Új hozzászólás Aktív témák

• Tulku

veterán

válasz vicze #1498 üzenetére

Ha ez így lenne....mármint az hogy kiolvasás az kiolvasás (digitális szinten) és a digitális jeltovábbításban nincsenek különbségek, akkor bizonyos kolvasó, jeltovábbító egységek létjogosultságát kérdezed meg...de nem nyitok vitát...érzésem szerint itt nem szoftveres a különbség hanem erősen a digitális jelút minőségbeli következménye...már ha arra gondolunk pl hogy egy telefonban milyen összebuherált katyvaz végzi mindezt, kontra egy olyan cucc, ahol mondjuk ez az egység elkülönülve felel ezért a tevékenységért...de nem vitát akarok provokálni, egyikünk sem győzi meg a másikat, először kodek különbséget fejtegettél, mikor megjött az oreora aaz AAC és a különbség maradt, akkor pedig dsp-t...nekem inkább a tisztább kiolvasás és jeltovábbítás köszönt vissza a hallott anyag alapján...a jitterről meg ne beszéljünk egy BT modul esetén, ott azt hiszem te is egyetértve látod, hogy nem épp a jitter a szűk keresztmetszet, hanem maga a jelút...

• gianni85

veterán

válasz fericske #1499 üzenetére

jövőre már én is úgy tervezem, hogy canjam ideje alatt "nyaralni" Londonban, vagy high-end alatt Münchenben.
    Gondolom te sűrűn voltál már ilyen rendezvényeken... csak a fixen kiállított setup-okat lehet használni, vagy adnak a kiállítók lehetőséget, hogy pl fejeseket, füleseket a saját cuccodba dugd demózni?

• fericske

addikt

válasz gianni85 #1502 üzenetére

Lehet mindent amivel nem okozol anyagi kárt. Barátságos hangulatú rendezvény.

Vicze
    A videóra gondoltam, amit linkeltem. Biztosan találtok benne érdekes részeket.
    Mondjuk nekem szinte semmi nem volt benne ami lesz és kíváncsi vagyok rá.

• kemcso

Ármester

válasz Tulku #1501 üzenetére

Ha különbségek lennének a digitális jeltovábbítás folyamatában, akkor a BT-n (vagy akár etherneten) küldött fileok esetén a haboruesbeke.doc-ból idővel zabhegyezo.doc lenne ;) Vagy amikor fizetést utalnak nem annyit kapnál, amennyi el lett indítva....

• darvinya

titán

válasz kemcso #1504 üzenetére

Az viszont fura, mert NoName BT-s fülesben biztos nincs DSP/EQ, mégis lehet lejátszóban EQ-ni és ez hallható végén.
    Tehát BT jel más eredeti file-hoz képest.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

törölt tag

válasz darvinya #1505 üzenetére

Ezen mi a fura? A telefonod lejátszójában tolod rá az EQ-t, ami ilyenkor kibontja a hangfájlt, elvégzi rajta a megfelelő műveleteket, visszacsomagolja (valószínűleg egyből a BT adó által használható kodekkel), átzavarja BT-n, mindezt valós időben.

• darvinya

titán

válasz #16820480 #1506 üzenetére

Ezt tudom, csak fórumtárs írta(válaszom), hogy ilyen nincs.

• kemcso

Ármester

válasz darvinya #1507 üzenetére

Ne keverd már a szezont a fazonnal ;) Én annyit írtam, hogy a digitális jeltovábbítás folyamán nem változik az adat.
    Ennek pont semmi köze ahhoz, hogy a forrásfile konverziója során EQ történhet-e vagy sem, mint ahogy ahhoz se, hogy a konverziók során változhat-e az adat.

• darvinya

titán

válasz kemcso #1508 üzenetére

Digitális jel továbbítást BT, mint file küldésre gondolsz, s azt indítja lejátszó, mikor tárolóba másolódott a file.
    Mert BT stream változhat, s Tulku is erről írt, s te is.

• bucsher

őstag

válasz vicze #1488 üzenetére

Á, hagyd a fenébe az U6-ot, sose lesz jó, meg különben is lejárt lemez. Szerencsére tudok is rá vevőt ;]

In the pipe - five by five!

• Tulku

veterán

válasz Tulku #1401 üzenetére

Előző posztom folytatásaként egy projekt félidejéhez érkezett, a külcsínnyel kérem ne foglalkozzunk, ígérem, nem marad így...

Tehát adott egy Muse5 wireless füles, ami önmagában hordhatatlan, de fejleszthető. Adott továbbá egy CIEM shell amibe beel kellene építenünk valami driver szerkezetet, amit a Muse5 meghajt.

Ezt egy Westone W4r személyében találtam meg...itt basszus túltengés problémák nem lesznek, ezt már látom, hallom, a cél a tisztességes BT basszus elérése, ami egy nagyjából teljesen egyenletes BA meghajtó egység számára elég gyötrelmes kihívás.

Perpill itt tartunk, Muse5 kiherélve és újragondolva, W4r meghajtók a testben, az egész pedig hangot ad ki...

Bragihoz viszonyítva az ég és a föld, itt teret hallunk, teljesen ép hangszerekkel, sokkal analitikusabb, elemzőbb megközelítés, bár lelke is van a zenének...na nem Layla+BT hang, de sokkal kevésbé van tőle elmaradva, mint amennyivel előzi a Bragit. Fog ez menni, de még sok dolgot kell megoldanom, mire a végeredményről be tudok számolni...és persze kísérlet, kísérlet...ezerrel....

• kemcso

Ármester

válasz Tulku #1511 üzenetére

Ez egy ultra-hülye projekt ugye tudod? Elköltesz egy valag pénzt, a végén sanszosan kevés lesz, de nem ez a legnagyobb baj, hanem hogy rajtad kívül senki se fogja hallani :P ;] :DDD :U

törölt tag

válasz Tulku #1511 üzenetére

Büszkén kell vállalni az őrültséget :))

Nagyon kemény projekt ez. Szerintem lassan Pjotr kérhet tőled majd tanácsokat, hogy mit hogy csináljon (btw, amúgy ha ez összejön, akkor szerintem bedobhatnád neki is, hátha ráharap, és lesz belőle plebsz számára is elérhető változat).

• Tulku

veterán

válasz #16820480 #1513 üzenetére

Váltó áttervezés kapcsán leveleztünk tegnap, de nem nyúlok bele annyira a W4r-be...

Viszont kinéztem 2 féle swfk-t, (100 dodó az alin) amik párhuzamosan kötve épp 3,5 ohm körül tudnak (ez az Angie magas sugárzója) van itthon 2 féle RAB, amik párhuzamosan kötve 11 ohmosak, tehát kicsit meg kell toldani a 2800-hoz képest (Angie közepei) és van az alin Hodvtec 50 dodóért (ez helyettesíti majd a Sonion 3800-t vagyis az Angie mélysugárzóját), további két pár shell készül a Microsonicban, tehát elméletileg, ha ez az átépítés elkészül, esetleg helyet tudok nekik szorítani egy következő projekt esetén a testbe, vagyis full wireless CIEM készülhet Angie utánérzéssel, hangolható basszussal...

De ez nem őrület szerintem...ez szigorúan csak kísérlet...ugye...

• fericske

addikt

Egy kis ízelítő a mai napból. Holnap is ott leszek ;]

Kipróbáltam én is a Shanling M0-át.
    Csak direktben sd kártyával a Pandorámmal.
    Nekem tetszett amit produkált. A hifi telómnál jobb, ami telefonok között egyébként elég jó. Az új Huawei Mate 10pro telóm egy fostalicska hangzásilag az usb-c izéjével.
    A kezelése az nem a legjobb, de legalábbis szokni kell.
    A mérete, súlya és az a hangerő és dinamika ami kijön belőle, az szuper, szerintem.
    Namost ez azért érdekes, mert ajánlható lesz ez a cuccka az alábbiak fényében.
    Természetesen beszélgettem velük - mint mindenkivel szoktam - és van néhány hír.
    Tisztában vannak minden egyes problémával, és orvosolni fogják, amit tényleg komolyan is gondolnak.
    Az van, volt ugyanis, hogy a Shanling csak hardvereket készít, készített.
    Az összes eddigi lejátszójuk szoftverét egy külsős cég csinálta, az M0 kivételével, és nem tudtak közös nevezőre jutni a bugok javításával és frissítésekkel, ezért bontották velük a szerződést.
    Az M1, M2s, M3s gyártását abbahagyták és leszedik őket a palettáról ez miatt.
    Ezentúl mindent a Shanling csinál a lejátszókon.
    Az M0 már teljesen az övék. Mehetnek a visszajelzések, hibajelentések, csinálni fogják a javításokat hozzá.
    Illetve bővítik is, mert jön új BT kodek is bele ami a Huawei szabványa, vagy micsodája, majd Vicze kartárs kivesézi, ő a szakértője a BT témának.
    Most nyár végén jön a flagship M5 valami, és még jön egy modell még az idén, az M0 és az új M5 közé.
    Árakat nem tudok.

Vettem egy fülest a rendezvényen. Nem gondoltam volna, hogy ettől a márkától veszek egyszer valamit. Sosem nyűgözött le semmivel.
    Dunu Falcon C
    Van egy tetszős, kedvenc zeneszám, ami egyúttal igen jó teszt zene is.
    Two Steps From Hell - Run Free
    Ennek a végén van a crescendo, amikor bejön a női kórus meg minden ami van, de jól elkülöníthető egy tuba a kórus mellett.
    Ennél a résznél könnyedén van mosoda, meg visítás, és előfordult, hogy a tubát egyáltalán nem is lehetett hallani - mindenre ráküldtem és holnap is fogom ezt a nótát.
    A szeretett Pandorám elvérzik rajta.
    A tuba megvan ugyan, de visítás és mosoda van. Sajnos nem csak a QP1r-ről, ami egyébként megbírkózik a feladattal, ahogy ma kiderült.
    Na ez a Falcon olyan szépen átment ezen a teszten, hogy szó szerint tátva maradt a szám. Ez a füles már a nap vége felé volt, addigra megszoktam már, hogy bebukják a cuccok ezt a zenét. Egy kivétel volt csak, ami alább jön majd.A Dita Dream (meg 2 új Dita modell) sem ment át ilyen korrektül, se a Focal Clear egy Hugo 2-ről, sőt az Utopia sem valami szörnyről (majd holnap csinálok pár fotót), az új Dunu flagship 4001 meg az előző 3001 is csúnyán elvérzett a tesztzenén.
    Szóval megálltam a Dunu-nál, gondoltam a két napba belefér.
    Van-e valami új? Van, egy dinamikus flagship. Jó, jöhet, a dinamikust szeressem.
    Elkezdem hallgatni, na mondom ez nem lesz egy olcsó darab.
    Tiszta, transzparens, részletes, gyors, feszes, jó dinamikájú, kiegyenlített, de nem lapos, muzikális hangzás, mondjuk, hogy átlagosan jó térhatással. Se nem meleg igazán, se nem világos. Legyen akkor neutrális.
    A tisztaság, részletesség, transzparencia alapján akár BA is lehetne, nagyon ott van.
    Aztán itthon ránéztem a guglin, mit írnak róla. V karakter meg sziszegés esélyes.
    Nekem egyáltalán nem V, nem is basszus emelt, és a teszten pont elbukott volna kicsi sziszegéssel is.
    Nohát ez van.
    Ezek után tudtam meg az árát - plusz az event kedvezményt, £150-ért adják ott - és fogd a pénzem és fuss volt.

Fejhallgató és dac/amp terén is lett új szerelem, de azokra nem futja :O
    Klipsch Heritage HP-3 fejes és a Heritage dac/amp.
    Mindkettőt külön külön és együtt is imádtam, imádom.
    Ez a fejes volt az első (és eddig egyetlen) ami gyönyörűen vette a tesztzene akadályait. Hibátlanul, csak lepöccintette magáról, azt amin a Final planár és a nagy Focal-ok szenvednek (csak, hogy néhány olcsóbb fejest említsek).
    Itt derült ki, hogy a QP1r megoldja a feladatot, nem nála volt a baj.
    A fejes egy barátságos, meleg, részletes hangú jöszág, jóféle, mély térérzettel, testes közepekkel, nagy dinamikával, kiváló szeparációval.
    A Heritage dac/amp meg úgyszintén egy nagyon tiszta, baromi erőteljes, gyorsabb, feszesebb hangzást és mégjobb, mélyebb, tágabb, pontosabb teret adott ahhoz amit a QP1r-től kaptam a HP-3-mal, amit fentebb taglaltam. Persze a Pandora is zsugább volt vele.
    Nem olcsók (bár a dac/amp az igazából az), de bőven megérik az árukat.
    A kívánságlistára felkerültek, aztán majd lesz ahogy lesz.

Nah, kisírtam magam mára.

[ Módosította: Intruder2k5 ]

• vicze

félisten

válasz fericske #1515 üzenetére

Azt esetleg megnéznéd, hogy a 64Audio-nál van-e univerzális A6t? Csak mert mint viszonteladó nem biztos, hogy kaptak.

Shanling-ot jó tudni, köszi. :)

Legjobb tudomásom szerint Huawei-nek még nincs saját codec-je csak akartak, de jelenleg még nem került bele a telókba, az LDAC viszont igen az Oreoval. Még Samsungnak van saját, harasul két különböző, de szinte semmi se támogatja pár fülesüket és a pár TV-t kivéve.

[ Szerkesztve ]

• fericske

addikt

válasz vicze #1516 üzenetére

Megnézem a 64-et. Még nem kerültek sorra (ők sem a tesztre ;] )
    Meg rákérdezek mégegyszer arra a kodekre, kissé nem igazán van tisztában az illető mindennel, volt hablaty is.

törölt tag

Hát, nekem eddig nem nagyon jön be az M0, nem is olyan nagyon olcsó, és bár sok funkciója van, de szoftveresen elég gyerekcipőben jár, nem működik stabilan, és a hangja is elég gyengus szerintem (illetve nem gyengus, csak semmi extra).
    De kíváncsi vagyok mit hoznak majd össze önállóan :K

Amúgy pedig megjött nekem is az Earstudio ES100, és eddig pozitívak az első benyomások. Szerintem nem szól rosszul az U6-tal, bár azt meg kell hagyni, hogy kicsit melegebb hangot ad, mint XB10-ről, meg hát több az ereje is elvileg.
    Viszont ami nagyon brutális benne az a szoftvere. A hozzá való appal elképesztően sok beállítást lehet állítgatni tényleg, és tök korrektül működik minden elsőre. Az egyik kedvencem, hogy lehet crosstalkot is állítani, hogy mennyire szeparálja a sztereó csatonákat, ami bizonyos felvételeknél nagyon jól jön, ahol úgy keverték a stúdióban, hogy csak egyik oldalról szól egy-egy hangszer. Mert ez hangfalon ugye nem gond, ott közel 100% az áthallás, de fejesnél-fülesnél meg közel nulla, szóval máshogy kell kezelni a helyzetet.

• fericske

addikt

Megkérem a helység kovácsát, hogy módosítsa az #1515-ös hozzászólásomban a Dunu falcon c-re vonatkozó részt. Ne törölje, csak húzza át.
    Sajnos egy szó sem igaz belőle. Amit a headfi-n írnak róla az az igaz.
    V és sziszeg, és nem jó. Tizedáron Ali-ról van ilyen hang.
    Tegnap vettem egy ilyen Falcont, és közben nem is azt hallgattam és méltattam.
    Benézte a standos is, azt hitte annak örülök, közben egy prototípus volt aminek se neve se ára nincs még, és egyelőre a Falcon shell-jét kapta meg.
    Még jó, hogy ma rápróbáltam megint. Most azt kaptam kézbe, fülbe amit vettem. A prototípus nem is volt most kint, viszont ott volt egy kollégája is, és kiderült, hogy a proto volt a Falcon helyén tegnap. Egyformán néznek ki szinte, csak nincs jobb-bal színnel jelölés a füles csatlakozónál.
    Szóval visszamondtam, ők meg igen megértőek voltak.

Vicze,
    Az U6T csak CIEM formában vásárolható meg.
    Kipróbáltam ugyan, de csak demóra van univerzális, illetve még egyéb modellek, de már nem tudom melyikek, gondolom az oldalukon ott vannak.
    Igazából csak most hallgattam meg 64 cuccokat, és megértem a rajongásotokat értük. Mind tetszett.
    12, 18, 6t, 4t, 3t vagy trio, mindegy.
    A 3t és 4t beépített Apex-szel van, 20dB és nyitott BA-kkal (mint a Final Fi-bass pl.) és akusztikus kamraként funkcionál a shell.
    Az előző kommentemben említett szeparációs teszten mind átment, de a legkorrektebben a 12 és 18 szerepelt.
    Ez volt most a mániám és meglepő eredmények voltak.
    A Focal Clear csúnyán bebukta, az Elear és Utopia csak simán bebukta, illetve az Audeze LCD4z is.
    A Jps Labs Abyss csúcsmodell gyönyörűen vette az akadályt, ő volt a legjobb ezen a teszten minden közül, illetve a kissebb Abyss modell, a Diana is jól viselte az esetet.
    A Jerry Harvey fülesek is megoldották a feladatot, egyedül a Lola nem volt meggyőző.
    Meglepetésre a Meze99 Classics is szépen átment rajta, és a drága új €3000-es planárjuk is.
    A 99 Classics rework alatt van, hogy meglegyen a kényelem és az első generáció hangzása. Jövő év elejéig piacra akarják dobni, és valószínúleg drágább lesz.

Nna,
    Vicze,
    Visszatérve a Shanling-Huawei BT kodekre.
    A Huawei megvett egy taiwani szoftver fejlesztő céget, és azokkal dolgozik a kodeken ami hamarosan elindul. Licenszelés meg biznisz, ilyesmiről semmit nem tudok, de a Shanling-okba bekerül.
    Ez lesz majd. Tanulmányozd kedvedre és okulásunkra :) [link]

Tavaly kihagytam a Periodic Audio-t, amit akkor említettem is, miután webszerte áradoztak róla, Till is többek közt.
    Most megvolt, és én is csak áradozhatnék róla, róluk.
    Ár/érték bajnokok.
    Egy DD-vel operálnak, de azzal nagyon. Az megvolt minddel amit a Dunu prototípusról ömlengtem.
    Daniel Wiggins az atyja a füleseknek, aki nem semmi figura, nem egy bepróbálkozó kínai replikátor.
    Érdemes olvasni kicsit róla, nagyon sok mindent dolgozott, fejlesztett ki audiós berkekben [link], és nagyon jópofa, barátságos ember.
    Sokszor visszamentem a standjához meghallgatni a füleseit. A Titanium kivételével mind jól átment a "hülye" tesztemen. Van egy újabb Carbon membrán technológiás fülese ami £400-ért lesz megvásárolható.
    Ő nagyon szépen átment a tesztemen, viszont a Berilium a kedvencem közölük összességében, hangkarakter tekintetében - meg az övé is.
    Addig, addig beszélgettünk meg visszamentem sokszor, hogy a show végén adott nekem egy Berilium fülest, egy bontott demó példányt, tartozékok nélkül, de hát ki a f@szt érdekel! :D
    Szóval a mérgelődős Dunu "botrány" után egész jól kikerekedett a nap vége :)

Jah!
    szerk:
    Respect a 64 Audio-nak!
    Az asztaluknál megjelentek között kisorsoltak egy Tia Triót, ami egy $2300-as füles.
    Persze egy sárga vitte el....Ki sem bírták olvasni a nevét...

[ Szerkesztve ]

• kemcso

Ármester

válasz fericske #1519 üzenetére

Sajnos nincs lehetőség módosítani. Mod.kerben próbáld meg, saját kérésre van, amit módosítanak.

Köszi a beszámolót!

• s4tch

veterán

A Berillium papíron nekem is nagyon tetszene, piszok mázlista vagy, használd egészséggel! :C

Off: mondjátok meg, milyen telefont vegyek, mert már elvesztem teljesen. Oreo alap, jack kéne, oled nem lenne rossz, 4gb ram, 64gb tárhely, b20, fém ház, előlapi ujjlenyomat olvasó szintén. Nem kell vatta új modell, azt se bánnám, ha valami 2 éves cucc felelne meg ennek. Nyugodtan szólhat jól. :) A legközelebb a Huawei Mate 9 Pro all ehhez, de arra semmi custom rom nem megy fel, úgyhogy ha a gyártó magára hagyja, leshetek. Ilyen paraméterek mellett nincs normális telefon, tiszta vicc...

[ Szerkesztve ]

törölt tag

válasz s4tch #1521 üzenetére

Nem szól jól ugyan, de a többinek megfelel az OP5, és még nem is drága, vannak rá ROM-ok is bőven. Aztán teszel mellé egy jó kis BT fülest, meg is vagy :)

• s4tch

veterán

:C :R Okosak vagytok, mindhárom shortlisten van... A HTC a gyenge akksi, a Meizu a custom rendszerek hiánya miatt cinkes, a Oneplus ellen egyelőre sok mindent nem tudtam felhozni.

Illetve @sheratan, nem neked voltak a Oneplus 5-tel usb otg problémáid?

törölt tag

válasz s4tch #1525 üzenetére

De, viszont az nem a telefon hibája volt, hanem kábelem nem volt megfelelő hozzá. Aztán rendeltem egy normálisat, és azzal minden ment (mert amúgy az LG G6 és OP3T is "hibás" volt a béna kábellel).

Ami negatívuma, hogy a kamera nem a legjobb, bár Oreo alatt állítólag sokat csiszoltak rajta. Kb a design miatt váltottam róla, mert amúgy tök szuper kis telefon :K

Amúgy mondanám az OP6-ot is, ebben a kamera is fasza, modernebb a design, csak az ujjlenyomat van hátul, de szerintem nem vészes ez sem, főleg hogy megy a double-tap a képernyőn és az arcfelismerés olyan gyors, hogy nem is fogod látni a zárképernyőt soha. Kivéve napszemüvegben, akkor ujjlenyomat kell sajna.

[ Szerkesztve ]

• s4tch

veterán

válasz #16820480 #1526 üzenetére

"megy a double-tap a képernyőn és az arcfelismerés olyan gyors, hogy nem is fogod látni a zárképernyőt soha"

Hopp, ezen még el se gondolkodtam... Asztalon van a telefon a munkahelyeken, a hátlapi feloldás nálam nyűg.

Így viszont lehet, hogy játszik a Xiaomi Mi8 is, bár a jack mocskosul hiányozna.

Köszi még egyszer, off vége :)

• kemcso

Ármester

válasz #16820480 #1526 üzenetére

Ühüm, az a nem a legjobb kamera az OP5 esetén azt jelenti, hogy konkrétan szar :DDD Még a 3T-hez képest is, ami nagy szó.

(#1525) s4tch Mondanám az OP3T-r is, de legjobb esetben is több mint 1 éves telefonról van szó, az 5 sem sokkal fiatalabb és az én tapasztalataim szerint olyan 2 éves korukban mind elkezd titanicot játszani.

szerk: Xiaomi Mi8 nem OP, ott nincs FaceID, max vmi program, ami tudja ezt. A FaceID az OP sajátossága, 3T-től kezdve.

[ Szerkesztve ]

• Tulku

veterán

Lassan már meg merek szólalni, mert a W4r hangolásával és a testbe helyezéssel is kész vagyok...már csak a fedlap elkészítése és a végső rácsiszolás, lakkozás van hátra, de az eredmény nagyon jó lett...ez teljesen várakozáson felüli...a vétel - amitől szinte a legjobban tartottam - kiváló, tegnap egy órát teszteltem parkban, szabadon, jobb vétele van, mint a Braginak...

A legnagyobb élvezet volt a hangon kívül, a gombról lecsiszolni az ERATO feliratot...hát az olyan transznemű jelleget kölcsönzött az egésznek :)

törölt tag

válasz kemcso #1528 üzenetére

Nekem csak a színekkel volt gondom az OP5 kamerájában, nem a felbontással meg egyebekkel. Ez utóbbiban például sokkal gázabb a P20 Pro, ami kb duplájába is kerül amúgy...
    A Mi8 meg hogyne tudna már arcfelismerést? Pont hogy az tud rendesen 3D-ben is elvileg, mert lemásolták az Apple megoldását.

• Tulku

veterán

válasz vicze #1531 üzenetére

Hát...pedig szerintem ezt profi csinálta...mondjuk a CIEM egy más asztal, illetve az eratoban a legnagyobb Varta van, ezért még az én fülméretemmel is volt egy kis probléma a bal oldalon...ez 120 mAh-s dög...a töltőcsatlakozó pedig mmcx lesz...

Teszek fel majd képet a lezárás előtti állapotról...is...

Az pedig, hogy szűrőkkel hangolhatóvá tesz egy fülest...előfordulhat, hogy épp olyan membránt és csőhosszt használ, aminél ez előny, rendszerint egy ref szűrőn kívül az összes többi rendre elviselhetetlen...

• vicze

félisten

válasz Tulku #1532 üzenetére

Csak ha utána olvasol, erz volt az utolsó szeg a Trinity Audio koporsójába. Gyakorlatilag alig kapták meg páran a kész terméket, és vagy nagyon durva kapcsolati, vagy töltési vagy alapból nem működött.
    Szóval iszonyat bukásnak tekinthető ez a próbálkozás.

Azért a 120-as aksinak van egy elég nagy előnye, hogy sokáig bírja. :DDD

• Tulku

veterán

válasz vicze #1533 üzenetére

Én csak a fotót néztem, azt hittem ott van vmi nagy gebasz...

Nézd 31-be került a Muse5, de 14 nap elállási jogom volt...ha ez idő alatt felfedeztem volna kapcsolódási vagy minőségi problémát akkor vissza az egész...de már egy hét múlva szét volt kapva...megcsinálták rendesen...

A baj az hogy nincs úgy optimalizálva az áram leadása mint a Braginak, ezért ezzel a két nagy bunkóval is csak 4 órát ír...de nekem annyi elég...viszont a BT fülesek között neki magasan a legnagyobb a kimeneti ereje..de ezt érzem is...majdnem fél hangerőn hallgatom a 16 ohmos W4R armatúrákkal a zenéket...pont tökéletes...
    Bragié az ötöde ennek...mondjuk azzal az egy RAB-val is eléggé necces a hangerő nekem, de még épp megfelel...itt más a helyzet...ez erőgép...

• vicze

félisten

Köszi.

Igen tudom, hogy csak CIEM jelenleg, de talán majd később megszánják a földi halandókat is. :)
    Ha az Uoffslipesek (UK Reseller) voltak, akkor ők mondjuk úgy technológiailag max. a brosúrát tudják felolvasni. ;] Szóval kezeld óvatosan mit mondtak technikai ügyekben. :P

Érted: https://www.offslip.co.uk/copy-of-64-audio-uk
    De tök rendesek. :)

"3t és 4t beépített Apex-szel van"
    Az a Forté (4BA) és a Trio (2BA +DD, hybrid), van ugye az A3e és A4t, amit csak sima BA-sok, csövezve közösítővel.

De a lényeg, hogy visznek univerzális verziót, ami valószínűleg majd jövőre megvásárolható lesz, addig kibírom.

Azt tudom, hogy a Huvi akart codec-et, csak még nincs kész és 0 eszköz támogatja.
    Maga a codec egész konkrétan vásárolt, és ők lennének azok. Jó kínai módon lemásolták az LDAC-ot, mondjuk legalább nyílt forráskódú. A "low latency" meg ne tévesszen meg senkit, a magasabb adatátvitellel természetesen nő a késleltetés. :) Max. van módja, ami alacsony késeltetés és kisebb bitrate mellett jobb minőséget tud.

• fericske

addikt

Még néhány dolgot megemlítek a hétvégéről, hátha érdekes lesz valakinek.

Akg n5005

Ezt már ismeritek, hallottátok, nem hinném, hogy be kellene mutatni.
    Volt panasz valakinél, hogy nincs mélye.
    Az vagy fake valami volt, vagy hibás. Van neki rendesen.
    A saját benyomásom az, hogy szórakoztató, relaxáláshoz kellemes, minőségi hang jön ki belőle.
    Kritikus, odafigyelős zenehallgatáshoz szerintem jó, nem arra lett tervezve.
    Szubjektíven nem az én hangzásvilágom.
    Ami tetszett benne, az BT adapterének hangminősége.
    Nem mondanám, hogy valami prominens minőségkülönbséget hallottam kábelen keresztül a QP1r-ről és BT-n a Mate 10 pro-ról. Azt nem tudom, hogy valami audio+ kodek bekapcsolt volna, mert asszem ennél automatán megy ez.
    Sőt, azt kell mondanom, hogy nem vettem észre különbséget.
    Aztán, hogy valami ennyire jó volt, vagy másvalami ennyire rossz......nem igazán tudom.
    A legtutibb tippem, hogy az n5005 adaptere ennyire jó.

Amiron Home wireless

Itt bekapcsolt az Aptx hd, hallottam mikor bemondta.
    De hiába.
    Ez a fejes nagy csalódás.
    Köze nincs a vezetékeshez.
    Keményebb, közvetlenebb hangú és egyúttal egy teljesen kommersz hang jön ki belőle.
    A hangolása még rendben volna, egy kissé mélykiemelt, de van elfogadhatóan testes közép és nem sziszegő de jelenlévő magas is. Hangerő is van, de a dinamika kifogásolható.
    Muzikalitás, technikásság, részletezettség nem tartoznak a jellemzői közé.
    A tere nagyon semmi. Be van szorulva minden a hangszórók közé.
    Tucc-tucc zenéhez elmenne, de £700-ért tragikus.
    Mondta a Beyeres srác, hogy emlékszik rám egy előző rendezvényről. Mondtam neki, fogsz ezután is, mert ezt most jól lehúzom. Megtörtént.
    Azt mondta van valami app, az majd beállítja a fülem vagy fejest vagy akármit és jó lesz.
    Jah, mondom, csodák nincsenek.

RHA-390 wireless

A kivitelezés a szokásos jó minőség.
    Hangra lehetne jobb is.
    A 650-nél 30%-kal olcsóbb, de sokkal gyengébb hangra.
    Kicsod doboz, vagy vödörhangú, ez nem olyan vészes igazából, de dinamikája gyenge, a dinamika tartománya szűk, a magasokat keresgélni, tompa, fénytelen hangzás.
    A tere nem gáz, elfogadható.
    Nem tudom milyen az SM E10 BT, de a vezetékese mindenben jobb ennél a fülesnél.

Tudom, hogy innen a b@dös életben senki nem fog ilyen cuccot venni.
    De érdekességként megemlítem (ismét) a Luzli Roller luxus kategóriájú füleseket. Mk1, Mk2
    Elképesztően jó hangminőségű fejhallgatók.
    Az a fajta ami be tud szippantani.
    Nagyon kellemes, fület simogató hang jön ki belőlük, de közben technikailag is ott vannak a toppon.
    Légies hangzás, csilingelő, textúrázható részletezettség, széles dinamikatartomány, és elképesztően nagy és jó térérzet.
    Egyetlen on-ear fülest sem hallottam ami még csak megközelíthetné azt a térhatást amit ezek produkálnak, sőt nem kevés drágább nyitott circumnak is becsületére válna.
    A szeparációs tesztemen nagyon szépen átment mindkettő.
    Én tutira beszerezném mind a kettőt, ha ilyen árkategóriájú cuccok között lavírozgatnék általában.
    Dehát szegényember ingyen kapott fülesekkel dicsexik csak....ez van.

Visszatérve a tesztemhez amin szeretett Pandorám is bukik (bár csak hajszálnyival az LCD4z, Utopia és Final planár mögött), az a teszt az alábbi "alávalóról" történt, és Atlas balanced kábelekkel voltak felfegyverezve. A QP1r transzportként szerepelt itt is, optikain (Atlas) keresztül, mint a Klipsch Heritage dac/amp-nál.
    430HA Headphone Amplifier

A Dita fülesekről érdekesség, hogy jó terük van általában, és most kiderült (felismertem), hogy a Final harangokkal manipulálnak ők is. Ugyanazt használják, mint amit az E3000 mellé is csomagolnak.
    A Final nagy térmágus - a planárjuk megcsúszott ugyan a tesztemen, de térhatásban brutálisan jó jószág -, hát itt volna a kutya elásva? :D
    Mondtam az E3000-ről, hogy nagyon jó tere van, de csak a saját dugójával ;)

Final E4000, E5000
    A kettő között nem nagyon vettem észre különbséget.
    A 3000-nél tisztábban, transzparensebben szólnak, de szerintem nem érik meg az árkülönbözetet.

Még a Vision Ears-et megemlítem, ha netalán valahol valakinek megakadna rajta a szeme.
    Német biznisz.
    Kemény árazásúak, és egyik sem tetszett, ahogy szólt. Fura kásás beütése volt mindnek alapvetően, többnyire testetlen közepekkel. Technikailag sem jók. Csak az Erskönig csúcsmodell ment át a tesztemen, de amúgy annak sem tetszett a hangja.
    Itt inkább kussoltam, mert nagyon barátságos volt a demós srác, legfeljebb annyit mondtam, hogy nem az én árkategóriám.

Voltak még egyebek, de nem igazán tartom említésre méltónak őket. Legfeljebb majd bebüfögöm a szubjektívemet, ha netalán felmerül valamelyik a topik életében.

(#1535) vicze1

A 64-től itt most a kemény mag volt amerikából.
    Beszélgettünk ugye kicsit, ahogy illik.
    A drájverekről, modellekről csak azt tudom mondani amit ő mondott - nem szedtünk szét semmit :D -, aztán persze félreértés lehetett. Nem néztem utána a weboldalukon.

[ Szerkesztve ]

• Tulku

veterán

válasz vicze #1535 üzenetére

Dan sosincs kint az Offsliptől...általában a másik angol disztribútor képviselteti magát (Custom IEm Company tán...) de Dan valóban nem egy agyman..majdnem kitette az oldalára az U18t-ről szóló értekezésem, de mondtam neki, hogy egy szót sem beszélek angolul, max a gugli rettenetes baromságait tudom néha befolyásolni, úgy hogy ne égesse magát...remélem tartotta magát hozzá...

• fericske

addikt

válasz fericske #1536 üzenetére

Öcsém, de bénán írok......

"Akg n5005

...........Kritikus, odafigyelős zenehallgatáshoz szerintem nem jó, nem arra lett tervezve..........."

bocsika..

• krisz242

tag

válasz fericske #1538 üzenetére

Ilyen ne akadj fenn, mindenki értette mit akarsz mondani! Amúgy meg isszuk az információkat, jöhet ha valami még eszedbe jut!

• akva

tag

Köszi az infókat! :)

"A 99 Classics rework alatt van, hogy meglegyen a kényelem és az első generáció hangzása. Jövő év elejéig piacra akarják dobni, és valószínúleg drágább lesz."

Ez valami belsős infó? Nem találtam eddig semmit ezzel kapcsolatban a neten. Ma találkoztam a nomono-s Contaxg-vel, ő valami Meze 109-ről beszélt - ez lenne az?

Usbridge -> iFi Nano -> Tabla -> Metrum Octave DAC / Chord Mojo -> Pointe 672SE / tmp Ant -> Vandersteen 2ci / Amiron Home / RHA T20 / AudioQuest kábelek, iFi tápok

• fericske

addikt

válasz krisz242 #1539 üzenetére

Hát jó.

Fostex T60RP

Nekem tetszett, de nem igazán tudnám megmondani, hogy árán túlmutatna-e. Az árkategóriájában vannak egyéb jó képességű fejhallgatók, szóval ő az a tipikus, több közül szubjektívan kiválasztható fejes, nem a best buy típus.
    Mondjuk, ha a T50RP árában lenne, akkor best buy lenne, szerintem, de az ugye fele ár volna.
    Hangra hasonló a T50RP-hez, kicsit tisztább a prezentáció.
    Ami viszont lényeges, hogy jóval könnyebben hajtható, a QP1r low gain-en is elbírt vele.

AEON Flow nyitott és zárt arról a Moon 430HA-ról.
    Nem találtam szignifikáns különbséget a kettő között. Eléggé sötét hangúak. A részletek szerelmeseinek igazán jó fülük kell legyen, ha ezeket választják. Ott vannak, de fülelni kell.
    Viszont van mélysége a terüknek és azt én jónak tartom.
    A zárt is egész jó volt erről az erősítőről, nem kiemelkedő, de jó. Annó a Senn HDV820-ról egy szűk terű vacak volt.
    Szubjektíven nekem nem jönnek be, de hát ez én vagyok. Asszem általában jó véleményezéseket kapnak.
    Ha a Pandora 6-ot nem választhatom és abban az árban kellene fejes, inkább egy B&W P9 , Focal Elear, LCD 2 Classic mellett voksolnék.

Jomoaudio
    Ez sem fillérekért dobálja cuccait.
    Meghallgattam a nem tudom hány BA-s csúcsmodellt, a drágább hibridet és egy belépőszintű 1 BA fülesüket.
    Egyik sem dobogtatta meg a szívem. Nem volt igazán tiszta egyik sem, meg a hangképük sem jött be igazán, bár az 1 BA füles egész jó volt ahhoz képest, hogy mi hajtja, volt benne mély is, csak ezek is kicsit kásásak voltak, hasonlóan mint a Vision Ears fülesek, csak kevésbé.
    Az armatúrás fülesek egyébként jól átmentek a teszten, viszont a drága hibrid botrányos volt, teszt ide vagy oda. Ott nagyon nem volt összhang a DD és BA meghajtók között.

Na ez az utolsó volt olyan amit említésre nem méltónak gondoltam. Volna még pár ilyen, mint pl. a Shanling-os srácnak valami haverja akinek a füleseit elhozta a rendezvényre, és már fingom nincs mi a neve.
    Az is arany árban méri a kreálmányait, de hát pl. kipróbáltam egy 3 DD fülesét és tiszta röhej volt, $1000-ért.
    A szeparációs teszten a crescendo-nál szépen, jól artikuláltan hallani kellene egy klarinétot, a női kórust meg egy tubát. Itt csak egy hosszú sivítás volt az egész. F@szom.
    Azért vannak ilyen csudák is ezeken a rendezvényeken. Bepróbálkoznak. Mint tavaly is amiről a blogban írtam. Fejhallgatókkal, amik szintén botrányosak voltak, amik mellett bármelyik Beats egy audiophile csoda.

No jó, asszem ennyi lesz az egész.

(#1540) akva
    Igen, belsős.
    Ilyen műsor után szinte csak belsős információval térek nyugovóra. Rendesen félek már, hogy egyszer kinyírnak ezért.
    Kipróbálok olyan dolgokat, prototípusokat, aminek még se neve, se ára, se végleges külseje, akár se végleges hangzása nincs még, de lehet nem is fog forgalomba kerülni.
    Pont volt egy ilyen tavalyelőtt a Meze-nél.
    Egy proto fejes, ami sosem készült el, nem is fog.

Nem tudom mi lesz az új 99C neve, és ára. Szerintem drágább lesz mint az eddigiek. Annyit mondott a demós nő, hogy 500 dollár alá fogják szorítani. Aztán majd meglátjuk.

[ Szerkesztve ]

• vicze

félisten

Ah az USA-sok még sose voltak a Londonin.
    A leírásod stimmel csak a modellek neve a 4-esrea Forté és a Trio a 3-asra, ami hybrid.

(#1537) Tulku: PR-es nem kell érteni hozzá. Csak néha vicces. :)

• fericske

addikt

válasz vicze #1542 üzenetére

Azok a modellek voltak, igen, amit mondasz, csak röviden írtam.
    Hát jah, mondta, hogy mikor komoly rendezvényre mennek, mint pl. a NAMM - mert a CanJam nem az, az ő szempontjukból - oda úgy készülnek, hogy ha van érdeklődő egy termék iránt - és szokott lenni, és érthető, nekem a legjobban tetsző hangú füleseik vannak, amiket eddig hallottam -, akkor ott a show-n le is veszik a mintát a füléről.

• vicze

félisten

válasz fericske #1543 üzenetére

Azzal elég sokat lehet azért spórolni. :) Meg főleg sok időt.
    Tavaly volt a Snugs és ingyen csináltak mintát, sőt még oda is adtak egy kész lenyomatot, amibe berakhattad a saját fülesed.

• fericske

addikt

válasz vicze #1544 üzenetére

Most is csinálta a Snug.
    Még jó, hogy mondod!
    Eszembe jutott, hogy a Dekoni csinál szivacs dugókat. Nem néztem még utána az árának, de jobbnak találtam a Comply-nál. Nem viszi el a hangot, a szivacs nem lóg túl, csak kicsit a merev belső részen, és a kényelem is teljesen rendben volt, nem volt olyan irritációs érzésem mint a Comply-tól.
    A 64 Audio-sok is azt adták a demókhoz, meg még valahol, az nem jut eszembe.

• vicze

félisten

válasz fericske #1545 üzenetére

"64 Audio-sok is azt adták a demókhoz"

Füleshez is az jár, én kifejtetten nem szeretem, nagyon nagyok és kiszedni betenni macerás, mint minden szivacsot. Szellőzni se annyira szellőzik, mint a Comply és hosszabb távon jobban befülled.

• fericske

addikt

válasz vicze #1546 üzenetére

Áhh, hát hosszabb távon nem tudom milyen viselni, de ha szivacs és hang, akkor az a jó, szerintem.

• biokox

tag

Hali ittam szavaidat kiprobáltam én is a teszt zenédet a fotelban ülve szobor üzemmódban ugyanis az lcd-ém kontaktos nekem is mosoda volt tuba megvolt szépen külön visitás nem volt sajna ahol belépett a kórus ott kivérzett az lcd mostmár nagyon bánom hogy nem hallgattam meg a fejesedet mikor találkoztunk.

• fericske

addikt

válasz biokox #1548 üzenetére

A Pandora 6 is mos és sivalkodik egy kicsit, ilyen téren nem vesztettél vele. Megvan vele minden, csak nem tisztán és kissé kellemetlen annál a résznél.

Az Utopia és LCD4z fejeseknél is megvolt minden, de összemosták ők is ugyanolyan szinten, csak kevésbé voltak fülsértőek, de azért sivítottak valamelyest. Az ő kategóriájukban ez nem megengedhető.
    Az Elear ugyanazt hozta mint a Pandora, fülsértő ő is a mosás mellett, de megvolt minden.

A Focal Clear, nevét meghazudtolóan óriásit bukott. Olyan volt mint az a gagyi 3DD füles a Shanlingnál.
    Úgy össze mosott mindent, hogy nem lehetett felismerni semelyiket, kórus, tuba, klarinét. Nála is egy hosszú
    sivítás volt az egész, kisípolta, cenzúrázta azt a részt.

A 64 audio 12 és 18 armatúrásai szépen megcsinálták, viszont az újabb 6T, Trio, Forté azok már kicsit mostak, de nem sivalkodtak, alapvetően jól mentek át a teszten. Az Utopiánál és LCD4z-nél jobbak voltak.
    A Final planár is mosott és sivított, de az csak a QP1r-rel volt meg. Elmaradt, hogy elvigyem ahhoz a nagy Moon erőlködőhőz amin a többit kínoztam. Valaki mindig lógott ezen a fejesen. Brutál jó tere van, gondolom azért. Majd máskor.

A nagy Abyss az iskolapéldája lehetne, hogyan is kell ezt csinálni, ő volt a legjobb, illetve nem is tudom, hogy lehetne-e annál jobban megcsinálni.
    A kissebb Abyss-ek is jók voltak, maxra tekerve mindent a QP1r-ről.

Közvetlen a nagy Abyss után a Luzli fejhallgatók voltak jók, és hajszálnyival mögöttük a Klipsch Heritage HP-3, meg a két Meze fejes, 99Classics és a planárjuk.
    Az N5005 szépen átment. Jó füles az, csak nem audiophile hangolású.

A Periodic fülesek a Titanium kivételével a 64 Audio "T" sorozatához mérhetően jól mentek át a teszten, kicsi mosás van, de nem bántó.
    A Magnéziumot bátran ajánlom azért a pénzért amit elkérnek érte. Szerintem nincs ellenfele a Berilium áráig.
    Enyhén meleg, kiemelésektől mentes, feszes, részletes, széles dinamika tartományú, technikás füles.

A T60rp közepesen teljesített, mondjuk így. Nem volt fülsértő, bár ez a karakteréből adódik. A klarinétot és a kórust összemosta, a tuba megvolt.

A 2 AEON egyformán ment át a teszten. Ez a három dolog különvált ugyan, de összességében hiányérzetem volt a részletek tekintetében.

A Jerry Harvey Layla és Roxanne fülesek elég jól teljesítettek. A Lolának nem sikerült.

A Dita Dream meg a valamivel olcsóbb kettő új Dita füles (az oldalukon még nincs kint, a nevüket meg már nem tudom, $1200-1300 lesz az áruk) egyformán, a Periodic fülesek szintjén teljesített. A Dream-ben csalódtam most.
    Valaki mondta, hogy a Dream is berilium membránt használ, de nem, a Dita saját fejlesztésű membránjaik vannak a füleseikben.

• darvinya

titán

válasz biokox #1548 üzenetére

…fotelban ülve szobor üzemmódban ugyanis az lcd-ém kontaktos…

Megjavítható könnyen vezeték.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés