- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- SONY LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petya25
őstag
válasz .:T.H:. #1101 üzenetére
Na ez jó hír. Egy új bios-al ez is tudja már kezelni a Conroe-t.
Viszont ez egy elég öszvér lap, 20 pines táp, DDR + Conroe....
Nekem nagyon fura, hogy a tesztelt proci 2,576V-on üzemel.
Ennyi lenne a fesz a beharangozott mini fogyasztás mellett?Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
.:T.H:.
aktív tag
válasz Petya25 #1102 üzenetére
Hát igen.. elég érdekes összhatást kelt, de nagyon sok embernek meg fog felelni szerintem a tulajdonságai miatt(akinek van egy jó vga-ja AGP-én, egy jó memóriája, régi tápja, etc.)
Gondolok itt azokra akiknek pl egy 6800GT v. X800 pro kártyájuk van és nincs pénzük pci-e-re bővíteni, vagy van egy faxa hc memóriájuk de nem akarnak ddr-2re váltani.
Én mindenesetre biztosan váltani fogok hisz nem gazdálkodhatok túl nagy kerettel, de van nekem: P4 3Ghz Northwood, 1 Gb Kingmax, Leadtek A400GT(6800GT) AGP; így a prockó+lap cseréjével ismét korszerűen gyors(abb) lesz a masina..- Ugyan, kedves Potrien, milyen volt az útjuk Párizsban... - A PH! egyik legjobb hsz-e: http://prohardver.hu/p.php?mod=40&id=351450&start=1374&len=1
-
Body01
csendes tag
Hello mindenki! Intel Pentium D 805 procim van, alaplapom Asus P5VD1-X, a procit 3.1 Ghz - ig tudtam húzni. A Biosom AMI. Nem tudom a voltot hol kell növelni! Kérlek segítsetek?
-
gerjus
senior tag
válasz Petya25 #1102 üzenetére
Azt a 2,576 v felezni kell az uj CPU Z a dupla magnal igy adja meg sajna , nemtom miert nekem is a 820 asom ilyeneket irkal !!
De az nagyon jo hir ha egy 865 ben menni fog akkor barmiben mehet ....Never trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
TESCO-Zsömle
félisten
Szevasz mindenkinek!
Platformváltás lessz, és úgy hozta a sors, hogy a DualCore procik felé húz a szívem.
Az, hogy Pentium, az már évezredekkel ezelőtt eldőlt...
Naszóval!
Az lenne a kérdésem, hogy malyik procit vegyem (805/930)?
Bár a kérdés maga az lenne, hogy megéri-e a két proci közti különbség azt a 25-30ezer forintot??
Az is érdekelne, hogy lehet-e a 930-ast oly jól húzni, mint a 805-öst, mert ha a 805-öst fel lehet nyúzni (gondolom megfelelő hűtéssel) 4.4GHz-ig, a 930-ast meg men tudom (ugyanilyen kötülmények közt) úgy tökön rúgni, hogy legalább 4.0-ig felkússzon akkor én nemigazán fogok kiadni rá ennyit...
Valamint még egy kérdés (ha alhalmasabb topikot tudtok neki írjatok!!)
Egy ilyen proci (valamelyik a fennebb említettek közül) mennyi 800MHz-es ramot visz el??
(Nem akarok több ramot e gépbe, mint amennyit a proci ki tud használni...-bár előfordulhat, hogy annyi ramot nem is tudok belepakolni a gépbe...--Estünkben 1-2GB)Sub-Dungeoneer lvl -57
-
_Gudella
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #1106 üzenetére
Egy tipp: az azonos órajelre húzott 930 és 805 közül a 930 gyorsabb lesz, mert a 930nak kissebb a a szorzója, így magasabb lesz az FSB-je. (mellesleg 2x annyi L2 cache, de az kevesebbet számít...)
805 mellé felesleges a 800as ram mert semmit nem fog hozni a 667hez képest, a 930 mellé talán jó valamire.
[Szerkesztve] -
_Gudella
senior tag
Egy ilyen proci (valamelyik a fennebb említettek közül) mennyi 800MHz-es ramot visz el??
Ezt a kérdést nem tudom értelmezni. Hogy érted hogy proci elvisz RAM-ot? az hogy mennyi ramot lehet pakolni a gépbe az alaplapon múlik nem a procin. Valószínüleg mehet bele legalább 8 giga, szóval ezzel nem lesz gondod
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
gerjus
senior tag
Igen egyetertek az elottem szoloval de meg annyival kiegeszitenem hogy a 805 os prescott magos es 90 nm e gyartastechnologia mig a 9xx ek 65 nm es ek presler mag sokkal huvosebb a 9xx es szeria !! az orajelet meg csak akkor lehet osszehasonlitani hogya az FSB is azonos vagy kozel azonos ..... 805 os 4 gigan megcsak 200 FSB 9xx nel meg onnan indulsz azert az nem ugyanaz ....
Udv GerjusNever trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
_Gudella
senior tag
Mégegy tipp:
Az Aliens-ben, a lista szerint most bruttó 60ért van 930as, így már csak kb 15ezer a különbség
Azt meg hogy megéri-e neked a plusz pénzt már neked kell eldöntened...
[Szerkesztve] -
TESCO-Zsömle
félisten
válasz _Gudella #1111 üzenetére
Intel Pentium D 805 --- 27.000 Ft (br. 32.400 Ft) - (Lord Dreamland)
Intel Pentium D 930 --- 49.975 Ft (br. 59.970 Ft) - (ALIEN Computers Kft.)
(DEPO.hu)
59.970-32.400=27570
Akkor miért csak 15k???
Mennyi ramot visz el a proci ----> mennyi az a ram, amennyit 100%-osan ki tud a proci használni??? (vagy itt nincs olyan, mint a videókártyáknál, hogy 256mb rammal van szerelve, de a GPU nem tudja az egészet kihasználni, mert gyenge??)
UFF mindenkinek!!Sub-Dungeoneer lvl -57
-
_Gudella
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #1112 üzenetére
bocs, a 15öt elszámoltam, 25 lett volna...
-
_Gudella
senior tag
Mennyi ramot visz el a proci ----> mennyi az a ram, amennyit 100%-osan ki tud a proci használni??? (vagy itt nincs olyan, mint a videókártyáknál, hogy 256mb rammal van szerelve, de a GPU nem tudja az egészet kihasználni, mert gyenge??)
A RAM mennyiségének semmi köze processzorhoz. A processzor elvileg több terrabyte-ot is meg tud címezni... Az hogy a proci teljesítményének vagy a ram mennyiségének van nagyobb szerepe az teljesen az adott alakalmazástól függ. -
S.Feri
őstag
Webshopokban még olcsóbban is van 930.
De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)
-
Livio
tag
Lenne egy apró kérdésem:
Két proci közt gondolkodok:egy 820 és egy 3000/800-as 2MB -al(nem dual)
Van értelme dual-t venni? Nektek mi megy tőle jobban? Mit gondoltok, játékok fogják majd használni? Meddig lehet ezeket kultúráltan húzni? -
gerjus
senior tag
magyarul 630 as vagy 820 as ?
Hat jelenleg jatekban valamivel jobb egy 630 de ez egyre kevesbe lesz igy mostantol tehat elobbremutatobb egy 820 as vagy barmilyen dualcore szerintem ...
Viszon barmi mas ami nem jatek az gyorsabb lesz ezer program mehet egyszerre es olyan mintha eszre sem venne a rendszer ugyan 630 ban is van HT , nekem is volt nagyon jo de nem ugyanaz .... de pl nekem a NFSMW csak akkor ment ertelmesen ha csak az egyik magot hasznalta sok volt neki a kettoo ...
Ami a huzast illeti nagyon szepen lehet huzni ezeket is , az enyem 290 FSB n azaz 4066 Mhz n ment 1,45 v vel full stabilan , ami azert nem rossz
Tehat egy voks a dual corra ....Never trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
_Gudella
senior tag
Szerintem jobb a dual-core, egyre több program fogja kihasználni, meg a mindennapi műveleteknél, mikor csak teszel veszel a windows-ban, gördülékenyebb a dual. Vagy az is elég kellemes mikor elindítasz egy videotömörítést vagy ilyesmit, és mellette teljesen zavartzalanul dolgozhatsz mást.
Ha esetleg pénzben nincs nagyon kicentizve a dolog, gondolkodhatsz 920ason is. -
S.Feri
őstag
Mindenféleképpen dual core, de nem 8** hanem 9** széria. Sokkal jobb vétel jelenleg. És árban is nagyon jó, jobb mint a 8-as széria.
Addig húzod kultúráltan ameddig bírja.
[Szerkesztve]De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)
-
Livio
tag
válasz _Gudella #1119 üzenetére
Most jut eszembe, h nem biztos, h elfoguletlen válaszokat kapok, de mindegy, mert nekem is tetszik a dualcore. Az áruk azért nem tök mindegy: 805 33e 820 40e 920 55e.
Én valószínűleg csak a 820-ast tudnám venni.
Ez komolyan viszi a 4GHz-et? Az vad.
Koleszban mindegy mennyit fogyaszt, de otthon nem. Ezért lehet-e olyat csinálni, hogy csak az egyik mag működik(fele teljesítményfelvétel)? -
_Gudella
senior tag
ha tényleg már 40ért van 820, az nagyon jó vételnek tűnik.
Ha aszt akarod, hogy adott esetben kis fogyasztásal is menjen, akkor vegyél olyan lapot ami tudja az alap alá csökkenteni a feszültséget. Ilyenkor ne tuningolj, Gyári frekvencián néha meglepően alacsony feszültségekkel is elmennek a processzorok. Szerencsés esetben akár 1 volt vagy ilyesmi.
[Szerkesztve] -
gerjus
senior tag
válasz #00809728 #1118 üzenetére
Ja ja persze jobb a 9xx szeria csak o emlitette ezt a kettot gondoltam akkor azt irom , de most az arzuhanas utan nagyon jo arban vannak azok is ....
Igaz nem volt 9xx em meg majd lassan lesz asszem de a 820 assal is nagyon megvoltam elegedve ....Never trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
Antibá
tag
Bibi D 940 54+Áfa Aliencompi és már itthon is van
Azért kár Sárkánypacika ,hogy nem hamarabb szóltál
De sebaj , hajrá D 9xx sorozat -
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kérésem felétek! Szeretnék kérni Tőletek Everest riportokat, csak olyan kell, amiben a sebességet teszteli. Szeretnék csinálni Saját célra egy CPU összahasonlító táblázatot, és ahhoz kellenének CPU eredmények!
Köszönöm!
Üdv.: DezsiNézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
Mrdav
tag
Egy 3.2 2*2 mb chace el rendelkezö dupla magos intelt megéri megveni?
Majd egyszer
-
Mrdav
tag
És jol teljesit játékokba is egy jo video kari segitségével pl.7600gt vagy 7800gt vagy 7900gt?
Majd egyszer
-
veterán
Nem kaptam még egy darab Pentium D eredményt sem!
Pedig nagyon jó lenne, megnézném mennyire ver oda az X2-nek! Van már minden eredmény, de Pentium D még nincs. Nagyon örülnék egynek!Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
gerjus
senior tag
En szemely szerint ezt a listat szoktam hasznalni [link] , igaz tob helyen is bele lehet kotni de arra tokeletesen megfelel hogy az ember beloje mirol is van szo akkora kulonbsegeket nem eredmenyez hogy azota mar van picivel jobb chipset pl...
De ha sajatot szeretnel en kuldok penya D eredmenyt csak meg hagy alljon ossze a rendszerNever trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
w9033626
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni, mert nem nagyon boldogulok a konfigommal. A proci egy Intel P D 805+ 2.66, a lap agy asus p5ld2 (sima), mem: 2x 512 (667MHz) DDR2 corsair, vid: 6600 GT.
A legújabb bios-t tettem föl és nem hajlandó működni 3.8-on (3.6-n már megy, de a SATA ott sem működik). Folyamatosan kifagy, sőt ami igen furcsa volt (számomra), hogy a SATA-s eszközöket nem látja, csak default beállításokkal (2.66-on).
Ha valaki tudja, hogy hol és mit rontottam el kérem írjon . Előre is köszi! -
Livio
tag
A Celeron D-ről tudtok mondani valamit?
Szerintem brutál olcsóak, csak nem tom mit ér. Azt olvastam, hogy lesz 512kb cach-es is, az is jó áron, de ez akkor 2*512?
Húzni mennyire lehet őket?
Boc, most láttam meg a celeron D topicot. Sorry!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple notebookok
- Milyen légtisztítót vegyek?
- OpenMediaVault
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fűzzük össze a szavakat :)