjeleníteni, de ez még 2023-ban sem magától értetődő.
De jelenleg még a telefon saját képernyőjén visszanézve sem kadenciahelyes a 25/50 fps. Ebben a dokumentációban az Apple írja le, hogy az adaptív ProMotion képfrissítés milyen fix értékeket vehet fel és ezek között egy sincs, ami PAL tartalom kadenciahelyes megjelenítésére lenne alkalmas. Tesztelve is elég fos élmény a felvett 25 fps videót visszanézni pásztázó mozgásoknál. Az 50 fps sem az igazi, de ott kevésbé feltűnő (cserébe a fájlméretek is nagyobbak).
Jó lenne a gyári kamerába egy anti-flicker mód, ami detektálja a problémát és eltolja a záridőt és akkor maradhatna a 30 fps. Vagy a kijelzőnek kellene 25, 50, 100 Hz-et is támogatnia. Így meg dönteni kell melyik öklödbe harapj.
(A magam részéről Blackmagic kamera a megoldás, 30 fps és kézi záridő ha vibrál a világítás, de ez elhiszem, hogy macerás annak, aki csak a Rec gombot akarja megnyomni).
[ Szerkesztve ]
-
dud998
őstag
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
burgatshow
veterán
válasz Stauffenberg #304883 üzenetére
Arról már nem is beszélve, hogy az 50 Hz hálózati feszültség ma már kevésbé tetten érhető, mert a LED fényforrásokat már nem közvetlenül, hanem tápegységen keresztül hajtják meg. Persze a tápegység minősége azért befolyásoló tényező.
-
alba-regia
aktív tag
A leírtaknál nagyobb probléma talán a gyári appban a túlélesítés. Blackmagic, ProRes jó megoldások. A megjelenítők képfrissítése sajnos ilyen szempontból valóban nem kedvező nekünk.
-
SharpSA
veterán
Milyen készüléked van? Mert nekem már 13 Pro-n sem vibrált és most 15 Pro Max-on sem vibrál 30 vagy 60 fps-en sem. A feleségem 11-esén viszont ha jól emlékszem vibrál ha nem 25 vagy 50 fps a beállított érték.
[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz SharpSA #304887 üzenetére
14 Pro Max, de nálam sem vibrál állandóan a mesterséges fény, ha nem olyan záridőt állít be a gyári automatika. Ugye a gond, hogy nincs ráhatásod mi legyen a záridő a gyári kamera appban, ha éppen a vibrálós, akkor vibrálni fog. De Android kamera appok szoktak tudni "anti banding" vagy "anti flicker" beállítást (ugyanaz csak más néven), ez detektálja a vibrálást és odébb tolja kicsit a záridőt a "biztonságos zónába".
A 25 és 50 fps azért húzza ki a feneked a bajból, mert azon mindegy milyen a záridő. Cserébe visszajátszáskor lesz darabos a mozgás ha nincs szinkronban a megjelenítővel.
Ezért van nekem a külsős app (Blackmagic), ott van manuális záridő (meg egyéb nyalánkságok és nem élesíti fossá a képet sem).
[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
válasz Stauffenberg #304888 üzenetére
Akkor lehet nekem van szerencsém és sosem villog a videófelvétel 4K/30FPS-sel bárhol is vagyok. De arra emlékszem, hogy 11 Pro Max-szal viszont villogott és ott még eleinte nem volt 25/50 FPS lehetőség. A 25 FPS nekem amúgy is nagyon kevés, mozikban, de még TV-ben is nagyon zavaró számomra ez az alacsony FPS.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
kchris78
veterán
TV akkor meg arra áll rá ami kell? Mert nézek rajta sima filmeket, és YT-ot is. Plusz notebook esetében mi történik? Mert én nem látom nagyon hogy valami gond lenne, van rajta flicker reduction?
[ Szerkesztve ]
-
bakelitlemez
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy használt, de garanciális iPhone 12-öt páromnak karácsonyra. Esetleg tudtok valami jó viszonteladót/kereskedőt, aki nem méregdrágán árulja a készülékeket?
Ha Budapesten megtekinthető személyesen az plusz pont lenne.
Hasznaltalma.hu-t és hardverapro-t mindennap bújom.
Rejoyjal most befürödtem, 150 ezerért egy ütött, kopott 12est küldtek.Üdv, Bence
-
cdl
senior tag
válasz bakelitlemez #304893 üzenetére
Én nemrég vettem itt az aprón 150-ért majd másfél év garival.(MM vásárlás volt)
Nézz szét, hátha. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz bakelitlemez #304893 üzenetére
Két ismerősömtől is hallottam a napokban, hogy kiváló állapotúként rendelt iPhone telefonokat küldtek vissza, mert vállalhatatlanul néztek ki és ennél van még lejjebb "minőségi osztályban". Az egyik telefonban ráadásul annyira szar volt az akku, hogy a telefon random újraindult többször is.
Elég csábítóan hangzik, hogy garanciával adnak használt/refurbished telefonokat, de ez így gáz.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz kchris78 #304892 üzenetére
Vannak TV-k, amik a jelhez igazítják a frekvenciát, de ahol fixen be kell állítani az 50 vagy 60 Hz-et, ott ugyanaz az ökölszabály, mint az asztali monitoroknál. Notebook ugyanaz a kávéház.
Ha nem látsz gondot egy 60 Hz-es panelen a 25 fps anyag lejátszásával, akkor ne foglalkozz vele, mert addig boldog az életed!
-
bakelitlemez
csendes tag
válasz Stauffenberg #304895 üzenetére
Mondanám, hogy a Rejoynak mentségére szóljon az,hogy és csak "nagyon jó" állapotút vettem, de a kereten a kijelzőfelé 2 horpadás is volt, a kijelző full mélykarcos volt, a ház valami iszonyat koszos volt (ami sehogy sem akart lejönni) és az aksi is csak 86%os volt, de ez így összesen 150k-ért nem annyira megérős
Másodlagos telefonnak vagy nekem, aki első pillanattól kezdve üvegfólia és tok kombót használ, teljesen jó lett volna, ajándéknak azért már nagyon nem.Ha a telefon egy kicsit is jobb állapotú lett volna (pl a horpadások/ütődések nem lettek volna rajta), akkor simán megtartanám, mert az egész szolgáltatás és brand tetszik, de ez így most kicsit fájt Pedig még gondolkoztam, hogy több telefont is vennék majd tőlük a családnak...
[ Szerkesztve ]
Üdv, Bence
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- REpont és hulladékgazdálkodás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- PlayStation 5
- Philips LCD és LED TV-k
- Öregszem
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest