- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Amazon Kindle
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
∂яσнυη
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom mennyire jó vagy nem jó ötlet, de lehet érdeklődnék efelől a platform felől. Nekem konkrétan számítások futtatásához kellene és a cfd-online.com-on ezt javasolták még mindig, mondván, hogy ár-érték arányban jó platform, ha a lapot és procit 200-250euro alatt betudom szerezni. Most mindenki meg akar tőle szabadulni...https://www.ebay-kleinanzeigen.de-n tényleg sok van, de ez nem tudom, hogyan működik, honnan tudom, hogy egy eladó megbízható e. Itteni aprón Alaplapok_2019 szerintetek megbízható kolléga? Nála elvileg gariban cserélt lapok vannak jó áron(mondjuk ez nem túl bíztató...)
AM4-et is néztem ott dual channel miatt belefutnék, hogy elfogy a memriasávszélesség és hiába lenne több magom mint 6, időben nem lenne már jelentős különbség és feleslegesen fizettem a több magért. Mivel 64GB-ram-ra lenne szükségem, szintén gondban lennék AM4-en, mivel annyira nem kedveli a 4dimes rendszereket a platform, ha jól értelmeztem az olvasottakat.
TR4 itt már lenne quad channel, de mondjuk egy 1920x ami árban megfelelne nekem sem tud legjobb esetben 4,1ghz-nél többet allcore. Nem mellesleg 180k pluszba jövök ki, de legalább van garim.
X299, szintén jó lenne. De itt is 180k+ a költség és a gari is kérdés, hogy van e még.
Szóval a nagy kérdés, hogy szerintetek érdemes lenne e x99-be beruházni, első épített asztali konfigom lenne, de nem vagy tapasztalatlan. Mindig szerettem szétszedni, tuningolgatni a dolgaimat, ami volt. Mérnöknek készülök, ha nem is éri meg annyira(mert brand gépeket lehet venni készen sok maggal), de most már szeretném magamnak összerakni a konfigot. Ha van aki jártas építés, hűtés terén azoknak a tanácsát szívesen fogadnám.
Most első körben a vásárlás lenne a kérdés, honnan mit mennyiért? Garanciára van e esély vagy értelme?
Munkára lesz használva, de nem olyan, amiért fizetnek, sokkal inkább tudományos, experimental dolog. Emiatt szeretném a legtöbbet kihozni a konfigból. OC nagyon jó lenne 4.5ghz és legalább 3200mhz-es ramok.De ezt esetenként lehet több napon keresztl bírnia kellene, nagy terhelésen. Van erre esély?
Előre is köszi az inputot ha van!
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz abridabri #5895 üzenetére
Lehet, hogy azóta megoldódott, de...rég volt ugyan, viszont emlékeim szerint van azon a lapon egy "Retry" gomb. Amikor másodjára elindul és megakad a bootnál nyomd meg. A memory training elég érdekes dolgokra képes ennél a lapnál, anno én is szívtam vele.
∂яσнυη:
A legalább 3200 MHz-es RAM az necces, maradjunk inkább a max. 3200 MHz-es RAM-oknál, CPU terén emlékeim szerint a Broadwell-E (tehát pl. egy 6800K) sokkal gyengébben szerepelt tuning terén, mint egy Haswell-E (pl. 5820k), így ha 4,5 GHz vagy fölé akarsz menni stabilan, akkor jól gondold meg mit veszel. Emlékeim szerint ennél a platformnál nem volt gondom a hűtéssel (lég).
Szolgáltatásban és teljesítményben előrelépés az X299, de ebbe csak akkor szállj be, ha jó áron tudod beszerezni az alkatrészeket. Itt a 8+ magos CPU-khoz érdemes valami komolyabb lapot venni, itt már nincs gond a 3200+ MHz-es RAM-okkal, viszont a CPU kupak nem forrasztott, így tuning mellett problémáid lehetnek a hőtermeléssel/hűtéssel. Ha már tuning: itt magasabb CPU órajelekre is számíthatsz (4,6-4,8 GHz). 8-12 magig 4,5 GHz (1,15-1,2V alatt) alatt delid nélkül hűthető (tehát nem szállnak el annyira a hőfokok) általában léggel, felette még vízzel se feltétlen, delid mellett viszont 4,6-5 GHz is hozható akár léggel.
Ha most kéne venni, akkor kíváncsiságból kipróbálnék egy Ryzen-t (pl 3900X-et). Új platform, ami elég jól sikerült, az ára viszont nem néhány 100 euró, viszont erősen versenyképes az Intel árazásával.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Heroes fan
őstag
Az i7 6700-nak a gépigényesebb címeknél 70 fokig felmegy a hőfoka az normális érték?
-
m0h0senator
őstag
válasz Heroes fan #5906 üzenetére
Ennyi információból, szerintem igen.
An odyssey through the realm of consciousness.
-
Heroes fan
őstag
válasz m0h0senator #5907 üzenetére
A gépemet megtalálod az adatlapomon. Csak mert itt szórakoznak,hogy a magas és az is visszafogja a tejesítményt, videókat néztem ahol tesztelték őket, és láttam másnál is 70 fokos, sőt 78 is volt ahol ugrált nála.
-
m0h0senator
őstag
válasz Heroes fan #5908 üzenetére
Igen viszont kérdés mivel hűtőd hány plussz venti vana házban milyen paszta stb. De ez a 70 fok normális.
-
Heroes fan
őstag
válasz m0h0senator #5909 üzenetére
Csak egy sima gyári hűtő van semmi más.
-
m0h0senator
őstag
válasz Heroes fan #5910 üzenetére
Most látom, hogy ez nem is a Te topikod. A Te procid LGA 1151-es ez meg a 2011-V3-as topik. Itt a procid topikja. De tartom a véleményem, hogy gyári hűtővel normálisak ezek a hőfokok.
-
Heroes fan
őstag
válasz m0h0senator #5911 üzenetére
Akkor jó, nem fog kigyulladni köszi.
-
Vigilante
őstag
Ez így elfogadható hőfok bő negyed óra után Prime Large FFT alatt? Egy Corsair H110i (280mm-s radiátor) hűti, Thermal Grizzly Conductonaut-al rajta.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
∂яσнυη
senior tag
Lassan összeáll a konfig fejben, de előtte itt is megkérdezem mi a véleményetek róla:
Félkonfig(ez már megvan): 80k
Asrock x99m extreme4
5820k @ 4.4ghz@1.265v
4x4GB Crucial Ballistix Sport DDR4 2400 MHz (ez le lesz cserélve)Ram: még mindig bizonytalan ez: CMK64GX4M4B3200C16 105k lenne
Ez pedig csak 89 volt még tegnap: CMK64GX4M4A2666C16
Registered ramok lehet még jobbak lennének nekem csak ezek elvileg kicsit még drágábbak és nem tudom a timing ezeken mennyire tuningolható. 4x16gb-ot lát valaki valahol eccből jó áron, ami 2888-3000mhz körül járatható lenne?Táp: valami seasonic platinum 750wot néztem, ennek valami alternatívája vagy jó ez? 30k
Hâz: Phanteks Enthoo Lux, hogy később dupla cpus lapot is tudjak bele rakni, 37k
Hűtő: Noctua D15, 30k
Vga: gtx 1070Bár tudom nem oc socket, de ami fontos lenne, az az uncore, a legnagyobb memória órajel, a lehető legalacsonyabb timing, ht off. Lapot később, ha nem megy az uncore és találok jó dealt még cserélem
[ Szerkesztve ]
-
∂яσнυη
senior tag
válasz F e Z o #5916 üzenetére
A szimuláció, amit futtatni tervezek rajta, nem fér el benne...És igen a 2400mhz sem optimális éppenséggel a processzor teljesítmény kihasználása szempontjából.
De eléggé megborítja a költségvetést...dehát ez van. Első build és mindent kell vennem. És még így is sok nekem, hogy a félkonfigot jó áron vettem. Hűtőt lehetne olcsóbbat, meg házból is ha találnék jó airflowal.
[ Szerkesztve ]
-
lancellott
tag
válasz abridabri #5898 üzenetére
Az xmp-vel nekem csak bajaim voltak. Manuálban pici plus feszt kell tolni procira ramra.. persze ésszel, nekem sokszor ez vált be. Nem tudom hány memória aljzat van a lapodon, de találkoztam olyannal is, hogy nem mindegy melyik slot-ba teszed a memóriákat. Gondolom a BIOS frissítésének (többnyire) hasznosságát nem kell külön részleteznem.
[ Szerkesztve ]
Ne higgy olyan élőlénynek, amelyik 5 napig vérzik, de nem döglik meg!!!
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok lenne egy kis problémám egyik napról a másikra elszált valami a lapon. Asus x99-E a lap és a B1-es memória foglalat nem működik. A gép nem lett szétszedve így megy már hónapok óta és csak ma tűnt fel hogy 4-ből csak 3 memória látszik bios-ban is.Memória tuning se volt gyári adatokon megy 2133mhz cl14.
A memória jó mivel cserélgettem és csak az a foglalat nem látszik.Vegyek másik lapot? -
Vigilante
őstag
válasz perfegor17 #5919 üzenetére
BIOS reset, gombelem ki, majd vissza. Meg kifújatnám a foglalatot alaposan. Ha utána se megy, akkor bizony az megdöglött benne.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
m0h0senator
őstag
válasz perfegor17 #5919 üzenetére
Ilyet csinált nekem is a Saber. Memória modulokat megcserélgettem néha látta néha nem. Aztán kitakarítottam a foglalatokat és azóta lekopogom de működik.
-
perfegor17
senior tag
válasz m0h0senator #5921 üzenetére
mivel lehetne takarítani megpróbálom úgy is szét van szedve mert rakom össze addig a ryzen gépet.
-
m0h0senator
őstag
válasz perfegor17 #5922 üzenetére
száraz elhasznált fogkefét én ezért tartom meg. Azzal szépen átmentem a slotok-on ramok érintkezőjét is megtisztítottam egy száraz ronggyal és megy azóta.
-
perfegor17
senior tag
válasz m0h0senator #5923 üzenetére
holnap meg is próbálom
-
-
∂яσнυη
senior tag
válasz snecy20 #5925 üzenetére
A HT ebben az estben csak ront a helyzeten és lassabban fut le a szimuláció. A sávszélességről pedig sosem elég: "I once had a Xeon E5-1650v3. With CPU clocked at 4.4GHz and memory at DDR4-2666 instead of 2133 fluent parallel performance in double precision increased by more than 20%."
Szóval ramból is a lehető leggyorsabb kell. Ha játékra kellene, akkor igen, amit írsz az helytálló. De akkor meg AM4-et veszek.
-
m0h0senator
őstag
válasz perfegor17 #5927 üzenetére
Akkor még nem takarítottad meg? Elemet is vedd majd ki a lapból.
-
perfegor17
senior tag
válasz m0h0senator #5928 üzenetére
Még nem. Ma délután lesz időm foglalkozni vele eddig nem volt türelmem hozzá
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok lenne egy másik jellegű kérdésem. Hoztak egy gépet hogy nem lehet windows telepíteni rá. gigabyte ga-x99-gaming 5p alaplap i7-5820k és 1db ram modul 16gb-os 2400mhz cl15-ös. 1 SSD,2 HDD videókártya strix vega 64.
Windows telepítés pendrive-ról particionálás megy fel is rak mindent de mikor jön az újraindítás akkor "critical process died" hibát kapok. Tuning nincs minden alapon bios resetelve. Másik rammal próbáltam ugyan ez másik vga-val is. -
helkis
veterán
válasz perfegor17 #5930 üzenetére
próbáld meg egy másik drive-ra telepíteni...
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
perfegor17
senior tag
válasz m0h0senator #5928 üzenetére
-
envagyok
veterán
válasz perfegor17 #5933 üzenetére
Valami érintkezés rossz.
Rosszabb esetben a lapon vagy a procifoglalaton, jobb esetben a ramnál.
Én ilyenkor kiszedek mindent, átnézem a lapot, procifoglalatot.
A ram foglalatokat érdemes sűrített levegővel is kifújni.
Illetve a ramok érinkezőit finoman leradírozni, zsírtalanítani. -
m0h0senator
őstag
válasz perfegor17 #5933 üzenetére
Simán lehet még érintkezés hiba ahogy envagyok írta. Volt ilyen nekem is. Én még az elemre gyanakodtam de nekem is megszűnt egyik napról a másikra.
-
Vigilante
őstag
válasz m0h0senator #5935 üzenetére
Hát az elemet kiveszed beveszed a szádba, rögtön meg tudja mondani az ember, hogy van-e még benne nafta?
-
perfegor17
senior tag
Közben sikerült működésre bírni a giga lapot meg az 5820k-t viszont valami nem stimmel vele xD mmc.exe hibát dob a gép ezzel a procival a 6800k-val nem xD
pl eszközkezelőnél stb, "A rendszergazda megtiltotta önnek ezen alkalmazás futtatását."[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
En csak ajanlani tudom ezesetben a 8 csatornas @2*4 dual procis workstationoket. Igaz OC kilove de legalabb nem fog neked egy 48 oras munka kozben kikapcsolni. Szemely szerint Dell parti vagyok. T7810 pl akar V4 CPU-val is. Igaz az mar horror ar.
Nekem a 2680 v3 single socket perpill ar ertek aranyban a legjobb vetelem volt idaig second hand-ben. Ez FPU eredmeny nem cpu...
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
∂яσнυη
senior tag
válasz xeon forever #5938 üzenetére
Szia
Az lenne a cél. Most olyan házatt vettem, amibe elfér egy dual procis konfig. C612őt néztem. Ár èrtékben az lett volna legjobb parallel teljesítményben. De nem akartam brand gépet venni. Notiban oké, de asztaliban inkább nem. Plusz jobb lesz így az egyszálas teljesítményem is. Elő és utómunkához cadben ez jobb. De így a végén drágább lesz, de sokkal szabadabb kezet kapok.
-
xeon forever
addikt
Ott azert OC-val el tud szallni a fogyasztas.
CPUID Properties: CPUID Manufacturer GenuineIntel CPUID CPU Name Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2680 v3 @ 2.50GHz
CPUID Revision 000306F2h IA Brand ID 00h (Unknown) Platform ID 51h / MC 01h (LGA2011-v3)
Microcode Update Revision 43h SMT / CMP Units 2 / 12
Tjmax Temperature 96 °C (205 °F) CPU Thermal Design Power (TDP) 120 W
DRAM Thermal Design Power 18.9 W
CPU Thermal Design Current (TDC) 208 A
CPU Max Power Limit 240 W /40.00 sec (Locked)
CPU Power Limit 1 (Long Duration) 120 W / 10.00 sec (Unlocked)
CPU Power Limit 2 (Short Duration) 144 W / 7.81 ms (Unlocked)
Max Turbo Boost Multipliers 1C: 33x, 2C: 33x, 3C: 31x, 4C: 30x, 5C: 29x, 6C: 29x, 7C: 29x, 8C: 29x, 9C: 29x, 10C: 29x, 11C: 29x, 12C: 29x
Oda tuti kell egy 1200W-os minosegi tapegyseg.[ Szerkesztve ]
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
perfegor17
senior tag
Egy proci mitől csinálhat MMC.exe hibát? és tuti a procitól van mivel ha kicserélem akkor azzal megy rendesen
-
Reggie0
félisten
válasz perfegor17 #5941 üzenetére
Kb. barmitol.
-
m0h0senator
őstag
válasz perfegor17 #5943 üzenetére
Bios reset volt proci csere után? Ez érdekes milyen lapban nézted?
-
perfegor17
senior tag
válasz m0h0senator #5944 üzenetére
asus x99-e,gigabyte ga-x99-gaming 5p
-
m0h0senator
őstag
válasz perfegor17 #5945 üzenetére
Mind a kettőben ezt produkálja? Mert akkor sajna proci
-
perfegor17
senior tag
válasz m0h0senator #5946 üzenetére
igen mind a 2 lappal ezt csinálja 1x sikerült elindulnia rendesen akkor minden ment de utána gép resi volt és már írta is a hibát
-
sosbarnabas
csendes újonc
Sziasztok!
Gumtreen találtam egy olyan eladót aki eladná az I7-5930k prociját meg a hibás asus x99-a alaplapját £100-ért. Szerintetek megéri megvenni a procit (alaplap nélkül £90) vagy inkább ruházzak be egy 1151-es konfigba? Még nincsen semmilyen alkatrészem. -
∂яσнυη
senior tag
válasz sosbarnabas #5948 üzenetére
Én 80k-ért vettem 5820k-t, működő lappal és 16b rammal itthon. És szerintem ez kb. a reális ár.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LEGO klub
- Autós topik
- Külpolitika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest