-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothjozsi96
addikt
válasz Stauffenberg #303780 üzenetére
Rákérdeztem és október elején is működött még neki az 5G. Nem igazán lesz megoldás úgy látom. A YouTube-os tutorial-okat már próbáltuk, egyik se oldotta meg, tanácsoltam neki hogy vegye ki a SIM kártyát és helyezze be újra, hátha..
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz tothjozsi96 #303801 üzenetére
Az biztosra tisztázott, hogy a díjcsomagjában van 5G?
-
senior tag
válasz Stauffenberg #303776 üzenetére
hogy nem kell nyomva tartani a magánhangzókat az ékezetes verziókhoz, hanem rányomsz és jobbra/balra húzva az ujjad már a felugró popupban vagy.
Ha jól értelmezem amit írsz, akkor ezt a gyári bill tudja. Ha megérinted mondjuk az A betűt amikor felugrik az ékezetes sor akkor elég ha jobbra/ballra húzod az ujjad.
-
fgyorgy85
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdés. Adott egy 2021-es 40 mm-es Watch amiből ma reggel kiesett a szíj kioldó gomb meg a rugók. Találkozott már valaki ilyennel, javítható e esetleg, tudtok e szervizt ajánlani ahol nem kerülne egy másik óra árába? Mert ezen kívül hibátlan sajnálnám ha emiatt nem lehetne használni.
Köszi előre is ha van valakinek ötlete. -
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Big_Boss #303804 üzenetére
Nem jól értetted.
iOS-en nyomva tartod az A gombot és megvárod míg feljön a popup az ékezetes karakterekkel.
Androidon nyomva tartod vagy csak simán ahogy megnyomtad az A gombot és oldalra húzod az ujjad, azonnal feljön az ékezetes karakterek popup. Ez sokkal gyorsabb gépelést tesz lehetővé. -
senior tag
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! iPhone-on be lehet állítani "Megbízható helyeket" ahol nem kapcsol be a képernyőzár?
-
senior tag
válasz Stauffenberg #303807 üzenetére
Ehhez hasonló (sőt még jobb) van az iPad-en is (magyar billentyűzetet használva felfelé legyintesz az adott gombon, és a legyintés irányától függően különböző ékezetes betűk lesznek belőle), én megtanultam használatát, és igen gyorsan lehet így gépelni, de valamiért - fene tudja miért - az iPhone-ra ezt nem implementálták (ill. nem engedélyezték, mert ez már akkor is volt az iPad-en, amikor iOS-nek hívták az iPad oprendszerét is.). iOS-en, telefonon ékezetes betűkkel gépelni egy kínszenvedés.
[ Szerkesztve ]
-
boltvarazs
csendes tag
Sziasztok
egy kis segítséget kérnék ismét.
Két készülékben használok két sim kártyát (egy privát és egy céges - az esim sajnos jelenleg nem opció).
Ehhez vonatkozóan lenne két kérdésem:- Az egyik a hívással kapcsolatos: mivel mindkét készüléken ugyanabba az icloud fiókba vagyok bejelentkezve (ez így jó), ezért ha az egyik számom hívják, az csörög mindkettő telefonon. Azon kezd el csörögni amelyik számot hívják, majd egy két másodperccel később a másik telefonon is. Ez így tök jó funkció. A kérdésem hogy ez hogy működik pontosan? Értelemszerűen wifi/mobilnet kell mindkét készüléken ha jól gondolom. Az viszont nem tiszta hogy minden hívást megjelenít így vagy csak névjegyzékben szereplő hívásokat? Jól gondolom hogy így lényegében nem kell hívásátirányítást bekapcsolnom, mert ha otthon hagyom esetleg az egyik telefont, akkor a másikon is látom ha azon hívnak?
- a másik kérdésem: ha azt szeretném hogy a két telefont egymás "tükörképe" legyen: tehát ha változtatok valamit az egyiken akkor az frissüljön a másikon is, ez beállítható? ha igen, mint kell beállítanom: mindkettőről készüljön biztonsági mentés vagy az nem jó mert két külön mentéskét fogja kezelni. Van erre valami mód, vagy aki hasonlóan két iphone-t használ, az hogy használja?
-
fecosrac
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. 15 pro készülék.
Este amikor vezeték nélküli töltőre teszem a telefont elforgatva és előhívom az éjszakai órát/dátumot, akkor a időt több óra eltolódással mutatja. A dátum rendben van.
Időzónát checkoltam, Bp van beállítva. Restart is volt, de semmi nem segített.
Mi lehet a megoldás? -
krokk
senior tag
válasz boltvarazs #303812 üzenetére
Ha jól tudom, akkor a hívásos dologhoz egy wifi hálózaton kell lenni. Meg persze a bekapcsolt opciónak, hogy az azonos hálózaton lévő eszközeid csörögnek. Szóval ha az egyik otthon marad akkor ha azt hívják akkor azt te nem fogod láni a város másik felében.
Tükörkép szerintem nem megoldható így ebben a formában. Pl ha letörölsz egy alkalmazást akkor nem fogja a másikon is letörölni. Meg ha pl hátteret váltasz azt sem fogja átvinni.. Külön fogja mindenképp kezelni a 2 készüléket. Csak pár dolog amit tud szinkronizálni, képek, passok, contactok, ...
Nem hiszem hogy ennyire egyformát szeretne az is akinek kettő van.the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
i400
senior tag
Arra van vmi megoldás h ha csatlakoztatva van bt-n az autó fejegységéhez a telefon (nem carplayes csak sima kihangosítós) akkor ne teli hangerőn csörögjön a telefon még akkor is ha le van némítva?!?! Fejegységen nem lehet állítani külön, magán a telefonon a skála kb alsó harmadában van.
Néztem a vezetés fókuszt de az nem hiszem h megoldás lenne a problémára.
13PM ios 15-16-17-el is ugyanaz, a fejegység pedig Pioneer mvh-s310bt -
M1995
aktív tag
válasz Stauffenberg #303813 üzenetére
Automata javítás nem segít? Ékezet nélkül írtam ezt a szöveget és kijavította.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz M1995 #303820 üzenetére
Nem, mert folyton váltok angol és magyar között és használok céges levelezésben speciálisabb angol kifejezéseket, amiknél az automata szövegbevitel szintén nem előnyös.
Már megszoktam pár hét alatt az ékezetes gépelést így, de tegnap is pont a kezem ügyébe került az előző OnePlus telefonom és wahhh... annyival gyorsabb rajta gépelni. Nem töri meg úgy a gépelés lendületét.
-
SharpSA
veterán
válasz Stauffenberg #303813 üzenetére
Biztosan van megoldás, mert például a HUNKey-ben gyorsabb a nyomvatartás és lehet állítani a billentyűzet magasságát. Ha ők megoldották, akkor szerintem a többiek sz.arnak rá... Szerintem próbald ki a HUNKey-t, ha még eddig nem próbáltad.
[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
anderledani
őstag
válasz herdsman12 #303794 üzenetére
Nem egyszerű a kérdés, mert 59.990 volt az ára, ezért a jogszabályban előírt jótállás már lejárt. DE az emag hivatalos apple viszonteladó. Akkor van apple második éves garancia?
Emellett az emagos jótállási jegyen 24 hónap van. Szóval emag “bolti” garancia biztosan 24 hónap rá.
az emag jótállási jegyen az áll, hogy a kötelező és az általuk önként vállalt (gondolom a 12 hónap feletti is ilyen) jótállás esetén is a kicserélt részekre újraindul a garancia.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
Edgar2621
őstag
Sziasztok!
Új Iphone 15 pro-ra szeretnénk biztosítást kötni, szerintetek hol/kivel érdemes? Számít az ár, de jó lenne valami tényleg jó biztosítás, ami lopásra is kiterjed esetleg.
Az Istyle-nál szerettem volna, de mielőtt megvettük a telefont megkérdeztük, hogy máshol vásárolt készülékre is lehet-e kötni, és egyértelműen azt mondták, hogy igen, pedig még vissza is kérdeztünk, hogy mi az Emagnál vesszük, így is rendben van-e. Ma bementünk és mondta a srác, hogy csak náluk vásároltra lehet kötni... Nem néztük meg az ÁSZF-et előtte, annyira egyértelműen mondták, hogy lehet máshol vásároltra is kötni, persze azonnal megnéztük, és valóban nem lehet máshol vásároltra. Ment egy kis szösszenet panaszkönyvbe és írunk a fogyasztóvédelemnek is, ettől még persze biztosítást nem tudunk kötni az Istyle-nál.
Leírtam hátha valakinek ez új és esetleg segít.
XO: Gollami26
-
werszomjas
addikt
Olyat tudok beállítani, hogy zárképernyőn mindig (akár lezárva, akár feloldva, de még nem felfelé legyintve) láthatóak legyenek az értesítések, az értesítési központ? Most csak ha felhúzom félig, akkor jön elő. Illetve mikor frissen megérkezik az értesítés, de ha feloldom a telefont, nem nyitom meg és visszazárom, akkor átkerül az értesítési központba, ami meg az írt módon eltűnik.
Illetve feloldott telefonon csak a bal felső sarkot lehúzva lehet előhozni az értesítéseket? Ennél rosszabb helyen nem is lehetne.
Nem felcserélhető esetleg a jobb oldali lehúzás vezérlőközponttal?[ Szerkesztve ]
üdv
-
kkp900
senior tag
válasz Edgar2621 #303825 üzenetére
Szerintem Te az Icentre -vel keverted össze ,mert eddig ők nyújtottak biztosítást máshol vásárolt termékre is. A lopásra azt nem tudom ,hogy fizet e. A részleteket tőlük kérdezd meg vagy a honlapukon nézd meg. Mondjuk sokszor nem teljes a leírás ezért jobb telefonon vagy személyesen szerintem. Az applecare+ is csak a drágábbik fizet lopásra de az necces szerintem ,hogy lehet itthonról érvényesíteni és miket kérnek hozzá pld (Gondolom az is le van írva az applecare+ biztosítás mondjuk angol oldalon. Nekem sima van rá kötve (Nem olcsó) azzal eddig nem volt semmi probléma mondjuk eddig egy órát kellett intézni de flottul ment minden.
ui: Kiszámolva a Telekomos se olcsóbb 2 évre megkötve az önrésszel együtt meg még több is ha baj van..Azt legalább havonta is lehet fizetni . És ha Magentás vagy 30 % -al olcsóbb is. Tudom ,hogy az applecare+ de csak az tudja ezt megkötni havira akinek van külföldi lakcímes kártyája pld német ezért én is egy haverommal köttettem meg németből egy összegben. -
M1995
aktív tag
válasz werszomjas #303828 üzenetére
Settings, accessibility, touch részen alul back tap beállítható értesítési központra.
Egy értesítés beállítható milyen legyen:
-
boltvarazs
csendes tag
válasz krokk #303815 üzenetére
Köszi, így akkor tiszta, a lényeg hogy ez csak akkor működik, ha egy azonos wifi hálózaton vannak az eszközök.
"Nem hiszem hogy ennyire egyformát szeretne az is akinek kettő van."
Ezt a végén nem nagyon értettem. Nekem kettő van, és pontosan ezt szerettem volna.
Nyilván ez úgy működne jól, ha lenne egy plusz ilyen szinkronizálási lehetőség. (Nekem pl nem igényem hogy más más alkalmazások legyenek rajta. Ha lenne egy ipad-em, én pl azt is így használnám). De gyanítottam, hogy ezt nem lehet, nem baj, nem akkor gond ez, csak gondoltam rákérdezek. köszi mégegyszer! -
kkp900
senior tag
Köszönöm annak aki felrakta az ESR oldalhoz a 30%-os kódot . Sokkal sokkal jobb ez a Armorite kijelzővédő üvegfólia mint a Spigen fekete szélű! Mondjuk nekem el volt ronta az egyik amit felraktam Spigen nem volt egyenes a fekete csík .Az ESR Armorite mindenben veri sokkal vékonyabb is a fekete csík és valahogy jobb a kijező is a színek mintha mások lennének. Olyan mintha nem is lenne rajta a Spigen valamit elrontott ezzel a fóliával az biztos. Lehet a sima nem fekete szélű az tökéletes az volt a 14 Prom-on sose kellett levennem egy volt rajta 1 évig mikor karc se volt rajta csodálkoztam is. Aztán azt akartam megrendelni ,de valahogy félre kattintottam és a fekete keretes lett mire ideért.. Na feltettem mondom nem baj ez elvileg jobb is ,de nem egy fos volt őszintén ehhez a ESR-hez képest. Azóta most láttam egy tesztet is róla ,hogy oldalt is sokkal jobban véd mint a többi és kőzépen is több erőhatást bír.
ui: Szóval egy nagy hála a kupon felrakónak érte. 5473 ft volt a 3-as szett kamera védő lencsével együtt. Ingyen szállítással ez a kupon miatt.
Ha lehetne újra írd már meg akár privátban is ,hogy mi volt mert sajnos már nem tudom visszanézni a rendelésemből.[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz kkp900 #303832 üzenetére
Én Spigen Glas.tr-t rendeltem, remélem azzal nem lesz semmi gond. Eddig a filléres fóliákat fogyasztottam, most először vettem drágább fóliát.
-
kkp900
senior tag
válasz lsebestyen #303833 üzenetére
Ha tudod mond le a rendelést ... AZ ESR 4 nap alatt itt volt ma hozta a Express One futár Amazon rendelésként hozták csodálkoztam is rajta mert nem rendeltem semmit az amazonról. Ár érték arányban ennyiért 3 darabot sehol nem kapsz és jobb mint a spigen. Még a teljes átlátszónál is pedig az volt a 14 Promon és meg voltam elégedve vele de az ESR sokkal jobb komolyan mondom írom..
Most is annyiba kerül visszakerestem AFFCH30 a kód így minusz 30% és ingyen szállítás van majdnem fele annyiba kerül így.
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz kkp900 #303832 üzenetére
Ez volt az? Ez volt az utolsó ajánlásom:
" iPhone 13 Classic Hybrid Protection Bundle- 7197 Ft
coupon code: affch30 :5,038 Ft +ingyenes szállítás "Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Topikgazda
válasz werszomjas #303828 üzenetére
Illetve feloldott telefonon csak a bal felső sarkot lehúzva lehet előhozni az értesítéseket? Ennél rosszabb helyen nem is lehetne.
Egyetértek, ennél rosszabb helyen nem is lehetne… már ha valóban csak ott lenne. De nincs ott kötelezően, mert középről (pl a noccs-tól) lefelé suhintva is elérhető (bal felülről is, ez tény, de eszembe se jutott volna eddig onnan próbálni, eleve a középső részt választottam). -
herdsman12
őstag
válasz anderledani #303824 üzenetére
Az Apple oldaláról tiszta az egy év gari. [link]
A többiről az EMAG tudna nyilatkozni, kérdezz rá, aztán dobd be ide a választ. -
kkp900
senior tag
válasz labeda #303841 üzenetére
Ne is haragudj de akkor valami nem stimmel , mert eleve fele olyan vastag csak a fekete káva mint pld a s Spigené. Most szedtem le így láttam össze hasonlítottam őket. Akkor az mennyit takar ki??? Ha szerinted ez az Armorite 1 sort . Megnézem én is ha átküldöd a linket a képhez. Meg leírod ,hogy mit kell nézni ,hogy lássam a kitakart pixelsort. Akinek adok a véleményére az ez a Tesztelő csávó: Itt dícséri szerintem az ESR-t ezt az Armoritet. Te , hogy jöttél rá , hogy kitakar? Arra kíváncsi lennék értem , hogy teszt kép ami nem is biztos , hogy tényleg passzol szerintem. Ő meg ezeket is figyeli meg sok minden mást is amire nem gondol az ember pld ,hogy szélen nem is annyira erősek mint pld középen. ÉS ebben is jobb az ESR persze van jobb de annyit nem adok egy fóliáért meg itthon nem kapható amcsiból nem fogok rendelni ebben az új rendszerben sok cég baszik ránk és nem írta rá a kódot a csomagra 2-szer fizettem ki az áfát pld egy tokra az 14 prohoz. Meg a vámolási drágább díj szóval nem nagyon érte meg.
https://mobilarena.hu/tema/iphone_hasznalok_szakmai_topikja_frissitett_1_2/friss.html
ui: Nekem megfelel és sokkal jobb mint a spigen. Lehet másnak más válik be így csak a saját véleményemet írtam le. Sokat fejlődött az ESR volt a 13 Prohoz is ott nem volt káva de nem is voltam elájulva tőle ez meg veri az eddigi fóliákat , de nyílván csak ez az Armorite kiadás nem a síma area vigyázni kell melyiket rendeli az ember itthon 1 darab 5 ezer az Esr-nél meg a 3 kóddal annyi.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz kkp900 #303844 üzenetére
1 pixelsort takar ki, én voltam, aki tesztelte. Csináltam egy képet, ami pont akkora felbontású, mint az 15PM-é. Majd a szélén 1-2-3 pixelsort fehérre festettem, minden más fekete. Tisztán látszott, hogy amikor már csak 1 pixelcsík volt a képen fehér, azt kitakarja az üveg. Ennyi, más észre sem veszi, felesleges ezen felhúznod magad, nyilván, ha te most nem veszed észre, ezután sem fog zavarni. Ekkora felbontásnál 1 pixelsor semmi, hogy engem miért zavart, azt az előzőleg linkelt hozzászólásomban leírtam.
[ Szerkesztve ]
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
kkp900
senior tag
válasz labeda #303839 üzenetére
Gyakorlat nélkül felrakható van róla youtube video is ahogy a tesztelők felrakják. De annyi hogy megtisztítod a kijelzőt és a felhelyező keretet rárakod utánna meg beilleszted az üvegfóliát a keretbe. Aztán kinyomkodod ha lesz bubi nekem volt 3-4 és kinyomkodtam szépen. Egyszerű felrakni mert marha kemény a fólia amúgy.
-
kkp900
senior tag
válasz Fritz Teufel #303837 üzenetére
Igen ez volt! Köszönöm neked.
-
kkp900
senior tag
válasz icecave #303846 üzenetére
Nem húztam fel magam ezen meg főleg nem csinálnék olyat. Csak kíváncsi voltam hogy jöttél rá. Én csak azt írtam , hogy a spigen sokkal vastagabb ránézésre is akkor az mennyivel többet takarhat ki? Láttam mikor ezeket írtátok és más írta hogy egyet se de az nem lehet mivel vastagabb eleve a fekete rész. Na mindegy én elengedem ezt a témát . Csak ajánlani tudom annak akinek megfelel az Esr, nekem bevált.
-
CMR
csendes tag
Hol lehet/érdemes venni iPhone 13 mini-t újan, részletre?
Thx.In Code We Trust
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest