- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz Napfénysüti #20497 üzenetére
szerintem mondjuk eléggé gáz, főleg ha azt nézem, hogy a 7 éves t42-őm zsanérjain semmi kopás nincs
mitulabattyi: igen, szerkezetileg kb ugyanaz mint a t61
-
nagyúr
-
ro_bert17
őstag
válasz Napfénysüti #20502 üzenetére
Miért nem viszed el szervizbe? De tényleg? Már nem garanciális?
-
nagyúr
-
Alex 336
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék Tőletek. Van egy T60 as gépem, és a PC doktorral fríssítettem a biost,A gondom az, hogy nem indul el a gép, 1802 es hibakódot ír. Mit jelent ez?
Köszi a segítséget. -
Alex 336
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék Tőletek. Van egy T60 as gépem, és a PC doktorral fríssítettem a biost,A gondom az, hogy nem indul el a gép, 1802 es hibakódot ír. Mit jelent ez?
Köszi a segítséget. -
audi100td
nagyúr
válasz Alex 336 #20506 üzenetére
valószínűleg nem gyári IBM/lenovo FRU-s wifi kártya van benne amit moddolt BIOS-szal orvosoltak. ha nem bele való kártyát raksz bele, akkor ez az üzenet fogad, azt tudod csinálni, hogy kiveszed a kártyát és visszafrissítesz a nem hivatalos módosított BIOS-ra, majd visszarakod a wifi-t
de hogy azt honnan lehet most letölteni, nem tudom, ebből talán kiderül valami: [link]
amúgy csakis saját felelősségre...
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
T500, ez is lötyögős kijelzős... novemberig garis, majd valamikor ha tudom nélkülözni beadom hogy ugyan hegesszék már meg...
Jövő év elején meg valószínűleg cserélem asztali+subnotira...
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
[O]-[C]-[B]
tag
Ami érintett a lötyögôs zsanér storyban:
T61, T400, T500 összes modell.
A hétvégén adtam el egy 61et, kicsit necces volt, mert a vevô még nem látott ilyet, és el kellett magyarázzam, hogy ez ilyen...
Mivel a gép maga hibátlan volt ezért meg tudtunk egyezni. Egyébként a szerviz hivatalos válasza a lötyögésre: típushiba. Értem, node 3 modellnél, 4 éven keresztül... (az elsô T61ek 2007-ben jelentek meg...)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
buvartacsko
addikt
válasz Napfénysüti #20510 üzenetére
Nekem cserélték, meg eddig mindenkinek. Én is cseréltettem aztán meg volt még egy ideig, de csak asztalon használtam, utána eladtam. Szerencsére el is lopták attól akinek eladtam, szóval ő már nem tapasztalta meg ezt a hibát, pedig biztosan keresett is volna, mert elsőnek azt hitte hogy elrontottam a processzort. ( speedstep )
-
[O]-[C]-[B]
tag
@Napfénysüti: Igen
@Búvártacskó: HAHAHA[ Szerkesztve ]
-
mitulabattyi
aktív tag
Nekem 2009-es a gép, ez az egy gépem van, hurcolászom ideoda, de eddig nincs vele probléma szerencsére.
-
Gondwana
addikt
... és a W500-ak is lötyögős zsanérosok.
Hátha más is belefut: volt nálam pár napig egy X61 (T8100, 2GB, 160GB, 8c, szóval amúgy jóféle a kategóriájában), gyári recoveryvel játszotta a reumás csigát: Start menü a gomb lenyomása után 10-30 másodpercre jött föl, meg hasonló látványos dolgok. Mindegy, szóval a lényeg, amivel más is szívhat, csak, hogy itt megtalálja:
msmpeng.exe - a microsoft víruskergetője ragad be, mert az Access Connections html fájlba loggol, és ezt ellenőrzi újra és újra, 100% CPU usage-t generálva. Megfejtés: vagy a My Documents/Access Connections ellenőrzését kikapcsolni, vagy AC-ban Tools, Diagnosics, utolsó fülön logging kikapcsolása.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
franc0
őstag
Hamár zsanér: a T60-am pont a napokban lazult meg egy picit, mondjuk még így 5 évesen is jobb, mint más gépek a dobozból kivéve.
Haver T61-e viszont iszonyat durván meglazult, legyezni lehetet vele. Gondoltam azért lehet, mert nagyvállalati gép, ráadásul nem is első tulaj... de ezek szerint szériahiba. Jól jött az infó, mert öcsém elkezdte nézegetni őket...
+1: minap gondoltam újrapasztázom a T60-at.Előző tulaj állítása szerint kb 1 éve csinálta meg. Ez igaz is lehetett az állagot nézve, node én még ilyen idióta pasztázást életemben nem láttam... Kb tizedannyit kentem fel, az eredmény mínusz 4 fok.
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
ro_bert17
őstag
válasz Napfénysüti #20504 üzenetére
Ezt Neked kell eldönteni. Hívd fel őket, és megfelelő kommunikációval szerintem közös nevezőre lehet jutni.
Én pl. akkor vittem el a gépet, amikor pár napra jobban tudtam nélkülözni, mert szabadságon volt a főnököm. Az ígért 5 munkanap elteltével érdeklődtem, de alkatrészre várt volt a státusz. Így elmentem érte, majd amikor megjött a ventillátor felhívtak, és ott helyben megvártam.
Ha nagy a távolság az mondjuk tényleg macera. -
[O]-[C]-[B]
tag
Egyébként ezek a szervizes gondok érthetőek.
A szervizszolgálatot alvállalkozók - értsd: kisebb - cégek végzik, akik a javítás költségét továbbszámlázzák a Lenovonak garanciális javítás címen.
Érthető, hogy egy kisebb szerviz - akár miskolci - nem tud raktáron tartani minden eszközből mivel a havi forgalma pár millió forint körül lehet, és kb. 200 ezer főt lát el. Ellenben egy központi v más budapesti szervizzel, ahova 2 millió ember viszi / viheti be a gépet. Nyilván ezeket a dolgokat a kereslet - kínálat határozza meg, ezért ha valaki gyors javítást kér, javaslom egy budapesti szervizpont felkeresését. -
ro_bert17
őstag
válasz [O]-[C]-[B] #20519 üzenetére
Az én alkatrészre várós esetem a "központi" bp-i szervizben volt.
Érzésem szerint nem országos jelenség lehet ez, hanem régiós, egész pontosan inkább európai. -
buvartacsko
addikt
Aha, és ez indokolja hogy 1-2 hónapig nem érkezik meg egy 2 grammos alkatrész. Ok.
-
cadeyrn
aktív tag
Nekem is Budapesten volt... Delta egész pontosan.
Egyébként marha egyszerű, a raktározás pénzbe kerül, ezért inkább nem raktároz senki. -
N.GÁBOR
aktív tag
válasz franc0 #20515 üzenetére
Nem értem, hogy miért lazulnak ki. Ha korábban megtudták csinálni normálisan akkor most miért nem?
A T23-mas masinám már 10-11 éves és a zsanérok most is tökéletesek. Pedig nem kevésszer volt használva ennyi idő alatt.
Emiatt a probléma miatt már elég sok vásárlást elodáztam, de nem tudtam, hogy a T400 is érintett. Szuper. Remélem a T410-es széria már nem ilyen.
[ Szerkesztve ]
May the force be with you!
-
azbest
félisten
válasz N.GÁBOR #20524 üzenetére
Talán más az anyaga, vagy a formája... a beszállítója. Mondjuk most hogy itt írtátok asszem nálam is megvan ez a holtjáték, de annyira nem zavarós szerencsére, mert ezen túl nagyon stabilan megtartja a kijelzőt.
szerk: persze teljesen jogos a panasz, igazán korrigálhatnának rajta ha évek óta ismert probléma.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz azbest #20525 üzenetére
Én is megszoktam már. Csak tényleg nem számít rá az ember hogy egy újonnan 330k-s gépnél fél év után így meglazul. De lehet megeresztek egy telefont az Albacompnak hogy cserélnék-e. Persze csak akkor ha nem kell ott hagynom a gépet amíg megjön az alkatrész ha elvállalják.
Més que un club!
-
[O]-[C]-[B]
tag
-
lapa
veterán
válasz soldi3r #20518 üzenetére
a kérdés feltevésének módja alapján én azt mondanám: ha nem romlott el ne javítsd meg.
hogyha úgy írtad volna, hogy "úristen 130 fokos a cpu az xyz szerint", akkor az más téma lenne.
a rácsot viszont érdemes lehet pár havonta kiproszívózni, hogy a nagyja dzsuva kijöjjön. esetleg előtte kompresszorral leveretni a felületről és utána porszívó.
@[O]-[C ]-[B ]: miért lett nehezebb a kijelző? maga a panel lett nehezebb? alapból a 4:3-nak nagyobb az erőkarja.
@audi100td: de, csak minden nagyágyú az aktuális x szérián dolgozik. hozzáteszem hála istennek.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz [O]-[C]-[B] #20528 üzenetére
Jó, de ha nőtt a terhelés miért nem méreteztek hozzá megfelelő zsanérokat? Főleg 2 szérián keresztül, feltéve ha a T410/T420 nem érintett. Vagy a lenovo-nál nem mérnökök ülnek a tervező asztalnál?
-
ro_bert17
őstag
válasz [O]-[C]-[B] #20528 üzenetére
Az én logikám szerint egy 16:10-es (16:9) monitor kisebb igénybevételnek van kitéve zsanér szempontjából mint egy 4:3-as nem?
-
BobChemistry
őstag
Üdv!
Mennyire ellenjavallt dolog a gyárilag kapott Vista helyett egy nyers Vista-t feltenni egy T400-ra, majd összevadászni hozzá a feltétlenül szükséges programokat?
Az utóbbi időben egyre gyakrabban kapom azt a rendszerüzenetet, hogy kevés a memória (2 GB) és amikor megnézem a feladatkezelőt, Firefox kilövése után is 1,3-1,4 GB a foglalt memória mennyisége.
Vagy mik azok a programok, amiket ki lehet irtani?
köszi
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
lapa
veterán
válasz BobChemistry #20533 üzenetére
"Vagy mik azok a programok, amiket ki lehet irtani?"
a windows.
bocs nem flém, csak annyi sebből vérzik a win + lenovo szoftvercsomag, hogy ha nem használtam volna wint soha, el se hinném.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Tudom, hogy nem flame, meg hogy komolyan gondoltad. Csak annyira jó csattanós válasz volt.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
brd
nagyúr
Nem hiszem, hogy a szokásos Windows problémáknál nagyobb gondjaid lennének, mert én még soha, egyetlen laptopon sem voltam képes a gyári telepítést használni, ugyanis elég hamar feltűnt, hogy indulás után a memória felét azok a programok használják el, amelyekre semmi szükség (vagy idegesítően alkalmatlanok a feladatukra), és a windowsra összehányt programok jó része ugye nem képes/akarja magát teljesen eltávolítani. Akkor már inkább kézzel telepítem, ami nekem (vagy a megrendelőnek) kell.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
ro_bert17
őstag
RAM bővítés esetleg? Később is jól jöhet, mostanság meg gombokért lehet adni/venni.
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz [O]-[C]-[B] #20541 üzenetére
Mire érted azt, hogy nem igaz? Lehet, hogy rosszul fogalmaztam.
Tudom, nem vagyok egy nagy szaki, de azonos átmérő esetén a 4:3-mas képaránnyal rendelkező laptopok kijelzőt borító fedlapnak a "vége" távolabb esik a zsanértól, mint a 16:9, vagy 16:10-es megoldásnál. Ha pedig egy 2 méteres seprű nyelet a végén fogsz meg, és úgy próbálod meg kitartani, tuti, hogy nem fog menni addig, mintha ugyanezt a nyelet a "kétharmadánál" vagy a felénél fognád. Vagyis szerintem nagyobb "teher rakódik" az azonos átmérővel rendelkező 4:3mas gépek zsanérjaira, amit lapa fogalmazott meg nagyon szakmailag.
UI: Bocs az okoskodás miatt.
May the force be with you!
-
lapa
veterán
válasz [O]-[C]-[B] #20541 üzenetére
ezt már írtad. az a kérdésünk, hogy miért?
-
BobChemistry
őstag
Hm...lehet, hogy kipróbálom.
brd: igen, elég sok sallang van a gyári lemezen, felét sem használom, bár gond nélkül feltelepült.
r_bert17: ram bővítésre sztem még nincs szükségem, 2 GB-nak elég kell lennie (Firefox, Office, néha Photoshop, Origin, filmek)
[ Szerkesztve ]
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz BobChemistry #20544 üzenetére
Ha ezeket egy Vistán egyszerre futtatod, nem lesz elég a 2GB.
-
Gondwana
addikt
Szerintem egy erőkart nem firtattok: a gép szélétől - ahol a kijelzőt ténylegesen tartja a zsanér - a zsanér gépbeni rözítéséig.
Bob, a swap file hogy áll nálad? Előfordulhat, hogy kikapcsoltad, vagy nagyon picire állítottad?
[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
netseft
aktív tag
válasz buvartacsko #20521 üzenetére
Röviden: a főszervizes vagy ki a fene bunkó, gusztustalan és hozzá nem értő személy.
Bővebben: amikor ott voltam mindig bunkó módon viselkedett, mintha még ő lenne felháborodva, hogy velem foglalkozni kell (bár ez a hozzáállás ma már nem ritka sajnos). Miközben adminisztrált a gépénél, turkált a szájában...egyáltalán nem érdekel ha előtte ebédelt, ezt nem ügyfél előtt kell intézni, ráadásul utána azzal a mancsával fogja meg az én gépemet. Emellett nem is tudom hányszor elmondta, hogy ez már nem IBM, hanem Lenovo. Persze, igaza van, olcsó húsnak híg a leve, csak 200-300 ezer Ft egy ilyen gép, minek vesz az ember ilyen olcsó szemetet. Így kell hozzáállni egy szervizesnek... Amikor pedig szóba került a palmrest, el kellett magyarázni mi az, mert egyikük se tudta aki ott volt (lehetett volna csuklótámaszt is mondani persze, de azért egy szervizes nehogy már ne tudja mi az, ha az angol kifejezést mondom esetleg). Szóval én abba a szervizbe ha tehetem az életben nem megyek többet (Miskolc).
Eladó termékeim: https://tinyurl.com/sefteles
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest