Új hozzászólás Aktív témák
-
Devil Smile
őstag
Mielott bepakoltam a cuccokat hazba csinaltam kis tesztet:
4240Mhz
4360Mhz
sajnos 8x545on mar kekhalallal indult a winfos lehet h kis +fesszel orvosolhato lenne de nekem igy is eleg volt ezek mar nem prime stabilak 4ghz nel (8x500) on majdnem 3orat futott a prime blend (2:55) nel hibazott az 1ik mag..
rutintalan letemre "elso" nekifutasra sztm nem rossz eredmenyek..
800as ramokkal es CM TX2 vel..Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
adam520
tag
Nekem nem indul a gép 8x500-on
Dr.Adam520
-
Roba
tag
válasz Chalez #15943 üzenetére
Szia Chalez!
Légyszi magyarázd el, hogy lehet szorzót állítani és mitől függ. Össze vagyok zavarva.
Zsoltárok Könyve 82/6: "Én mondottam : Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:" "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét"- A halhatatlan lelkének egy darabját neked adta, csak a fizikai test mulandó, a szellemed örök.
-
tzimash
őstag
válasz Gaben01 #15924 üzenetére
még a procink fpo-ja is ugyanaz
végülis nem lett prime stabil 1.275v-on a 7,5x500-as beállitás... megpróbálom 1.3v-on.
meg azt a 8,5x441-et is kipróbálom, amit te használsz, valamivel ram kimélőbb, mint a 7,5x500, na nem mintha egy szava is lenne a geilnek 2,2v-on 1000MHz-en
vízzel tényleg meredeknek tűnik az majd' 70 fok -
Gaben01
őstag
válasz tzimash #15969 üzenetére
Úgy tűnik a 8300-asok nem igazán komoly tuningos darabok.Az a fura,hogy a 8,5x441@1,216V (load) prime stabil,de a 8x467 ugyanazzal a fesszel nem.
Azért szimpatikusabb nekem is az első beállítás,mert így a ballistixek simán elvannak 4-4-4-12@1,9V-al,melegedés nélkül.[ Szerkesztve ]
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
afterburner_
őstag
kikapcsoltam egyket bellaitast a biosban kivancsi vagyok most jobb lesz e...mert erdekes nem hibazik az orthos, csak egyszeruen elszall a gép... ha wallos lenne akkor meg bizonyos fsb felett meg sem nyikkanna nem? legalabbis nekem a 6300-as xeon procim olyan volt 2 éve 370-es fsb-nél megallt.
spread spectrumot kinyomtam a biosban msot mintha 460-as fsb-n is futna a teszt. elvileg fsb tulhajtasbans egit, azt irja a bios, létezik?
[ Szerkesztve ]
>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<
-
VIBO
őstag
ollo
ma vettem egy e8400at
fpo:q808a131
ez yo?
látom sok helyen hogy mindenki fpozik
asse tom miaz vki pls mondja már Ltuning terén ugyanugy tuningolhatom mint mondjuk a régi e6600 amat?
minden jo tanácsot szívesen fogadok
thx
iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
Gaben01
őstag
Érdekes dolgot művel a 8300-asom.Tegnapig 8,5x436@1,275(bios)/1,216V load beállításokkal több óra prime stabil volt.Aztán tegnap este úgy gondoltam megnézem mennyi fesszel tudja a 8x500-at.Nagyjából 1,35V környékén volt prime stabil,ezek után visszavettem 1,275V-ra biosban és kipróbáltam 8,5x441-en is,prime stabil volt kb 1 óráig,aztán lelőttem a gépet és elhúztam aludni (hajnal 2).Ma ráengedtem a prime-ot hosszabban és hibázott az egyik mag.Okk semmi gáz,vissza az eredeti beállításhoz...és hibázik. Most a prime stabil 8,5x436-hoz már 1,28125V kell (igaz ezzel a fesszel már csak 1,232V-ig droppol le).
[ Szerkesztve ]
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
Rusher
őstag
Vagy Everesttel, de meg tudod nézni CPU-Z-vel is, hogy mennyi feszt kap vagy biosban a Hardware Monitor szekcióban
Proci 1.2v reális, a ram nem kaphat annyit el sem indulna azonnali halál miatt nem jót nézel....egyébként meg az Everest annál a lapnál nem monitorozza a ramfeszt...biosban nézd meg
Az FPO igazából nem más mint egy sorozatszám ami adott esetben gyártási idő és gyártási szériát jelöl...tehát azonos FPO azonos gyártási széria tehát egy "futószalagon gyártott" darabokat jelöl esetlegesen hasonló képességekkel(tuning), de ez sem annyira mérvadó....gugliban keress rá irányadó lehet mit tudnak ezek az FPO-k...
Hát úgy azért ne tuningold mint az E6600-ot....1.35v-nál feljebb ne nagyon menj tapasztald ki mit tud a proci először az alapfeszültségen(1.2v) sok sikertafterburner_ Létezik bizony...kapcsold ki mindkettőt nem kell az..
[ Szerkesztve ]
-
VIBO
őstag
válasz Rusher #15975 üzenetére
köfi széken
8 vagy 9 es szorzon toljam neki szted?
gyári hütőm van. egy qx6700é
max terhelésen 50 fok max.meddig mehetek?
memory voltot meddig nyomhatom?
fsb , meg nb, meg sb meg ich voltokat változtassam vagy hagyjam auton?
iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
Rusher
őstag
Ahogy neked jobban tetszik....magasabb FSB-vel jobban jársz pl. 445*9 vagy 8*500 próbáld ki meghát függ, hogy a procid mit mennyire szeret...gyári hűtővel sztem 1.3v-nál feljebb nem ajánlott, de teszteld le prime-al a beállításaidat...terhelve 70-75°C-nál feljebb ne nagyon engedd.
Az FSB-ben korlátozhat a ramod is, mert ha az aláírásod szerinti 4x512 Corsair 800-as van nem biztos, hogy megy 1000-et szinkronban(500FSB) ez esetben a 9-es szorzó lesz a nyerő neked persze mge kell nézni lehet megy 1000-et...és gyári feszültséget állítsd be max 2.2v-ig emeld..FSB-nek az első legkisebb érték nemtom mennyi lehet most a p5b-ben, de minél kevesebbet(1.1-1.2v) -
lipi67
nagyúr
Jó reggelt.Szétuntam az agyam.Csináltam Validot,SuperPi 1M-et,bár ezeknek magukban értelmük egy szál se..de legyenMegint beleszerettem a deszámba.Kis fapados,de most is kitett magáért a ramokkal 1ütt.(ne felejtsük,ezek 2gigás 800-as"mezei"PQI modulok)Mindent összegezve asszem elég jól haladtam itt a második napon.Lehet,hogy még mehetne fesz neki,de eluntam magam,este 9-től állítgatom a biost.Többnyire 4GHz-es linkeket láttam,igy nem tudom,hogy mennyire jó eredmény a mai termés,(az 1,225V-os VID-et nézve,asszem jó),remélem vki útbaigazít.Prime 95-öt is mellékelek nemsokára.Proci meg megy alulfeszes fogyókúrára vissza..
[link][ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
[SuperPI1M]
Rögtön lesz prime95 is...Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
Most vettem csak észre,hogy alig melegszik a proci(ha 95-ös Tj Max-ra raknám,akkor itt is csak 61°/57°-os magok lennének )
Ennek az eredménynek örülök,ez tetszik :[4,3GHz/1,376V ]
Erre is:[PQI 800,2x2GB 1000MHz/1,8V ][ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lala42
őstag
válasz Davzone #15978 üzenetére
Sajna sz@rok a szenzorok Mindig meg van az a 6-7 fok különbség Nem tudok vele mit kezdeni. Pedig a paszta is minőségi , jól is van felkenve, a hűtő sem gagyi8NOCUTA)
Hát ez van jelenleg.Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
lala42
őstag
Na lépek melózni
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
serito
senior tag
Jó reggelt!
Remélem ma sokan otthon a gép elött gubbasztotok, teszteltek és olvassátok a fórumot.
Biosban van egy olyan szegmens ami a Clock Diving & Skew Control névre hallgat.
Ezen belül 3 lehetőség:
1.CPU/PCI-EX Clock Diving Control
2.CPU Clock Skew Control
3.(G)MCH Clock Skew ControlAz elsőt még értem a CPU, NB, PCI-E amplitudoját lehet változtani.
A 2. ill 3. már nem tiszta. Ez a CPU ill NB prioritási voszonyát változtatja de nem értem mit jelent a beállítható értékek megnevezése ( PL: 50ps, 100ps...stb ezeket lehet állítani!).Ebben tudna valaki segíteni?
THX
-
afterburner_
őstag
milyen lapot ajanlotok srácok ami 20-30e kategoriaban van? p45-ös chipsetből, giga , asus vagy msi? ddr2 ala kellene
>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<
-
Rusher
őstag
E8200 585*8@1.448v
És egy új FSB rekordom[link] -
Buldozer99
senior tag
válasz afterburner_ #15988 üzenetére
ds4 szerintem
Mellnagyobbítás kézrátétellel! Sikertelenség esetén azonnali pénzvisszafizetés!:)
-
Buldozer99
senior tag
Mennyit feszt adhatok a procinak,ami még egészséges?
Mellnagyobbítás kézrátétellel! Sikertelenség esetén azonnali pénzvisszafizetés!:)
-
VIBO
őstag
kinek hoggyek?
real temp idle 25 fok
bios idle 40 fokiPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
Tibiajax
nagyúr
Nem értem én ezt, komolyan..
101-fokos a proci, az uj realtemp szerint, prime alatt, de rárakom a kezem a bordára, alól erős kézmeleg, felöl épp langyos. Rajta full fsz venti, van házszellőzés is.. És még a kapott fesz sem annyira magas.. Kezd elegem lenni, mert csak így stabil, de ez a 100fok vicc. Most mi van akkor?? -
Rusher
őstag
635-is ment ezzel a beállítással, de a valid fájl-t már nem mentette el, de én úgy érzem van még benne és a feszek sem voltak nagyon sokak sőt...folyt. köv
szacsee serito
Tibi én javasolnék egy bios frissítést...melyik van rajta most? 0504? Ha igen akkor 0612
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest