- Dell asztali gépek
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- ASUS blog: B650 alapokon
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gigabyte alaplap topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
válasz Szatesz #14747 üzenetére
Bár az előzőleg fentlévő RT beállításaihoz sem nyúltam (úgy használtam ahogy kicsomagolás után volt), most töröltem mindent, újra kicomiztam, majd kb. uo. futtatam a primét, és már indulás után szinte rögtön 70-73°-ot mutatott.
Most nem volt pluszba szobai venti ....
A CoreTemp v0.99 meg kb egy tizessel többet.A procihűtő lamellái melegek voltak. Nem langyos, nem forró kézmelegnél jólérezhetően melegebb ....
A Xigmatek hűtő Crossbow-al (hátlapi panellel) van felfogatva, szvsz jól.
Az előző hűtőmnél (TX2) még nagyobb melegedés volt ...., vagy még helyesebb ha azt mondom, hogy gyorsabban felmelegedett ezekre a hőfokokra ......
Bár régebben már írtam, hogy a proci kupakja olyan mint a "hullámvasút".....[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
subaruwrc
félisten
válasz Overlocker #14721 üzenetére
-
Ari18
őstag
Sziasztok!
Nem sok ennyi fesz a procinak?
Hétvégén megy 5-6 órát ,hétköznap napi 2 órát.[ Szerkesztve ]
-
Gaben01
őstag
Beszálltam a klubba egy 8300-assal, FPO Q815A120
Így elsőre 8,5x425@1,2V prime stabil.http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
SOAD19
addikt
Hello!
Na végre, úgy néz ki, h sikerült kicsiholni az E8400-asomból 4GHZ-et stabilan (mármint, ha a 1,5 h-ai prime nevezhető-e annak ). Remélem nem fogja mindig visszaállítani alapra,mint eddig.
[link]Szorzó=8,5
FSB=471
Memory multiplier=2,4 (1130MHz)
memória időzítés=5-5-5-15
DDR2 overvoltage control=+0,2V
(G)MCH overvoltage control=+0,2V
CPU voltage control=1,35VNem a legjobb, próbáljak esetleg valamin csökkenteni?!
Lenne még egy olyan kérdésem, h a Real Temp max 64 °C-ot mért, de az Everestben kb. 10 fokkal mindig többet mért a magokra. Ha jól tom a Realtemp pontosabb, de tényleg ennyire sz*rul mér az Everest?! Különben a Real-ben nem írja vhol a cpu hőjét és mit jelent a "Distance to TJ max"?Szatesz: Azt írod, h 1,22V-on érted el a 4 gigát. Megadnád milyen beállításokkal?
Köszi és bocs a sok kérdésért!
-
Gorneck
legenda
válasz Vasinger! #14763 üzenetére
SOAD19-nak is szól...
Mit értek azzal ha megadja a beállításait?? Teljesen más lapotok...P45 vs P35. Jó procija és kb ennyi...két értékkel kell játszani a lapotokba az a proci és ram fesz...kb ennyi. Ha ennyi fesz nálatok kevés, akkor cseréljetek procit...vagy váltsatok P45-re...kis mázlival kisebb fesszel fog menni a procitok uannyit...
Gorneck#1239
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Egy E8500 alá milyen alaplapot ajánlotok, amivel már tuning alkalmával sem szenvedek hátrányt?
Mindenképpen X48 kell a CF miatt, és csak DDR2 -es alaplap jöhet szóba.
Persze fontos, hogy elérhető áron legyen.Don't Tread On Me
-
sz.j
nagyúr
válasz tom_tol #14769 üzenetére
No de egy teljes fordulaton forgó, kb. 45cm átmérőjű szobai ventivel megtámogatva!
Így már azért sok!Arról nem is szólva, hogy kb. hasonló beállításokkal sokkal normálisabb hőmérsékleteket láttam másoknál. Például Over egy régebbi postjában a CoreTemp szerint (amiből -10°levonandó) 67°, Vcore 1,336V-on és 4005MHz-en.
Persze Overnél könnyen előfordulhat, hogy nem léggel hűtőtte a procit, de mások is postoltak hasonló eredményeket/hőmérsékleteket.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
tom_tol
addikt
OK de ezek a linkek régi CT-vel vannak nem tudhatjuk mennyi a vidjük valszeg 1,225v azt mindenképp vedd figyelembe hogy ezek az alacsony vides és igen kevés vcoreval 4GHZ-t tudó wolfok nem úgy viselkednek mint az 1,225v-ak nekem van talán 5 wolfom amiből 2 megy jól de mind a 2 melegszik mint állat a többit meg fel sem tudom igazán melegiteni vagy ezeknek a kupakja van másképp megoldva de ezt nem gondolnám és még annyit én kicsit megfőztem egy 85-t mert nem vettem figyelembe a CT-t és realtemp szerint még elment volna de sikerált degradálnom és nem a fesz volt sok hanem a hőmérséklet
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok alap 46 fok az jó E8400-as procival (alapon)?
Hütés: Xigmatek S1283.
Mondjuk felrántottam 4GHz-ig és ott is 46 fok volt...
-
kulerr
őstag
-
butcher eu
senior tag
sziasztok
nekem jelenleg 4.1GHz-en megyy a procim 1.4V feszen (1.225-os a vid-em), és teszt közben 45-55° között ingadozik a hőfok.
monjuk ezen az órajelen még nem teszteltem prime-al de 4GHz- igen.
Csak vantage-t futtattam rajta és 4-5 teszt után sem volt 55° nál melegebb.ezen a képen látszik is a CT hőfok a tálcán 47°. Nekem full stabil így a rendszerem.
-
Eagl3
veterán
válasz butcher eu #14776 üzenetére
1.4V-ot kap proci 24/7-be Hyper TX2-vel ?
-
Davzone
senior tag
Alaplapos topicba tettem fel a kérdésem ,de gondolom inkább itt a helye:
Nem gát ekkora feszen hajtani egy e8200est?
http://images.netbag.hu/20080721/18541640454.pngMotorola Nexus 6 - Moto 360 - Asus Nexus 7(2013) - ChromeCast
-
B-L-A-C-K
titán
Hogy használjam a procit!
9x445-ön vagy 8x500-on? Amugy 1.39V sok neki vagy maradhat?
-
sz.j
nagyúr
VID=1,15V, 3789MHz ---> prime
(Csak a Xigmatek hűtő volt használva, a szobai venti nem!)[ Szerkesztve ]
-
Davzone
senior tag
válasz szacsee #14783 üzenetére
AC Freezer 7 pro van rajta ,teljesen idle-ben amikor 2% alatt van a proci terhelés akkor 1.367 CPU-Z szerint,a magok terhelésnél 65fok körül vannak,terheletlenül 50fok mind2, Vantage futtatásakor 60fölé alig mentek.
Motorola Nexus 6 - Moto 360 - Asus Nexus 7(2013) - ChromeCast
-
mrdan206
tag
Nemtudjátok mikor érdemes venni E8400at? Mert úgyhallottam hogy valami árcsökkenés lesz, azt ne akkor vegyem meg amikor másnak pl 5K val olcsóbb
♠♠♠ Itt van mire vágytál, egy világító ágytál!!! ♠♠♠
-
Gaben01
őstag
A 8300-asok szenzora se teljesít valami fényesen.Jelenleg idle 42 és 36 fokosak a magok real temp szerint, 6*430 (C1E,EIST bekapcsolva)@1,216V (load 1,184V-ot kap) mellett vízzel hűtve.
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
Vasinger!
nagyúr
Most nézem az IPON honlapját, 8500=35 000 Huf. Ez nagyon akciós. Mitől jobb a 8400-nál ez a proci? Az a + 170 MHZ? Arra ugyanúgy rámegy a Hyper TX2?
-
enamessias
aktív tag
Orthos-ban a piros "PAGING" felirat az mit jelent?
Prime alatt is megjelenik, de az nem is müködik nekem jól! Prime csak egy magot hajt, azt se 100%-on és a vista is megnyekken tőle.A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest