- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- Milyen TV-t vegyek?
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz adnoctum18 #20088 üzenetére
Próbáld meg a driver lemezt is feltenni, lehet, hogy az csinálja meg. Gondolom te nem a géppel kiírt recovery lemezekkel csináltad, hanem amit a HP-tól rendeltél.
Amit a gépről írsz ki a recovery managerrel, az feltesz minden partíciót, a recovert is.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
adnoctum18
senior tag
válasz adnoctum18 #20091 üzenetére
Raadasul a C-re nem is tudom telepiteni a Wint, mert "a lemez MBR particios tablat tartalmaz".
Oke oke formazzam le de ezzel egyszer mar szivtam par kort.Miert nem lehetett ezt egyszerubben megoldani baszki?! Kb ugy mint a Lenovo: Lemez berak-boot-Hello en egy recovery set vagyok, miben allhatok szolgalatodra?-A rendszer gyari allapotra valo visszaallitasat kerem-hatradoles, malmozas amig keszul-orules a kiraly uj Preloadnak es rendszernek. Hat igy. Ennyi kene a boldogsagomhoz.
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
Kácsa
aktív tag
válasz adnoctum18 #20096 üzenetére
A két lemez: az egyik a Win7,a másik a driver lemez.Félreérthető a ráírt szöveg,szó szerint egyik sem recovery lemez.A hozzászólásaidból azt szűröm le,hogy a merevlemezeden kettőnél több partíciód is van.A következőt próbáld meg:a Win7 telepítésekor töröld a 100 MB-os és a C partíciót,majd az így kapott üres területre telepítsed a Win-t,a többit meg kell oldja a telepítő.Ha így nem megy,a másik megoldás,hogy ha rendelkezel egy usb-s rack-el:kiveszed a merevlemezt és usb-n egy másik géppel leformázod.
ZoLee
-
adnoctum18
senior tag
Közben felhívtam a HP supportot.
A helyzet az, hogy a recovery lemezekkel nem lehet Preloadot csinálni, tehát csak úgy lehet a gépre feltenni a 32 bites win helyett a 64 bitest, hogy mindhárom partícióm letörlöm, egybe olvasztom és leformázom. Erre megy a gyári lemezekről a Win7 és a driverek, de a Preload ezek után már semmilyen módon nem állítható vissza.
Ez pedig számomra így nem jó, szóval maradok 32 biten és csendben káromkodom amiért nem tudtak alapban 64 bites Preloadot adni a gépre.
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
veterán
válasz adnoctum18 #20092 üzenetére
Ezért kell kiírni a recovery lemezeket a gyári oprendszerből. Azokkal úgy megy az install, ahogy írtad. De ha ezt elmulasztottad, akkor se bonyolult.
A hdd-ről a win7 telepítővel töröld le a régi partíció(ka)t, és csinálj szűz installt. Ezután a másik dvd telepíti majd fel a segédprogramokat és drivereket.
Ha 64 bites kell, akkor a weboldalról töltsd le a 64 bites drivereket, és feltelepítheted azt is.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Z86
őstag
Érdeklődd meg az ügyfélszolgálaton, küldenek-e ilyesmit kérésre (notebookoknál szoktak adni recovery lemezt).
-
gerii
addikt
válasz tkazmer #20619 üzenetére
Nekem is hasonló problémám volt egy 8540p-vel, és utánaolvastam a win-nek, viszont azt írják hogy nem lehet a 32<>64 bites között váltani. Nekem eredetileg 32-es járt volna hozzá, csak kapott közben +4GB ramot és 64-esre cserélték a wint.
Hívd fel a HP-t és kérj telepítő, driver lemezt, egy héten belül kiküldik, azzal lehet telepítgetni, és le is törölheted az összes partíciót, megmarad a garancia, megkérdeztem én is.
A system recoveryvel sztem nem kell foglalkoznod ha úgyis újrarakod a rendszert, igazából csak kiírhatod vele a rendszert DVD-re.
Én kértem lemezt, bootoltam róla, minden partíciót töröltem, majd telepítés, driverek, update-ek(rohadjanak meg hogy SP1 nélküli Win DVD-t küldtek, 5 óráig tartott mire mindent feltett a gép)- ezután érdemes csak lementeni a rendszert, mert akkor legközelebb nem kell 5 órát szopni...
Ezzel kapcsolatban annyit nem tudok, hogy a Win biztonsági másolatával csináltam a mentést(külső winyón ISO-ba), de visszaállítani nem tudtam mert azt írja ki hogy nem lát ilyen fájl-t a meghajtón, akkor mi a hiba?
-
gerii
addikt
válasz tkazmer #20636 üzenetére
Elvileg meg lehet csinálni, de nem biztos.
Ha újrarakod a kapott lemezzel a rendszert, akkor lehet hogy nem ISO/DVD-re kell kiírni a mentést, hanem egy partíciót kell kiválasztani a célmappának.
Ezt a partíciót viszont a Win telepítésekor kell létrehozni, tehát kell egy X GB-os "C" partíció, ahova a Win-t teszed, és kell egy Y GB-os partíció amire majd a Recovery megy.
Az Y GB kb 20-40GB lehet, de ez attól függ hogy mekkora a Win.
Nekem az ISO fájl 27GB lett ha jól emlékszem, szóval legalább 30GB fog kelleni.Remélem érthetően írtam le, de nem biztos hogy így működik, csak azért gondolom hogy igen, mert a Recovery létrehozásakor lehetett választani a célmappák közül: DVD/ISO/meghajtó.
-
válasz tkazmer #20640 üzenetére
Ha a géphez előtelepített win7 járt, akkor ingyen kapod a recovery lemez(eke)t. Én pénteken kaptam meg (belgiumból küldték).
Üres vinyóra próbáltam rá és igaz baromi hosszú ideig tartott, de létrehozta a boltban, megvásárláskori állapotot. Még a recovery partíciót is megcsinálta.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
norral
aktív tag
Megjöttek a HP-tól a recovery lemezek a 8540phez. 3 nap kellett nekik, mert hétfő délután telefonáltam, és csüt reggel is itt voltak. Sajnos csak magyarul fogom tudni újratelepíteni, de annyi baj legyen.
Tetszik ez a gyors ügyintézés.
-
AtHoS
nagyúr
Ma este megnézem ezt a speedstep kikapcsolási lehetőségét BIOS-ban, de van egy sejtésem, hogy nem lesz rá lehetőség.
Winyó kerregéshez képest nagyon furcsa hangja van. Mint írtam C64 kazettás egység programbetöltési hangokat produkál a készülék.
Ha tippelnem kellene, akkor azt mondanám, hogy winyókezelés közben interferál a beépített hangszóróra és ez hallható ki. Hallottam már döglődő winyót, de ez teljesen más hang.
Még talán analóg modemeknek volt ilyen hangja adatkommunikáció közben, ha nem voltak elnémítva.
Mod:
Szerettem volna tegnap picit partícionálni a winyót, de sajna már eleve 4 partícióval rendelkezik. 1. win7 boot 2. win7 OS 3. Recovery 4. HP ToolsSajna hiába méreteztem kisebbre a 2. partíciót, újabbat nem tudtam mellé létrehozni.
Az működőképes lehet, hogy lementem image-be a 3. és 4. partíciót, majd lemezről telepítek egy win7 HP x64-et a lapos kódjával és közben kialakítom megfelelő partíciórendszert, majd ezt követően visszapakolom a lementett partíciókat?[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
No most kiderül, mert image-be ledobtam a recovery partíciót a HP-Tools-ról viszont csak lemásolni tudtam a könyvtárat, valahogy nem akarta elkezdeni az image-be mentést.
Letöröltem az összes partíciót és most indítottam el a Win7 telepítőt lemezről. Ultimate ehhez nem jó, HomePremium kód van az alján, de majd kiderül, ha eljutok a kódkérésig mit mutat
read-only mode on the forum
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Karácsonyra vettem egy HP 6465b laptopot előtelepített Win 7 Pro 64 bit oprendszerrel.
Nagyon meg vagyok elégedve a géppel, de az OS nem a legideálisabb, tele van olyan előtelepített cumókkal amiket semmire se használok, és nincs jól partícionálva (a C: meghajtó egyben van, mellette van két másik, recovery és HP tools), ráadásul vmi akad vmivel a háttérben és pl filmnézésnél, zenénél, vagy akár játéknál a lejátszás meg-megakad.
Egyszóval újra akarok rakni egy tiszta Wint.
A HP-től rendeltem egy OEM Win lemezt, amire állították hogy ezzel újra tudom telepíteni a gépet, úgy hogy én partícionálok és én határozom meg milyen progik menjenek fel (nekem csak OS kell és driverek, a többit majd én eldöntöm).
A kérdés, csinált már valaki ilyet? Emiatt nem fog működni a recovery szolgáltatás nem igazán érdekel, kaptam hozzá recovery lemezt, azzal vissza lehet tenni a gyári állapotot, de ebben a formájában nem a legjobb. A partíciókon még túl tudok lépni de valszeg soha az életben ki nem bogozom mitől akad meg a gép, még úgy is hogy az automatikusan induló programokat rendre kilőttem.
MOD
Elnézést a hosszú HSZ-ért, de merevlemezt lehet cserélni a gépben garivesztés nélkül otthon? Kb. két hete vettem 3 év garival, nem akarom lenullázni.[ Szerkesztve ]
Let the Zone take me if I am.
-
Ha recovery lemezt küldenek, akkor azzal te nem fogsz partícionálni, meg aktiválni. Az a gyári állapotot állítja vissza, minden vacakkal együtt. Ebben az esetben, ha tiszta telepítést szeretnél, akkor le kell vadásznod egy MSDN telepítőt (természetesen a gyárival megegyező verziót), és azt már igény szerint tudod telepíteni. Persze előtte a C:\SwSetup mappát mentsd le.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
pumukli23
senior tag
Nem tudom, most a hp milyen lemezeket küld, anno én kértem recoveryt és win lemezt is, mindkettőt elküldték egy bubis borítékban. Tehát volt rendes "gyári" winem hp-s cuccok nélkül és egy recoverym. (Azt hiszem küldtek még egy lemezt hp-s szoftverekkel is.)
Viszont a francia központból jött, kb 3 hét volt mire ideért.[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz pumukli23 #22228 üzenetére
Én is három lemezt kaptam a géphez, holnap meg is lesem őket.
Syl
HP-től direkt nem recoveryt kértem. Így utólag jó nagy marha voltam hogy nem néztem meg azokat amiket a géphez kaptam.
Ha már itt tartunk, van recovery lemezem, azokkal akkor is vissza tudom állítani a gyári állapotot ha a recovery partíciót törlöm?
MOD
A kijelzőn elvileg van egy fényérzékelő szenzor. Ezt hol tudom ki-be kapcsolni?[ Szerkesztve ]
-
-
pumukli23
senior tag
Recoveryvel azt tudod megcsinálni, ami most is rajta van. Elvileg adtak egy sima win lemezt is, az neked elég, viszont ahogy a kollega mondta, mentsd le a drivereket a gépről pl egy pendrivera, így majd nem kell keresgetni. (C:/swsetup vagy milyen mappában vannak )
[ Szerkesztve ]
-
apuc
őstag
Képzeljétek hogy jártam ezzel a a HP 635 -ös notival, amit a gyereknek vettem karácsonyra:
[link]Megvétel és a beüzemelés után feltűnt, hogy zavaróan sistereg a noti hangszórója- fülessel és hangszóróra kötve is kipróbáltam- de nem mindíg, főleg beindításnál-leállításnál, és rendszerhangok megszólaltatásakkor.
A sistergés erőssége érdekes módon ugyanakkora volt ha halkra vettem vagy felhangosítottam a hangot, csak teljes lenémításnál szünt meg.
Más, zúgást vagy melegedést nem tapasztaltam.
Még egy érdekes dolog, hogy alig futott rajta valami- pls levelező és böngésző csupán- mégis néha a prociterhelés 30-40%-os volt, a futó progik ezt egyáltanán nem indokolták.
(Még akkor sem ha a Brazos proci nem egy erőmű..)
Film vagy játék közben nagyon ritkán, egyszer-egyszer rövid ideig sistergett, de idegesítő volt.
Mivel ez nagyon zavaró volt, és két hanglejátszó progit is diagnosztizált a Win7, így próbálgattam vele ezt-azt a beállításokkal mindenhogyan- volt amikor pont jól eltalálva a beállítást nem csinálta csak picikét, de újraindítástól már megint erősebben- szóval nagyon idegesítő hiba volt.
Frissítettem rá ezt a HP oldalon lévő frissebb verziót a meghajtóprogihoz:
[link]
de valami miatt nem engedte frissíteni, utána a sistergése még erősebb is lett..
Mivel nem midíg csinálta, nem gondoltam volna hardveresnek a problémát, de a HP által megküldött eredeti, ehhez készült Win7+meghajtók 3 lemezes recovery-t ráküldtem, hátha avval már nem fog sisteregni..
Na itt vége is lett a dalnak, hosszan installált, majd amikor már úgy tűnt befejezte a Win+driverek felrakását, közölte hogy egyéb hiba miatt nem tudja feltenni a cuccost, így megállt a dolog, nem megy sehogyan sem..Holnap viszem szervízbe- meg akartam úszni a szervízt, de nem lehet- szerintem egyértelműen odavaló most már..
Szerintetek ez alaplapcserés lesz?Azon van ugye fixen a hangcsippje?
Ha valamelyik Budapesti márkaszervízbe elviszem- szla+garlevéllel persze- ők meddíg javítják általában?
Van jobb és rosszabb gariszervíz pesten?
Ha ezt így előadom ahogyan történt utána mi történik majd, gondolok itt arra hogy ha kész e-mailt írnak, stb..
Természetesen szóba sem jöhet más, hekkelt Win7, hiszen akkor a gari bukó- meg nem is akarom- ráadásul az alap gondja úgy is megmaradna.
A nagyfiam WOW fun, most nagyon szomorú- na persze nálam nem jobban...Megint egy dolog, amit spyduck olvtársat erősíti meg abban, hogy megvenni a HP olcsó notit nem igazán érdemes
[ Szerkesztve ]
-
apuc
őstag
Tényleg, azt hagy kérdezzem meg, ha a szervízbe egy másik - a saját kódjával beaktivált MSDN HomePrém.- Win7-el viszem el a szervízbe az gond lehet-e nekik, vagy az eredetit a HP gyári, eredeti általuk kiküldött recovery lemezekről érdemes rátenni- mert feltenni végig engedi, csak a telepítés legvégén nem idul el valamiért.
Nem fejezi be vele a helyreállítást, tehát ez is utalhat az eredeti hiba a sistergés okára is talán?
Az ugye csúnya lenne ha meglátva a rajta futó nem gyári- bár a saját kódjával akár annak is tekinthető- Win7-re való hivatkozással elhajtanák a pácienst.. -
apuc
őstag
Ez pontosan a dilemmám.
Vagy a gyári Win7 recovery-vel feltett,de a végén nem elindítható( hibaüzenetet ad hogy nem sikerült a helyreállítás, hogy miért azt nem részletezi, viszont naplózná, amivel sokra nem megyek) - legyen rajta/ most ez van/, vagy feltegyem a saját kódjával aktiváltat, ahol hallható a sistergés.
Elmondom hogy sistereg,ez a fő hiba az első perctől és hogy eddíg mit próbáltam vele- de az sem éppen normális hogy a HP recovery lemezekről nem tudja helyreállítani, lehet hogy nekik ez is beszédes utalás a hiba okára.
Lehet hogy fussak neki így, a nem futó gyári recoveryről feltett Win-el, és ha nem vennék be a szervízbe- amit kétlek, hiszen ez is rendellenes hogy nem engedi a gyári recoveryt ugye- akkor telepítsem fel rá az aktiválhatót és vigyem vissza- vagy egy másik szervízbe- hogy na így sistereg?!
Ekkora szívást nem kívánok magamnak- főleg hogy dolgoznom is kéne..[ Szerkesztve ]
-
meszesgergo
csendes tag
Sziasztok!
HP 620-on lehet valahogy recovery lemezt készíteni? Nekem nincs a start menüben Recovery Manager és Linuxot (is) szeretnék a gépre telepíteni, de nem akarom kockáztatni, hogy elszálljon a recovery partíció. -
pethYeti
addikt
Van a dv6-osomon egy Q partíció amit nem érek el mert azt mondja hozzáférés megtagadva. Recovery nem lehet mert azt töröltem, ez lenne a hp_tools vagy a sysmtem partíció?
Lemezkezelő-ben egyik-nek sincs betűjele.
Közben, ahogy olvasom ezt az office hozta létre.
[ Szerkesztve ]
-
Daert
őstag
válasz Graphics #24284 üzenetére
Értem,de ha pl fél év múlva újra kell rakni a rendszert akkor a recoveryt tegyem át egy hordozható adattárolóra,ahonnan tudom telepíteni a progikat?
Erről a recoverys ghostos hogyan csináljam útmutató van valahol magyarul?Thusor: Ez nagyon jó hír,egy ilyen lemez nagyon jó lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Daert
őstag
Ma felhívtam a HP ügyfélszolgálatát a Recovery disc ügyében.Valamiért nem volt hajlandó a gép kiírni mindkét DL lemezt,gondoltam megkérdem mit lehet tenni.Csak a gép sorszámának megfelelő,a géphez gyárilag tartozó recovery disc-et tudják megrendelni.Nem lehet más nyelvűt kérni.
Ugyanakkor felmerült bennem a kérdés hogy lehet-e egyáltalán az angol Win7 home premiumot magyarítani,valahogy nekem nem sikerült magyar nyelvi csomag letöltése és telepítése.Van valakinek erre vonatkozó infója? -
Daert
őstag
Biztos volt már koránbban szó róla,ezért előre elnézést kérek.
Sajna melóhelyen vagyok és nagyon nem érek rá tökölni.
Szóval most kezdeném a Recovery disc-ek feltrelepítését.
Hogy kezdjek neki?
Gyári discjeim vannak.Ugyanúgy bootolhatók mint egy telepítő lemez?[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Üdv!
Én kapásból 3 recovery lemezt kaptam. Egyikkel a gyári állapotot lehetett visszarakni, a partíciókiosztással és az összes feltelepített driverrel, alkalmazással, a másik kettőn pedig egy 32 és egy 64 bites Win7 OEM telepítő van, ami semmi mást nem rak fel csak az oprendszert, a partíciókat is állíthatom és a driverek, alkalmazások közül is csak azokat pakolhatom fel amik kellenek.
-
SentryGun
aktív tag
Sziasztok!
Ide írok, mert HP All-in-one PC topicot nem leltem, viszont valahol notebook vonalon is mozog a dolog, csak nagyobb kivitelben.
A szüleim gépét a héten lecseréltem egy HP Omni 27-re, azonban most jut majd végre elég idő a beüzemelésre.1. A kérdésem az lenne, hogy ha az blu-ray olvasó helyére egy ssd kerül (HP notebookok esetében is valószínűleg sokak által használt 2nd hdd caddy beszerelésével), akkor arról tud-e bootolni a gép.
Azért a kérdés, mert a vaio notimban csak a gyári hdd helyről hajlandó bootolni a rendszer, ha az odd bay-ben van, akkor nem. Vagy ez csak sony baromság lenne?2. A gyári német rendszert szeretném kicserélni egy hivatalos magyarra. A HP-nál is van meghatározott clean install sorrend (ez is vaio-s hülyeség, eddig csak azok voltak a családban), vagy egyszerűen csak driverek letölt, aztán fő driverektől indulva, kiegészítő szoftverekkel bezárva elég eljátszani a dolgot?
3. A gyári recovery partícióról a hp-k esetében is érdemes (gondolom gyári progival) recovery lemezeket készíteni az elején, vagy itt nincs ez? (A 2 TB-os gyári vinyó marad a helyén, ha az ssd boot megy az odd bay-ről + a recovery partíciókat sosem szoktam bántani, mert bőven elférnek a vinyón.)
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
Üdv!
Adott egy hp compaq nx6325 notebook, melyen van egy HP_recovery partíció.
Hogyan tudom újratelepíteni ennek a segítségével az op rendszert, ha bátran le lehet mindent törölni a gépről?
Nem szeretném, ha bármi is maradna fennt, teljesen "szűz" gépet szeretnék újra.
Vagy ilyenkor inkább érdemes "bármilyen" a fennt lévő op-al megegyező lemezről bootolva telepíteni?
Jogtiszta, alján matricás op.val ellátott laptop csak lemez nem járt hozzá csak a recovery partíció.F.K.T.
-
Dhampir
félisten
ProBooknál a gyárilag támogatott rendszer (SUSE Linux Enterprise Desktop 11 SP1) menüjében volt olyan lehetőség, hogy HP gyári lemezkép-visszaállítási DVD létrehozása. Ezt elindítva az adott lemezíró programmal kiírtam egy másolatot, amivel bármikor visszatelepíthetem a rendszert. Ez a recovery partíciót is visszaállítja.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz deathtania #25761 üzenetére
Grat a ranghoz.
Igazából nekem pont az előző laposokkal volt sok bajom, HP-vel még sohasem.
Milyen lemezeket kaptál a géphez? Én kaptam Recovery DVD-t és egy sima Win7 OEM-et, azt raktam fel és a HP oldaláról csak annyit telepítettem ami muszáj, mert a gyári rendszernél nekem is voltak akadások.
Taccspadot nem is raktam fel, a win magától is látja és működik.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz ::Trunks:: #26281 üzenetére
Ingyen volt, az en gepem meg garis. Kaptam egy recovery lemezt ami a vasarlaskori dolgokat rakta vissza - a HP osszes faszsagaval, meg egy OEM 32bit es 64bit Win7-et.
Elvileg olyan is van ami csak a drivereket rakja fel, lehet a recoveryn belul van ilyen opcio, nem probaltam.
MOD
Cigam
Orulunk akkor.[ Szerkesztve ]
-
Macisajt3
tag
Szia!
A recovery cd konkrétan mit tesz vissza? Megvétel után partícionáltam a teljes vinyót, mert nem volt szükségem a linuxra, illetve pl a hp_tools részre. (egyéb partícióra viszont igen, ezért ezeket törölnöm kellett) Most viszont úgy adódott, hogy szívesen visszatenném az alap konstrukciót. A kérdésem az, hogy ezzel a lemezzel van lehetőség ennek a visszaállítására?
A gép egy probook 4730sKöszönöm
-
okmaci
csendes tag
Sziasztok!
Most jött meg a 4535-m, nagyon örülök neki!
Ez az első win7-es gépem, ezért a segítségeteket kérném! 750Gb-s a winyója, természetesen mindezt 1 partíción (na jó persze ott vannak a HP saját recovery részei + system), amit a beépített lemezkezelővel szerettem volna redukálni, de az csak az 50 %-ra engedte zsugorítani a kötetet, tovább nem. Hogyan tudnám mégis a C: meghajtómat tovább csökkenteni, mivel kicsit még soknak érzem a majd 350 Gb-t nek?! lapozófájl (8 Gb RAM van benne) és hibernálás kikapcsolva! Köszi előre is! -
zsolthee
senior tag
válasz KISDUCK #28363 üzenetére
1. Mit szeretnél forgatni? A RAM-ot adott szögben kell a foglalatba helyezni, majd lehajtani vízszintesbe.
2. A modulokat előbb próbáld bele (ha van rá lehetőség) mielőtt megveszed. Van olyan gép, ahol egymás mellett és nem egymás alatt vannak elhelyezve. Lehet, hogy csak azokba jó, nem tudom. Így szemre talán belefér, nem annyira passzosan vannak egyébként sem.
3. Két csavar és lejön az L alakú fedél. Alatta ott vannak a RAM-ok és a HDD.
4. "A HDD kerethez van külső tároló az ODD-nek..." Külső ODD-ről lehet rendszert telepíteni, akár HDD-re akár SSD-re. A recovery lemezek is működni fognak.Egy kis segítség a szereléshez. De csak ügyesen.
[ Szerkesztve ]
-
adidas4death
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Van egy Dv6-6169SL laposom, és akadt egy kis gondom a Recovery Media Creation-al.
4DVD-t kért hozzá, oké semmi gáz. Az első 3 DVD-t kiirta probléma nélkül de a 4.-et az istennek se akarja kiirni, amikor ellenőrizni kéne az irást, kidobja, hogy nem sikerült befejezni, próbáljam ujra :/ igy már eljátszottam 4db DVD-t, hogy hátha a lemez a rossz de nem :/
Kíirta ugyan h csak egyszer lehet ilyet csinálni, de nem lehet valahogy mégis megkerülni ezt a dolgot és mégegyszer elkezdeni az elejétől az irást? :/
Vettem egy SSD-t és arra szeretném a gyári rendszert átpakolni, legalábbis nagyon jó lenne
Válaszotokat, segítségeteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |
-
adidas4death
aktív tag
válasz Renegade100 #30363 üzenetére
Tisztelet!
Na, végre sikerült, a sokadik lemezzel ne kérdezzétek h hanyadik nem akartam számon tartani XD elkezdeni a recovery-t az SSD-re.
Mostmár ott tartok, ogy kijött a HP saját kis képernyője (Zöld HP fejléc, és amennyire az olaszből igen olasz, mivel ez a HP RENEW programjából van és olaszból jött, zsir ujan bontatlanul ki tudom hámozni már drivereket, software-ket telepit, 2 telepitési csik van, párszor ujraindult már de halad) úgyhogy halad a dolog.
Addig egy másik notival leszedtem a magyaritást és megy is fel rá amint készenvan az install.
Upd.: azóta már a notiról irok, magyaritva, sikerült a recovery fullos minden
El is teszem jó helyre a recovery DVD-ket
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |
-
veterán
válasz Répapüré #31243 üzenetére
Bekapcsolás után F11-t kell nyomni a recoveryhez, vagy ESC-t és onnan a menüből kiválasztani. A gyári állapotot állítja vissza, több választási lehetőséggel: adatok maradnak, vagy teljes törlés és szűz install. Feltesz mindent, nem kell egyenként telepítened a drivereket, stb.
Ha már nem indul el, akkor letörölték a winyóról, akkor - ha nincs kiírva dvd-re - a hp-tól lehet rendelni telepítő lemezeket némi pénzért.
-
fRooStzzZ
senior tag
válasz SeniorTilla #31432 üzenetére
Nem, nem írtam ki.
Első nekifutásra nem jött össze a recovery-s cucc.
Meghagyta a win7 mappákat is amit csináltam, nem tette fel a hp cuccait, nem sikerült beregisztrálnia magát a rendszernek, mindig blokkolt valamiért..
Aztán ott a recoverynél volt még egy pár lehetőség, mondom sok mindent nem veszthetek. azt nyomtam a következőre.
Írta, hogy ez több ideig fog tartani, illetve törli a rendszer meghajtót.
Ami nekem kicsit fura, hogy amikor megkaptam akkor 7xxGB volt a c meghajtó, most 100.
A lemezkezelőbe meg ugye új meghajtó jellel a maradékot ki tudom választani.
De ez nem is lényeg.
Sikerült, igaz tényleg lassú volt.
A recovery file az megmaradt, a gép rendesen felállt, minden vissza jött ahogy volt és még a rendszer is reggelve van.
Tényleg az lesz... Vagy megbarátkozom ezzel a fossal, vagy lecserélem ami támogatja a w7-et is.
A 8.1 már jöhetne, hátha hozna valami frissitést ami nekem is tetszene..
Ez a start menü hiánya meg egy két dolog nagyon hiányzik..
Ez a mikrofos fiók meg hát na..A skype-ra meg megkaptam én is a linket már mástól, szóval ez pár egy pozitív dolog, hogy nem ez a w8-as f..ággal kell szenvedni.
Köszi azért annak aki írta. -
veterán
-
Daert
őstag
Üdv.
Már egy ideje használok a DV6-os notimban Samu SSD-t,de most gondom van.
Újra szeretném húzni a rendszert a gyári recovery lemezekkel.A HDD helyére betettem az SSD-t.Bootolás nemmegy,A HDD teszt 50% körül elvérzik és azt írja ki hogy Failed HDD.A Bios sem látja az SSD-met.Mit csináltam rosszul? -
Daert
őstag
válasz SeniorTilla #31725 üzenetére
Az a baj hogy akkor nem tudom a recovery lemezről a bootolást végezni.
Lehet olyat csinálni hogy veszek egy 16/32Gb-os pendrive-ot és arra teszem fel a gyári recovery lemezeket a Windows 7 USB DVD Tool progival,így kin tudom iktatnia lemezről bootolást. -
Daert
őstag
válasz SeniorTilla #31727 üzenetére
Alternatív megoldást használtam.
Viszont az lehetséges hogy a recovery lemezeket teszem fel Pendrive-ra a fentebb említett progival?
Ha az SSD az optikai meghajtó helyén van és a HDD a gyárin akkor minden gond nélkül felismer a rendszer mindent. -
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Apukám laptopja "HP Compaq nx6310" kb. 2005 környékén lett vásárolva (a mai napig hibátlanul megy) és sajnos le lett törölve véletlenül a gyári hp windows recovery partíció. A géphez eredeti win xp home kulcs van.
Nincs hozzá gyári recovery telepítő lemez. Sajnos akkor is csak 1 év gari volt rá, természetesen ez mára már régen lejárt és így garanciában nem jogosult a hp gari szolgáltatásokra.
Sima win xp home nem jó, mert nincs benne a sata driver a telepítőben (ezért nem megy tovább a telepítő), csak a pro-ban van benne, amihez nincs licence. Olyan win xp home magyar iso kéne nekem, amiben bele van téve az inteles sata driver is.
Láttam neten win xp home sata-s iso-t csak az a probléma, hogy angol és magyar kellene. (gondolom xp home-ot nem lehet átmagyarítani).
Nem szeretnék iso-kat buherálni, mert közben apukám használja a gépet, (addig egy 7 próbaverziót használ) nála van, így nem tudnám próbálgatni, hogy jó lett -e a kiegészített iso-m. Az lenne jó, ha valahonnan letudnék ilyet tölteni és amikor apukám elhozza nekem egyből feltudjam rakni, hogy biztosan jó legyen, és aktiválni tudjam a gépe saját home kulcsával.
Tudtok segíteni?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -75% 15,6" i7-8850H 32/1TB QUADRO P2000 4GB 4K Touch
- HP ProBook 15-colos 11.-generációs Core i5 laptop
- Ahh! DELL Latitude 5310 Tartós Profi Laptop -60% 13,3" i5-10310U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Leárazva Dell Latitude 7420 -50% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i5-1145G7 16/512 FHD IRIS Xe
- Lenovo LOQ 15IRX9, i7 13650HX, 16GB RAM, 1TB SSD, RTX 4050, 2027 augusztusig garanciális
- MSI Sword 17 - i7 14700HX(5.50Ghz 28mag) - Nvidia RTX 4070 8GB - 32GB DDR5 5600MHZ - 1.5 TB M.2
- Dell Latitude 5490 palmrest touchpad burkolat dc in kábel és hangszóróval
- Thinkpad T14 G3 vagy G4 és P14s G3 vagy G4 52.5 Wh akkumulátor
- Thinkpad T14 G3 vagy G4 és P14s G3 vagy G4 ANGOL világítós billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest