- Az új Ryzen Threadripperről árulkodik az ASUS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Már elkezdték árulni néhány régiós országban az LG B3 OLED tévét
- További árcsökkentést jelez a TrendForce a DRAM-piacon
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predatorr
őstag
A baj az Armoury Crate nevű bloatware és a kiirthatatlan asusupdate, ami miatt már lemondtam az ASUS laptopokról és alaplapokról is.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Predatorr
őstag
Semmit sem rakok fel, csak a windowst, már ott van, rögtön tiltom tűzfalból, mielőtt kimenne a netre, rendszerből irthatatlan. Ez számomra vírus. haver laptopján elengedtük win telepítéssel online, teleszarta az egész rendszert, folyamatosan kékhalálozott vsz. a(z ennek) szűk ram miatt. Hulladék. Saját lapomon szerencsére elfut az AI Suite és a régi lightning. Az meg a másik, hogy lehet menőzni a B-s lapokkal marketingileg, de szintén asus feature, hogy a nem csúcs lapokkal egy rakás szolgáltatás nem, v hiányosan működikAC alatt. Pl. a TUF X570-emben egy rakás rgb effekt nincs meg, ami rogban megvan, az AI Suitetöbb funkciója is hiányzik, és ez még nem is B-s chipset.
Menjenek anyjukba, sztem 15 év után legközelebb AsRock lesz, ha veszek egyáltalán bármit.
Timer: Ha lenne ilyen, gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Rég nem volt Asus alaplapom de a jelenség amit leírtál az az asztali alaplapoknál is megvan? Nem csak laptopoknál? Mert ha eleve nem raksz fel semmit egy új asztali gép alaplapjához és offlineban telepíted a Windows-t és az első dolgod utána az, hogy tiltod a windows update -ben a driverek telepítését, és csak azokat azt alapvető drivereket rakod fel amiket nem ismert fel a windows meg a chipsetet, akkor mégis hogy mászhat rá a bloatware a gépre?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Predatorr
őstag
Hát nekem itt van az aut. induló szolgáltatásoknálaz asusupdatecheck.exe, és, ha deaktiválom/kitörlöm (fájlt is), legközelebb megint oda kerül és ON. Szóval vírus. A böngészőn kívül nekem semmi ne mászkáljon netre.
Nubreed: pontosan ez történik. Mire a win feltelepül, ott van system32-ben. Ezt az exe-t tiltom le, driverupdate-et nem. Laptop is rögtön AC telepítésre ugrott. de csináltam egy szövegfált exe-re átnevezve, azóta nem teszi vissza.
Ettől függetlenül nem bízom olyan cégben, amely akaratomon és tudtomon kívül mókolna az én gépemben. (Igen, win „szolgáltatások” is tiltva.)
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Mondjuk azért rohadjon meg az ASUS, hogy ezt így BIOS/UEFI szinten szabadítják rá az emberre. Fogadjunk, hogy ez alapértelmezetten be is van kapcsolva.
Még jó, hogy ki lehet kapcsolni egyébként.
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Így van, default ON, és először én is néztem, hogy friss telepítésnél hogy a p_csába kerül fel ez a cucc úgy kábé NULLA interakció után, de gyorsan meglett a megoldás. Ja, UEFI frissítés is vissza szokta kapcsolni!
Tavaly kissé zavart a bunkóságom, de 2023-ban végre változtattam a dolgokon. Már nem zavar.
-
-
Ez az ALC897 soha nem fogy el?
-
Wilks
tag
Véleményem szerint ezt a PCI.E. 5-öt kár ennyire "reklámozni".
Még a 4.gen sincs ","kihasználva ".
Talán a 6-7 generáció szükségszerű lesz..... talán.
Mellesleg nem hinném,h a Pc társadalom nagy részének kell-hianyzik az 5.gen.
Kenjük a hajunkra azt,h érdemben nem tudjuk kihasználni a 8-16GB/sec-t??
Időtálló meg majd pár év múlva lesz.Talàn...... -
Astroboy
őstag
válasz
antikomcsi #12 üzenetére
Előre is botsáska, tudom nuub kérdés, ég is a pofám miatta, de már rég meg akartam kérdezni: ha egy relatív jó minőségű külső USB-s hangkártyát használok, akkor is az alaplapi ALC kodek dolgozza fel a hangot, vagy ilyenkor inaktív és a külső dolgozik helyette?
[ Szerkesztve ]
-
-
Astroboy
őstag
válasz
antikomcsi #15 üzenetére
-
-
válasz
Predatorr #17 üzenetére
Akkor passz. Nálam nincs ilyen gond, pedig nem az első ASUS lapom, és Ryzen konfigokra rálátok ASUS lappal, azoknál sincs ilyen para. Ami viszont rendszrint szívás, aza az AURA, és a beépülői. Azokra ugrik a védelem, nem egyszer...
[ Szerkesztve ]
Tavaly kissé zavart a bunkóságom, de 2023-ban végre változtattam a dolgokon. Már nem zavar.
-
Predatorr
őstag
Én csak az AI Suite-ot és a Lightning-et teszem föl, de most pl. utóbbi nincs is, mert visszatettem a rendszerpartíciót, a beállítás viszont megmaradt a lapban. Ez a legjobb, minden úgy működik, ahogy kell, és zéró erőforrást foglal.
-
Predatorr
őstag
Máskülönben egy tucat hardverhez futtatja a programokat a háttérben (és nem lehet mindet kiirtani a telepítőből), hiába nincs is a gépben. Ritka ótvar szoftvereket ad az Asus. AIS is csak azért van fönt, mert biosból nem lehet leállítani a ventiket.
-
ikdvd
csendes tag
Na ez komoly cucc!
Új hozzászólás Aktív témák
ph A tajvaniak alaposan kihasználták az AM5 platformhoz kínált, középkategóriás lapkakészlet képességeit.
- Az új Ryzen Threadripperről árulkodik az ASUS
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Politika
- Ukrajnai háború
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jojjo károsultjai
- További aktív témák...
- ROG STRIX B450-F GAMING II
- Beszámítás! MSI MEG X570 Unify X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! GIGABYTE B550M AORUS ELITE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS TUF GAMING B660M-PLUS D4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS TUF GAMING B560M-PLUS alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs