- E-book olvasók
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Hisense LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
end73
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #1000 üzenetére
egyszerű villamoságtanban a magyarázat..... ha kimérsz egy P5WD2 és egy AW8-MAX rendszert, ugyanazon komponensekkel, és jelentős fogyasztásbeli tapasztal az ember, annak ellenére h 955x mindkettő ->ebből ered a magasabb proc hőmérséklet is, a teljes eszme futtatást majd később...stb.
Ugyan ez a szitu ha bármilyen Asus lapot hasonlítasz össze egy u.olyan chipsetes, konkurens gyártó lapjával. Ez szinte tendencia a 865 chipset óta, bár lehet h előbb is az volt csak azokat pontosan soha nem mértem ki...Intel®
-
Alvin_ti4200
félisten
De semmivel nem melegebb a levegő, ami a hűtőből kijön, mint a Gigabyte-ban...Sőt még a tápom sem köp ki melegebb levegőt. Tehát megkockáztatom, hogy simán felülmér a lap. Közel 20 fokot kicsit nehéz lenne melegednie ugyanazon körülmények között Még a fesz is ugyanannyi terheléskor. Amúgy meg Thermal Throttling hány foktól van? Mert amikor 75-76-ot ír az Everest, még akkor is 3600-on pöfög mind a két mag.
-
end73
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #1002 üzenetére
kimérted a két rendszer össsz fogyasztását? , bár még ha van difi akkor is túl sok a 20C, ez tény..sztem Thermal Throttling 83C° talán, de milyen proc is van a gépedben most D805 v D920? , nem tudom ezt követni
[Szerkesztve]Intel®
-
-
end73
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #1004 üzenetére
mondjuk egy hiteles watt meterrel , a te d920-adra kellene rávágni a kompimat
Intel®
-
Sárpac
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #1007 üzenetére
Igen fent van, szerintem az a szar!
Lehet visszarakom az F9et...
Nekem 1.22-1.28Volt között ugrál terheléstől függően 3.9Ghzn atomstabil a 930as 4Gigán feláll a Winfos, de az egyik mag már nem bírja, 1.35ön valszleg bírná a 4.2-4.3at is, de nem léghűtéssel!
1.4V még a megadott gyári max fesz határán van tehát annyit elvileg simán lehet neki adni!
[Szerkesztve]Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
end73
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #1008 üzenetére
heves keresésben vagyok vmilyen D@5GHz ügyben, májusban itt az i-ramom....., meg sem állok pcmark05-ben 8500 alatt az fix.Nem rossz azért az a d920-ad, én tennék vele egy próbát
Intel®
-
Totyi
őstag
Első körben próbáld meg a cpu terminate voltage-t átállítani.Auto-ról 1.3-1.4-re.Nálam ez segített.Másodszor nyugodtan adhatszt neki feszt;én 1.425-ig jutottam vele,235-ös fsb-vel;az okokat nem írom le;ha olvasol visszább,akkor meglátod.Nem tudom,hogy nálam mi a hiba;lap vagy procc.
-
Sárpac
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #1012 üzenetére
0.05Volt ahogy néztem kb plussz 100Mhzet jelent na meg plussz 5C-t...
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Sárpac
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #1014 üzenetére
Fesz nélkül nem sokkal eszik többet mint alapórajelen ha jól emléxem..
10%feszemeléssel kb plussz 15-18W.Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Sárpac
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #1016 üzenetére
Egyébként te ennyit adsz neki vagy csak a lap miatt ennyi 1.18?
-
-
Sárpac
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #1018 üzenetére
Idleben nekem is hasonló 1.26-1.28között terhelve esik eléggé 1.22-1.24.
Pedig én 1.33adok, de a giga simán alulfeszeli 0.05Voltal...
Bios-onként igen változó pl f7el 2.2Voltot adott kapásból a ramoknak, már akkor is 5mhzt emeletem a procin, kövi f8ban már javították ezt a hibát ott már rendesen 1.8at adott viszont alulfeszel míg az f7-el nem....
[Szerkesztve]Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Sárpac
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #1020 üzenetére
A tied 2.8as az enyém 3as, az x-bitlabson is 200mhzel tovább húzhatóak a 3Gigások de megnyugtatlak nekem sem megy 4Gigán ezen a feszen az egyik mag nem bírja..
-
gerjus
senior tag
Konfigom adataimnal meg alairasban mindezt 1,45 v n teszi teljesen stabil , vizzel termeszetesen , de nekem is meggyozodesem hogy folulmer a lap , 58 fok max terhelve nem realis plane hogy elotte egy 630 as volt benne rovid ideig es az alapon volt majdnem 50 a radi megcsak lanygos is alig ....
Never trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
atee
őstag
Sziasztok.
A 920 aa procimat próbálgatom tuningolni.
A Win még 3.8 on is megy, de nem stabil. 3.9 en hibával indul. (feszt nem emeltem semmit)
Már olyan 3.5 körüli atombiztos húzással is elégedett lennék.
Csak eléggé melegszik. jelenleg 3.33 amin használom így masszív játék közben 61-63 fokos
Ezt kicsit soknak érzem. Mivel alap helyzetben igy webezés közben 41-42.
Egy Coolink bitangnagy hűtővel hűtöm. U8-120-1600
Léghűtéssel jobb nem is nagyon lesz?
Sajna nem néztem Utána kellőképpen ha figyelmesebb vagyok nem evszek meg egy ennyire melegedő procit. Milyen hőmérséklet az amin nyugodtan lehet használn ezt ''hosszútávon''?
KösziD-day 2002-01-04 01:54
-
Sárpac
nagyúr
Úgy látom ez a 965ös proci egy nagy átcseszés lett:
Egy 950es 3.4Ghzen gyorsabb mint a 965ös 3.73gigán sőt még 4gigán sem éri utól.
[link]Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Sárpac
nagyúr
Látom sokakat érint ez a téma!
Minden esetre most már örülök, hogy b1 steppinges a procim, ha teljesíménycsökkenéssel jár az, hogy az új valamivel kevesebbet eszik akkor mit ér az egész?.
Alvin levettem 3.8ra én is 1.2Volt, 1.16-1.18között ugrál most!Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Zull
senior tag
Lusta voltam atnyalazni az egesz topicot de vki meg tudna mondani, hogy eddgi kb mennyit mentek a 830-ak? Mert van aki elcserelne az anituning 630-amra a 830-át, es ar kellene fizetnem csak, szolva igy nem bukok a cseren, megneztem, pont annyit fizetek ra, mint a ket proci közötti át (bolti árat neztem) THX
-
Sárpac
nagyúr
A 830ak tuningeredményei igen változóak 3400-500 megy mindegyik általában de sok megy 3800körül is.
Viszont jobban járnál egy 930al mivel egy picivel gyorsabb is azonos órajelen meg tuningbarátabb is ezeknél garantált a 3800-3900,a 920asnál 3600-3700 és húzva xbitlabs tesztjei szerint is a kb 40Wattal kevesebbet eszik a 900as sorozat, azon belül meg a c1-esek még kevesebbet.Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Menhir
csendes tag
Üdv!
Van valakinek infója arról, hogy a C1E steppinges P4 6x1 procik mikortól lesznek kaphatók Magyarországon is? Vagy csak úgy álltalában a 6x1-esek steppingtől függetlenül?
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
Ha megy alapon 3,8-3,9-en akkor az egy nagyon tuning példány, de lehet csak én fogtam ki egy gyengébb darabot. Nekem 1,33-on (1,27) megy 3750 MHz-et full stabilan, így víz alatt 22 fokos szobában 41 fokos órák óta terhelve. Feljebb egyelőre nem is próbáltam.
[Szerkesztve]Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
vazzz
őstag
Hali.
Nagyon gyökér vagyok az Intel tuninghoz.. . 840d-m van, de 220fsb fölé nem tudom tolni. Nforce4 chipes lapom van, a memók órajele függetlenül állítható a procitól, tehát ez nem lehet szűk keresztmetszet. Tehát nem értem. Ramok 2x512/667 hynix, lap abit ni8 sli.
Már nem tudom mit állítsak, hogy feljebb tudjam tornászni a proci órajelét... Segítenétek? Előre is köszi! -
arpi6k
addikt
Hali!
Lecseréltem a Freezer7 hűtőmet egy Pro-s verzióra. Nagyon megérte... Eddig terhelve olyan 61fok körül volt, most 51. Mindez került 5400FT-ba .Intel & ATI
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest