- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Mini PC
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyek2
senior tag
válasz proci985 #25600 üzenetére
Sokat szüttyögtem a saját G0- stepes Q6600-asom húzásával, de nem sikerült 8x400 fölé mennem.
Tudsz valamit ajánlani?
Lap: Gigabyte GA-EP35C-DS3R
Táp: Corsair VX450
Egy napom ment el rá, hogy 9x400-at stabilizáljam. Gép ment, de instabil volt. Hűtés nem probléma.
A VRM-ek eléggé melegedek, lehet esetleg az a problémája?
A proci feszelésénél gondok voltak, 1,4625-öt kapott biosban, load 1,360, 53 fok, üresjáratban pedig 1,392
VrM-ek forróak. -
proci985
MODERÁTOR
válasz sanyek2 #25602 üzenetére
VRMek olyan 150Wot bírnak, viszont afölé már a 4pines csati se elég, túl magas lehet az átfolyó áram rajta (olyan 6Aról beszélünk vezetékenként).
átfolyó áramot/fogyasztást tud mérni a lap?
VID mennyi?
ha vízen vagy, akkor vrmek fölé rakj ventit, az hátha segít.
load 1.36 9X400on annyira nem sok, enyémnek 1.46-1.48 kell(ett) , biosból ez 1.52-1.54 volt.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
sanyek2
senior tag
válasz proci985 #25603 üzenetére
Sajnos nem mér a lapom fogyasztást, sem átfolyó áramot. :/
150W/VRM. Lap-mérése híján miként tudom ellenőrizni?VID-et nem írtam le, és már nem emlékszem. Jelenleg egészséges 8x400-on fut,
VID 1,1625- és 1,2750V
1,264-et kap a proci, terhelve 1,232V-otVíz alatt megy a proci, a vintit próbáltam, esélytelen. Sajna semmit nem hűt rajta
-
proci985
MODERÁTOR
válasz sanyek2 #25605 üzenetére
pár órát.
anno 2007 decemberében vettem a procim kb egy hónappal a G0 megjelenése után, kitesztelve. az eladó szerint a Mugen3 kevés volt alá, én úgy voltam vele, hogy azért megpróbálom. némi pasztacsere, az elérhető legjobb léghűtő beszerzése és polírozás után végül sikerült*. ellenben a 175Wos fogyasztás kicsit meredek volt, a 45Wos üres fogyasztásról és a brutális melegedésről nem is beszélve.
nekem egy p35-ds4 rev2.1em van hozzá (asus p5k alapórajelen se volt vele stabil), 3.6ra a fetbordák hűtése nélkül már cicergett a lap, beventizve őket oké volt a helyzet (egy egész masszív, a DQ6al egyező bordázata van neki). viszont a lapot nem akartam megölni, meg akkora nem volt a különbség, szóval inkább használtam 3.0án mert ott csak 65Wot evett prime alatt és kb 50-55 fok fölé nem ment házba építve halkra állított hűtéssel sem.
* fun fact: 2.4@1.020Vn 35-40 fok körül primeolt és üresben kb szobahő +2-3 fokott tudott. szóval léghűtés viszonylatban mai napig csúcsmegoldásnak minősül.
[ Szerkesztve ]
-
almon23
csendes tag
!!!!SEGÍTSÉG!!!!!
Tudom, hogy rossz helyre írok de segítséget szeretnék kérni. Minél előbb.
Egy MSI MS 7293 alaplapba szeretnék bele erőltetni egy 4 magos Q6600 procit.
A lap CPU support-jában : Intel pentium 4, pentium D celeron D and Core 2 duo in the LGA 775 ... ezek a procik szerepelnek azaz a Quad nem jön szóba . . Viszont elindul.. Bejön a BIOS látja is az új procit. DE
Windows7 telepítésekor a fájlok betöltése közben folyamatosan újraindul. Próbáltam több telepítővel is de mindig ide lyukadok ki. A BIOS beállításában és a manualban sincs ilyen állítási lehetőség. Semmi.
Megkattanok. Segítsetek. Valamit
Előre is köszi -
peti_s
addikt
válasz almon23 #25607 üzenetére
Inkább itt (is) tedd fel a kérdést, amúgy meg jó táp, CPU hűtés, alaplap megfelelő hűtése van? Linux Live CD-t én kipróbálnék, azzal megy-e.
[ Szerkesztve ]
-
DoxaM
aktív tag
sziasztok,
Egy nagyon picike ápgrédre készülnék q6600-ról szerintetek melyik lenne jobb?q8400 vagy q9400?egy kis tuningot is beleértve alaplap p5kc (iszonyatos droppal) táp chief 450W 80Ps.Most a q6600 elkarcolgat 8x400-on, C1E bekapcs.Van értelme amúgy ebbe a lapba 8 vagy 9-es szériát tenni?Előre is thx
-
proci985
MODERÁTOR
-
lbalog01
tag
A lapot nem ismerem, de szvsz max Q9550-re érdemes még cserélni, kicsi tuning és azzal még 1-2 évig csak VGA limit, ha nem 100e ft a videokártyád.
Napi használatra meg ugyan mi az úristenre nem elég bőven egy Q66?
Rakj alá egy SSD-t, akkor érezhetően gyorsul majd a rendszer, főleg Win7 64bit és 4gb rammal..***ROGER***
-
mokuci_74
csendes tag
válasz lbalog01 #25616 üzenetére
Sziasztok,
A lenyeg, hogy most vettem egy msi gtx 660 oc-t, es ugy erzem nem tudja kihajtani a proci ( crysis 3 high-on 60-70% korul jar a GPU.....? )
Lap : Asus P5K
Tap : FSP-Raider 550
Mit lehetne meg ezen csiszolni , illetve mi az ami esetleg rosszul van beallitva ?
Egyaltalan erdemes vele foglalkozni, ki tudja ez a proci hajtani a videokartyamat ?[ Szerkesztve ]
Bocs hogy ekezet nelkul irok, de ezt akkor szoktam meg amikor meg az XT volt a high-end gep.... :)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz mokuci_74 #25617 üzenetére
"kihajtas"t mint kifejezesd felejtsd el. proci lehet par esetben szuk keresztmetszet, de a fo kerdes nem az, hogy menni a gputerheles, a fo kerdes, hogy elegedett vagy-e az fpssel.
crysis 3 very highon mi a helyzet?
a proci szandekosan van tulhajtva mar most is? 400on van az FSBd... ram szinten tul van huzva.
lap tenyleg p5k, vagy valamelyik variansa, pl a deluxe vagy a pro?
-
mokuci_74
csendes tag
válasz proci985 #25618 üzenetére
A kihajtas szot videokartyas forumokon hangoztatjak eloszeretettel ezert hasznaltam en is ezt a kifejezest.
A Crysis very highon szaggat nagyon plane a kulso helyszineken, high-on is sokszor szaggat es ezert gondoltam ha nem jar a gpu 90-100% korul akkor az a proci a ludas.....
Az alaplaprol ennyit tudok csak mert a doboz mar reg nincs meg :
ASUS P5K Rev 1.02g ezt az alaplaprol olvastam le.
A proci szandekosan van hajtva, azert is lottem kepet mert gozom sincs hogy jok a beallitott ertekek vagy sem.
Par evvel ezelott mar probaltam egy kicsit hajtani 3.2-nel mar lehalt, de igy utolag erzem, hogy a noname 450-es tapom lehetett a ludas...Most egy FSP-Raider 550-et vettem szerintem ez teljesen rendben van.
Szoval ha a kepek alapjan lehet/erdemes meg ezen csiszolni akkor megkoszonom a segitsegedet
BIOS :
cpu fesz 1.2875v -ra allitva
load line calibration kikapcsolva
szorzo 7x
fsb 400
Mashoz nem nyultamBocs hogy ekezet nelkul irok, de ezt akkor szoktam meg amikor meg az XT volt a high-end gep.... :)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz mokuci_74 #25619 üzenetére
ja, tudom, de ettol fuggetlenul nem igazan fedi a valosagot
igazabol azon csodalkozom, hogy a p5k a harom fazisaval ennyit birt, volt olyan lapom q6600al es alaporajelen se volt stabil. 3.2ot szvsz nagyon nem fog birni, oda mar elkell egy normalisabb lap
loadline calibration (hala egnek) semmit nem csinal a p5kn.
beallitasok kb elfogadhatoak /realisak
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz proci985 #25623 üzenetére
Thx!
Nem igazán teszteltem.
Csak befejeztem az "elkezdett" polírozást.Van egy másik Q6600 is,majd azzal fogok tesztelni,az nagyon ígéretes.
Elvileg a legjobb Quad proci lehet ami valaha nálam járt (voltak páran).Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Zsolesz69
csendes tag
Pár hónapja váltottam 4 magosra, de mivel (még) nem akartam teljes platformot váltani, egy Q6600 és egy Q9400 közt vaciláltam. Ez utóbbit választottam, főleg a kisebb fogyasztás, meg a 40 nanos technológia miatt. Asus P5Q lappal hajtom, 4 giga rammal, alap órajelen szinte bármire elég. Vmware alatt futtatok 3 db virtuális gépet, miközben a fő gépen (win7 32 bit) szintén dolgozok.
A gyári rézmagos hűtővel, bios-ból auto hűtéssel:
IDLE: nomális mx ezüst pasztával 33-35 fok
Közepes terhelésnél 30-40 % proci használat: max 44-45 fok
Maximum 100 % nál sem megy 54-56 fok fölé.Érdekes módon ebben a lapban fesz emelés nélkül csak 3,160 Ghz-ig tudtam húzni, pedig olyan 3,5-3,6 Gigát vártam volna. Amúgy tökéletes és stabil kis proci, csak 4-5 ezerrel lett volna olcsóbb a Q6600 tehát valahol jól választottam. Illetve 10 ezerrel lett volna drágábban Q9550, 9650 de úgy éreztem az már nem adna annyival többet..
[ Szerkesztve ]
-
Robi BALBOA
őstag
válasz akoska07 #25626 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy a Q6600-asok esetében a legkisebb VID az 1,200V.
Az 1,168 nem is lehet, mert 0,0125V-os lépcsőkben skálázódik a fesz ezeknél a prociknál, az a drop miatt lehet annyi, nekem is annyi volt dropal az 1,2125V VID-es procim.Kíváncsi leszek mit fog neked menni.
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
nagyúr
válasz Robi BALBOA #25628 üzenetére
Egyenlőre csak egy általános tesztelő lapom van 775-ös,amiben a procikat tesztelem eladás előtt. Egy Gigabyte EP45-DS3. A Q9550 elég jól ment benne,bizom benne,hogy a Q6600-hoz is elég lesz.
Hát sokat várok tőle majd,mert régóta keresek igazi tuningszériás procit.
Ez egy Biostar TP45-HP lapban volt tesztelve.
Ami a legutóbb nálam volt egy ideig az így ment:
[link]
[link]
[link]
Ez 1.2250V VID-el rendelkezett.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
proci985
MODERÁTOR
válasz akoska07 #25626 üzenetére
kozben elgondolkodtam, valszeg az is 1.200as lehetett.
viszont 1.168on vitte a 3.6ot, emlekeim szerint az volt a topik legjobb quadja.
szerk: 8x503@1.39, wow. mivel hutotted? a 4366os eredmeny meg emlekeim szerint kb a topik legjobbja.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz proci985 #25631 üzenetére
1.168V 3.6GHZ ??
Egy True Copper volt rajta.
Még mindig meg van a hűtő,úgyhogy ugyanazt fogom rárakni majd erre is.
Most vettem hozzá egy lefogató készletet ami az összes ma forgalomban lévő foglalatra jó.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
proci985
MODERÁTOR
válasz akoska07 #25632 üzenetére
aha. eleg jo darab volt.
hu, az szep. sajatomon az IFX14 9x100@1.46-1.48on 67 fokig ment. pedig polirozva volt, SFlex 1900rpm tandem + MX4 kombonal meg akkoriban meg nem nagyon volt jobb. de az enyem feszvaltoztatasra elegge meredeken reagal q66 viszonylatban is. jo mondjuk ugy vettem, hogy legen 3.6ot nem futja meg, legalabbis az elado scythe hutoje keves volt
na, ugye megerte a venomous BTK?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz proci985 #25633 üzenetére
És 1.17V stabil is volt vagy csak valid ?
Milyen lapban ment ?Akkor szerencséd volt a procival.
Nem gyenge példány volt.Igen megérte a BTK.
Megérdemli a hűtő,igazi kincs.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
proci985
MODERÁTOR
válasz akoska07 #25634 üzenetére
az 1.17es stabil volt, de nem sajat. az a topik legjobbja volt, es emlekeim szerint messze a legjobbja. kb a konszenzus az volt, hogy kb 50% futotta meg legen a 3.6ot.
a sajatomnak kellett 1.46
jaja, hala egnek thermalrightnal jo a termektamogatas.
-
nagyúr
válasz proci985 #25635 üzenetére
Hát akkor már látszik is mi a cél majd a procival.
Elég meredeken hangzik az az 1.17V,de majd meglátjuk.Most néztem a valid dátumokat,pont 2 éve volt.
[ Szerkesztve ]
-
Robi BALBOA
őstag
válasz akoska07 #25629 üzenetére
Szép eredmények, a P45-ös lapok(főleg amik 8-12 fázisúak) oc-ban ott voltak.
24/7-re mi volt a max?
Kíváncsi leszek mit fog menni a legalacsonyabb VID-es Q6600, mondjuk az alacsony VID még nem garancia a jó tuningra.
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
nagyúr
válasz Robi BALBOA #25640 üzenetére
Thx!
Túl sokáig nem volt nálam.
24/7 nem teszteltem tovább.
1.23V ment 3.47GHz-en.Az alacsony vid nem is garancia a tuningra (persze legtöbb esetben igen) akkor az FPO biztosan garancia. Majd meglátjuk mi lesz belőle. Kell majd időt szakítanom rá,hogy leteszteljem.
Még várok egy alkatrészre a végső teszteléshez,akkor lesz teljes a kép.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Robi BALBOA
őstag
válasz akoska07 #25641 üzenetére
Nekem is ennyi kellett a 3,47ghz-hez, de a 3,6(8x450)-hoz már kellett 1,31V, felette is ment volna, de nekem a stabil 24/7 volt a cél, viszonylag normális fogyasztás mellett.
Hát igen az FPO többet elárul.
-
nagyúr
válasz Zsolesz69 #25643 üzenetére
Jelenleg nem bocsájtkoznék bármilyen összehasonlításba a két proci között.
Már rég volt amikor ilyen procikat teszteltem illetve bárilyen módon összehasonlítottam.Nem feltétlenül erősebb a Q9400,főleg nem egy avatott kézbe került Q6600-al szemben.
#25642 Robi BALBOA : Remélem nálam ennél jobban alakul majd a feszigény.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Zsolesz69 #25643 üzenetére
alapon a 9400 mar hajszallal gyorsabb. magasabb alap FSB (q6600nal ez meg csak 1066 volt alapbol es 2008ban is mar bottleneck tudott lenni erosebb multitaskolas mellett), gyakorlatban alacsonyabb fogyasztas.
negativum: kevesebb cache, magasabb alap FSB alacsonyabb szorzoval (tuning szempontjabol p45/x48 kell inkabb ala).
q6600al tuning kozben FSB wallba gyakorlatilag nem lehetett futni (legen semmikepp, vizen megint nem jellemzoen), viszont a hutes, az alaplapi VRM, a 8pines EPS meglete es a stabil tap mind szempont volt. meleg volt es ehes.
---
viszont: nyers procieroben meg mindig jok, de az i szeriaban atkoltozott a memvezerlo a prociba, innentol a gyakorlatbn par esetben az ujabb prociktol elegge kikapnak. plusz nincs eszaki hid, szoval nem kell arra ugyelni, hogy a GPU(k) mennyire futik fel.
plusz aproban meg mindig elegge dragak.
-
Zsolesz69
csendes tag
válasz proci985 #25645 üzenetére
Igazából a konfig váltás helyett (i sorozat) döntöttem a Q94 mellett, ennyiben jó alternatíva volt. Sima erős 2magos e84 már nem bírta volna. A leírásodból az is kiderült, hogy akkor vaszleg az FSB korlátai miatt nem tudtam feljebb tenni 3.16-ig volt stabil P5Q deszkával. (feszt nem emeltem csak sima stepping) viszont érdekes módon a PCI-t manuálba akárhova tettem 'overclock failed' próbálgattam 95-100 között. Autoban elindult.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz akoska07 #25644 üzenetére
Hát szurkolok, remélem meg tudod mutatni azzal a procival, hogy még ma is el lehet kavircsolni elég szépen egy Q6600-al, mert mióta az első gen i7 kijött azóta semmibe veszik(még a yorkokat is).
(#25643)Zsolesz69: 45nanométer lesz az.
-
Zsolesz69
csendes tag
válasz proci985 #25647 üzenetére
Asus P5QPL-AM a deszka és ebből a szempontból nem jól tuningolható: asszem 390 volt az utsó stepping, amivel elindult. Nem csak biosból próbáltam, Turbo V Evo-val is valahol itt hal meg, de mondom fesz emelést nem csináltam (igazából a biosban nincs is proci fesz.emelés opció csak a ramhoz)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest